Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. március 5.

Körkérdés - Alumíniummentes dezodorok


Szerintem már tudjátok rólam, hogy előnyben részesítem a természetes összetevőjű kozmetikumokat, de azért a hatékonyságról nem minden esetben mondanék le. Már egy ideje kísérletezgetek az alumíniummentes dezodorokkal, eddig kevesebb sikerrel jártam. A mai bejegyzésben összegyűjtöttem nektek azokat a termékeket, amiket már próbáltam, illetve a ti véleményetekre is nagyon kíváncsi lennék a témával kapcsolatban.

Őszintén szólva amennyire odafigyeltem arra, hogy az arcbőrömre milyen káros anyagok kerülhetnek, annyira nem voltam hajlandó tudomást venni a dezodorok káros hatásairól. Pedig ugyanúgy a napi rutin része a dezodorálás, mint egy hidratáló krém felvitele. Ebből a strucc állapotból egy barátnőmtől kapott anyag zökkentett ki, bemásolom nektek az ide vonatkozó részletet. Olvassátok végig, tényleg érdemes!

Alumínium származékok és alumínium vegyületek:

Miben találhatóak:
  • dezodorokban
  • izzadás gátlókban
  • borotválkozás utáni készítményekben
  • arckrémekben
  • napozószerekben (nem káros, ha olyan szemcseméretben van jelen, ami nem tömíti el a pórusokat, csak fizikai védelmet biztosít az UV sugarakkal szemben, visszatükrözi azokat)
  • babaápolási készítményekben

A kozmetikumokban leggyakrabban az alumínium sókat alkalmazzák pórusösszehúzó, verejtékcsökkentő, vérzéscsillapító tulajdonságuk miatt. Minél hatékonyabb készítményt szeretnénk használni, annál nagyobb az esélye, hogy a lehető legfelszívódóbb formában találjuk meg benne az alumíniumot, amely a bőrön keresztül felszívódva egyenesen a véráramba jut, ezáltal tudja mérgezni akár az egész szervezetet is. Ugyanis az alumínium származékok az egyik legsúlyosabban mérgező vegyületcsoport.
Elég, ha csak abba belegondolunk, hogy a 70-es évek közepe-vége táján, az összes közkonyhán betiltották az alumínium edények, és az alumínium evőeszközök használatát, mert bebizonyosodott, hogy az alumínium egy olyan reakcióképes anyag, hogy egy egyszerű leves megmelegítésétől alumínium részecskék kerülhetnek bele az ételbe, és mérgezést kaphat, aki eszik belőle. Befolyásolja a növekedési hormonok működését, fejlődési rendellenességeket okoz, gyengíti az immunrendszert és szabad gyököket képez a szervezetben.
A legveszélyesebben a dezodorok esetében hat, ugyanis megakadályozza a természetes kiválasztást és méregtelenítést azáltal, hogy blokkolja a verejtékmirigyek működését. Minél "huszonnégyórásabb" egy deo, annál garantáltabb a mérgező hatás. Gyakorlatilag pont a legkényesebb részen - a hónalji és a mellmirigyek közelében - blokkolódnak a természetes méregtelenítő folyamatok, aminek köszönhetően az eltávozni képtelen mérgek a környező mirigyekben rakódnak le, amely kiváló táptalaja lehet bármilyen rákos folyamat kifejlődésének. Érdekes statisztikai adat, hogy az alumíniumos dezodorok elterjedésével egy időben nőtt meg ugrásszerűen az emlőrákosok száma világszerte. Eleinte az emlőrákot a hormonális működések zavarával és a klimaxszal hozták összefüggésbe, és női betegségnek tartották. Ma már sajnos minden negyedik mellrákos beteg férfi, ami cáfolja ezt a tézist. Sajnos amióta a férfiak körében is teret hódított a napi szintű dezodorálás a hatékony marketing jóvoltából - "férfiasan tökéletes", "nem ígéret, bizonyíték", "hódító érzés" - azóta egyre több az emlődaganatosok száma köztük is. Az előrejelzések szerint pár éven belül a női-férfi mellrákos arány kiegyenlítődik.

Leggyakrabban használt alumínium vegyületek:
  • Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex Gly
  • Aluminium Chlorohydrate
  • Ammonium Alum
  • Aluminium Chlorohydrex Pg
  • Aluminium Fluoride
  • Alumina
  • Aluminium Silicate
  • Aluminium Zirkónium - Tri-, Tetra-, Penta-, Octachlorohydrate

(Forrás: INNEN)

Szerintem eléggé elgondolkodtató cikk, és ha nem is hiszem azt, hogy pusztán egy dezodortól rákot kaphatunk, érdemes elővigyázatosnak lennünk. Úgy gondolom, hogy egy daganatos megbetegedéshez nagyban hozzájárulnak az öröklött és a lelki tényezők is, viszont az a mi döntésünk, hogy melyik dezodort emeljük le a drogériák polcairól.

Eddig ezeket próbáltam:




Bionsen golyós dezodor (800.- Ft körül)

Még nem nagyon dobtam ki életemben egy terméket sem, csak mert nem az igazi, de ez bizony a kukában landolt. Az illata elég érdekes, enyhén szúrós szagú, de ezt még elviseltem volna, viszont annyira csípte a hónaljamat (annak ellenére, hogy alkoholmentes), hogy képtelen voltam tovább használni. Így az izzadás gátló hatását nem igazán tudtam kitapasztalni, de Krémmánián is eléggé lepontozták hatékonyság tekintetében.

 Balea MED golyós dezodor (200.- Ft körül)

Következő alkalommal a barátságos ár és az érzékeny bőrre való ajánlás miatt emellett a Balea dezodor mellett voksoltam. A leírás alapján 24 órás védelmet ígér, hát ezt erőteljesen cáfolnom kell. Való igaz, hogy elég izzadós vagyok, de ennél azért többet várnék el egy dezodortól, még, ha alumíniummentes is. Pár órára hatásos, de a tavaszi, nyári meleggel aligha birkózna meg. Az illata egyébként kellemes, teljesen olyan, mint a hajsampon társának (amit imádok) és engem egyáltalán nem irritál. Ár-érték arányban pedig valószínűleg verhetetlen. Gondolkodom rajta, hogy fel kéne turbózni szódabikarbónával és illóolajokkal, hogy növeljem a hatékonyságát.

Mit gondoltok az alumíniummentes dezodorokról? Próbáltatok már közülük? Nektek melyik vált be?       
  
Ne feledjétek, hogy tavaszi nyereményjáték indult a blogon! A játék feltételeit és a részleteket ITT megtaláljátok!

60 megjegyzés:

  1. Éppen most szedtem össze az elmúlt hónapom bőrbarát termékeit, köztük a Nivea Pure & Natural alumínium mentes deo-t. Röviden: ne vedd meg! Én nem vagyok izzadós, így még csak csak elmegy, bár kb. semmi hatása nincs. Még keresem én is a megfelelőt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú, de jó, hogy pont említed, mert éppen az lett volna a következő, amit ki akartam próbálni. :/

      Törlés
    2. ennek a fújós változatát én is elhasználtam (kb. rekord idő alatt, komolyan mondom, h nem tartott tovább 2 hétnél, szerintem se ér semmit).

      Törlés
    3. Én is a Nivea-t vettem meg legutóbb, és kifejezetten pozitív csalódás volt.
      Úgy tudom, hogy az ALmentes dezodoroktól felesleges izzadsággátlást várni, az tényleg csak dezodorálásra való, azaz az izzadtságszag elkerülésére. Épp azért szoktak az alumínium ellen lenni, mert az izzadás gátlásával esetleg olyan méreganyagok nem ürülnek a mell környékéről, amik ott maradva rákot okozhatnak. Én ebben nem tudom mennyire higgyek, de mivel nekem sosem használtak igazából a gátlók, ezért az egyszerűség kedvéért már nem is veszek olyat, ami ezt a hatást célozza meg.
      Korábban az Alterra citromosat használtam, de egyre többször vettem észre, hogy semmi hatása nincs :S, azaz volt egy kis szagom. Most a Nivea ügyesen teszi a dolgát, remélem nyáron is ilyen hatásos lesz.

      Törlés
    4. Szerintem nagyon is van benne valami, hiszen az alumíniumot azért használják rengeteg kozmetikumban, mert eltömíti a pórusokat (többek között). Nem is ezzel van a baj, tudtam én hogy mire vállalkozom amikor megvettem, de 1-2 óra múlva mintha nyomtalanul felszívódna. Talán csak meg kell szokni, még nem próbálgattam eleget.

      Törlés
  2. Szia!
    Egy ideig próbálkoztam kézzel készült natúr izzadásgátlóval, tőlük próbáltam:
    http://www.meska.hu/Shop/index/7512
    http://www.meska.hu/Shop/index/4567 (bár most náluk nem látok eladót...)
    Szerintem verhetetlenek voltak... pedig nincs bennük alumínium. Nyáron kicsit macerásabb volt, mert ugye a kakaóvaj, shea vaj tartalmuk miatt eléggé olvadtak, így nagyrészt hűtőben tartottam őket, de egyébként nagyon jól szuperáltak. Sajnos én nagyon izzadós vagyok, de az a fajta, aki még büdös is, úgyhogy nálam az ilyen Rexona és társai teljesen befuccsoltak, akkor kerestem valami más megoldást. Még a híres Solution Antisudoricát is használtam, azaz a folyékony alumíniumot, és az sem használt egy idő után...
    Próbáltam még a The Body Shop alumíniummentes dezodorját, nekem kapufa volt, semmit nem használt.
    Most már kb. 1 éve az Yves Rocher dezodorjait használom, bár van bennük alumínium, de nekem maximálisan beváltak, ugyan izzadok azért, de legalább nem vagyok büdös!

    Ezzel a Baleával szemeztem már, majd lehet teszek vele egy próbát én is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a linket, rögtön nézem is.. Érdekes ez a tégelyes kiszerelés, valóban nem túl praktikus nyáron, főleg, hogy én általában a táskámba dobom a dezodorjaimat. :) Láttam ezt a citrus és menta üveges változatot is, habár ennek elég húzós az ára, lehet, hogy tényleg itthon kéne kikísérletezni. :)
      Nekem ami anno nagyon bevált, az a Neutro Deo (pár száz forintért), csont száraz maradtam tőle, csak sajnos az alumínium tartalom miatt száműztem a fürdőből. :(

      Törlés
  3. Szerintem az Isana spray deo-i jók :) Krémmánián nem tartják túl hatásosnak, pedig nekem az, végülis egy próbát megér, mert nagyon olcsó :)

    http://kremmania.hu/kremek/isana-fresh-deo-spray

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet, nem is tudtam, hogy az Isana-nak is van alumíniummentes dezodora, ennyi pénzért tényleg megér egy próbát. :)

      Törlés
  4. A Nive Pure and Natural nekem sem vált be, egyáltalán semmit nem ér, a Lushtól az Aromaco viszont nagyon jó!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek után már tuti, hogy nem fogom megvenni a Nivea-t, köszi lányok! :D Épp gondolkodtam, hogy következő körben a Lush és a The Body Shop lesz a célpont. :)

      Törlés
  5. áprilisban lesz 1 éve, h a body shopos alumínium mentes golyósaim használom, elégedett vagyok velük.
    először a rózsaszínt vettem mindig, aztán egy ideje a kéket is szívlelem.

    idő kellett, míg megszokta a "bőröm", az elején nem hatott ennyire. nyáron kicsit felturbóztam szódabikarbónával és olykor teafa olajjal is. idén már szerintem nem fogom. tény, h ettől még egy izzadékony lány izzadása nem szűnik meg. de napi 1-2 újra kencézéssel eltűnik a kellemetlenebb szag, tényleg.

    én most télen elég sokat buziztam is, órákig tartó lelkes táncolás formájában és ugyanolyan jónak éreztem most a la nature állapotában is.

    1-2 embernek olvastam, h nem vált be, de én több olyat ismerek, akiknek szintén. plussz pont e deo mellett, h van utántöltő változat, ami által még kevésbé károsodik a környezet. ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, nálam még egy hatékonyabb dezodornál is szükséges a napközbeni frissítés, úgyhogy nem is várom el, hogy 12 órás védelmet nyújtson. :D

      Eléggé meggyőztél, meg fogom nézni magamnak ezt a body shopos dezodort is. Nyárig remélem, megtalálom a tökéleteset. :)

      Törlés
    2. Kedves Dyna!
      Te melyik body shopos deót használod? Én egy oldalra bukkantam, ott hármat találtam. Az epressel szemezek. Te is netről rendeled? Ezek az alu mentesek? Tudsz egy linket küldeni esetleg az e-mail címemre? Nagyon hálás lennék. :)
      : guguka15@gmail.com

      Törlés
  6. biztosan buta kérdés, és bocsi érte, de:
    hogyan kell felturbozni szodabikarbonával, stb?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is új volt, ne aggódj! :DD
      Le kell operálnod a golyós részt róla, majd tegyél bele egy púpos mokkáskanálnyi szódabikarbónát, pár csepp teafaolajat és levendula olajat.

      Törlés
    2. pontosan! ;) érdemes először csak szódabikarbónával, mert a teafaolaj után szerintem büdösebb lesz az ember, mármint ha már izzadunk és ott van a sok veríték nem jobb a szaga, rosszabb. ;)

      Törlés
  7. Szia!
    Azt érdemes tudni az alumíniummentes deo-król, hogy eleinte nem fogsz különbséget érezni, el kell telnie 1-2 hétnek, hogy ne érezd magad malackának.
    Én már évek óta csak mentes dezodorokat használok, és eléggé izzadós vagyok. :)
    A legtöbb alumíniummentes dezodor valóban csak pár óráig hatásos nálam is, tehát csodát nem kell várni tőlük, de okosan lehet használni őket.
    Alapjáraton a Lush Teo deoját használom: http://www.lush.hu/item/teo-dezodor
    A használatának módja miatt van, aki nem kedveli, nekem bevált. Ez egy tömb, amit a hónaljoz kell dörzsölni, és púderszerűen bevonja a bőrt (kicsit azért durvább szemcsékre kell számítani, mint a púder). Az első pár használat után viszont már érdemesebb lekapirgálni róla egy kis mennyiséget, és kézzel a hónaljra tenni, mint a púdert, mert egy idő után már nem porzik úgy a felülete. Frissen borotvált hónaljra nem annyira kellemes, de másnap már OK. Nekem eddig ez vált be legjobban, semleges illatú estig bírja.
    A táskámban mindig van egy fújós Nivea pure lótuszvirágos, vagy milyen, de általában csak edzés előtt/után használom.
    Van még ezeken kívül több natúrdeo is otthon, de azokat egész napra épp azért nem szeretem, mert csak pár óráig bírják (alverde golyós, fújós, dr. organic, desert essence stift), de pl. hétvégére, ha otthon vagyok, vagy valami pár órás programra kiválóak.
    Végezetül tarcsiban van egy ultrabrutál alumíniumos is, azt hiszem, little black dress a neve, de azt csak nagyon ritkán használom, általában akkor, ha késő estig van programom, vagy mondjuk olyan anyagú ruhát veszek fel, amiben jobban izzadok.
    Remélem, segítettem valamit. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, erről a méregtelenítési időszakról én is olvastam, de sajnos nekem 1-2 hét elteltével sem lett jobb a helyzet, inkább csak egyre rosszabb... :/
      Rá is kerestem erre a Lush deora, szimpatikusnak tűnik az összetevők alapján, de sajnos ez megint nem az a táskabarát termék, amit bárhova könnyedén magunkkal vihetünk. Úgy látom, a végén valamiféle kompromisszumra kell jutnom, mert ahogy nézem, a legtöbb hatásos termék márpedig tömbös kiszerelésű. :(
      Nekem az ultrabrutál kategória a Neutro Deo volt, vissza is sírom a hatását.
      Köszönöm szépen a Lush tippet! :D

      Törlés
  8. Tegnap vettem az Alverdetől alumentes deo-t. Remélem lesz jobb is és hozzászokom! :)
    Az illata nagyon jó, de a hatása nagy melegben nem hiszem, hogy tart. Elmarad a komfortérzet.
    Ha nem válik be akkor készítek magamnak dezodort! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mielőtt újat vennék szerintem én is megpróbálkozom egy kis boszorkánykonyhával és felturbózom a maradék Balea-t. :)

      Törlés
  9. Én a kézműves termékeket részesítem előnyben: http://www.meska.hu/ProductView/index/651812 . A készítőtől már több dolgot vettem, így a dezodorokat is bátran ajánlom. Nekem bevált, de csak a natúr változat, ezen kívül még a grépfrútos volt meg, de az nagyon folyós volt ( a natúr szilárd, viszont jól kenhető). Mivel az izzadás természetes folyamat, így azt nem gátolja meg, viszont garantálja az illatmentességet. Szerintem egy próbát megér :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, ez már a második kézműves tipp, amit kapok Tőletek, őszintén szólva eddig nem is gondoltam erre a lehetőségre. :D A tégelyes kiszerelést leszámítva nagyon szimpatikus, de már kezdem belátni, hogy a praktikumról ebben az esetben le kell mondanom. Még egyszer nagyon köszi! :)

      Törlés
  10. Én a Rossmann Alterra dezodorját használtam egy ideig, de a kukában landolt. Semmit nem használt, ugyanúgy izzadtam tőle és még büdös is voltam, pedig nem vagyok nagy izzadós. :( Most Rexonát használok, ez bejön, de sajna van benne alumínium. Én is szemezgetek a kézműves dezodorokkal. Legközelebb azokat fogom kipróbálni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanígy voltam, én ajánlom a Nivea Pure-t, egy próbát szerintem megér.

      Törlés
    2. Most én is leginkább a kézműves darabok felé hajlok, az áruk is baráti, kíváncsi vagyok, hogy teljesítenek. :)

      Törlés
  11. Kedves Korinna,
    én már több éve csak ilyen, az-az természetes alapanyagú termékeket használok, de még mindig nincs befutóm elég sok mindenből (sampon amitől nem viszket a fejbőröm pl.).
    Nem vagyok izzadós típus, de van néhány amitől kifejezetten büdös leszek, pedig nem hordok műszálas ruhát aminél esetleg előfordulhatna.
    Amit tudok ajánlani most épp a Sebamed balsam deo, de csak a golyós változat, az érzékeny bőrre való, a fújóstól lettem büdös, a Dr. Organic szintén kuka, mintha semmit sem használnék.
    Sajnos ami normál drogériás termék, pl. dove, nívea, rexona stb. ezekben mindig csalódtam, 15 éve nem használok ilyen típusú termékeket. A DM márkás tusfürdők, krémek beváltak, azok amik Alverde névre hallgatnak, ezekben nincsenek káros összetevők. Ha kéred összeszedem miket használtam eddig natúr deo-ból, mert most hirtelen nem jut eszembe csak a két legutolsó. :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Samponból ami nekem most nagyon bevált, az a Balea Med sampon (a fenti deonak a sampon társa). Nem fűztem hozzá sok reményt a kemény 300.- Ft-os árát tekintve, de azóta már háromszor is újravettem. Megszüntette a korpásodásomat és hihetetlenül puha lett a hajam tőle. :D Igaz, hogy nem szilikonmentes, de nekem azok sajnos nem váltak be.
      Köszi szépen a tippeket! Kézműves deokat nem próbáltál? Most azok birizgálják a fantáziámat. :) Amúgy én is eljutottam már oda, hogy a legtöbb kozmetikai termékemet nem drogériából szerzem be, mert sokat kellett csalódnom bennük. Amiket szeretek, az a fent említett Balea sampon és a Balea tusfürdők! :)

      Törlés
    2. Én is aktív Meskás vagyok és bele-bele kóstoltam már a kézműves illatszerek világába, de igazából csak szappant és sampont vettem eddig, a szappan u.úgy szárítja a bőröm, a sampontól pedig iszonyú kócos lett a hajam és u.úgy viszketett (nem korpás, csak viszketős) fejbőröm. Még deo-t nem mertem venni, kicsit félek is tőle, de egyszer biztos kipróbálok majd vmit..:)
      Balea sampont eddig nem vettem, mert nem találtam olyat ami mentes lenne kőolaj és egyéb származékoktól. (bár most Balea nevű borotvahabot vettem, ami natúr termék!)
      Az Alverde sampon sem használ igazán, sprőd lesz a hajam tőle, a balzsamjai pedig zsírosítanak. A Doctor Organic és a Faith in Nature sampon, balzsamjai pedig szóra sem érdemesek.
      Ami valóban jó volt, de sajnos tele van mindenfélével az a Neutrogena T-Gel viszkető fejbőrre való sampon, az volt 35 év alatt az egyetlen sampon ami után azt mondtam nem kell balzsam, mert finom puha lett tőle a hajam. Balzsam ami nálam mindent visz, ugyanis a természetesen göndör, festett szőke hajam igényli, az a Paul Mitchell gubancolódást gátló kondícionáló volt. Sajna mivel több éve próbálok méregmentesen élni, így nem veszem újra pedig ezek tényleg kiváló termékek..:)
      Remélem segítettem.
      Én is köszönöm a tippeket!

      Törlés
    3. A Faith in Nature nekem sem vált be, amit viszont nagyon szerettem, az a Dr. Chen Hair Revall samponja és balzsamja volt.
      Balzsamból a jelenlegi kedvenc nálam is még a Paul Mitchell Haj Újraépítő Pakolása, de mostanában már ritkán használom, mert a hennázástól is szép, fényes és puha lett a hajam. :) Amit viszont jelenleg minden hajmosás után használok a hajvégekre, az egy Gliss Kur hajvégápoló, nekem nagyon bevált, erről nehezen tudnék lemondani. :)

      Törlés
    4. Sziasztok!
      Nem tudom mennyire vág ide, de nem régiben olvastam egy elég hosszú cikket, ami talán titeket is érdekelhet. Bemásolok belőle egy részletet. Akit érdekel, annak szívesen elküldöm word dokumentum formájában e-mailen.
      Íme:
      "Nézzük meg, hogy mit kell tudni a Sodium Lauryl Sulfate-ról és
      alkoholos társáról a Sodium Laureth Sulfate-ról, illetve most már ezek
      másik két változatáról, az Ammonium Lauryl Sulfate-ról (ALS) és az
      Ammónium Laureth Sulfate-ról. Ha bárki bemegy a gyógyszertárba
      (ugyanis ez egy nagyon súlyos méreganyag), és kikéri a biztonsági
      adatlapját, akkor teljesen le fog döbbenni. Egyébként lekérhető, a
      KÖJÁL-nak az oldaláról is. A legveszélyesebb kémiai anyagnak
      nyilvánítják, felhívják a kedves vásárlók figyelmét, hogy csak
      védőfelszerelésben nyúlhat hozzá ehhez a SLS-hez. Néhány "apróbb"
      hatása: bőrkárosító, vakságot okoz, szemirritációt okoz,
      nyálkahártyakárosító, sejtméreg, vesetoxikus, májtoxikus, mutagén, stb.
      Ezek az apróbbak, de például elhullik tőle a hajad vagy teljesen
      tönkrevágja a bőrt, ugyanis olyan erős zsíroldó hatású, hogy a
      bőrünket védő természetes bőrfelszíni emulziót teljesen leoldja. Ezért
      van az, hogy manapság a legtöbb nő arról panaszkodik, hogy fürdés után
      húzódik a bőre. Nem kellene. Csak amióta tusfürdőt használunk. Az én
      nagymamámnak, aki szappannal mosdott miért nem húzódott soha a bőre. Nem
      hallottuk panaszkodni a nagymamákat a 60-as években, hogy nekik húzódna a
      bőrük és nem is használtak krémet. Ez egy tudatos történet! Ez bent van a
      fogkrémben is, amit még a gyerek le is nyel, pedig
      nyálkahártyakárosító. Ott van benne.

      Emulgeátorok és felületaktív anyagok: Aki tanult kozmetikát meg
      kémiát, az tudja, hogy a vizes és a zsíros fázis nem elegyedik. Ahhoz,
      hogy elegyedni tudjon, ahhoz kell egy emulgeátor bele. Az egyik ilyen
      legdurvább emulgeátor a Triethanolamine, meg a dietanolamin, ami
      jelenleg minden krémben benne van. (Itt megint a legmárkásabbakat is
      mondom) Ráadásul még vannak olyan gátlástalanok, hogy miután kirobbant a
      trietanolamin botrány 10 évvel ezelőtt, ma ugyanúgy belerakják a
      krémekbe, csak rövidítik = TEA. És a krém összetételén a laikus azt
      olvassa, hogy tea és megnyugszik a lelke, hogy ez biztos valami jó anyag.
      Holott ez csak a trietanolamin rövidítése. Hozzáteszem, hogy a mai napig
      a kozmetikus tankönyvekben anyagismeretként egy kiváló
      bőrbarát emulgeátorként tanítják."

      Törlés
  12. Ami a legeslegjobb, azt sajnos nálunk nem lehet kapni, a Tom's of Maine márka alumentes dezodorjai nagyon hatékonyak, és az illatuk is kellemes, az összetevőik is szépek.
    A Bodyshopé sem rossz, de szerintem azoknak az illata nem az igazi, én ennél érdekesebb illatú deot keresek, viszont pozitívum, hogy utántölthetős.

    http://sparklingfashiondisaster.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, na jellemző, hogy ami jó lenne, nálunk nem kapható. :/ Esetleg online nem lehet beszerezni?

      Törlés
  13. Én eddig akárhányszor természetes kozmetikummal próbálkoztam, mindig megjártam. Nekem kidobott pénz volt eddig mind, de biztosan van akinek jót tesznek. Pedig mennyivel jobb lenne, ha kicsit természetesebb dolgokat kenhetnénk magunkra, amik még hatásosak is :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, sajnálom. :( Nekem sok minden bevált, főleg arcápolás terén, de nem mondom, hogy csak ilyen termékek sorakoznak a polcomon, viszont igyekszem odafigyelni rá. :)

      Törlés
  14. A Bionsen-t én is megvettem, de borzalmas, én nagyon izzadtam tőle :S de azért nem dobtam ki, este fürdés után felkenem, hogy valamilyen módon elhasználjam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És téged nem irritált? Nekem még borotválás után másnap is vörösre csípte a hónaljamat, így kénytelen voltam megválni tőle.

      Törlés
  15. Nálam mostanában érik a teszt a Nivea deo-ról. Előtte én is a Bionsen-t próbáltam, de egy katasztrófa volt, kiütéseim lettek tőle. A Nivea egész jó, az első hetekben izzadtam mint egy ló (de legalább "szagom" nem volt), aztán ahogy tisztultak a pórusok, és megszokták, egyre jobban éreztem a hatékonyságát, végre kevesebbet izzadok (bár még mindig többet, mint egy hagyományos deo-val, de nem lesz foltos, lucskos a ruhám). Télen-tavasszal nagyon jó, de nyárra be kell szereznem valami erősebbet. Bár szerintem olyan deo-t még nem találtak fel, ami a 40 fokos hőséggel elbírna :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látom, ez a Bionsen senkinek sem válik be, pedig nem éppen olcsó deoról van szó. Én is ettől félek, hogy nyárra kevés lenne nekem a Nivea. Ami nálam a 40 fokban is teljesített, az a Neutro Deo volt, egyszerűen imádtam! Csak sajnos az alumínium miatt le kellett váltanom.. :( Így viszont nehezen veszi fel vele a versenyt egy természetes dezodor, de azért keresgélek. :)

      Törlés
  16. Én most néztem meg, és a Niveám teljesen véletlenül alumentes (pure & natural). Az illatát is szeretem, nekem használ, igaz még nem voltak azok a nagy melegek. Mondjuk én alapból szeretem a niveákat, eddig nem is néztem, mi van benne, csak a bejegyzésed hatására, és mondom, igazából fel sem tűnt, ugyanolyan hatékony mint a többi ebből a márkából, legalábbis számomra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy látom, eléggé megosztó ez a dezodor, de örülök, hogy neked ennyire bevált! :) Én izzadósabb vagyok az átlagnál, így félek, hogy nálam nem teljesítene túl jól. :/

      Törlés
  17. én most bionsent használok, - jó sokáig tart, igaz vegyesen használom a stifttel - és mióta megszoktam az "illatát" végülis elégedett vagyok vele
    anno, mikor még normál deokat használtam, ha kifogyott mindig másfajtát kellett vegyek, mert az addig használt második szériánál már nem használt :)
    ha elfogy a mostani, nekiállok gyártani

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor eddig te vagy az első, akinek bevált a Bionsen, de örülök neki. Nekem már sajnos ott megbukott, hogy rettenetesen irritálta a hónaljamat, teljesen kivörösödött tőle és égett a bőröm.
      Most engem is a kézműves darabok fogtam meg leginkább. :)

      Törlés
  18. Én Alverdét használok, és nem mondanám tökéletesnek, de rendben van. Szoktam bele tenni szódabikarbónát és teafaolajat, úgy már mindjárt más, de persze újra kell néha kenni. Szerintem ez ezzel jár, legalábbis ebben az árkategóriában. Számomra egyébként pontosan a téli idő jelenti a kihívást, mert nem mindegy, hogy három réteg hosszú ujjú felső bebüdösödik-e rajtam, amiért beleizzadok. 40 fokos nyárban már nem nagyon lehet mit tenni az izzadás ellen, akkor tényleg csak az illat lényeges :)
    Ha még van kedved kísérletezni a drogériás példányokkal, akkor az Alverde deókat tényleg ajánlom, a sensitive-et mindenképpen. Meg szokták dicsérni a Balea pumpás deóját is, az még csak drága sem lehet. Illetve a rossmannos Isana fújós deók között van egy, ami alumentes, szerintem azt is érdemes kipróbálni, én elégedett voltam vele. Ja, és egy link, ami érdekelhet: http://okoblog.freeblog.hu/archives/2012/02/23/Deo_hazilag/
    Remélem, megtalálod a tökéletest! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippeket! :) Most én is ezekkel a házi praktikákkal szemezek, első körben a Balea dezodoromat igyekszem felturbózni a cikkben is leírt módon. Igen, itt sajnos csak az illatokkal "játszhatunk", mert alumínium nélkül tényleg nem tudunk mit tenni az izzadás ellen. :/

      Törlés
  19. Sziasztok,
    én egy ideig Baleat próbáltam, nem volt rossz, de jobbnak találom az Aldiban vásárolt Ombia golyós dezodort. Az elején szerepel, hogy nem tartalmaz aluminium chlorohydrat-ot, gondolom, ez az a bizonyos alumínium vegyület, ami káros. Valami alum nevű dolog azért van benne, de pont az aluminium mentes dezodorok összetevőinél láttam ugyanezt az anyagot, tehát szerintem ez nem az a káros vegyület. Ára nagyon baráti, az illata is kellemes, kicsit púderes. És nem irritál, pedig érzékeny a bőröm.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt az Ombiát eddig nem ismertem, de köszi, hogy megosztottad velünk a tapasztalataidat. :) Én egyébként pont ezzel az Alum összetevővel jártam meg legutóbb, mert azt hittem, hogy sikerült egy alumíniummentes dezodorra bukkannom, majd pont a fent említett cikk kapcsán eszméltem rá, hogy bizony Ammonium Alum-ot tartalmaz, ami elvileg ugyanolyan káros.

      Törlés
  20. Sziasztok! Én is most gondolkozom a megoldáson. eléggé izzados típus vagyok, de szerencsére szagmentes csak.hát baromira zavar,hogy a felsoimen mindig nagyon meglátszik az izzadsag.Erre a fenti kommentek alapján durvább aluminiumos lenne jo. De az meg ugye nem egészséges. Ami pedig az lenne, max kellmes illatot kölcsönöz. A kiválasztás, meregtelenites szempontjából persze orulhetek, hogy jól működnek ezek a funkciók. Úgy tudom,hogy magát az izzadast belülről zsalya teával lehet mérsékelni, kuraszeruen kell inni. Baromira keserű, jobban, mint pl. a cickafark, ezért egy csésze után megtorpantam. Meg olvasgatok a zsalyarol és ha okosabb leszek,netalán tapasztalattal is rendelkezem már a hatásáról, írók! Bocsi a sok irasjel hibáért, mobilról potyogok. Örülök, hogy létrejött a blog és felmerült benne ez a téma! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Üdvözöllek a blogon! Sajnos jól látod a helyzetet, valami arany középutat kellene megtalálni vele, amivel még én is próbálkozom. :) A zsálya teáról már én is hallottam ilyen vonatkozásban, mindenképpen oszd meg velünk, ha sikerült kitapasztalnod. Én most galagonya teát iszom (már az illatától rosszul vagyok, csiganyákra emlékeztet :$), mert elég stresszes időszakom van, na de azért írom, mert elvileg pszichés eredetű izzadás esetén ez is segítség lehet.

      Törlés
  21. Okés!

    Egyébként én inkább citromfű és vagy orbáncfű teát javasolnék a galagonya helyett (az inkább a vérnyomást csökkenti, ha jól emlékszem) és az nem feltétlenül kapcsolatos ezzel.

    Egyébként ha érdekel Téged/ Titeket, szívesen linkelek a stresszről érdekességet, bár nem kapcsolódik szervesen ehhez a témához, mégis van benne része. A Te döntésed :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a vérnyomásra is jótékony hatással van, de emellett stresszoldó és nagyon jó szíverősítő. :)

      Köszi a felajánlást, engem mindenképpen érdekelne a téma, de annyira talán nem tartozik ide. Viszont most elgondolkodtam egy hasonló témájú poszt megírásán. Ha gondolod, szívesen veszem, ha e-mailben linkeled nekem. :)

      Törlés
  22. Sziasztok!

    Nagy nehezen, de végigolvastam a bejegyzéseket, hátha valaki már tanácsolta az általam használt deot. Már egy ideje meg akartam írni a saját tapasztalatom, remélem még nem késő. :)

    Kb 2 éve kezdtem el foglalkozni az egészsége életmóddal, faltam minden cikket és ötletet. :) Azóta már visszavettem a tempóból, de pl a dezodorról nem mondok le azóta sem.

    Előttem már Miamano írta, hogy a méregtelenítés szempontjából nagyon hasznos az izzadás, ezért sem szabad megakadályozni. Én is izzadós fajta vagyok, engem is nagyon zavar, ha meglátszik a felsőmön, de ennyit kénytelen vagyok elviselni az egészség érdekébe (lehet trükközni a színekkel, mintákkal, anyagokkal és szabásokkal, hogy kevésbé látszódjon).

    Én már több mint 1 éve használom a Crystal essence dezodor golyós változatát és nagyon jól bevált!(http://kremmania.hu/kremek/crystal-essence-mineral-deodorant-body-spray)
    Az ára elég húzós, de egy évben nekem csak kétszer kellett megvennem, olyan tartós! És a Rossmannban szokták akciózni is, így már 1000 Ft-ért is meg lehet venni.
    Az a lényeg, hogy mielőtt felkened meg kell mosnod a bőrfelületet, hogy a deo el tudja pusztítani a szagokért felelős baktériumokat.

    Használtam sószappant is és a szódabikarbónás megoldást is próbáltam, de nekem ez vált be a legjobban (de azért elég durván meglepődtem, hogy a szódabikarbóna is bevált! :D ).

    Végül készítettél magadnak vagy inkább vettél egy ajánlott deot? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos én is eléggé izzadós vagyok, de már régóta trükközök, amit Te is írtál a színekkel, szabásokkal, biztonságérzetet ad! :D
      Köszi a linket, nem ismertem eddig ezt a terméket, Rossmann-ban pedig szerintem még sosem láttam. :O

      Igen, most végül a fent említett Balea-mat turbóztam fel szódabikarbónával és egyelőre meglepően jól teljesít a 35 fokos városnézésben is! :D



      Törlés
    2. Na,most én is megfontolom, hogy a Te módszered próbáljam ki vagy vegyem meg a következő Crystal deo-t. :)
      A héten van akciózva a Rossmannban, 999 Ft-ért (lehet kis üzletben voltál és azért nem találtad?).

      Törlés
    3. Padig nagy üzletben nézelődtem, de majd legközelebb figyelmesebb leszek! :D
      Szerintem egy próbát megérhet, a Balea csak olyan 400.- Ft körül van és nem gondoltam volna, hogy szódabikarbónával ennyire hatékony lesz. *.*

      Törlés
  23. Sziasztok. Én az flp-nek a deo stick-jét használom, aluminium mentes. Nekem bevált.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az Aloe Ever-Shield dezodorra gondolsz, ugye? Pont ez lett volna a következő, amit ki akartam próbálni, de mivel felturbózva most a Balea is bevált, az ára miatt inkább maradtam nála.

      Törlés
    2. Igen:-).
      Az ára nem baráti kb 2000 ft, de több mint fél évig elég, így viszont már nem is olyan drága.

      Törlés
    3. Köszi, elgondolkodom rajta legközelebb, mert ez a Balea valóban gyorsan fogy. :$

      Törlés
  24. Én ma vettem a bioboltban dr.organic gránátalmás alumentes dezodort. 1 nap alatt nekem pozitív tapasztalatom van. Remélem hosszabb távon is beválik. :)

    VálaszTörlés