Úgy érzem, az elmúlt pár napban egy hatalmas játszótérré alakult a lakásunk, ahol mindent meg kell szaglászni, és rágcsálni. :) Így a fotózást is nehezebb összeegyeztetnem, ezért a tegnapi napsütéses időre tervezett fagyis posztom átcsúszott a mai esős napra, de remélem, azért örömmel fogadjátok.
Instant fagylalt porból
Hozzávalók:
- 1 tasak Dr. Oetker fagyipor
- 2 dl tej, vagy 1 dl tej és 1 dl hideg tejszín
- vanília, citromhéj, gyümölcsdarabok a további ízesítéshez
Elkészítés:
A pontos elkészítés a tasak hátulján olvasható, ami összvissz annyiból áll, hogy a 2 dl hideg tejhez hozzáadjuk a fagylaltport, majd kézi mixerrel először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton a krémállag eléréséig (kb. 3 perc) keverjük. Ezután tetszés szerint poharakba, vagy tálkákba tölthetjük a fagylaltmasszát, ami 2-2,5 óra alatt megfagy a mélyhűtőben. Mi ezekben a színes fagylalt nyalóka készítőkben (Ikea) rakjuk be hűlni, így olyan, mintha pálcikás jégkrémet ennénk.
Négyféle ízben kapható; vaníliás, citromos, epres és csokoládés. Nekem a vaníliás, és a citromos a kedvencem, az előbbit még pluszban fel szoktuk turbózni egy kis hozzáadott vaníliával is, az utóbbihoz pedig reszelt citromhéjat (esetleg aszkorbinsavat), és gyümölcsdarabokat adunk. Nem mondom, hogy ez a világ legegészségesebb fagylaltja, de szerintem semmivel sem rosszabb, mint a bolti jégkrémek, ráadásul itt én választhatom meg, milyen tejet használok fel hozzá, és pikk-pakk elkészíthető.
Ti próbáltátok már a por alapú fagylaltokat?
Csodálatosan szépek ezek a képek - még a hűvösebb idő ellenére is megkívántam a fagyit :) Egyébként én kóstoltam már ezeket a fagyiporokat, de csak krémnek csináltam meg őket, úgy is nagyon ízletesek :)
VálaszTörlésNem tudom, hogy ez jó hír-e, mindenesetre nagyon szépen köszönöm! :DD Én abszolút meglepődtem, hogy ennyire ízletesek, első körben valami mű ízre számítottam. :)
TörlésÉn nem nagyon szeretem az ilyen porból készült dolgokat.
VálaszTörlésFagyasztott gyümölcsöt szoktam beletenni az aprítóba, pépesítő fokozatra, keverek hozzá felvert tejszínt és már lehet is tálalni. :) Vagy ugyanezt meg lehet csinálni fagyasztott joghurttal is.
Bevallom, én sem, mert a legtöbb ilyen alapú ételnek nagyon mű íze lesz, de ez a fagyipor kivétel nálam, mert nagyon fini, és egy kicsit pótolja a bolti tejes jégkrémek utáni vágyamat. ;)
TörlésA joghurtos verziót már én is próbáltam korábban, de valahogy fagyasztva nem jött be a joghurtos ízvilág, a tejszín pedig sajnos tiltólistás nálam. :/
http://streetkitchen.blog.hu/2014/05/01/a_3_legjobb_hazi_fagyi
VálaszTörlésa banános a kedvencem, de a 2. is mennyei.. én ezekre esküszöm. Nagyon szeretek magam házilag elkészíteni dolgokat, pl az összes születésnapi tortát is mi készítjük anyóssal, imádunk aprólékos, díszes munkát na meg persze ínycsiklandozó dolgokat kiadni a kezünk közül. Szerintem nem lehet finomabb semmi sem egy szeretettel elkészített ételnél :)
tejszín helyet kókusztejet, szójatejet, vagy szója joghurtot tudok ajánlani, ezek nekem ízlettek mikor diétáztam.
Köszönöm szépen a linket, gyorsan le is csekkoltam! A csokifagyit sajnos én nem szeretem, de a sztracsatella aww... nagyon guszta. ;) Ez így igaz, én ilyen szempontból "sajnos" kényelmesen nőttem fel, mert nálunk Apu a házi cukrász a családban, így a születésnapi torták, és egyéb finomságok készítése mindig az ő hatásköre. :)
TörlésA tejszín sajnos a laktózérzékenységem miatt tiltólistás, de köszönöm a tippeket! :*
Szia tegnap kaptunk egy díjjat és mi is díjjazunk téged. :) http://kialakito.blogspot.hu/2014/07/egy-uj-merfoldko-liebster-award-az-elso.html
VálaszTörlésÜdv: Kialakítós lányok Enikő és Gina
Jajj, nagyon szépen köszönöm, tündériek vagytok Csajok, hogy rám is gondoltatok! :*
TörlésÚú ezek a képek annyira szépek, olyan igazi, hamisítatlan nyári hangulatot árasztanak :) És: nyamm! :D
VálaszTörlésNagyon örülök, ha sikerült ezt az érzést közvetítenem, és jut eszembe, még vár egy elkészítésre váró tasak... :P
Törlés