Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. január 11.

Lush - Dream Steam toniktabletta


A szerdai szerzeményes posztban már pár szóval bemutattam nektek ezt a terméket, de most a részletes teszt következik róla. Akik rendszeresen szoktak otthon arcot gőzölni, vagy akik esetleg eddig ódzkodtak az otthoni arctisztítástól, most mindenképpen olvassanak tovább.



A Lush honlapján böngésztem az akciós termékek között, amikor felfigyeltem erre a toniktablettára, a leírását elolvasva pedig rögtön tudtam, hogy nekem ez KELL! Pattanások helyett nekem a mitesszerekkel gyűlik meg a problémám, ezért gyakran igényel a bőröm egy alaposabb tisztítást, gőzölést. Őszintén szólva nem szeretek kozmetikushoz járni arctisztításra, mert elég sokat csalódtam már, arról nem beszélve, hogy szeretem a saját, jól bevált termékeimet használni. A hatékonyság mellett persze fontos az is, hogy a magamra szánt idő minél relaxálóbb legyen.

Na de mit is ígérnek ezek az álomfinom gőzfelhőcskék? (Lush leírása alapján)

Gondosan kikevert illóolajelegy a testnek és a léleknek, könnyen használható pasztillába zárva. Gőzöld tisztává arcod, miközben beszívod a hangulatvarázsló illóolajok páráját. 
A Dream Steamben ugyanaz az olajkeverék van, mint a Dream Creamben. A teafa olaja antibakteriális hatású, a rózsakivonat pedig enyhíti a bőr kipirosodását. Amíg ezek az olajok a bőrödet kényeztetik, a kamilla és a levendula ellazít és megnyugtatja a lelkedet.
A legtöbb arctonik nem más, mint tartósítószeres víz, amelybe a pórusokra ható pórusösszehúzó anyagokat kevertek. A mi tonikjaink ennél finomabban működnek, ami azt jelenti, hogy minden agresszív összetevő nélkül átgőzölheted az arcod.
 
Használata:

A tablettát egy tál meleg (40-50°C) vízbe dobjuk bele, majd borítsunk egy törülközőt a fejünk fölé és a tál fölé hajolva gőzöljük ki az arcunkat. Ha ezzel végeztünk, belemárthatunk a vízbe egy vattakorongot és áttörölhetjük az arcbőrünket vele. 

Én először kettévágtam a tablettát, mert kíváncsi voltam, hogy két alkalomra is felhasználható e. Elég masszívnak tűnik a kis tömb, de viszonylag könnyedén kettévágható volt. 


Így akár egy következő alkalomra is eltehetjük a másik felét. Végül a teszt kedvéért a teljes mennyiséget a vízbe dobtam. Először kicsit féltem, hogy mennyi idő alatt fog teljesen feloldódni, de szinte egy szempillantás alatt elpezsgett a vízben. Épp, hogy egy gyors fotót tudtam róla készíteni. :)




Egyébként én mindig forralt vizet használok a gőzölés során (eddig általában kamillafőzetet), így most is először vizet forraltam, majd hagytam egy kicsit kihűlni és úgy dobtam bele a tablettát. Majd jöhet a törülköző a fejünk fölé és a pórusok megnyitása. Én ezt általában 10 percig szoktam magamon hagyni. 

Tapasztalat:

Az illatát először erőteljesnek éreztem, de miután kicsit hagytam elillanni, már nagyon kellemes volt. A gőzölés után szinte egyáltalán nem pirosodott ki a bőröm és olyan pihe-puha lett, hogy nem is igényelt krémet, vagy pakolást utána!! Persze megszokásból feltettem egyet, de végül is teljesen szükségtelen volt. Ez a puhaság pedig napokkal utána is érezhető volt! Őszintén szólva UH-os hatóanyag bevitel után nem éreztem ilyen hosszútávon és mélyen hidratáltnak a bőrömet. Nálam nem okozott irritációt, vagy pattanást a bőrömön, pedig elég érzékeny vagyok az olajokra. Engem abszolút meggyőzött, azt hiszem állandó részese lesz az arcápolási rutinomnak. Azóta már be is szereztem pár darabot belőle. Moon and Sun változatban is elérhető és most 595.- Ft-os akciós áron juthattok hozzá. A teljes ára 1190.- Ft, amit egy picit már sokallok érte, de ha azt nézzük, hogy egy kozmetikában mennyi pénzt elkérnek az embertől (amit sokszor nem is érzek hatásosnak) akkor számomra ez abszolút megéri!  

Ti kipróbálnátok ezt a toniktablettát? Szoktatok otthon arcot gőzölni?

14 megjegyzés:

  1. Ezt énis pont néztem, de már nem volt abban az üzletben ahol én jártam :( Majd legközelebb talán kifogom. Örülök, hogy bevált, remélem Nekem is be fog ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, hogy nálad is ilyen jól fog teljesíteni! :) Ha budapesti vagy, az Alle és az Árkád üzletükben még volt belőlük! :)

      Törlés
  2. Én is rendszeresen gőzölöm otthon az arcom, kamillával (a kozmetikus hagyjuk is, rengeteg negatív tapasztalatom van a témában). A télen azonban annyira száraz és vízhiányos a bőröm, hogy talán nem ártana beneveznem egy ilyen toniktablettára, ha ennyire intenzíven hidratál, főleg amíg akciós!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig én is mindig kamillával gőzöltem, de ez tényleg hatásosabban nyugtatja és hidratálja is a bőrömet! :) Most télen nekem is eléggé hámlott a bőröm (amellett, hogy zsíros is) és egyelőre egészen szépen rendbe tett, igaz, most egy új hidratálót is használok mellé! :)

      Törlés
  3. Eddig még nem is hallottam toniktablettáról, bár az is igaz, hogy még Lush üzletben sem jártam. :D
    De abszolút meggyőző, biztosan ki fogom próbálni. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is most hallottam ám róla először, el kellett olvasnom a leírást, hogy mit takar az elnevezés! :D

      Törlés
  4. Elég szimpatikus, én nagyon ritkán szoktam, de a kamillásat lehet ki kéne próbálnom :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kamillás is nagyon kellemes, én mindig szárított kamillavirágot használtam hozzá, amit olyan papírzacsiban lehet kapni! :)

      Törlés
  5. Ez a tabletta nekem soha eszembe se jutott volna, jó, h ennyire más dolgokat veszünk le a polcról! ;)
    Én mondjuk nem szoktam gőzölni (mármint megfázáskor mindig, de asszem az nem ez a témakörhöz tartozik:)), valószínű a szerencsés mivoltom miatt, mert nem igazán problémás a bőröm. olykor jön egy pattanás (főként mensikor), aztán ennyi. jó, mitesszereim nekem is vannak, de mindenféle maszkokkal harcolok csak ellenük.
    asszem ha legközelebb megyek az árkádba, beugrok a lushba egy ilyenért vagy az akciós kistestvéréért, kipróbálnám.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Nekem is először az elnevezés keltette fel a figyelmemet, aztán ahogy elolvastam kedvet kaptam hozzá, hogy kipróbáljam! :)
      Sajnos nekem a mitesszerek eltüntetésében csak ez a módszer segít.. :/
      Az Árkádban szerintem még találsz, én is ott vettem! Remélem neked is beválik! :)

      Törlés
  6. Beszereztem én is, már forr is a víz hozzá :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóó, mindenképp számoljál be róla! :)

      Törlés
    2. Tetszett :-) Én is feleztem, lehet, hogy legközelebb az egész megy bele. Amúgy a mérete meglepett, bár a tabletta szóból gondolhattam volna :-)
      Rögtön utána feltettem még egy mitesszereltávolító maszkot is, dupláztam :-)

      Törlés
    3. Ennek örülök! :) Lehet, hogy mellé rakhattam volna egy 10 forintost! :D
      A tesztnél végül az egészet beledobtam, nem tudom, hogy fele mennyiségben mennyivel gyengébb. Legközelebb féllel próbálkozom én is, kíváncsi vagyok! :)

      Törlés