Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. június 18.

Hogyan óvom a bőrömet a naptól

Hétvégén tikkasztó volt a hőség, ezért gondoltam, most írok egy bejegyzést arról, hogy én hogyan védekezem a napfény káros hatásaival szemben.

A következő dolgokat használom:


Bionit Sárgarépa tabletta: szerintem nem elég pusztán külsőleg óvni a bőrünket a káros napsugaraktól, ezért belsőleg is próbálok felkészülni a napozásra. Ezt a tablettát több okból kifolyólag is szedem. Béta-karotint tartalmaz, melynek festékanyaga a bőr hámrétegében lerakódva képes a káros anyagokat (szabad gyököket) közömbösíteni, és emellett védi a bőrt a káros UV-A és UV-B sugarakkal szemben, elősegíti a szép, egyenletes barnulást. Másrészt azért szedem, mert a béta-karotin az A-vitamin előanyagaként fontos szerepet játszik a látás folyamatában, a nyálkahártyák védelmében, a szervezet védekezőképességében, és nem utolsó sorban antioxidáns hatású. Béta-karotint táplálkozással is juttatunk be a szervezetünkbe (főként a narancs és citromsárga színű élelmiszerekkel), én viszont nyáron szeretem tablettával is pótolni a szükséges mennyiséget. Ez a tabletta egyébként nem tartalmaz tartósítószert, színezéket, és aromákat sem. Egy dobozban 70 szem található, így elég sokáig elég, de az ára is kedvező. Én a MediLine-ban vettem 595 Ft-ért!

Gigi naptej: azt hiszem kár lenne ragozni, hogy milyen fontos lett manapság a fényvédők használata, vagy a fényvédővel ellátott hidratálóké, alapozóké, stb... Én legutóbb Gigi naptejet vettem, a kozmetikusomtól kértem kisebb kiszerelésben (fehér tetős tégely). Szeretem, mert nem tömíti el a pórusaimat, régebben használtam La Roche-Posay naptejet, de mindig alig vártam, hogy lemoshassam, mert rettenetesen fénylett tőle az arcom. Emellett külön használok naptejet testre is, általában Niveát szoktam venni. Most keresek egyébként 50 faktoros színezett arckrémet, nem tudtok valamit ajánlani, ami nektek bevált?

Orsay napszemüveg: iszonyúan szeretem a napszemüvegeket, ezért nem tudom megállni, hogy ne vegyek minden évben egy újat. Eddig a műanyag keretes darabokért voltam oda, most viszont beleszerettem ebbe a fémkeretes változatba! Amellett, hogy divatosak, az UV-szűrőnek köszönhetően védik is a szemet a káros napfénytől. 
 
Én többnyire az imént felsorolt dolgokkal szoktam védekezni a napsugárzás ellen, de strandon akár kalapot is húzhatunk, hiszen most amúgy is divatba jöttek a különböző fejfedők! :-)

Ti hogy védekeztek a káros napsugárzás ellen?

5 megjegyzés:

  1. Ebben az egy évvel ezelőtti tesztben fényvédőket hasonlítottak össze. Ezúttal sem feltétlenül a drágább a jobb.. http://tudatosvasarlo.hu/cikk/termekteszt-fenyvedo-kremek

    VálaszTörlés
  2. Ez hasznos cikk volt, köszönöm! És tényleg nem a drágább termékek a jobbak, csak azokról hallunk többet, mert jobb a marketingjük!

    VálaszTörlés
  3. hú ez jó árban van ilyen nekem is kell.I.Timi

    VálaszTörlés
  4. Lehet azóta találtál 50 faktoros arckrémet, de én a Biodermának a naptejét használom, ami kifejezetten arcbőrre való és a jó hír, hogy kapható színezettbe is, ilyet használok én is:) de sajnos fénylik tőle az arcom :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahol dolgoztam, ott a lézeres kezelések után is a Bioderma színezett arckrémét ajánlottuk a vendégeknek, de sajnos tényleg nagyon kifényesedik tőle a bőr. Nálam alapjáraton is elég zsíros, így sajnos ez nem az igazi rá. :/ Most alternatívának a BB Missha M Perfect Cover krémét használom, ami SPF 42-t tartalmaz. :) Ilyenkor ideális, de sajnos nyáron ez is könnyen átfényesedik nekem..

      Törlés