Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. július 12.

Szőrszálhasogatás - Alveola Waxing Evolution gyantázógép

Így a kánikula beköszöntével, amikor hosszú nadrággal már nem tudjuk takargatni a lábunkat, azt hiszem minden nő számára sarkalatos kérdés a szőrtelenítés. 
Rengeteg féle eljárás közül választhatunk manapság, hogy lábaink minél tovább simák maradhassanak. Napjainkban egyre felkapottabbak lettek a végleges szőrtelenséget ígérő eljárások. Munkáim során több ilyen géppel is megismerkedhettem, illetve dolgozhattam és azt kell mondjam, hogy nagyon nem mindegy, hol ad ki az ember egy kisebb vagyont egy ilyen kezelésre. 

Egyik ilyen eljárás az IPL / villanófényes szőrtelenítés. Több gép típust is próbáltam ami ezen a technológián alapult, és őszinte leszek, semmit sem ért! Valóban lassabban nőttek vissza tőle a szőrszálaim, de idővel mind visszanőtt, az 5. kezelést követően is! Fontos lenne hangsúlyozni ilyen gépek esetében, hogy pusztán tartós szőrtelenséget ígérnek, nem véglegeset! Aki esetleg hasonlót tervezne közületek jól gondolja át, hogy megéri-e.

Másik eljárás, a lézeres szőrtelenítés: szeretném ha tudnátok, hogy nem áll érdekemben se jót, se rosszat írni ezekről a gépekről, már nem dolgozom ilyen munkahelyen. A lézeres szőrtelenítés véleményem szerint valóban az egyik leghatékonyabb és legkorszerűbb szőrtelenítő eljárás, igaz árkategóriájában jóval magasabb, mint az IPL. Ha valakit esetleg jobban érdekel ez a téma, vagy tervez a közeljövőben ilyet, nyugodtan írjon nekem, és részletesen kifejtem a tapasztalataimat neki! :-)

De most maradjunk a gyakoribb, és megfizethető eljárásoknál, mint amilyen a gyantázás. Nemrégiben vásároltam magamnak egy otthon használatos gyantamelegítő gépet, ezt szeretném most megmutatni nektek!


A használata nagyon egyszerű, csak bele kell helyezni a gyantapatront a melegítő gépbe, a hozzátartozó kábellel kell csatlakoztatnunk és meg kell várni, amíg felmelegszik. Ez körülbelül 30-45 perc alatt megtörténik, utána már szép folyós lesz a gyanta, kész a használatra. Fontos, hogy túlmelegedni nem tud, tartja az elért hőmérsékletet.
Szükségünk van még lehúzó csíkra, én ezt a tekercses, gazdaságos kiszerelést választottam, így én tudom mindig levágni belőle, amekkora darabra éppen szükségem van.

Gyantapatronból is többféle közül választhatunk! Fontos, ha először vásárolunk, figyeljünk arra, hogy milyen a mérete, és a gyantafej kialakítása. Ebbe a gyantázógépbe 100 ml-es patron való. Fej kialakításának megfelelően is többféle közül választhatunk, lehet mini, közepes, és széles. Én egy mini és egy széles fejűt vettem. A mini jól használható pl. bajusz, szemöldök közötti részen.  


A gyanta anyagát tekintve is széles a paletta. Én először egy azulénes patront használtam, azt is szerettem, de a mostani hintőporos a kedvencem. Ez kifejezetten hiperérzékeny bőrre ajánlott, és nagyon jó tapadással rendelkezik. Egyébként a levendulástól kezdve, az aranyon át, egészen a csokisig bármit választhatunk a saját ízlésünknek megfelelően!

Gyantázás után fontos eltávolítani az ottragadt gyantamaradványokat és megnyugtatni a bőrt. Én erre a célra a Johnson's Baby olaját használom aloe vera kivonattal. 

 
Összességében egyáltalán nem bántam meg, hogy beruháztam egy ilyen szerkezetre, mert hamar megtérül az ára. Én INNEN rendeltem meg a gyantázót, minden kiegészítővel együtt, itt meg tudjátok nézni ti is az árakat. Régebben hideg gyanta csíkokat használtam, de felháborító volt, hogy egyre inkább kispórolták belőle a gyantázott részt, így mást kerestem helyette. 
 
Egyébként egy időben epilátort is használtam, de elegem lett a folyamatos szőrbenövésekből. Most a gyantát és a jó öreg borotvát használom.

Ti mit használtok szőrtelenítésre? Gondolkodtatok végleges szőrtelenítésen, esetleg próbáltátok már?

19 megjegyzés:

  1. Szia! Engem érdekelnének a tapasztalataid a végleges szőrtelenítéssel kapcsolatban, kérlek írj nekem e-mailt! krisztinakoteles90@gmail.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oksi, mindenképpen fogok írni neked ígérem! :-)

      Törlés
    2. szia! nekem is tudnál írni? érdkelne, nagyon gondolkodom rajta egy ideje! Előre is köszi:) (ja igen én új vagyok itt, itt tartok épp a bejegyzéseidnél:))

      Törlés
    3. ja igen:D neonvelociraptor@gmail.com :)

      Törlés
  2. én is ezeket használom.. mostanában sajnos a borotva fordul meg a kezemben gyakrabban.. megjegyzem van még hagyományos kanalas gyantám is, az kíméletesebb hónaljon pl, meg az intim részeken, viszont magadon lehetetlen, pláne hónaljon..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Borzalmas ez az állandó borotválás egyébként! Ha megnyerjük a lottót, beruházok egy lézeres szőrtelenítésbe! :-)

      Törlés
    2. azt én sem vágom, úgyh majd mesélhetnél (:

      Törlés
  3. Eddig gyantáztam, de már nincs hozzá türelmem és inkább borotvát használok, pedig azelőtt azt mondtam, azt soha! Majd ha lesz pénzem, befektetek egy véglegesbe/tartósba. Az egyik barátnőm valami enzimes szőrtelenítésről beszélt, erről tudsz valamit? Még nem néztem utána...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak a combomat szoktam gyantázni, az alsó lábszáron nem bírom kivárni, hogy megnőjön.. Nem, ezt az enzimes eljárást nem ismerem.

      Törlés
  4. A babaolaj jó tipp, alkalmazni fogom!! Köszönöm ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És kevés is elég belőle, így sokáig kitart! :-)

      Törlés
    2. Én sima étolajat használok.. Nekem az is bevált :)

      Törlés
    3. Azt még nem próbáltam, de az oliva olajat igen, az is jó volt! :)

      Törlés
  5. A gyantával nem vagyok jó barátságban, nekem valahogy nem szedi le. Igaz, még csak a bolti hideggyantákat próbáltam :) Egy régi típusu Braun epilátort használok évek óta, már megszoktam a fájdalmát meg a kipirosodást :) Mondjuk hónaljnál sosem merném kipróbálni, összepisilném magam, az már sok :S Nyáron persze a borotva egyszerűbb. Ha nyersz a lottón, minket is befizethetnél egy végleges csubbakátlanításra :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hideggyanták nálam sem voltak olyan eredményesek, de érdekes például, hogy a Balea jobban teljesített, mint az x-epil! Te melyiket próbáltad?
      Nekem sem a fájdalommal volt problémám epilátor esetében, hanem az állandó szőrbenövéssel.. :/
      Megdumáltuk! :D

      Törlés
  6. én is egy régebbi braun epilátort használok de folyamatosan küzdök a szőrbenövésekkel..szivesen gyantáznék, de csak a hideg gyanta csíkokat próbáltam itthon, így nem tudom menne ez a meleg verzió...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Átérzem, mert nekem már vállalhatatlan lett a lábam a sok szőrbenövéstől..
      Nem kell félni tőle, tényleg nincs benne semmi ördöngösség, nem tudod megégetni vele magad és nagyon szépen kiszedi a szőrszálakat! :) Hosszabb távon pedig jobban megéri, mint a hideggyanta csíkok!

      Törlés
  7. Látom, hogy jó régi a bejegyzés, de lenne egy kérdésem. Hogy bírja a lábad a gyantázást? Nekem is nagyon durván benő a szőr, régen epiláltam, de már rossz volt nézni. A borotvától viszont nem sokkal jobb, azután sokszor begyullad, és teljesen mindegy, mit csinálok, mennyit radírozok, mennyire hidratálok... most próbálom rávenni magamat a gyantázásra, érdekelne, mik a tapasztalataid e téren :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azóta is rendszeresen használom, de csak a combomon (illetve néha a karomon), az alsó lábszáramon bevallom, nincs gusztusom megvárni, míg megnő, így ott marad a borotva :/, habár a kozmetikusom ajánlotta a cukorgyantát, elvileg a rövidke szőrszálakat is kitépi. A combomon viszont nagyon jól bírja a bőröm, igaz, ott nem erős a szőr sem, inkább pihésebb. :)

      Törlés