tag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post6345855519797291258..comments2023-06-15T14:26:26.017+02:00Comments on Look fancy: Életmódváltás folytatódik - Mi (ne) legyen a hűtőnkben? hkorinnahttp://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comBlogger34125tag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-73473161093626886012013-07-26T09:32:13.797+02:002013-07-26T09:32:13.797+02:00De aranyos vagy, ennek nagyon örülök! :)
Ez valóba...De aranyos vagy, ennek nagyon örülök! :)<br />Ez valóban csak így működik, hogy nem diétának fogja fel az ember, hanem életmódnak! A fehér kenyérrel pedig már úgy vagyok, hogy szökőévben egyszer szallonna sütés mellé belefér, de már én is csak a barna, rozsos társait veszem. <br /><br />Az elején tényleg furcsa átállni a Stevia-ra, de ha már megszokod, nem fog hiányozni az édesebb ízvilág. :) Sütéshez rajtam is kifogott, már próbáltam a por formáját is, de nagyon nehéz eltalálni a helyes arányt, fura mellékíze lesz tőle. <br />Sajnos ez így igaz és sok gyógyszernek is vivőanyaga a laktóz. :/ hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-42357694699406018442013-07-24T11:37:12.162+02:002013-07-24T11:37:12.162+02:00Csak most találtam meg ezt a bejegyzést (blog-viss...Csak most találtam meg ezt a bejegyzést (blog-visszaolvasás), de mindig nagy örömmel olvasok hasonló dolgokról :) Ugyan én csak 'hobbi dietetikus' vagyok, de 8 évnyi teljesen tejfehérje és laktózmentes diéta után egész jól eligazodom az egészséges élelmiszerek világában. :D Nálam a lektóz intolerancia kazein allergiával párosul, így a legkisebb mennyiségű tejtermék fogyasztására is féli meg akartam halni... Az egészséges étkezés életmóddá vált, így hiába csábít a fehér kenyér illata a boltokban, inkább a rozskenyeret kapom le a polcról... kevesen tudják, hogy a fehér kenyér szép roppanós bevonatát a rá kent laktóztól éri el (laktózérzékenyek nevében köszönjük -.-) és a tésztája is tele van tejsavóval. Így nem is nagyon volt más választásom, mint megszeretni a rozskenyereket. Ezeknél is igaz, hogy minél tömörebb, nehezebb, annál jobb, több benne a hasznos rost és tápanyag :)<br /><br />Én most próbálkozom a steviával, szintén tablettás formában. Teában még fura (eddig mézet használtam), de a kávémban már észre se veszem. Nagyon finom reggeli ébresztő a kókusztejes, steviás kávé ;) A sütikkel még nem tudok mit kezdeni, de próbáltam már porrá törni a tablettákat... nem egészen olyan lett a végeredmény, mint amire számítottam :P<br />Délhús sonkákat támogatom! :D A legtöbb sonka pácleve is tele van laktózzal :/Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-70105278951748955922013-02-19T12:55:58.491+01:002013-02-19T12:55:58.491+01:00Sajnos laikusként valóban nehéz lehet eligazodni a...Sajnos laikusként valóban nehéz lehet eligazodni a sok ellentmondás között, ezért is dőlnek be könnyen az emberek egy-egy hangzatos diétának.<br />Én csak a Medve lightot ajánlanám (azt is csak a csökkentett zsírtartalma miatt), mert sajnos az ömlesztett sajtoknak a legmagasabb a natrium tartalma. Magas vérnyomásos személyeknek mindenképp kerülniük kell (ahogy a legtöbb sajtot is). Ha nincs a vérnyomásoddal probléma, jó opció lehet, de a mindennapi fogyasztását nem ajánlanám. Én a fenti változatot a laktózérzékenységem miatt vettem, mert néha már nagyon tudom unni azt az 1-2 sajtot, amit ehetek. :) hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-25405760243587241742013-02-18T18:39:24.652+01:002013-02-18T18:39:24.652+01:00Köszi :-)
Próbálok minél egészségesebben élni, úgy...Köszi :-)<br />Próbálok minél egészségesebben élni, úgy érzem nagyjából sikerül is valóban.<br />Sokszor az a probléma, hogy egymással ellentétes ajánlásokat olvasok-hallok és nehéz kihámozni, hogy vajon mi lenne az egészséges.<br />Például van ahol azt tanácsolják, hogy a kenyeret (barnát) pirítva együk, mert a pirítás megöli az élesztőgombákat (azt hiszem ez volt az indoklás). Viszont az inzulinrezisztancia diétájában pont nem ajánlják a pirított kenyeret. Ahogy gyümölcsturmixot sem, mert az is már feldolgozásnak számít és növeli a glikémiás indexet. <br />Az ömlesztett sajtokat Te mint dietetikus ajánlod? Vagy csak a Medve lightot? Mert azt is nagyon-nagyon ritkán merek enni. Megnézem majd a fent említett sajtokat az üzletekben, hátha találok. PAncsihttps://www.blogger.com/profile/08102886344137106614noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-31739135927741876772013-02-17T22:10:46.688+01:002013-02-17T22:10:46.688+01:00Akkor én is hadd gratuláljak neked, ügyesen odafig...Akkor én is hadd gratuláljak neked, ügyesen odafigyelsz az étkezésedre! :)<br />Ez a lecsöpögtetett joghurt ötlet is nagyon tetszik, igaz, én általában semmit nem teszek a kenyérre, vagy kicsit megpirítom és ráolvasztom a sajtot a tetejére. <br />Medve light-ot én épp a napokban láttam és talán még a Köményes gyakoribb közülük. :)hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-10387609415787218802013-02-17T21:32:56.102+01:002013-02-17T21:32:56.102+01:00Valamiért lemaradtam erről a bejegyzésről korábban...Valamiért lemaradtam erről a bejegyzésről korábban, de most pótoltam a lemaradást.<br />Most is elmondom, hogy nagyon érdekesnek találom ezeket a bejegyzéseidet!<br />Ahogy végigolvastam, majdnem minden pontnál megveregettem kicsit a vállam képzeletben :-)<br />Kenyeret magam sütöm a Szoó Judit féle zabpelyhes kenyeret (mostanában inkább kiflit gyártok belőle), zöldségek helyett csírákat eszek a reggelihez (nálam a retek és a lucerna a kedvenc, utóbbinak zöldborsó íze van), tízóraira gyümölcsturmix (a munkahelyünkön készítjük a lányokkal :-)<br />Cukor helyett Süssina és most barátkozom a Steviaval. <br />Vaj és margarin helyett pedig lecsöpögtetett joghurtot kenek a reggeli kenyeremre.<br />Amit még nem sikerült a fentieknek megfelelően megoldanom azok a sajtok. Utánanézek azoknak a sajtoknak amiket leírtál, sajnos nem nagyon emlékszem, hogy láttam volna őket a polcokon.PAncsihttps://www.blogger.com/profile/08102886344137106614noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-74039956841059658962013-02-13T22:24:23.974+01:002013-02-13T22:24:23.974+01:00Ez valóban így is van (nekem is volt biokémiám a f...Ez valóban így is van (nekem is volt biokémiám a fősulin, dietetikus vagyok), de még mindig jobb, ha gyümölcsöt fogyasztunk édesség helyett! :) Ezért is emeltem ki a magasabb fruktóz tartalmú gyümölcsöket. hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-10728185450433705292013-02-13T21:49:43.300+01:002013-02-13T21:49:43.300+01:00A biokémia tana szerint a fruktóz (gyümölcscukor) ...A biokémia tana szerint a fruktóz (gyümölcscukor) először glükózzá (szőlőcukor - ez a szervezet számára az üzemanyag) alakul, a többlet glükóz pedig zsírrá alakul át. Így a gyümölcsök fogyasztását is jól át kell gondolni, és nagyon mértékkel fogyasztani diétában!kilyeshttps://www.blogger.com/profile/08841002867290353410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-49767332039735129512013-02-13T16:00:01.256+01:002013-02-13T16:00:01.256+01:00Szerintem manapság sajnos a legtöbb élelmiszer ese...Szerintem manapság sajnos a legtöbb élelmiszer esetében felmerülhetnek ezek a problémák (tejtermékek, húsok, gyümölcsök esetében is). Én akkor is úgy gondolom, hogy szabad ezeket fogyasztani anélkül, hogy túlzásba vinnénk. Viszont pont ezek miatt ellenzem az egy adott élelmiszer csoportra kiélezett diétákat (pl. paleolit - húsok túlzott ajánlása). A legfontosabb azonban mindig az, hogy a saját szervezetünk igényeihez igazodjon a táplálkozásunk. Például aki sokat sportol, nyugodtan fogyaszthat több tojást (fehérje bevitel szempontjából), de akinek magas a koleszterin szintje, inkább kerülje. hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-81474165837858414852013-02-12T23:09:22.576+01:002013-02-12T23:09:22.576+01:00A fehér kenyérhez képest furcsa íz mellett a telje...A fehér kenyérhez képest furcsa íz mellett a teljes kiőrlésű kenyerek esetében felmerülhetnek egyéb veszélyek is (a héjában lerakódó/megtelepülő baktériumok, gombák, vegyszerek). Ezekkel számolva is ajánlott ezek fogyasztása?<br />Manapság sok területen gondolja az ember, hogy már nem is tudja mit egyen, hiszen mindenről lehet rengeteg negatívumot is hallani, illetve ellentmondásos előírások, ajánlások jelennek meg, szinte évről-évre... (pl: az egykor divatos étrendekben/irányzatokban a tojás tiltott(kevésbé ajánlott), a most oly divatos paleolit táplálkozásban talán még ajánlott is)giorgionoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-80300205761313410572013-02-12T10:18:35.178+01:002013-02-12T10:18:35.178+01:00Limonádéba, teákba nekem bevált a Stevia (habár hi...Limonádéba, teákba nekem bevált a Stevia (habár hideg vízben nehezebben oldódik), de sütikbe, pudingba nem találom az igazit. hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-62353557276412631542013-02-11T22:11:13.462+01:002013-02-11T22:11:13.462+01:00Sajnos nem, abból nincs is...limonádéba Süssinat s...Sajnos nem, abból nincs is...limonádéba Süssinat szoktam használni, de még azt is jól el kell nyomni:D Fleurhttps://www.blogger.com/profile/03674026285566127345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-81861335093533495772013-02-11T15:06:15.643+01:002013-02-11T15:06:15.643+01:00Ez így van, sajnos hozzászokunk, hogy mindent túl ...Ez így van, sajnos hozzászokunk, hogy mindent túl édesen, túl sósan fogyasszunk. Pedig ügyes fűszerezéssel (zöld fűszerekre gondolok) is nagyon ízletes ételeket készíthetünk!<br />A mesterséges édesítőszerek savasító hatásával szemben a Stevia kimondottan lúgosít! :) hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-16930115320722425492013-02-11T14:58:33.787+01:002013-02-11T14:58:33.787+01:00Erről csak annyit, hogy én eszerint táplálkoztam a...Erről csak annyit, hogy én eszerint táplálkoztam az elmúlt 5 évben és sikerült tartanom a 48-50 kg-os súlyomat! :)hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-58076645146446085752013-02-11T07:10:24.619+01:002013-02-11T07:10:24.619+01:00hajrá...
hajrá...<br /><br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-66774615699708948942013-02-10T20:55:55.541+01:002013-02-10T20:55:55.541+01:00Amióta nem használok cukrot, azóta sokkal kevésbé ...Amióta nem használok cukrot, azóta sokkal kevésbé van szükségem az édes dolgokra és sokkal édesebbnek is érzem azt, ami korábban normális volt. Azért néhány esetben szükségem lenne édesítésre. A stevia nem savasít?Bogi Vrghttps://www.blogger.com/profile/10512498810159236905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-11170506698352066962013-02-10T19:29:11.737+01:002013-02-10T19:29:11.737+01:00Csak nem még egy dietetikushoz van szerencsém?
En...Csak nem még egy dietetikushoz van szerencsém? <br />Enni viszont úgy gondolom, hogy kell és a szervezetnek szénhidrátra és zsírokra is szüksége van megfelelő arányban és mértékletesen fogyasztva. A rost valóban vizet köt meg, azonban számos betegség megelőzhető vele (például a vastagbél daganat)! Zsírokra pedig bizonyos mértékben szükségünk van, hogy a vitaminok fel tudjanak oldódni a szervezetünkben és nem gondolom, hogy napi 2 almától híznak meg az emberek! hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-68809546076366024072013-02-10T19:14:20.937+01:002013-02-10T19:14:20.937+01:00Őt még nem próbáltam, de örülök, ha ennyire bevált...Őt még nem próbáltam, de örülök, ha ennyire bevált! :) Folyékony változatban is kapható? Mert abból még nem sikerült megtalálnom a tökéleteset. hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-10163559189397453002013-02-10T19:09:48.282+01:002013-02-10T19:09:48.282+01:00A folyékonyat még nem próbáltam, nekem a tablettás...A folyékonyat még nem próbáltam, nekem a tablettás a kedvencem, abból is a legnagyobb kiszerelést szoktam venni, gazdaságosan használható! :)<br />hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-58481259137337637732013-02-10T18:44:51.092+01:002013-02-10T18:44:51.092+01:00Most folyékony van , de volt már szárított stevia ...Most folyékony van , de volt már szárított stevia levelem is / az macerásabb volt / :)Vixenlady89https://www.blogger.com/profile/12943466354675481413noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-66651245902642234572013-02-10T18:42:44.975+01:002013-02-10T18:42:44.975+01:00A barna kenyér és egyéb magvas ilyen olyan "e...A barna kenyér és egyéb magvas ilyen olyan "egészséges kenyerek is ugyanolyan szemetek...rossz minőségű felesleges szénhidrát, a vizet is megköti a szervezetben...a nagyobb biznisz kedvéért hűde egészséges, tökéletes szénhidrátforrásként én a rizst ajánlom ,de azt is csak mértékkel.<br />A sajt az felesleges zsír.<br />A gyümölccsel meg csak az a gond hogy rengeteg gyümölcscukor van benne,amiből a szervezet elszeretettel állít elő zsírt.<br />de amugy király :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-40336557014427354662013-02-10T16:22:14.592+01:002013-02-10T16:22:14.592+01:00Cukrot a saját étrendemből már régóta száműztem, d...Cukrot a saját étrendemből már régóta száműztem, de télen találtam meg az első olyan pótlékot, amit az eperre is gond nélkül ráraknék :D Norbis nyírédes...annyira bejön, sokkal jobban ízlik, mint a cukor. Az én hűtőmben a tojás, a zölik és a tejtermékek vannak állandóan raktáron; valamiért a túróra nagyon rá vagyok kattanva, a házi krémtúróért megveszek :D A tojás nálam a sütemények alapja is, ma is sütöttem sütit, amiben csak tojás, pudingpor, édesítő és olaj van. Nem lehet nélküle élni :)Fleurhttps://www.blogger.com/profile/03674026285566127345noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-32870730859343393892013-02-10T14:29:50.295+01:002013-02-10T14:29:50.295+01:00És te milyen formában használod? Por, vagy tablett...És te milyen formában használod? Por, vagy tabletta, vagy folyékony? Én is így voltam vele, de már teljesen megszoktam! :) hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-21747354591375645782013-02-10T14:28:24.414+01:002013-02-10T14:28:24.414+01:00Nekem is rettentő nehéz volt megszokni ezt a fanya...Nekem is rettentő nehéz volt megszokni ezt a fanyarkásabb ízvilágot, ezért a legtöbbször pirítva fogyasztom, így teljesen bevált! :) A sima teljes kiőrlésű, magvas változatok viszont tényleg finomak!hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-9158494695610584878.post-6544777236106245562013-02-10T14:26:26.133+01:002013-02-10T14:26:26.133+01:00Nagyon örülök, jön majd a folytatás! :)Nagyon örülök, jön majd a folytatás! :)hkorinnahttps://www.blogger.com/profile/17345025557009491757noreply@blogger.com