Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. szeptember 10.

Övmánia - kedvenc öveim

Úgy gondoltam, hogy folytatom a kedvenc kiegészítőimet bemutató listát, most az övek vannak soron. Rengeteg övet felhalmoztam az évek során, párat szelektálnom is kellett belőlük. Nagy részüket turkálókban szereztem, ezért szeretném bemutatni nektek, hogy ezekben a használt ruha boltokban igazi kis kincsekre lelhetünk nem csak ruhák, hanem kiegészítők terén is!


Némelyiket pár száz forintért sikerült kihalásznom egy turiban, olvassatok tovább, ha közelebbről is kíváncsiak vagytok az egyes darabokra!

Először a szélesebb öveimből válogattam párat:


Turkáló

Ezt a gyönyörű fekete, flitteres övet az egyik kedvenc kilós turkálómból sikerült beszereznem, talán 200 Ft lehetett. Az egész öv kialakítása gumis, tépőzáras csattal, így könnyedén variálható, hogy derékon, vagy inkább csípőn szeretnénk viselni. Tény, hogy nem egy hétköznapi viselet, de Karácsonyra, Szilveszterre ideális kiegészítő lehet.


Anyutól


Ez az öv számomra igazán különleges és egyedi darab, mert Anyutól kaptam (inkább kunyiztam el), valódi bőrből készült és egy iparművész ismerőse tervezte neki. A csatt kialakítása egy kígyófejre hasonlít, melyből fogakként állnak ki az akasztók, amelyeket a megfelelő lyukakba tudunk bedugni.


Turkáló


Ez az öv rögtön megfogott a különleges rózsákból kialakított csatmegoldásával. Még Pécsen akadtam rá az egyik ottani kedvenc Hádámban, olyan 700 Ft körül lehetett az ára. Ennek az övnek is gumis a kialakítása, így változtatható a mérete.


Turkáló

Szintén pécsi szerzemény ez a rózsaszín, masnis csatmegoldású öv. Három patent lehetőség alapján tudjuk a méretet változtatni, illetve hátul egy rövid gumis berakás is található benne, így minimálisan nyúlik az öv. Ennek az ára is olyan 700 Ft körül lehetett.

Most nézzünk néhányat a keskenyebb öveimből:


 Orsay

Még tavaly tél végén vettem leárazva ezt a meggypiros, masnis övet az Orsay-ben, ha jól emlékszem 990 Ft-ért. Nagyon jó kiegészítője például egy matróz stílusú szettnek.


A megboldogult Jeans Club-ból

A kiárusítások során tettem szert erre a királykék masnis övre, akciósan olyan 600 Ft-ért vettem. Úgy látszik valami masni kattanásom van, mert rengeteg masnis övem van! 


H&M

Végezetül az egyik kedvenc alap darabomat mutatom meg nektek, ezt a fekete, kígyóbőr utánzatú, arany csatos övemet. Tavaly télen vásároltam a H&M-ben 1290 Ft-ért. Azóta már rengeteg szettel viseltem, és nagyon szeretem.

Szerintem nagyon megéri turikban övek után is kutakodni, mert igazán egyedi darabokra tehetünk szert. Van valódi bőr Accessorize övem 990 Ft-ért, és hibátlan állapotú Marks&Spencer övem is turkálókból. 

A kedvenc budapesti használt ruha üzleteimet, a Kedvenc turkálóim bejegyzésben megtalálhatjátok! 

Hogy tetszett nektek ez a bejegyzés? Ti szoktatok turiban öveket is nézni?

16 megjegyzés:

  1. Olyan szépen :)
    Én is úgy szeretnék övet hordani, de sehogy nem találok olyat, ami nem vág be, kényelmes...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. *szépek
      (nyau, megkénetanulniírnivégre..)

      Törlés
    2. Köszi! :) Az biztos, hogy nem könnyű olyan övet találni, ami kényelmes, meg nem áll el hátul stb... De szerintem érdemes keresgélni! :)

      Törlés
  2. A kedvencem az első flitteres öv, de mindegyik nagyon jó! Én nemrég vettem a bolhapiacon pár vintage és új övet, de gyakrabban kellene hordanom őket.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Azt hiszem láttam is egyet a facebook oldaladon, nagyon tetszett! :) Én most újra felfedeztem magamnak az öveket, gyakran már az övhöz választok ruhát, és nem fordítva! :D

      Törlés
  3. A masnis malyvaszinu..nekem ugyanaz van meg feketeben szinten turibol;)

    VálaszTörlés
  4. Oh wow! Mennyi öved van! A rózsaszín masnis a kedvenc. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Hát igen, de már lassan 6 éve van ilyen övmániám, azóta szerettem meg nagyon az öveket! :)

      Törlés
  5. Fantasztikusak Kori! :-)
    Pedig én nem vagyok az az "öves" típus :D
    Az első, a mályvaszínű, a fehér alapon rózsás és az utolsó övek a kedvenceim :D

    VálaszTörlés
  6. A mályva és a rózsaszín nagyon cuki :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépek az övek! Főleg a fehér rózsás, meg a vékonyak! :)

    VálaszTörlés
  8. a fehér rózsás eszméletlen szép!! én is nagy öv gyűjtő vagyok, persze turiból is, meg még sok helyről, aztán a vége az, hogy szinte mindig ugyanazt a 3-4 darabot hordom:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, én is úgy vagyok vele, hogy mindig megvannak az aktuális kedvenceim, amikhez a legszívesebben nyúlok! :)

      Törlés