Instagramon ígértem egy receptet, most ezt osztom meg Veletek. Nem vagyok egy leveses típus, kicsit mindig az az érzésem velük, hogy sok hűhó semmiért, ez alól egyedül a gyümölcsleves a kivétel nálam. Idénygyümölcsökkel teleszórva, hidegen, és melegen egyaránt tálalható, mi még egy kis extra karamellizált zabpehellyel is megszórjuk, így még laktatóbb. :)
Nem tudom, német eredetű-e a recept, mindenesetre Gergő anyukájától származik, én előtte nem ismertem ezt a sűrűbb, puding alapú változatot.
Tejleves zabpehellyel
Hozzávalók:
- 1-1,5 l tej
- 1 zacskó vaníliás pudingpor
- nyírfacukor, vagy kristálycukor
- vaníliás cukor
- zabpehely
- gyümölcs
Elkészítés:
A pudingot dupla adag tejjel, és cukorral készítsük el, majd forrás közben, ízlés szerint vízzel hígíthatjuk. Mi nyírfacukrot használtunk, de a mennyiségével óvatosan bánjunk, mert az arra érzékenyeknél hasmenést okozhat. Esetleg fele-fele arányban használhatunk hozzá kristálycukrot. A leves része ezzel el is készült. :)
A zabpelyhet (kb. egy bögrényi mennyiséget) tűzön, olaj hozzáadása nélkül sok kevergetés mellett felforrósítjuk. Hozzáadunk 2-3 evőkanál cukrot, majd sűrű kavargatás mellett karamellizáljuk. Fontos, hogy tűzről levéve is tovább keverjük, hogy ne tapadjanak össze a zabpehely szemek! A levest hidegen, és melegen is fogyaszthatjuk, tálalás előtt szórjuk bele a gyümölcsöt, majd rá a zabpelyhet. Én a legjobban úgy szeretem, ha a hűtött gyümölcsöt frissen, főzés nélkül adom hozzá, a még meleg/langyos leveshez.
Jó étvágyat!
Remélem, kedvet kaptatok hozzá Ti is, és elkészítitek, a fotókat pedig örömmel megosztom, ha elkülditek! Kellemes hétvégét, és vigyázzatok magatokra a kánikulában! :*
Ez szinte inkább egy desszert, nagyon guszta! :):)
VálaszTörlésKöszi! :) Épp azon gondolkodtam én is, hogy egy desszertes kehelyben még mutatósabb lenne, de annyira laktató, hogy nekem ebédként is megállja a helyét. ;))
TörlésUh, köszönöm itt is a receptet! Éhes lettem tőle! :D
VálaszTörlésJajj, nagyon szívesen, remélem, ízleni fog! ♥
TörlésMindjárt elcsöppen a nyálam! Ez nagyon jól néz ki!
VálaszTörlésHihi, és milyen finom is volt! :P
TörlésEjha, de jól hangzik!! :)
VálaszTörlésÖrülök, hogy tetszik! :)
TörlésA karamellás zabpehely már önmagában is jól hangzik, de gyümölccsel párosítva...! :) Biztos, hogy ki fogom próbálni, köszönöm a receptet!
VálaszTörlésDe jóó, majd számolj be róla, ha elkészítetted, akár egy fotóval mellékelve! ;)
TörlésJaj, de guszta! Eszembe juttatta a nagymamám által főzött tejlevest is, most aztán mindkettőt el kell készítenem :-D
VálaszTörlésHajrá, hajrá, ki lehet adni Tamásnak a feladatot, nálunk Gergő volt a kukta! :DD
TörlésÉn is imádom a gyümölcsleveseket, ez a karamellizált zabpehely ötlet szuper! Gyönyörű képek! xx Eszter
VálaszTörlésKöszönöm! A maradék zabpelyhet pedig simán összekevertem a málnával, úgy is nagyon fini volt. *.*
TörlésHmmmm.... holnap kifogom próbálni, ebben a kánikulában tökéletes lesz. :))
VálaszTörlésNekem ilyenkor nem is kell több egy hűsítő levesnél. :) Majd számolj be róla, hogy ízlett! ^.^
Törlés