Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. október 15.

Szépségvitaminok

Tudom, sokan várjátok a Glamour-napi szerzemények bemutatását és ígérem, hogy hamarosan jelentkezem vele, amint egy kicsit feloszlik a köd és lehet fotózni! Addig is egy előzőleg fotózott anyagot hoztam ma nektek, amiről már amúgy is régóta szerettem volna írni. Mégpedig azokról a vitaminokról, amelyek hozzájárulhatnak a szépségünk és egészségünk megőrzéséhez! Figyelem, nem agyon marketingelt termékekről lesz szó!




Kattintsatok a tovább gombra, ha érdekel Titeket a bejegyzés további része is, szerintem sok érdekességet tartalmaz!

Ezeket a vitaminokat még a legutóbbi MediLine látogatásom során szereztem be. Legfőképp az ősz beköszöntével szoktam elkezdeni szedni őket, amikor egy kicsit jobban hullik a hajam és gyakoribb az influenza.




Dr.Chen Hair Revall Capsules (1718.- Ft)

Már évek óta minden szeptemberben, vagy októberben tartok egy pár hónapos hajkúrát, mivel ilyenkor kicsit jobban kezd hullani a hajam. Sokféle hajerősítő-, szépségvitamint próbáltam már (a Revalidtól elkezdve a Biovannéig mindent), de ez az első, amit már sokadjára vásárolok újra. A hajamon már egy hónap elteltével látom a változást, nem hullik annyira és tele leszek babahajakkal tőle!  


Az összetevőket olvasva sokkal magasabb aminosav és vitamin szinttel rendelkezik, ha összehasonlítjuk a Revaliddal. Továbbá míg a Revalidból napi 3x1 kapszula bevitele javasolt, ebből elég naponta 1 kapszulát bevennünk. Az árról nem is beszélve, hiszen a Revalid 30 db-os kiszerelése körülbelül 2300 Ft-os áron érhető el, míg a Dr. Chen 40 db-os kiszerelése 1700 Ft körüli áron. Azt hiszem a Revalid esetében is (mint sok más terméknél) a marketinget is komolyan meg kell fizetni!


   Dr.Chen Ligetszépe kapszula (470.- Ft)

A ligetszépe kapszulát akkor fedeztem fel magamnak, amikor a fogamzásgátló lerakása következtében sokat kutakodtam a neten az után, hogy a bogyó lerakását követően hogyan kerülhetem el a pattanások megjelenését. Rengeteg fórumon találkoztam vele és nagyon sokan dicsérték, így gondoltam, hogy én is teszek vele egy próbát. Már a bogyó lerakása előtt gondosan elkezdtem szedni és nem tudom, hogy ennek volt e köszönhető, vagy a rengeteg gyógyteának, amit az óta is iszom, de szerencsére nem jöttek ki rajtam pattanások, miután abbahagytam a gyógyszer szedését (pedig mindig is problémás bőröm volt). És az óta sem, pedig ennek már lassan fél éve. 


A szépség megőrzésén túlmenően telítetlen zsírsavakat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak az egészséges szív- és érrendszer megőrzéséhez. A ligetszépe olaj kis üvegcsében is megvásárolható, így akár külsőleg is tudjuk vele kezelni a problémás bőrfelületet, vagy belsőleg az ételünk mellé keverve is fogyaszthatjuk. Érdekességképpen a Biovanne szépségvitamin hatóanyagai között is megtalálható a ligetszépe olaj, egy kapszulában 100 mg-nyi mennyiségben. Míg ebben az esetben 300 mg/kapszula a hatóanyag tartalom. Naponta kétszer 3 kapszula bevitele javasolt, ebből én csak napi 2-3 kapszulát szoktam beszedni, hogy tovább kitartson. Az 50 db-os kiszerelés 470 Ft körüli áron vásárolható meg, azt hiszem ebben az esetben is kijelenthetjük, hogy ez nagyon jó ár érte! Nekem amúgy is szívem csücske a Dr. Chen termékcsalád, mert általában mindig az ő készítményeinél kötök ki, ha magas hatóanyag tartalmú, de megfizethető terméket keresek!


Bionit Cickafarkfű tabletta (742.- Ft)

A Tippek fogamzásgátló abbahagyása után bejegyzésben már említettem a cickafarkfű jótékony hatásait a női nemi ciklusra. Mivel mostanában általában lusta vagyok a teafőzet elkészítésére és szívesebben iszom fincsi gyümölcsteákat, ezért megvásároltam tabletta formájában is. 


Bionit Csalánlevél tabletta (742.- Ft)

Azt hiszem a csalán méregtelenítő, vízhajtó hatása mindenki számára közismert. Menstruáció előtti napokban is gyakori, hogy a szervezet vizet tart vissza, ezért puffadunk, így erre is jótékony hatással lehet.


Bionit Fokhagyma tabletta (742.- Ft)

A hagymafélékről általánosságban elmondható, hogy baktérium- és gombaölő hatással rendelkeznek. A szedésével hozzájárulhatunk a baktériumok és vírusok elkerüléséhez, vagy mihamarabbi leküzdéséhez, emellett hatásos érelmeszesedés esetében, valamint koleszterincsökkentő hatással rendelkezik. 


Összetevőket tekintve nem tartalmaznak tartósítószert, színezéket és aromákat. Egy dobozban körülbelül 70 szem található. Napi javasolt beviteli mennyisége pedig 2-3x2 tabletta. Rengeteg változata elérhető, szerintem érdemes szétnézni közöttük.

Remélem hasznos volt számotokra ez a bejegyzés!

Ti milyen vitaminokat szoktatok szedni? Ismeritek valamelyik terméket ezek közül?

Ne feledjétek, hogy őszi nyereményjáték indult a blogon! A játék feltételeit és a részleteket ITT megtaláljátok!

45 megjegyzés:

  1. A Dr.Chen Hair Revall Capsules-t én is szedtem egy ideig, de annyira borzalmas íze volt és szaga, hogy hamar letettem róla. : )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, én azért is szeretem, mert mivel ilyen kapszula formában van könnyű lenyelni és nem érzek rajta mellékízt! :)

      Törlés
  2. Szia!
    Most nagyon felizgattad a fantáziámat. :) Lehet én voltam túl figyelmetlen, de nem találom a bejegyzésben, hogy hol tudom elérni a Dr. Chen kapszulákat. A szépségvitamin és a hajmegújító kapszula érdekel nagyon. Ilyet hol tudok beszerezni? DM, Rossmann meg esetleg bio boltokban? Vagy van valami speciális bolt, ahol meg tudom venni? Köszi szépen előre is a segítséged! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindent a MediLine-ban vettem (mert ott nagyker áron tudom beszerezni a dolgokat), de a Dr. Chen Hair Revall kapszulát DM-ben is meg tudod vásárolni! :) A Ligetszépe kapszulával már bajban vagyok, szerintem érdemes DM-ben is megnézni, de ha ott nem találod, akkor bioboltra tippelnék! :)

      Törlés
  3. Szia!

    Én a DM saját márkás hajvitaminját szedem, én sem szeretem az őszi hajhullást, nem drága és ebből is csak 1 db kell naponta.
    A másik a mezei zsurló tabletta (teát megunom hamar, de nem rossz az íze) ami még bejött hajra nekem, de ezt külföldről szoktam rendelni (nem drága) és most elfogyott, majd kell utánpótlás. Utóbbi nem csak hajra, körömre jó.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őt még sosem próbáltam, de most kíváncsivá tettél, meg fogom nézni az összetevőit! :) Elvileg ez a Dr. Chen Hair Revall kapszula is jó a bőrre és a körömre is, de én a hajamnál vettem észre a legszembetűnőbb változást, ezért is ezt emeltem ki! :D

      Törlés
    2. A mezei zsurló gazdag szilíciumban, azért szedem. A DM-es hajkapszula kb, 1000HUF, nem egy nagy beruházás és van benne cink is.

      Törlés
    3. Az tényleg nem egy nagy beruházás érte! :) Azt meg tudod esetleg mondani, hogy élesztő van e benne? Mert sajnos az nem Candida-kompatibilis! :DD

      Törlés
    4. Beírom mit tartalmaz:

      cink 10mg 100%
      B1 1,4mg 127%
      B2 1,6mg 114%
      B6 2mg 143%
      B12 1mikrogamm 40%
      biotin 150mikrogramm 300%
      folsav 200 mikrogramm 100%
      niacin 18mg 113%
      pantoténsav 6mg 100%
      A % a felnőtt RDA
      60db tabi van benne és egy ezres... .

      A mezei zsurló mégolcsóbb.

      Törlés
    5. Köszi szépen, így másoknak is hasznos lehet! :)
      Én egyedül a kén tartalmú aminosavakat hiányolom belőle!

      Törlés
    6. Nekem régen a Juvamine szépség vitamin jött be a legjobban, de már nem kapható az országban.

      Mezei zsurló: Gazdag ásványi anyagokban – szilícium (10%), kálium és kalcium –, amelyek vízhajtó tulajdonságaiért felelősek. A kötőszövetek, polipok és vérzések kezelésére használják. Gyógyteáit vese-, húgyhólyag-, emésztőrendszeri és prosztatabetegségek kezelésére használják. A szilícium miatt jó a hajra, körömre is... sok embernek sűrűbb lett a haja, nekem is sok babahajam van (sok neves külföldi hajvitamin összetevői között van). Negatív mellékhatás, mintha fogyasztana, de az lehet nem emiatt volt (én amúgy hízni akarok) nem 100%, csak az h. fogytam.

      Törlés
    7. Sok minden nem kapható nálunk, ami jó lenne! :(
      Köszi a hasznos információkat! :D A hosszas hízni akarás után nekem most pont jól jönne 1-2 kiló mínusz! :D

      Törlés
  4. Engem is az érdekelne, hogy a Dm-be vagy a Rossmannba menjek értük. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Dr. Chen kapszula tuti van a DM-ben, talán még a Ligetszépe is, a többiért szerintem érdemes egy bioboltba elnézni! :)

      Törlés
  5. Régebben szedtem a Biovanne kapszulát,de ciki nem ciki tök kiszőrösödd tőle az alkarom:S Azt azonnal abba is hagytam,és azóta nem is mertem kísérletezni hasonló termékekkel.Pedig nem ártana mert olyan csomókban hullik a hajam,reggelre is tele van az ágyam...Ennyire még sosem hullott,lehet inkább dokihoz kellene mennem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, hogy fórumokon is sok elrettentő mellékhatásról lehet olvasni a Biovannéval kapcsolatban. Ha tényleg annyira hullik a hajad lehet, hogy érdemesebb lenne dokihoz menni legalább egy vérvétel erejéig, de ha hosszú a hajad, akkor 20-30 szál is ijesztőnek tűnhet! :D Nekem is volt egy időszakom, hogy 3-4 hónapon keresztül rettenetesen hullott a hajam, már én is az orvoshoz menést fontolgattam, aztán szépen lassan visszaállt a normál hullásra! :)

      Törlés
  6. Szia! :) Én még a Müllerben kapható Fit+Vital kapszulát tudom ajánlani! 60 db van benne, csupán 800 Ft, de igen látványosan támogatja a bőr és a haj egészségét. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őt sem próbáltam még, de ezt is meg fogom nézni! Ohh, épp tegnap jártam a Müllerben! Sebaj, előbb úgyis el kell fogyasztanom ezt a dobozt! :)

      Törlés
    2. Na ezt próbáltam én is, de a DM saját márkásában több a hatóanyag.

      Törlés
  7. Hát én csak mezei D-vitamint szedek, mert valahol olvastam, h az utóbbi időben kezdenek ráébredni h nagyobb a jelentősége, mint eddig gondolták.. Ő.. a hajas vitamintól nem szőrösödik ki az ember? (Csak kérdezem, mert nekem is bajom van a hajhullással, ugyanakkor félek, h az IPL-ezett hónaljam kibojtosodik..:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Napfénymentes időszakban van, hogy én is szedem, mert akkor tényleg nagyon kevés D-vitamint tud előállítani a szervezet.
      Azért nem hiszem, hogy ennyire erős hatásúak lennének, hogy IPL után visszaszőrösödne az ember, szerintem ahhoz keményebb hormonszint változás kéne. Esküdni persze nem mernék! :)

      Törlés
  8. Ez nagyon hasznos bejegyzést volt, köszi! Egy időben én is szedtem DM-es hajvitamint és bevált. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy tetszett! Őszintén szólva nem is gondoltam, hogy ennyi hozzászólás fog érkezni ehhez a témához! :)

      Törlés
  9. Én a Rossmann-os, saját márkás Zinkplus kapszulát szedem, és nagyon meg vagyok elégedve vele, 2500 Ft volt 200 db, és napi egyet kell csak szedni. :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor az valóban gazdaságos kiszerelés! :) Zinket én is szedtem, amikor derma rolleres kezelésre jártam, ha újra megyek, ismét elkezdem majd szedni! :)

      Törlés
  10. Nem is tudtam erről a ligetszépe kapszuláról, ki kellene próbálnom. Nemrég hagytam abba a fogamzásgátlót és nem olyan vészes a helyzet, de azért észrevettem a bőrömön. (Gyorsan be is pótolom a "Tippek fogamzásgátló abbahagyása után" cikkedet!
    Én most lúgosító teakeveréket használok a Dr. Chen-től, bár kicsit fura az íze, de jó :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem érdemes kipróbálni és nem is egy nagy beruházás érte! :D Akkor sorstársak vagyunk! Nálam annyiban lett rosszabb a helyzet, hogy jobban zsírosodik a bőröm, mint előtte, de szerencsére csak ritkán jönnek ki makacs pattanások!
      Ez a lúgosító teakeverék is nagyon jó lehet! :)

      Törlés
  11. Tényleg szuperhasznos! Én a Biovannét kezdtem el most szedni, igaz inkább a körmeim miatt, de lehet, hogy ha elfogy, beruházok egy ilyen Dr. Chen-re (meg meg is ijesztettetek a Biovannével kapcsolatban). Ártani tuti nem fog, ugye?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök! :DD Lehet ám, hogy sokaknak a Biovanne is beválik, ezek csak a saját tapasztalataim! :) Ártani biztos nem fog és elvileg a Dr. Chenes is jó a körömre! :)

      Törlés
  12. De jó, na ez tök érdekes volt.
    A ligetszépét biztos kipróbálom a pattanásokra, a hajam viszont a sima kovaföld kapszullával is tökéletesen meg van elégedve, egy rakat babahaj, és egyébként is jóval szebb a hajam mint előtte (pl a revalidos korszakban)volt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök neki! :)
      Köszi a kovaföld kapszula tippet, még nem próbáltam, de már sokat hallottam róla! :)

      Törlés
  13. Én is szedtem tavaly a dr. Chan-es Hair revaltt, sőt még a samponját is megvettem (fél literes volt és nem drága, fura gyógynövényes illatú volt, kedveltem), de óriás változást nem vettem észre. Bár talán nagyobbat, mint a korábban szedett Revalid esetében, amit tényleg sokak szerint csak túlreklámoznak, hatásában gyengébb. Egyszer amellé adtak ajándékba hajszesz ampullákat is, még mindig van belőle pár üvegcsém, de mivel elvileg hetente többször keleltt volna felvinni a frissen mosott hajra, így én nem az előírásnak megfelelően alkalmaztam, nem volt kedvem a heti 1 mosásról átállni a sűrűbbre, utána majd megint hónapokig "szoktathatom" át a hajam a ritkábbra, h ne zsírosodjon nyomban.

    Többektől hallottam már a karkiszőrösödésről is, szerencsére én még ilyet nem tapasztaltam, bár elég ritka és világos szőrzetű lányka vagyok, gondolom ettől is függ. :) Egyik barátnőm szintén nemrég hagyta abba a bogyószedést, mindjárt átküldöm neki a bejegyzésed linkjét, hátha ő is lecsapna a épp bogyóabbahagyás után cickafarkfűs tablettára és a régi bejegyzésedre (ami akkor el is kerülte a figyelmemet, szóval én is memorizálom, h ha pár év múlva én is végre leállok vele akkor majd tudjak már ilyen praktikákat;)).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy időben én is használtam a Dr. Chen sampont és balzsamot is (igen kicsit fura illata volt és barnás színe), de a sampont nem igazán kedveltem, nehezen habosodott (igaz biztos nem volt tele minden káros anyaggal). Viszont a balzsam után valóban szép puha lett a hajam! :)
      Karkiszőrösödést szerencsére én sem tapasztaltam!
      Remélem talál pár hasznos tipped a barátnőd! :)

      Törlés
  14. Köszi ezt a nagyon hasznos bejegyzést!
    Sokat tanultam belőle. :D
    Azt hiszem ideje ismét DM-be mennem. :D :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök neki! :DD
      Te most pont Revalidod szedsz, nem? Azért majd kíváncsi vagyok a te tapasztalataidra is! :D

      Törlés
  15. :D
    Igen Revalidot szedek és nagyon meg vagyok vele elégedve.
    Én 1500 Ft-ért vettem a DM-ben (Nagyatádon) és most kezdtem a 2. dobozzal szedni (1 doboz 30 db kapszulát tartalmaz), de már 1-2 hete megállt a
    hajhullásom és nekem is sok babahajam lett tőle. :D
    Napi 1-2 szemet szoktam szedni nem hármat, amennyit kellene, és így is hat.
    Nekem ezek a tapasztalataim, de mindenkinek más jön be másként reagál a szervezet a különböző
    készítményekre. Kísérletezni kell! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor az nagyon jó ár érte, ennyiért még nem nagyon láttam, vagy akciósan vetted? :)
      De jóó, örülök, hogy használ! Nekem azért szimpibb a Dr. Chen féle, mert abban elvileg magasabb az aminosav és a vitamin tartalom, valamint nem tartalmaz élesztőt, mint a Revalid. :D

      Törlés
    2. Nem akciósan, ez volt az eredeti ára. :D
      Aha, majd legközelebb kipróbálom azt is.
      Kíváncsi vagyok, nekem beválok-e majd.

      Törlés
    3. Akkor nálatok komolyan más árak vannak! :DD

      Törlés
  16. Ezek a Bionitek nagyon jók,majd a fokhagymát én is kipróbálom:)I.Tim

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg hasznos lehet a téli hidegekben, amikor gyakran influenzás az ember! :)

      Törlés
  17. Nagyon hasznos ez a bejegyzés, köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalataid. :) Én eddig féltem az ilyen szépségtablettáktól meg ilyesmiktől, nem láttam sok értelmét... De így lehet, hogy belevágok majd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira örülök, hogy ilyen sokatok számára hasznos volt ez a bejegyzés, nem is gondoltam volna! :)
      Szerintem nyugodtan belevághatsz, de mindig olvasd el előtte az összetevőket, ha esetleg allergiás vagy valamire! :)

      Törlés
  18. Dr. Chan féle ligetszépe olaj befolyásolja a fogamzásgátló (gestomix) hatását együttes szedés alatt?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én csak a bogyó lerakását követően kezdtem el szedni, de ahogy utánaolvastam, nem találtam ilyen "mellékhatását". Biztosat viszont nem merek mondani, ezért érdemes lenne egy természetgyógyásztól is megérdeklődni.

      Törlés