Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. február 13.

Teafaolajjal és Svédcseppel a pattanások ellen


A mai bejegyzésben két olyan termékről lesz szó, amelyekkel sikeresen felvehetjük a harcot a kialakulóban lévő, vagy már kialakult pattanásokkal szemben. Szerzeményes bejegyzésben már láthattátok, hogy legutóbb beszereztem a The Body Shop kínálatából a teafás pórusösszehúzójukat, valamint a teafaolajat. A svédcseppről pedig egy régebbi bőrápolási bejegyzésemben már említést tettem, ő azóta is állandó lakója a pipereszekrényemnek.



Sokáig ódzkodtam a teafaolaj használatától, mert nehezen tudtam elképzelni, ha valami olajosat kenünk a bőrünkre, az segíthet a pattanások legyőzésében. Pedig valóban! Sokkal hatékonyabbnak érzem, mint amikor mindenféle szárító hatású kencékkel kenegettem a makacs pöttyeimet.

A The Body Shop oldalán ezt olvashatjuk róla:

Pattanások, bőrhibák és gyulladások helyi kezelésére. Kend be este és reggelre nyoma sem marad. Makacs pattanásoknál ismételd 2-3 napon át és a pattanás eltűnik, de a bőröd nem szárad ki. 

A Méltányos Közösségi Kereskedelemből származó bio teafa olajunkat a Kenya hegy lábánál honos Teafából nyerik ki. A teafa leveleit kézzel szedik le és gőzöléssel nyerik ki belőle az olajat. A kereskedelmi partnerünk, a Kenyai Bio Olaj Gazdálkodók Egyesülete támogatja a fenntartható és ökológiai gazdálkodó módszereket, amelyek segítenek megőrizni a terület természetes biodervizitását.   



A kupakja biztonsági záras, a nyílása pedig a szokásos, illóolajoknál már megszokott. Így könnyedén tudunk pár cseppet az ujjunkra adagolni belőle, majd bekenni vele az érintett területet. Ha már sérült a bőrfelszín, enyhén csípheti, de ez hamar elmúlik. Az illata tipikus teafa illat, de szerintem nagyon kellemes és hűsítő érzés. Ehhez a 10 ml-es kiszereléshez 2280.- Ft-ért juthatunk hozzá, de érdemes lehet bioboltokban is szétnézni olcsóbb változatok után.

A teafa olajról érdemes továbbá azt is tudni, hogy immunerősítő, természetes gyulladáscsökkentő, baktérium-, gomba-, és vírusölő hatással rendelkezik. Ennek megfelelően a felhasználási területe is sokrétű, a pattanásokon túl alkalmazhatjuk általános fertőtlenítőszerként, gombás fertőzések ellen, gyulladások kezelésére (fogínygyulladás, fogfájás), leégésre, rovarcsípésre, pikkelysömörre. Továbbá a légúti betegségek tüneteit is enyhíthetjük vele, valamint erősíti a szervezet ellenálló képességét.

Szerintem nagyon hasznos lakója lehet nem csak a pipere, hanem a gyógyszeres fiókunknak is. 

A másik termék, amit szintén rendszeresen használok, a Svédcsepp. 

   
Amiket érdemes róla tudni:




Makacs pattanás esetén kozmetikai pamacsra teszek belőle és áttörlöm vele az érintett bőrfelületet. A teljes arcomon csak nagyon ritka esetekben használom, mert erősen szárít. 40% alkoholt tartalmaz, ezért sérült bőrfelületen ne alkalmazzuk, különben rettenetesen csípni fog. 24-féle gyógynövény hatóanyagát tartalmazza, így szintén elég sokrétű a felhasználása. A pattanásokra nekem nagyon bevált, de a fogfájás, rovarcsípés is szépen kezelhető vele. 
A nagyobb, 500 ml-es kiszereléshez olyan 1600.- Ft-ért juthatunk hozzá, de megtalálható még 100 és 250 ml-es kiszerelésben is.

Nálam szuperül teljesít mindkét termék, ha kijön rajtam egy-két ragya, volt, hogy már másnapra teljesen levitték a gyulladást. Ez nálam nagy szó, mert amilyen gyorsan előjönnek a pattanásaim, általában olyan lassan múltak el!

Próbáltátok már valamelyik terméket? Ti mit használtok pattanások ellen?       

8 megjegyzés:

  1. A svédcsepp sose jutott volna eszembe! Pedig mindig van otthon :-)
    Biodiverzitás - mennyit tanultam róla, óóó :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbáld ki, több embertől hallottam már, hogy bevált nekik! :)
      Uh, mit végeztél?

      Törlés
    2. Én sem gondoltam volna, de tuti kipróbálom :]

      Törlés
  2. nagyon tetszik a fair trades teafaolaj, vennék is, ha lenne ennyi pénzem ... :( de sajnos én nem tudok kiadni 10ml olajra ennyi pénzt pedig nagyon fontosnak tartom amiért létrehozták...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Valóban soknak tűnik az ára, de én már egy hónapja használom és szinte semmi sem fogyott belőle. Akár fél-egy évre is elegendő mennyiség, ha belegondolunk így már jobban megéri az árát! :)

      Törlés
  3. Teafaolajjal kapcsolatban én az Aromax (zöld dobozos) termékeit ajánlom. 700-800,-Ft, 100% természetes és teljesen egyetértek azzal, amit írtál: Igazi csodaszer a pattanásokra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük a tippet és örülök, hogy neked is bevált! :)

      Törlés