Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. szeptember 13.

Örs vezér téri Háda - Élménybeszámoló és sok-sok kép

Múlt héten egyik nap egy barátnőmmel elterveztük, hogy ellátogatunk az Örs vezér téri Sugár Üzletházban lévő Háda üzletbe. Indulás előtt még felmentem a honlapjukra némi információért, és örömmel konstatáltam, hogy éppen aznap teljesen új őszi árukészlettel fogadják a vásárlókat. Ezen felbuzdulva engedélyt kértem az üzletvezetőtől, hogy fényképes élménybeszámolót készítsek a blogom számára, hogy nektek is részletesen beszámoljak az eseményekről. Remélem, örömmel fogadjátok és hasznos lesz számotokra!




Még több kép a tovább gomb után!

Elsőként, ha belépünk a 700 nm-es üzlethelyiségbe, legelőször a körállványokon elhelyezett szoknyákkal találjuk szemben magunkat. Legalább 4 állványon csak szoknyák közül lehet válogatni. Igazi kincsekre akadtunk, ilyen volt számomra ez a fekete alapon rózsákkal díszített peplum szoknya is. De emellett a farmer szoknyától elkezdve a flitteresen át, egészen az elegáns kosztüm szoknyáig bármit megtalálunk. Méretválasztékában is meglepően széles, az XS-es mérettől elkezdve egészen az XL-esig találhatunk ránk szabott ruhákat.

Szoknyák:








Ha betérek egy használtruha üzletbe, ilyenkor is igyekszem az aktuális divatirányzatnak megfelelően válogatni, és nagyot tud dobbanni a szívem, ha ilyen darabokra találok. A jobb felső sarokban lévő bézs alapon azték mintás szoknya, számomra épp ilyen volt. Burgundi, narancs, sötétkék színek, kell ennél több? Gondoltam én, de sajnos rá kellett jönnöm, hogy a méret sem egy elhanyagolható szempont.

Nadrágok:

Hihetetlenül nagy választék áll rendelkezésünkre nadrág fronton is. Legfőképpen farmerek és cicanadrágok közül válogathatunk, de itt is találhatunk alkalmi viseletet.






Farmerokat átlagosan 2490.- Ft körül kínálják és nem ritkák a még eredeti címkés, márkás darabok sem.

Kabátok:


Kabát téren voltam most a legcsalódottabb, mert nagyon reménykedtem benne, hogy itt találok egy hasonló fekete blézert, mint amit megálmodtam magamnak, de nem így lett. Viszont az átmeneti dzsekiken át, egészen a téli szövet kabátokig nagyon széles a választék. A barátnőm egy szuper, szürke szövet kabátkával boldogabban tért haza, 1990.- Ft-ért. 


Gyönyörű hímzett Atmosphere kabátocska 1990.- Ft-ért. Sajnos ő sem jött velem haza, mert egy kicsit bő volt rám.

Felsők:

Felső ruházat terén áll a legnagyobb választék számunkra, igazi "hardcore turistának" kell lennünk, ha a hosszú, állványokból álló sorokat végig szeretnénk böngészni. Nehezítette a helyzetünket, hogy színek szerint nem voltak elkülönítve az egyes ruhadarabok, így valóban nehéz volt célirányosan útnak indulnunk. Ez kizárólag a nagy mennyiségű új áru érkezése miatt volt, viszont ha a napokban látogattok el, remélhetőleg már mindent rendszerezve találtok.








Azonban ha nem sajnáljuk rá az időnket, itt is igazi gyöngyszemekre bukkanhatunk, mint amilyenek ezek a szegecsekkel díszített felsők is, amelyek szintén az idei őszi trend alapdarabjai lettek.


Itt is találhatunk eredeti címkével ellátott darabokat. A bal oldali felsőnek a csipkés díszmegoldása nagyon megtetszett.


  Just for fun!

Ruhák:

Az egybe ruhák az igazi gyengéim, ha használtruha kereskedésbe látogatok el. Itt igazán egyedi darabokra tehetünk szert, a hasonló bolti áruk árának töredékéért.




Ha elég figyelmesek vagyunk, ilyen egyedi rucikra akadhatunk, mint amilyen például a bal oldali flitteres ruha. A metálos fényű darabok idén ismét virágkorukat élik. Őszintén szólva, ha én valamilyen eseményre, vagy családi összejövetelre vagyok hivatalos, először mindig itt nézek körül, hátha találok valami kedvemre valót, amiért gyakran az elismerő pillantások és szavak sem maradnak el.

Kiegészítők:

Az üzlet kínálatából nem hiányozhatnak a táskák, cipők, övek sem. Itt igazán szemfülesnek kell lennünk, mert hamar elkapkodják a különlegesebb darabokat.




Férfi- és gyermekruházat, lakástextil:

A boltban a férfiak is kedvükre válogathatnak az ingek és nadrágok közül. Habár ahogy tapasztalom, ez a feladat is legtöbbször inkább ránk, nőkre hárul! 

A gyermekruházati részlegen kis gyerkőcök számára nézelődhetünk az egyes darabok között, vagy akár ők is kedvükre válogathatnak a plüssállat halomban.

A lakástextil sem marad el az üzlet kínálatából, itt 2990.-Ft/kg egységáron tudunk válogatni.

Próbafülkék:


10 db próbafülke áll rendelkezésünkre, ami azért nem olyan csekély szám, de árucserés napokon mindenképpen szükségünk lesz a türelmünkre, ha ki akarjuk várni a sor végét. Az üzlethelyiségben tükrök is el vannak helyezve, így felső ruházatot akár ott is lehetőségünk van próbálni (persze, ha nincs éppen ott is torlódás).

Tapasztalataim:

Mivel teljes árucsere napján látogattam el, számítottam rá, hogy sokan lesznek, de mivel ekkora alapterületen helyezkedik el a bolt, kényelmesen tudtam válogatni. Én 3 órát töltöttem el az üzletben, mire nagyjából minden sort átlapoztam, igaz ehhez a fényképezés és a sorbaállás is hozzátartozott.
A ruhákhoz darabáron juthatunk hozzá, és valóban széles a választék stílust és méretet tekintve is. Hátrányként azonban itt is meg kell említenem, hogy már az árucsere napján történő színek szerinti rendszerezés nagyban megkönnyítené a válogatást és lerövidítené a vásárlás időtartamát. 
Aki azonban nem sajnálja az időt és energiát a keresgélésre, igazán divatos és egyedi darabokkal térhet haza. Én sem távoztam ám üres kézzel a boltból, a következő bejegyzésben megmutatom nektek, hogy miket zsákmányoltam!


Ismeritek ezt a Hádát? Kedvet kaptatok hozzá, hogy ellátogassatok ide? Nektek melyik a kedvenc használtruha üzletetek? Legyen még ilyen jellegű bejegyzés a blogon?

41 megjegyzés:

  1. Imádom ezt a helyet, a szoknyáim egy része innen származik.. a legelső képen lévő is annyira cukii :)) Bár vannak jóval olcsóbb turkálók is.. De tényleg jó minőségű cuccok kaphatók itt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóó, örülök, hogy más is szereti ezt a helyet! :) Ugye? Csak sajnos kicsi volt rám... :( Valóban vannak ennél olcsóbb turkálók, de amiket itt vásárolok, évekig tudom még utána hordani őket, szóval tényleg jó minőségűek!

      Törlés
  2. na pont a közelben lakok, szóval mindig betérek a Sugárba, de sajna én még nem találtam semmit a Hádában, szerintem túl sok minden van már egy helyen, hogy nekem nincs túl sok türelmem hozzá, valamiféle módon rendszerezniük kéne a dolgokat, hogy ne legyen ilyen fáradságos munka, mert egy idő után elunja az ember aztán már vásárolni sincs kedve, legalábbis az én benyomásom szerint :D De nagyon tetszett a bejegyzésed :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az biztos, hogy sok türelemre van szükség, ha ide betér az ember, de megéri! És olyan jó érzés, ha ráakadok egy igazán különleges darabra, akkor úgy érzem, megérte a fáradtságot! De miután én is végignéztem mindent, úgy voltam vele, hogy most 1-2 hétig nem akarok ruhák közelébe menni! :D

      Törlés
  3. Nagyon tetszett ez a bejegyzésed,tök jó,hogy más is ilyen szemfüles és nem szégyelli,hogy turikban vásárol.Bevallom nekem elég ciki volt az elején,de aztán rájöttem,hogy tényleg ott lehet megvenni az egyedi cuccokat,amikkel nem fogok összefutni az utcán.Még ilyen bejegyzést! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De örülök, köszi! :) Én már elég régóta járok turikba, sose szégyelltem, de talán azért is, mert mindig megdicsérték 1-1 turis szerzeményemet, és rácsodálkoztak: hogy jéé, ezt tényleg turiban vetted? Én meg csak örülök neki, ha ilyen módon kevesebb pénzből is lehet divatosan öltözködni! :)

      Törlés
    2. Pedig mostanában kifejezetten divat lett turkáldából öltözni és ez tök jó!
      Én meg bolhapiacról öltözöm (Ausztriába járok ki) és egyáltalán nem szégyellem, sőt, inkább büszke vagyok rá, hogy ilyen tudatos vásárló vagyok és hatalmas öröm, amikor új cuccokat fogok ki 1 euróért :-)

      Törlés
    3. Igen, szerintem se ciki már manapság! Lehetsz is, mindig rácsodálkozom a cuccaidra, hogy milyen jók, és milyen jó áron szerzed be őket! :D

      Törlés
  4. Hú árucserekor menni kész öngyilkosság. :) Én régen sokat vásároltam abban a Hádában, de mivel van hozzám közelebb is, ugyanekkora, így inkább már oda járok. Amúgy én pont nem szeretem a színek szerinti rendezést, mert így kénytelen vagyok átnézni mindent, úgy meg lehet, hogy az adott színt meg sem nézem, pedig kincseket rejt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek! :) Nekem is eléggé kiesik ez a Háda, de a barátnőm a közelében lakik, így most ezt vettük célba! Te hova jársz? Ebben is van valami, amit mondasz, de akkor célirányosabban tud válogatni az ember, és költséghatékonyabban! :D Különben minden más is landol a kosarában, így jártam én is! :D

      Törlés
  5. Az egybe ruhák nekem is a gyengéim és a Háda üzletekben nagyon jókat lehet kifogni, de tény, hogy rengeteg idő és türelem vagy szerencse kell:)

    VálaszTörlés
  6. Ez a kedvenc Hádám :) Emellett a Kökis is nagyon jó, valamint Kispesten van egy kilós is, ami szuper. A Bosnyák tériben régen voltam már (el is megyek valamelyik nap..), az is jó hely volt akkoriban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D A Kökisről már én is sokat hallottam, de nekem sajnos nagyon kiesik. A Lurdysat szeretem még nagyon, nagy a választéka, kilósban pedig a Nagyvárad térit. A Bosnyák térit sem ismerem, rá is keresek! :)

      Törlés
  7. Na most jön egy más vélemény is :D Én még sosem voltam turkálóban (vagy csak nem emlékszem...), gondolkodtam már hogy benézek egybe csak az érdekesség kedvéért, és hátha...de sajnos még egyet sem láttam ahova érdemes lett volna betérni :/ Nálunk nincs háda (amennyire tudom), ez a hely kulturáltnak látszik nem úgy mint azok amiket én láttam eddig. Viszont szerintem az árak még így sem a legjobbak, leárazáskor akármilyen boltban lehet ilyen áron kapni ruhákat.
    Viszont a bejegyzés tetszett, szeretek ilyeneket olvasgatni szóval semmiképp se fogd fel negatívan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem fogtam fel negatívan, kíváncsi vagyok mások véleményére is a témával kapcsolatban! :) Ebben teljesen igazad van, hogy leárazásokkor máshol is lehet ilyen árban vásárolni, de sajnos ez általában szezon végén szokott lenni. Én ezért is szeretem a turikat, mert itt ilyenkor ősszel is tudok már 2-3000 Ft-ért pl, jó minőségű és divatos szövetkabátot, vagy bőrdzsekit venni magamnak, ami ilyenkor plázákban lehetetlen lenne. És ugyanúgy találok szegecses cuccokat, vagy peplum szoknyákat, amik a boltokban egyelőre elég magas áron kaphatók! :)

      Törlés
    2. én csak egyszer voltam hádában de akkor se mentem be mert olyan büdös volt és a sór is méteres volt szóval nekem is még várat magára.

      Törlés
  8. Én nem rég a bosnyák közelében lévő hatalmas Hádában voltam, ami kilós, és egészen jó darabokat találtam. : ) Valahogy, ha turkáló, akkor én csak a kilósat választom... Szerencsére itt a lakásunktól nem messze is van egy kisebb kilós háda, szóval hamarosan oda is be fogok nézni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na most már tényleg el kell oda is néznem, már Nina is említette! :D Én is szeretem a kilósakat is, ilyen a Nagyvárad tértől nem messze lévő Háda, én oda szoktam járni! :)

      Törlés
  9. a 12. képen lévő csíkos felsőt pont múltkor néztem ki egy turiban, de sajna ott kellett hagynom:/ de látom neked is megakadt a szemed rajta :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg bizony, de végül én sem hoztam haza, mert nagyon ritkán hordok ilyen pulcsikat! De találtam helyette gyönyörű kis ruhákat! :)

      Törlés
  10. Wow, van választék! 6 troli megállónyira lakok az Örstől, jártam is már a Sugárban, de még néztem be a Hádába. Na talán majd mégis megejtem! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az biztos! :D Szerintem érdemes benézni, csak szánjál rá elég időt! :)

      Törlés
  11. A 4-es/6-os vonalán, a Corvinnál is van egy ilyen Háda. Pont ugyanilyen. :D Én még nyár elején találtam ott egy egyberuhát. Kis csinos piros-fehér színekben játszó. Azt hiszem 1490.- volt, de már nem vagyok benne biztos. Én is az ára miatt nem szeretem annyira. Jobb a kilós. :D De 18-as/47-es/41-es etc. villamos vonalán, nem messze a Gellért tértől is van egy jó turi. Nem kilós, de 100.-, 250.-, 500.- forintos cuccok is vannak, de vállfás is. Luna a neve. Régebben a Karintyn volt, de nagyobb hely kellett így elköltözött. :) Bartók Béla úton van most talán, de az utca névben nem vagyok biztos.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippeket, egyiket sem ismertem eddig, de kedvet kaptam hozzá, hogy ellátogassak! :D Árban valóban a kilós turik verhetetlenek, de ott ritkábban találok kedvemre valót. Kilósok közül a Nagyvárad téri a kedvencem, két emeletes, vállfás, hihetetlen nagy választékkal!

      Törlés
  12. A Köki, a Sugár, a Corvin és a Lurdy Háda egyformán szuper, mi a barátnőmmel havonta/kéthavonta kerekedünk útra ezek közül valamelyikbe, attól függően, hogy melyik esik jobban az utunkba. Kilós Hádák közül egyértelműen az Üllői úti viszi a pálmát -ahogy ezt mások is írták-, de oda egyre ritkábban megyünk, mert valóban sokat kell válogatni egy tetszetősebb darabért. A Nagy Lajos király úti bolt viszont valóban kihagyhatatlan, bár havonta azért nem vállalnám be. De évszakonként egyszer "kötelező". Mi sosem szégyelltük, hogy ide járunk, imádjuk a "Hádázást", általában egész délutános programnak szánjuk, és közben pedig jókat lehet pletyizni, utána pedig egy közös ebéd/vacsi vagy kávé levezetésként. :) Nekünk ez már a barátságunk része, bár lehet, hogy így hülyén hangzik, de sokszor csak rácsörgünk egymásra, hogy "Kéne már egyet Hádázni..." Ez egyet jelent nem csak a közös vásárlással, hanem a kincskeresés élményével, egy jó beszélgetéssel, a barátságunk ápolásával. :) Jó Hádázást mindenkinek! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Kökis és a Corvin még felfedezésre vár részemről, de nagyon kedvet kaptam hozzá! :) Nekem is az Üllői utas a kedvencem a kilósak közül, de ott valóban időigényesebb, hogy szebb darabokra találjunk. A Nagy Lajos király útit nem ismerem, köszönöm a tippet! Szerintem is igazi csajos program lehet egy turizás, és több szem többet lát! :)

      Törlés
  13. Én is imádok a Háda boltjaiba járni, a ruháim kb. 70 százaléka ezekből a turikból van és mindig megdícsérik őket az ismerőseim. Sokszor el sem hiszik, hogy pár száz forintért vettem őket a turiban. A Nagy Lajoson lévő kilós turiba mi is 2-3 havonta járunk csak a barátnőimmel, de általában rámegy egy fél délelőtt mire mindent átnézünk és felpróbálunk és persze sosem távozunk üres kézzel:-)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nálam is pont így van, a ruháim nagy része turiból van, és mindig rácsodálkoznak az ismerőseim! :D

      Törlés
  14. Ja, és a virágos peplum szoknya nagyon amazing!

    VálaszTörlés
  15. A szegecsekkel díszített felsők nagyon nagy láv.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj nekem is, csak sajna azok pont nagyok voltak rám! :(

      Törlés
  16. Örömmel olvastam, hogy sokan ilyen jó véleménnyel vannak a Hádáról, én imádom azt a helyet :) A kisruhák nekem is a gyengéim, rengeteg van már, és mindegyik márkás! A kedvencem egy kis fekete csipkés Atmosphere koktélruha, amit 600 Ft-ért sikerült megszereznem egy kilós Hádában!! Annyira elterjedt már ez a Hádázás, hogy barátnőmmel bizonyos időközönként "Hádatúrázni" is szoktunk, és ilyenkor végigjárjuk az összes nagyobb boltot :) IMÁDOM!! :)

    Tetszett a bejegyzésed, örömmel olvasnék mégtöbb ilyet :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az valóban jó vétel volt a koktélruháért! :) Örülök, hogy neked is tetszett, mindenképpen tervezek még hasonló bejegyzéseket a jövőben is! :D

      Törlés
  17. Hát nem gondoltam volna, hogy ennyi jó dolog és kincs van arra. Egyszer jó lenne eljutni oda innen vidékről!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, bizony! Nagyon megéri egyszer elnézni, ha esetleg Pesten jársz! :) De vidéken is akadnak jó turik!

      Törlés