Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. május 31.

Napi bőrápolási rutinom 1. - Arctisztítás

A következő bejegyzéseimben szeretném bemutatni nektek, hogy jelenleg milyen termékeket használok a napi bőrápolási rutinomhoz. Sajnos nekem sem adatott meg a tökéletes arcbőr, ezért az évek során elég sok mindennel kísérleteztem már, és elmondhatom, hogy legtöbb esetben meglepően olcsó, és hétköznapi dolgok váltak be a számomra.

Első lépésként az arctisztításhoz használt termékeimet mutatom be nektek.


Nagyon rákaptam mostanában a különböző szappanokra, sokan dicsérték őket.

Ilcsi Fekete szappan: kimondottan zsíros, pattanásos, gyulladt arcbőrre ajánlott termék. Régebben is használtam már, és most újra visszatértem hozzá, mert a fogamzásgátló lerakása után megint nagyon zsíros lett a bőröm. Napi kétszeri használata ajánlott, én azonban azt tanácsolom, óvatosan bánjunk vele. Jelenleg én is naponta egyszer, vagy kétszer használom, viszont régebben azt vettem észre magamon, hogy a hosszú távú használata következtében túlzottan kiszárította a bőrömet. Tehát akinek nem olyan zsíros a bőre, használja csak napi egyszer, vagy heti 3-4 alkalommal.

Himalája sószappan: ezt a szappant nagyon sokan dicsérték, főleg zsíros bőrre, de minden bőrtípusra ajánlott. 100% kristálysóból áll, semmilyen adalékot nem tartalmaz. A hatása azon alapul, hogy képes helyreállítani a bőr pH értékét. Úgy kell alkalmazni, mint egy krémet, be kell kenni vele a bőrfelületet, majd hagyni kell rajta megszáradni. Én még nem próbáltam ezt a terméket, de már nagyon el akarom kezdeni, csak félek a kezdeti fellángolástól, mert ez is előfordulhat. De biztos ki fogom próbálni, és majd beszámolok róla!

Teafa szappan: ezt nem fotóztam le, mert már nagyon fogyóban van, de mindenképp meg akartam említeni. Nagyon szeretem ezt a szappant, rendszeresen használom arctisztításra, és egyáltalán nem szárítja a bőrömet. Antibakteriális hatása van, ezért ez a termék is kiválóan alkalmas a problémás bőr kezelésére.

Rózsavíz: nemrég kezdtem el használni, de nagyon megszerettem. Már a csomagolásra is jó ránézni, és ha kinyitjuk az illata is kellemes. Hagyományos bőrtisztító és tonizáló szer. Én imádom használni, utána kellemesen puha tapintású lesz a bőröm.

Fertőtlenítésre, tonizálásra még ezeket használom:


Svédcsepp: ha kijön rajtam 1-2 pötty, mindig ezzel szoktam áttörölni, így sokkal hamarabb elmúlnak.
Szaliciles alkohol: szintén akkor használom, ha kijönnek rajtam a pattanások, szerintem hatásosabb, mint a legtöbb drogériában kapható arclemosó tonik.

Ti miket használtok arclemosásra?

8 megjegyzés:

  1. Írok megjegyzést.. (: a Gigi Derma szappanját használom.. picit húzós árban, de szépen rendben tartja a bőröm glikol és szalicil savat tartalmaz 1-2%-ban, szóval nem is irritálja a bőrt.. (: ja és kb. 1 évig elég (:

    VálaszTörlés
  2. Lehet azt is kipróbálom egyszer, de még ott várakozik a sószappan!

    VálaszTörlés
  3. Szia! Most találtam a blogodra, nagyon tetszik! :) Ha gondolod nézz át hozzám, nemrégiben én is írtam az Ilcsi fekete szappanról, meg még néhány más egyéb Ilcsi termékről is. Nagyon szeretem őket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :D Benéztem, a tied is nagyon tetszik, fel is iratkoztam!

      Törlés
  4. Válaszok
    1. Még mindig nem jutottam oda, hogy kipróbáljam, mert az elején ugye van egy fellángolás, nekem meg mindig jelenésem volt valahol, így nem mertem még bevállalni!

      Törlés
  5. Sziasztok, vannak tippeitek/cikkek száraz bőrre? Vagy ezek közül van olyan ami bármilyen bőrtípusnak megfelel? Pl. Rózsavíz és a teafa szappan? Gondolom a Svédcseppet mindenki használhatja,ha kijönnek a havi ragyái :S Korábban hallottam hogy a Betadine arclemosója is jó a pattikra, gyógyszertárban tuti kapható!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sajnos elég zsíros bőrű vagyok, így inkább ebben a témában vagyok otthon.
      A rózsavíz viszont biztos, hogy jó a száraz és érzékeny bőr lemosására is. A teafa szappant nem javasolnám, szerintem az inkább zsíros bőrre jó. Svédcsepp nyugodtan mehet a makacs patikra bárkinek! :) Elvileg a sószappant száraz bőrre is ajánlják, mert nem engedi kipárologni a nedvességet!

      Törlés