Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. november 10.

Cosmio henna - tapasztalatok


A hosszú hétvégén a hennázásra is jutott időm, így végre kipróbálhattam az új cosmio hennámat. Ha kíváncsiak vagytok a tapasztalataimra, kattintsatok a tovább gombra!

Előzmények:
Legutóbb valamikor július közepén volt festve a hajam, szóval már vállalhatatlanul régen. Akkor a Henna Plus henna porával tettem próbát, a véleményemet ITT tudjátok újra elolvasni róla. Az elért színnel teljesen elégedett voltam és annak ellenére, hogy a festés óta már több mint 3 hónap eltelt, még mindig volt egy szép vöröses csillogása a hajamnak, igaz inkább már csak napfény mellett. Viszont hajszínezők esetében ez nem igazán mondható el, szóval számomra ez teljesen pozitív volt, illetve, hogy nem kopott ki teljesen a hajam, inkább csak a szín mélységéből veszített. És emellett meg kell jegyeznem, hogy én általában 2 naponta mosok hajat! 
Az összetevőket tekintve viszont kétségeim voltak a Henna Plus hennájával, többen is írtátok, hogy nem csak természetes összetevőket tartalmaz. Így a mostani választásom a cosmio hennájára esett.

Elkészítés:
A már fent említett bejegyzésben írtak alapján készítettem el ezúttal is a pépet, vagyis forró kamilla forrázattal kevertem tejföl sűrűségűre a hennát. 

         
Készül a kamilla forrázat


A henna port ebben a kis műanyag edényben szoktam fokozatosan kikeverni.

Az elkészült pép.

Mi ezúttal is ecsettel dolgoztunk, szerintem ezzel szép egyenletesen lehet eloszlatni a hajon a pépet. Majd következett a szokásos folpack, zacskó, törülköző trió és a 3 órás dunsztolódás alatta. Szerintem ezt a legnehezebb kivárni, mert közben a nyakon lefolydogáló zöld lének és spenótos szagnak köszönhetően lassan Shrekké avanzsálunk.
Lemosásnál ezúttal is csak többszöri hajmosás árán sikerült szabadulnom a mocsári külsőmtől, de az eredmény mindenért kárpótolt!


Ezek a képek közvetlenül a festést követő napon készültek, azóta minimálisan mélyült a szín.


Tapasztalataim:
Az eredménnyel 100%-osan elégedett vagyok! A Henna Plus-szal elért színnel összehasonlítva ez valamivel erőteljesebb vöröset eredményezett, amit egyáltalán nem bánok! Plusz pozitívumként meg kell említenem, hogy itt valóban friss hennával találkozhatunk, ellenben a Henna Plus esetében. Ezt egyrészt az élénkzöld színéről is sejthetjük (persze gondolom színezéssel itt is könnyű átvágni az embert), másrészt abból vettem észre, hogy nem szívta olyan könnyen magába a forrázatot. Így jóval egyszerűbb volt vele dolgozni, nem sűrűsödött be olyan gyorsan és nem kellett állandóan a hígításával bíbelődni.
A színről ismét csak ódákat tudnék zengi, imádom és szuper fényes is lett a hajam! Emellett az ára is nagyon baráti, hiszen 100 g henna porhoz mindössze 700 Ft-ért juthatunk hozzá. Most gondolkodom az 500 g-os kiszerelésen (2900 Ft), ami nekem kb. 5 alkalomra elegendő mennyiség lenne. A webáruház linkjét ITT találjátok, lehetőség van személyes átvételre is, vagy 980 Ft a postaköltség díja, de szerintem még így is messze megéri. 

Ti próbáltátok már a cosmio hennát? Milyen tippetek van a tartósabb szín megőrzése érdekében? Milyen sampont ajánlanátok hennázott hajra?

42 megjegyzés:

  1. Hű nagyon szép!! :) Milyen a természetes hajszíned?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Az első hennás bejegyzésemben szerepelt előtte kép is: http://lookfancy.blogspot.hu/2012/07/az-elso-hajfestes-hennaval.html
      Én középbarnának mondanám, de semmiképpen sem világos, úgyhogy tényleg nagyon szépen befogta! :)

      Törlés
    2. Köszi! :)Nagyon birizgálja a fantáziámat! :)

      Törlés
    3. Szívesen! Mindenképpen számolj be róla, ha kipróbáltad! :D

      Törlés
  2. tényleg szép lett!

    www.lookzfashion.blogspot.com

    VálaszTörlés
  3. Nah következőleg én is ezt veszek, keresek majd szegeden valakit akivel felezhetem a postaköltséget :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig mit használtál? Jó ötlet ez a postaköltség felezés, de még így is jó árról beszélhetünk! :)

      Törlés
  4. Hát gyönyörű ez a szín :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szép lett a hajad!
    Nálam titkos favorit a vörös, de a Herceg világgá menne, ha vörös hajjal jönnék haza egyszer (meg hát a szőke hajam lenövése is furán nézne ki), így csak másokon gyönyörködök :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm!
      :DD Én is szőkéről indultam ám még másfél évvel ezelőtt, de szerencsére Gergő még nem futott ki a világból! :))

      Törlés
  6. Jajj de szép. *.* A napokban fogok cosmiós indigót tesztelni, remélem az is olyan jó, mint a hennájuk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Eddig te is csak simán hennát használtál, nem? Kíváncsi vagyok nagyon az indigós változatra is, pont egy barátnőm gondolkodik rajta! :)

      Törlés
    2. Igen, ezzel-azzal főzve keverve. De szülinapomra kaptam indigót, szóval most már nem tudom lebeszélni magam a barna hajról. :D Remélem hasznos lesz a barátnődnek a teszt. :)

      Törlés
    3. És nem akarod csak keverni őket, mondjuk fele-fele arányban? Igaz a sötétbarna haj is nagyon jól tud állni egy fehér bőrhöz! :)

      Törlés
    4. De-de, pontosan ez a tervem, vagy inkább 2 rész henna egy rész indigó... és akkor olyan gesztenyebarnát kapnék reményeim szerint. ^^
      Ja samponos kérdésre: az Alterra gránátalmás, meg a dúsító samponja jó szerintem nagyon. :)

      Törlés
    5. Jól hangzik, én is kíváncsian várom! :)
      Köszi az Alterra tippet, pont ezt olvastam egy másik blogon is, akkor már megér egy próbát! :)

      Törlés
  7. Nagyon nagyon jó! Imádom a vöröset! :D Lehet, hogy nekem is befogná, bár talán nekem kicsit sötétebb barna a hajam, mint neked volt eredetileg. De egy próbát megér. Mióta szeretnék már vörös lenni. :D :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, én is!! Szerintem neked is befogná, mert annyira az én hajam sem világos eredetileg, az előző hennás bejegyzésem előtte képe kicsit csalóka volt, mert ott is már festve volt, igazán csak a tövén látszik az eredeti hajszínem.
      Húú, én is mindig vörös akartam lenni, aztán sose jött össze a megálmodott szín, majd jött egy kitérő a szőkével, de úgy érzem, a vörös a nekem való szín! :)

      Törlés
  8. Nagyon szívhez szóló volt ez a bejegyzést most számomra, mert én már régóta keresek barátságos hajfestési módszert. (valamiért a henna nem jutott eszembe, és információim sem voltak arról ez hogysmint működik ez) Szóval köszönöm, nagyon hasznos volt, mindenképpen kipróbálom! A végeredmény gyönyörű lett! Én is a vörös felé hajlok, igaz engem a vöröses-szőke érdekel :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm és nagyon örülök, ha kicsit ki tudtalak segíteni ezzel a bejegyzésemmel! :) Ilyen világos rézvöröset nem hiszem, hogy el lehetne érni vele, inkább csak akkor, ha alapból is elég világos a hajad, mert több árnyalatot sajnos nem tud világosítani.
      Neked amúgy milyen az alap hajszíned? Meg ebben a bejegyzésben nem említettem, csak az előzőben, hogy 2-3 hónapot kell "pihentetni" a hajat, ha előtte kémiai festékkel volt festve.

      Törlés
    2. Nekem az eredeti hajszínem nagyon sötétszőke (szürke?), de vagy 10 éve világos szőke illetve egyéb árnyalatok, volt már rezes, volt hiper szőke...most úgy a normál szőke színnél vagyok. Kb 1 hónapja volt befestve a hajam utoljára. Akkor ezzel még várok!
      Ha esetleg előbb szedem le a hennát, akkor nem lehet enyhébb a szín erőssége?

      Törlés
    3. Szerintem a te esetedben mindenképpen érdemes lenne kivárni a 3 hónap várakozási időt, már csak a szőke haj és az ammónia miatt is.
      De elképzelhető, hogy akkor enyhébb lesz a színe, de szerintem neked alapból is rezesebbre fogná be, mert világosabb a hajad. Nekem inkább középbarna az alaphajszínem. Az első 1-2 napban valóban elég erőteljes amúgy a színe, de ez sokat mélyül és egy kicsit veszít is a mosások során, így nem kell megijedni az elején! Érdemes egy próba tincs festést végezni, én is mindig azt szoktam! :)

      Törlés
    4. Köszönöm szépen!! alig várom, hogy kipróbáljam!! :)

      Törlés
    5. Majd számolj ám be róla! :)

      Törlés
  9. és mi a helyzet akkor, ha nekem feketeére van festve a hajam, barna szinű egyébként, világosabb barna ..ezzel az indigó henna keverékkel lehetne festeni egész sötétet? Én is gondolkozom, hogy kicsit kímélni kéne, elég régóta festem, de afehér bőrömhöz, kék szememhez amíg az arcomhoz és koromhoz jól áll, nem akarom elereszteni a sötétbarna, efkeés árnyalatot.

    Mondnjuk én Syoss Pro Nature-t használok, ez most egész jó...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, indigóval akár fekete hajszínt is el lehet érni, itt egy link segítségül: http://antalvali.com/hajfestes_indigoval.html
      Mielőtt viszont áttérnél a növényi hajfestésre, 2-3 hónapot pihentetni kell a hajat.

      Törlés
  10. Szép ! :) Anyukám haját szoktuk hennázni:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) És nála milyen hennát használtok?

      Törlés
  11. Nagyon szép lett:))I.Tim

    VálaszTörlés
  12. Csodaszép lett a hajad színe! Még sosem használtam hennát, de mindig jókat olvastam róla, ezért meggyőzhető vagyok. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Sokáig én is csak kerülgettem, mint macska a forró kását, de aztán annyira elegem lett a drogériás festékekből, hogy gondoltam nem veszíthetek! :)

      Törlés
  13. Szia! Megkérdezhetem, hogy meddig ér a hajad, és hogy mennyi hennát használtál rá?:) köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nagyjából a vállamig ér (de elég sűrű), erre kb. 160 g-ot szoktunk kikeverni. :)

      Törlés
  14. Köszi a választ! :) Mindig kamillával csinálod? Csomó helyen úgy olvastam, hogy citromlével érdemes. Még soha nem hennáztam, de most készülök és nem tudom, hogyan csináljam. Neked is mélyül a színe?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, eddig csak a kamillát próbáltam, de mivel bevált, nem volt kedvem kísérletezgetni, de itt is találsz egy tuti tippet a pép elkészítésére: http://sminknaplo.blogspot.hu/2013/05/a-henna-siker.html
      Igen, elég sokat mélyült a színe, ha megnézed a fenti képeket, összehasonlítva a jobb felső köszöntő képemmel. :D Igaz, ebben az is benne van, hogy itt még kémiai festék is volt alatta, ami mostanra már teljesen lenőtt, de ezt a színt talán még jobban imádom! *.*

      Törlés
    2. Juj, ennyire sötét lesz? Mert én ilyen narancsos-vöröset szeretnék, amilyen ebben a posztban van. De gondolom ha csak a tövét festem utána, nem fog sötétedni. Vagy igen? :D Bocsánat, hogy fárasztalak, csak nem szeretném elrontani. Te szoktad hagyni ázni a főzetet éjszakára? Vagy az sem fontos?

      Törlés
    3. Hát ez jó kérdés, nem tudom, hogy így mennyit sötétedett volna a hajam, de valamennyit biztosan, mivel az eredeti hajszínem is elég sötét, csak itt még alatta volt a kémiai festék is. Ilyen szép narancsos eredményt elvileg csak egészen világos hajon produkál a henna (mivel világosító hatása sajnos nincsen), szóval minden az alaphajszíntől függ. :)
      Még sosem hagytam ázni a főzetet, én mindig langyosan kenem fel a hajamra.

      Törlés
    4. Na túl vagyok rajta :) Nekem szőke az eredeti hajszínem, a töve nagyon szép lett, sajnos az alját ez sem fogta be rendesen (ott barnából lett leszívva - azóta semmi nem marad meg rajta), de nem is olyan feltűnő az átmenet, mint a kémiai festékekkel. Kíváncsi vagyok változik-e a színe a következő napokban, meg remélem az aljáról nem fog kikopni.
      Köszönöm szépen a segítséget!

      Törlés
    5. De jóó! *.* Elvileg egy picit még szokott mélyülni a színe a festés utáni napokban, de mivel világos hajra festetted, szerintem nálad nem fog besötétedni. :)

      Törlés