Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. április 2.

Ékszertárolás II. rész - ahogy én csinálom


A hosszú láncaim tárolását már az Ékszertárolás I. részében bemutattam nektek, a mai bejegyzésben pedig az egyéb nyakláncok, karkötők és fülbevalók következnek. Már egy éve, hogy az új lakásba költöztünk, de a felújítási munkálatok miatt (aminek még korán sincs vége) csak nemrég jutottam a saját dolgaim rendszerezéséhez. Mivel elég kis alapterület áll rendelkezésünkre, igyekszünk mindent helytakarékosan, de praktikusan kialakítani. Régen az ékszereimet mindenféle ágas-bogas tartókon tároltam, amik igaz, hogy dekoratívak voltak, de porosodtak és cseppet sem voltak praktikusak. Végül egy mutatós, ámde elzárható rendszer kialakítása mellett döntöttem. 

   
A nappali szekrénysorának egyik elemét alakítottuk át, amibe osztó polcok helyett sínek kerültek. Így átlátható a rendszer és a rend is könnyen fenntartható a tárolók segítségével. Természetesen mindez egy ajtó mögé rejtve. :)

A képen nem látszik, de a legfelső fiókon ez a fadobozka kapott helyet:
 

Két emeleten tudjuk elhelyezni benne az ékszereinket, a felső elemét jelenleg külön használom fülbevalók tárolására (legalsó polcon láthatjátok). Praktikusak ezek az osztott rekeszek, így típus, vagy szín szerint csoportosíthatjuk benne a karkötőinket. Ebben tárolom azokat az ékszereimet, amiket mostanában ritkábban hordok, illetve a bézs masnis dobozkában pedig az ezüst ékszerek kaptak helyet. Mivel nem a felső elemével együtt használom, így ezeknek a nagyobb fa karpereceknek is jutott még hely a tetején.
Én hobbiboltban vásároltam a dobozkát, ha jól emlékszem, olyan 3-4000.- Ft körüli áron. Igaz, hogy nem olcsó, de szerintem megéri, mert sok ékszer elfér benne és a teteje is lezárható. 

A második fiókon a karkötők, órák kaptak helyet:



Ezeket a tárolókat eBay-ről rendeltem, sajnos linkelni nem tudom őket, mert már nem található annál az eladónál, akinél vettem. Viszont ezzel rá tudtok keresni az eBay keresőben: Bracelet Bangle Cuff Black Leather Wood Sponge Display Box Case. Egysoros és kétsoros változatban is megtalálható, nagyjából $8 és $13 közötti áron. 
Gondosan becsomagolva érkeztek, a minőségük kifogástalan, a fekete borításuk puha műbőrszerű és a belső bélésük is valami puha anyagból készült. Az elválasztók elvileg ragasztottak, de én könnyedén ki tudtam szedni őket, így variálhattam őket a karkötők szélességéhez igazodva. Stabilan és szorosan állnak, így az ékszer kivétele után sem borulnak össze. Ezekben tartom a különböző merev karpereceimet és az óráimat, szerintem szuper praktikus megoldás. Eddig mindig egymásra halmoztam őket, így lustaságból a legalsókat nem is igazán hordtam, úgyhogy új távlatok nyíltak meg számomra. :)

A harmadik fiókon a nyakláncok találhatóak:


Szintén eBay-ről származik, így keressetek rá: Jewelry Bracelet Necklace Beads 4 Slots Display Tray Case Box. $13 dollár körül mozog az ára.
Ebben tárolom a merevebb nyakláncaimat, amiket a formájuknál fogva nem tudnék kilógatni a kis akasztóimra. Több darab is elfér egymáson, egyelőre igyekeztem szellősen szétosztani őket. A legalsó rekeszben egy karkötő is helyet kapott, úgyhogy szerintem elég széleskörűen felhasználható. 

A legalsó polc pedig a fülbevalóké:



A fent említett dobozkának a felső emelete. Amíg nem lesz eBay-en a kiszemelt darabból, addig ezt az osztott tárolót fogtam be a fülbevalók és egyéb mütyürkék tárolására. Itt kaptak helyet a nagyobb gyűrűim és a gallérdíszek is. A fülbevalókat igyekeztem stílus szerint szelektálni, így sokkal könnyebben tudok válogatni közülük.  


A tároló bal alsó rekeszében láthatjátok ezt az apró fémdobozt, amiben a kis bedugós fülik kaptak helyet. Eddig fülbevaló állványon tároltam őket, de túl sok helyet foglalt el és könnyen elszíneződtek. Végül egy alapos fürdőzés után ebben a kis dobozkában kaptak helyet. Amint meglesz az új tárolóm, jobban szétválogatom őket.

Őt szemeltem ki a láncos medálok és fülbevalók tárolására, mivel sok apró rekeszből áll, a nyaklánctartók pedig kivehetőek.

   
Gondolkodom egy blog sale-en, egyelőre csak a nem használt ékszereimről, szeretnétek, hogy legyen? Mit gondoltok erről a tárolási módról? Ti hogyan tároljátok az ékszereiteket? 
 

45 megjegyzés:

  1. Jaj, hát nagyon kis szépen tartod őket, külön öröm lehet reggelente választani! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Még csak hétvégén készült el, de így biztos, jobban kihasználom majd az ékszereimet. :)

      Törlés
  2. ilyen az álom ékszertárolásom! :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is ilyesmi, csak egy külön gardróbszobában elhelyezve. :DD

      Törlés
  3. nagyon tetszik ez a tárolási mód is :)

    VálaszTörlés
  4. Szia! Ezt az alsó tárolót is be tudnád linkelni? Köszi!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, csak azért nem linkeltem, mert egyelőre egy eladónál sem elérhető. :/ Hasonlóak akadnak, de azok nem ilyen szép fekete borításúak. Itt a linkje: http://www.ebay.com/itm/400285602398?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649#ht_3799wt_1189

      Törlés
  5. Úristen, ilyen lehet az ékszer mennyország!!!!!!!!!!!
    Már rohanok is keresgélni ebayen.
    Hétvégén épp azon kezdtem el agyalni, milyen új tárolási
    módot kéne kitalálnom, mert a jelenlegi rendszer kezd átláthatatlanná válni :S
    Köszi a tippet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A karkötő és a 4 rekeszes nyaklánc tárolóból biztosan találsz, de sajnos a legalsó medálos-fülbevalós egyelőre sehol sem elérhető.
      Örülök, ha tudtam segíteni! *.*

      Törlés
  6. Hűűű ez aztán,az igényes,mutatós, szemet gyönyörködtető ékszer tárolás!:) Nem jössz el hozzám is rendszerezni?:)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :DD Szívesen! Egyébként mániám a rendszerezés, de most már tényleg kezd elegem lenni belőle. :D

      Törlés
  7. Wow! Te aztán megadtad a módját a tárolásnak. :) Így kell ezt. Én színes nagy dobozkákban tárolom a karkötőimet.A bedugós fülbevalóimat hasonló módon,mint Te :) A nyakláncaimat pedig lógatós tárolón. De az álmom egy hatalmas nagy gardrób ahol minden ruhám,ékszerem és kiegészítőm elfér. xoxo:Yvett,http://divat-mania.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Eddig én is mindenféle kosárkában, faragott cicuson, állványon tároltam őket, de aztán elegem lett és egy egységes megoldásra vágytam. :)

      Törlés
  8. Ez most ilyen irigylésre méltó *.* Mint egy mini gardróbszoba, nagyon praktikus és esztétikus megoldás :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Csak annyi a szépséghibája, hogy a nappaliban kapott helyet, a Carrie-féle gardrób még várat magára. :D

      Törlés
  9. Mennyi szépséged van, és milyen szép rendben tartod őket :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, remélem, a későbbiekben is sikerül fent tartanom a rendet. :)

      Törlés
  10. Ahhh, melengeti a lelkem ez a kis poszt, nagyon szuper a tárolási rendszered :))
    Gyorsan rá is nézek legalább a karkötő tartókra, ahhoz már van helyem, a többihez még nincs :(
    Szívem szerint pont így tárolnám én is a dolgaimat, egyedül az akasztós-lógós fülbevalók vannak máshogy: a gyakran használt 2-3 egy kis Ikeás vázán csücsül a szobában, a többi meg egy DIY akasztó: fa képkeret, csipke rászögelve hátulról és a kis lyukaiba beleakasztva a többi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A köszönet Gergőt illeti, én csak megálmodtam a fiókokat, ő pedig kivitelezte nekem! :D
      Van egy sanda gyanúm, hogy a kedvenceim előbb-utóbb nekem is kikéredzkednek. :) Aww, de jól hangzik ez a csipkés megoldás, de most kompromisszumot kellett kötnöm a csajos énemmel. :)

      Törlés
  11. szerintem ez már nagyon ciki hogy te mindenben ennyire utánozod púderfelhőandit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. úristen.. hogy lehetnek mindig ennyire rosszindulató emberek... nincs élete az ilyeneknek, nevük meg főleg.. -.-"

      Törlés
    2. hehe ezen most itt röhögök :D az egész világ Andit másolja, tényleg... más nem is vesz Ebayről tárolót.

      Törlés
    3. Jesszus, a neten böngészve találtam rá erre a tárolási módra, ahogy a fiókgombosra is!, urambocsá, hogy ezek tetszettek meg! A szekrényt mi alakítottuk át hozzá, senkit nem akartam vele utánozni. A Daniel Wellington óráért pedig hálás vagyok Andinak, mert évek óta kerestem hasonló órát és magamtól talán sose találtam volna rá.

      Törlés
  12. ez gyönyörűszép:)

    -van pár hasonló darabunk:)-

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Hát igen, van egy pár eBay-es szépség közte! *.*

      Törlés
  13. Jajj, ez annyira szuper. Én most, hogy kétlaki életet élek {kollégiumban és otthon} mindenféle dobozokban tárolom az ékszereimet. Itthonra Apa csinált egy szép 3 szintes tárolót, de mivel szinte mindenem Debrecenben van, csak azokat tartom rajta, amiket nem hordok. A koliban meg olyan kicsi a hely, hogy esély sem lenne oda betuszkolni. De ha egyszer lesz saját lakásom, én is valami hasonlót szeretnék. Erre már ránézni is öröm. :}

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Viki! Biztosan szuper Apukád tárolója, nekem a kedvenc kis sminkes-tükrös asztalkámat kellett hátrahagynom, amikor vidékre kerültem (nekem is Apu csinálta). :)

      Törlés
  14. Uhh, profi! :) És milyen szép, átlátható rendszer. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A legjobb, hogy pont olyan szélesek a tárolók, hogy kitöltik a fiókot, így teljesen ki tudom használni a helyet. :)

      Törlés
  15. Nagyon jó ez a tárolási rendszer. Jó ötleteket adtál. :) Olyan jó látni, hogy nem csak nekem van rengeteg ékszerem. :D A kis fém doboz a bedugós fülbiknek irtó cuki, hol vetted?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm és örülök, ha tudtam vele segíteni. :) Uhh, ha láttad volna, a felét még ki is szortíroztam. :D A fémdobozkát még tavaly nyáron vettem a Moszkván a 300-as bizsuboltban, de mivel állandóan változik a kínálatuk, sajnos már nem láttam belőle. :/ Ha lesz még, mindenképpen szólok! :)

      Törlés
  16. Csúcsszuper! Nekem is kellenek ilyenek! :D Hasznos bejegyzés volt nagyon!

    VálaszTörlés
  17. Jaj ez nagyon jól néz ki. : ) Az első részben bemutatott ékszertárolásod is igazán szemet gyönyörködtető, de ez is : )

    És külön örülök, hogy rátaláltunk a blogodra, rendszeres olvasóid/követőid lettünk.

    Puszi :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm és köszöntelek Titeket a blogon! :)

      Törlés
  18. Csodásan néz ki ez a tárolási rendszer, de nem tudom mit irigyeljek jobban a szép ékszereket vagy a szuper tárolókat. Legyen mindkettő :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! *.* Az ékszerek nagy része filléres szerzemény eBay-ről, vagy leárazásokon vettem. :)

      Törlés
  19. Ez nagyon szuper! Én is hasonlón gondolkodom, csak én asztalra rakható verzióban. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Az pláne dekoratívan nézne ki, csak sajnos nekem most nem volt annyi szabad felületem. :)

      Törlés
  20. Ó, hát ez irtó jó, nagyon irigylem a tárolóidat! Nekem sajnos most még csak porosodó megoldások vannak, de ha meglesz a gardróbom, tervezek ilyenek venni én is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nálam sajnos a gardróbban nem fértek volna el. Lesz ez még így se nálatok is és annál jobban fogod majd értékelni. :)

      Törlés