Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. július 14.

Szempilla-, szemöldökfestés otthon

Biztos mindannyian jártatok már kozmetikusnál szempilla-, vagy szemöldök festés céljából! Bevallom én is nagyon szeretem ezeket megcsináltatni, de néha sajnálom rá azt a pár ezer forintot, mivel két hétnél tovább nem tart az eredmény.
Dolgoztam kozmetikai szalonban, ott láttam, hogy hogyan lehet saját magunknak is könnyedén, és olcsón befesteni a szemöldökünket, így itthonra is beszereztem a szükséges eszközöket.


Szemöldök festéshez szükségünk van speciális szemöldök festékre és 6%-os Oxira. Én a Refecto Cil márkát választottam, igaz létezik ennél olcsóbb (Kallos), de ezt már ismertem, így nem akartam változtatni rajta. Több szín közül is választhatunk, én a 3-as natur braun-t használom.
Még vettem egy keverő tálkát is, mert olyan édes, és könnyen össze lehet keverni benne kis mennyiségű festéket is. A festő pálcikák a festékhez jártak. Én INNEN szereztem be a szükséges kellékeket. Szerintem 1-2 festés után már meg is térül az ára, és egy ilyen kiszerelés rettentő sokáig elég. 


Elkészítés:

A kis üvegtálba öntök pár cseppet az Oxi krémből, majd nyomok mellé egy kevés festéket. A kis fehér pálcikával addig keverem, amíg tejföl sűrűségű nem lesz. A szemöldököt előtte zsírtalanítani kell, hogy a festék jobban meg tudjon tapadni a szőrszálakon. Majd a pálcika segítségével egyenletesen eloszlatom a pépet a szemöldökön. Ilyenkor lehet kicsit csalni a formán, vagy korrigálni az esetleges hiányosságokat. A szemöldök vonal mentén elfolyt felesleges festéket én egy fültisztító segítségével szoktam letörölni. A várakozási idő attól függ, hogy ki milyen színt szeretne elérni. Én általában 10 percig szoktam fent hagyni, majd langyos vízzel átitatott pamaccsal mosom le a festéket.


Szempilla festés esetén is ugyanúgy szükségünk van festékre, és Oxira egyaránt. Fontos, hogy pillák festése esetén csak 3%-os Oxi krémet vegyünk, erősebbet semmiképp! A festék színe pedig 1 pure black. Emellett szükségünk van még vazelinre (gyógyszertárban könnyedén beszerezhető pár száz forintért), és szempilla alátétre, hogy ott ne fogja be a festék a bőrünket, ahol nem szeretnénk.


Elkészítés:

Az összekeverés megegyezik a fent leírtakkal. A festék felkenése előtt a szemünk alatti részt kenjük be vazelinnel, hogy ne legyen panda kinézetünk a festés után. Majd óvatosan helyezzük fel a szempilla lapocskát az alsó szemhéjunkra úgy, hogy az alátét az alsó pillák alá kerüljön, hogy azokat is érje a festék. Csukjuk le a szemünket, és már kenhetjük is fel a festéket a pálcika segítségével. A hatóidő itt is körülbelül 10 perc, majd bő vízzel mossuk le. Ha közben nagyon csípné a szemünket a festék, nálam bevált módszer, hogy a felső szemhéjat is hűsítsük egy benedvesített lapocskával! Szempilla festést nehéz magunknak megoldani, ezért akár egy barátnőnket is megkérhetjük a műveletre egy kis csajos szépítkezés keretén belül! :-)

Remélem tudtam pár hasznos tippet adni azoknak, akik esetleg szeretnék kipróbálni az otthoni festést. Ilyenkor nyáron, strandidőben szerintem nagyon praktikus, ha nem kell a lefolyt szempillaspirállal vesződnünk.

Ti festettetek már otthon szemöldököt, vagy szempillát?

26 megjegyzés:

  1. Nagyon régóta gondolkodom azon, hogy itthon fessem magamnak a szemöldökömet. Jól mondod, 2 hetente kell festeni, tovább sajnos nem tart a szín én pedig alapesetben havi egyszer járok kozmetikushoz...Most, hogy tudom honnan lehet rendelni ilyen terméket, szerintem meglépem :) Köszi a bejegyzést! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy segíthettem! :D Szerintem tényleg érdemes meglépni, hiszen majdnem annyiba kerül egy ilyen szett ára, mint egy szemöldök festés, viszont ez jóval tovább felhasználható!

      Törlés
  2. Végre feliratkozom és kommentelek is (pedig már olvastam nálad 1-2 szimpi bejegyzést, de túl későn és már lusta voltam reagálni).
    Én 11 éve használom ezt a márkát, a natur braun pedig tökéletes választás! ;) Anyukám szőke hajához is ezt kentem, meg az én sötétbarna szemöldökömet is ezzel "egységesítettem" a töveknél. Mondjuk 2 éve a sajátom már a saját hajfestékemmel pingálom, sok évig filóztam, h bekenjem-e élénk vörösre, végre megcselekedtem és nekem tetszik. Tény, h 2 hét után már lájtosabb, olykor nem is vagyok lusta újrakenni.
    Anno nekem kozmi mondta, mikor rákérdeztem, h ezzel vörösítsek-e vagy festékkel, mondta, h először keverjek a natúr barnához némi vörit, nem kell ezért a vörös verziót megvenni.

    Szerintem évszaktól függetlenül a legtutibb szemöldökszépítési módszer (a kiszedés mellett, persze:)), tartós, nem kenődik el és nem is mű hatású. Egyedül a hatóidőre kell odafigyelni, nagyon szöszke szőrre kenve pikkpakk hat, ha világos hatást szeretne az "áldozat", 3-4 perc után le kell mosni.

    Kivitelezni se macerás, én anno még egy egyenes szemcerkás vonalat se tudtam húzni, ezt simán felkentem, ha meg van a jó forma, nem lehet elbénázni. Én pillát is festettem vele évekig anyukámnak (meg magamnak is), nem félősök azzal is nyugodtan próbálkozzanak! ;) (magunknak úgy, mintha simán nyitott szemmel spriáloznánk a pillánk, fokozatosan befelé haladva, pár alkalom után már a tövéig is oda merünk nyúlni)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszöntelek a blogomon, és köszönöm a tartalmas kommentedet is! :D Most nekem is vörös lett a hajam, és gondolkodom, hogy kéne némi vörös a szemöldökömbe is! Csak én hennával festettem most, azt sajna nem tudom hozzákeverni a natúr barnához. És a vörös szemöldök festéküket próbáltad már?
      Egyébként tényleg a legjobb módszer, ahogy mondod! :-)

      Törlés
    2. nem próbáltam még, de nem hinném, h rossz lenne. max. keversz hozzá pici barnát, ha túl élénknek/narancsnak/akármilyennek érzed. ;)

      Törlés
    3. Köszi a segítséget, lehet, hogy beruházok akkor egy vörösre is! :-)

      Törlés
  3. Egy kis dolog még, nem csak rendelni lehet, hanem kb. bármelyik fodrászkellék boltban, színválaszték is van, katalógusból. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is egy kis fodrászkellékes bolt, csak webshopjuk is van, de én személyesen választottam a helyszínen! :)

      Törlés
  4. Ez nagyon király,én még kipróbáltam szemöldökre a 100ftos henna nevű szemöldökfestéket.I.Timi

    VálaszTörlés
  5. Nagyon sötét szemöldököt lehet egy-két árnyalattal világosítani szerinted? :D
    a hajam barna, a szemöldököm (festés nélkül..sohasem volt festve!) fekete..én zavarónak tartom és már régóta gondolkozom rajta, hogy be kellene festenem...:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lehet kapni szőke szemöldök festéket is, azzal biztosan lehet világosítani! Vagy úgy, hogy előtte kivilágosítod a szemöldöködet (mint a hajfestésnél) és utána ráfestesz egy világos barnával, vagy eleve kevered a kettőt, hogy világosítson a saját szemöldöködön! :) Remélem, tudtam segíteni! :)

      Törlés
  6. Én is befestettem otthon a szemöldököm (sötétbarnával,alap színem is ilyesmi),de most pár nappal utána a bőrömről nem kopik le a festék,hanem világosodik,és nem mutat valami jól hogy a szemöldököm majdnem fekete,alatta meg a bőröm világosbarna. Mit rontottam el? Hiába sikálom,nem jön le!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nagyon nincs ötletem, nekem 2 nap után általában már le szokott kopni a bőrről, akárcsak hajfestés esetében. Próbáld meg esetleg tonikkal áttörölni, vagy samponnal is megmosni, hátha így már lekopik a 3. napra!

      Törlés
  7. sziasztok, Én a szemöldökömet szeretném befesti feketére, sajnos a fekete festékek nekem mindig át mennek vörösbe , vettem már sok félét de mindig úgy járok. Vajon mit nem csinálhatok jól? Itt van E-mail cím hogy tudnák rendelni? köszönöm szépen, sziasztok, Éva

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem értem, mitől lehet, hogy neked átmegy vörösbe a fekete festék. Egy-egy arányban kevered össze őket? Nem lehet, hogy túl sokat raksz bele az Oxi-ból?
      A második bekezdésben linkeltem a webáruházat, ahonnan én is rendeltem. :)

      Törlés
  8. nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy én is ezt a refectocilt használom a szemöldököm festésére csak feketét és sajnos nem tudom miért, de csak sötétebb barnára fogja be és nem teljes feketére szerintetek mitől lehet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem vagyok kozmetikus, így nem igazán tudom, mi lehet a probléma. Egy-egy arányban kevered őket? Esetleg próbálj meg egy kicsit több Oxi-t hozzáadni, hátha jobban előcsalogatja a fekete színt.

      Törlés
  9. Szia hkorinna!
    Adrienn

    Érdeklődni szeretnék, hogy van egy csokibarna bontatlan hajfestékem és azzal szeretném befesteni a szemöldökeimet. A dobozban 6%-os színelőhívó (oxi) van. Írtad, hogy 6%-os oxigenta kell a szemöldökfestéshez. Vegyek külön oxigentát vagy jó az is ami a hajfestékhez van??? Szerinted érdemes a tartósság szempontjából kipróbálnom a hajfestékes verziót vagy inkább amiket te használsz azokat vásároljam meg a fodrászkellékestől, bár kíméletesebbek és sokszorosan vissza jön az áruk de 2 hetente ugyanúgy kell festeni (festetni)..... Kérlek segíts, mert most tanácstalan vagyok. Köszönöm!

    Suzy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Elnézést, a Spam üzenetek közé került a kommented, de javítottam.
      Én azt mondom (húú, most biztosan megköveznének a kozmetikusok), hogy nyugodtan fesd be (óvatosan!) a meglévő hajfestékeddel, nagy baj nem történhet. Anyukám már évek óta ugyanazzal festi a szemöldökét, mint a haját. :) Később pedig még mindig vehetsz fodrászkellékes festéket.

      Törlés
  10. sziasztok nekem alig van szemöldököm 1hét és szalcsi mit tegyek hogy nézzen ki valahogy


    VálaszTörlés
  11. ha befesteném nézne ki valahogy vagy hallottam hogy van tartós szemöldök ceruza és ha azzal csinálnám

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos a festék a bőrt csak pár napig színezné meg, így a hiányos részekre érdemes lenne inkább szemöldökceruzával rámenni.

      Törlés
  12. Sziasztok! Én ha 15 percet hagyom a festéket a szemöldökömön akkor sem fogja meg a bőrömet. Mit nem csináltam jól?

    VálaszTörlés
  13. Sziasztok! Én ha 15 percet hagyom a festéket a szemöldökömön akkor sem fogja meg a bőrömet. Mit nem csináltam jól?

    VálaszTörlés
  14. Sziasztok! Én ha 15 percet hagyom a festéket a szemöldökömön akkor sem fogja meg a bőrömet. Mit nem csináltam jól?

    VálaszTörlés