2012. június 15.

Az izzasztó nyári napokra

Hétvégére már igazi kánikulai meleget ígérnek az időjósok, így gondoltam most az általam használt parfümökről, dezodorokról írok pár gondolatot. 
Nagyon szeretem a parfümöket, de sajnálok egy kisebb vagyont kiadni az egyes darabokra. Ráadásul elég sokra allergiával reagál a bőröm (tele leszek kis kiütésekkel, és irtózatosan viszketek tőle), így az egyes összetevők is szempontként szerepelnek a választásomnál.

A mostanában vásárolt két kedvencemet mutatom most be nektek:


Alterra Deo Jojoba & Zsálya: a Rossmann saját natúr kozmetikum márkája az Alterra, mint ahogy ez a parfüm is. Fontos volt számomra, hogy színezőanyag-, illat-, és tartósítószermentes készítmény, továbbá nem tartalmaz szilikont, paraffint és ásványi olajokat sem! A növényi összetevői ellenőrzött biológiai termesztésből származnak. Az illatát a felhasznált zsályavíznek és citromfűnek köszönheti, ami nagyon kellemes, igazán üdítő a meleg nyári napokon!

Alverde Lemon Love Eau de Toilette: a másik kedvencem pedig szintén egy saját márkás termék, mégpedig a DM alverde márkájú parfümje. Szintén natúr kozmetikum, a fent felsorolt jellemzők erre a termékre is érvényesek, miszerint az illatanyagok természetes illóolajokból, ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származnak. Az illata kellemesen citromos, habár Gergő szerint cukorka illatom van tőle. Sebaj, én akkor is szeretem! :-) Hátránya az, hogy az illat hamar elillan, gyakran kell újra permetezni belőle.

A kellemes illat mellett, azonban szükség van egy hatékony izzadásgátló dezodorra is, én ezt használom:


Neutro Deo: összeszámolni se tudom hányféle dezodorral próbálkoztam már, leginkább ismert márkákkal, még rá nem bukkantam erre a számomra eddig teljesen ismeretlen izzadásgátlóra. Ahogy a feliraton is látjátok alkohol-, illat- és színezékmentes készítmény. Az illata szerintem teljesen semleges, a hatása pedig egész napon át tart, csak ajánlani tudom mindenkinek! Én a MediLine-ban vettem mindössze 290 Ft-ért, de a DM-ben is találkoztam már vele.

Nem akarok egyébként senkit téríteni a natúr dolgokra, pusztán nekem elég érzékeny a bőröm, ezért jobban megválogatom az egyes termékeimet.

Használtátok már valamelyik terméket? Melyik a kedvenc parfümötök, és dezodorotok? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése