Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. április 19.

Gyöngyösön jártunk


Múlt héten vasárnap a napsütéses idő örömére ellátogattunk a Gyöngyösi Állatkertbe. A kis oroszlánok simogatásáról sajnos éppen lekéstünk, mert a látogatásunk előtti napokban szállították el őket végleges otthonukba. Viszont így sem győztem simogatni az irtó cuki és barátságos muflon bébit, nyuszikat és őzikét. Az állatkert magánkézben működik, ennek ellenére örömmel láttam, hogy folyamatosan fejlesztik és bővítik a területet, kisgyermekes családok számára pedig játszótér, ugrálóvár és pónilovaglási lehetőség is rendelkezésre áll.

Még több kép a link után!


Márciusban fogadta be az állatkert ezt a feltehetően elkóborolt muflon bébit. Annyira kis picurka még és olyan barátságos. 



Szereti a gondozóját! ♥


Az őzike is nagyon barátságos volt, gondolom már megszokták a nyüzsit maguk körül. A nyuszik pedig szinte pofátlanul kíváncsiak voltak. :)


A lámák valóban köpködnek, főleg bosszúból, ha nem ők kapnak enni! :)


Két nőstény és egy hím oroszlán is látható.

Én nagyon jól éreztem magam, tisztára egy 5 éves szintjére tudok ilyenkor süllyedni! :) Ha kedvet kaptatok hozzá, hogy Ti is ellátogassatok, a honlapjukat ITT találjátok.

Ti jártatok már Gyöngyösön? Szoktatok állatkertbe menni?

31 megjegyzés:

  1. Jaj de aranyosak, itt még nem voltam, de amúgy imádok állatkertezni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, én is nagyon! Legközelebb a budapesti állatkertet vesszük célba. :D

      Törlés
  2. Ú én legutóbb osztálykiránduláson voltam a győri állatkertben, én is tisztára bezsongtam, imádtam! :)))) Aranyosak lettek a fotók!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! A győri állatkertben még nem jártam, de biztos, szuper lehetett! :))

      Törlés
  3. Én szeretem az állatkerteket (persze legjobb az lenne, ha nem irtanák felelőtlenül az állatokat orvvadászok és hasonlók, és akkor az eredeti élőhelyükön élhetnének) és szereték egyszer ide is elmenni, mert ahogy olvastam itt pl. kisoroszlánt is lehet simogatni *.* azt pedig nagyon szeretnék már! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja és az a muflon baba egy tündér! :D

      Törlés
    2. Sajnos a kis oroszlánokról lekéstünk, nem sokkal a látogatásunk előtt szállították el őket a végleges helyükre.. :/ Kiskoromban jártam Ausztriában egy Szafari parkban, hihetetlen élmény volt "szabadon" látni az állatokat. :)
      Ne is mondd, úgy hazahoztam volna magammal babusgatni. :DD

      Törlés
  4. nyuszikat megzabálom, annyira édik :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kedvencem a pindurka albínó nyuszi volt! *.*

      Törlés
  5. Én Gyöngyöstől kb 15km-re lakom, bár a kis oroszlánokról sajnos lecsúsztam én is. :( pedig annyira meg szerettem volna őket nézni, de így alakult... :(
    Az állatkerteket imádom. Legutóbb a jászberényiben voltunk, érdemes elmenni oda is, mert szerintem szuper. :) Bár nem tudom máshol is így van-e, de ott a kecskék a simogatóban komolyan "veszélyesnek" minősülnek. Alig bírtam kijönni, úgy körülugráltak és nem hagytak békén, bár lehet nem kellett volna 2 nagy zacskó eledellel mennem hozzájuk :D

    Ha állatokról van szó én is ovis módjára jajj de cuki, uhh azt nézd stb. mondatokkal járom végig az állatkerteket. A simogatók a kedvenceim.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, de sajnálom, hogy Te is lecsúsztál róla... Nekem a Nyíregyházi Állatpark tetszett nagyon, szerintem nagyon szuper, hogy olyan "emberközeli" a kialakítása, nem csak messziről, üvegfalon keresztül csodálhatjuk az állatokat.
      A kecskékkel egyetértek, szerintem "közveszélyesek", én komolyan félek köztük! :D

      Törlés
  6. Ó istenem, hogy milyen édesek!!! Főleg a kis muflon, meg a nyuszikák :) Meg lehet őket zabálni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút egyetértek!! :) Úgy hazahoztam volna egyet-kettőt közülük! :D

      Törlés
  7. Jajj most nagyon "utállak", úgy mennék én is állatkertbe :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tavaszi hétvégékre jó kikapcsolódás! :) A veszprémi állatkert egyébként az egyik kedvencem! :D

      Törlés
  8. Annyira édesek! Egy ártatlan kölyökállatnál nincs bájosabb!
    Én állatkert felett lakom :-D
    Amikor ideköltöztünk, azon viccelődtünk, hogy reggelente majd zsiráf kukucskál be az erkélyen :-)
    Ami persze nincs így, és már azok az idők is elmúltak, amikor itt az utcánkban sétáltak a pávák, de a tevéket még mindig látjuk az ablakból - és mindezt úgy, hogy szerencsére szagok nem zavarnak

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyetértek! :)
      Oh, de jó nektek! Fentebb is írtam, hogy a veszprémi állatkert az egyik kedvencem, nem túl zsúfolt, bőven van helyük az állatoknak, olyan barátságos az egész légkör! :)

      Törlés
  9. Jajj istenem, mennyi kis cukiság:) 1000éve nem voltam állatkertben, pedig van is itt a környéken Győrben. Talán a közeljövőben sikerül rávennem valakit,hogy jöjjön már el velem:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, én szívesen mennék, a győriben még nem jártam! :D

      Törlés
  10. Nekem muszáj volt kiélnem a beteges macskamániámat, úgyhogy 3 hete mi is elmentünk, szerencsére elég sokat bent tudtam lenni a kisoroszlánoknál, mert nyitás után nem sokkal már ott voltunk. Sajnálom, hogy lecsúsztál róla, mert felejthetetlen élmény, de a gondozójuk azt mondta, hogy biztosan lesz utánpótlás!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De szerencsés vagy, hogy még sikerült megsimizned őket! A beteges macskamánia egyébként ismerős, már a bejáratnál "rávetettem" magam az egyik házi cicusra! :D Köszi a megnyugtatást, ezentúl figyelni fogom a honlapjukat! :)

      Törlés
  11. De jó képeket csináltál! Imádom az állatokat, annyira gyönyörűek és különlegesek!

    VálaszTörlés
  12. Ittenkém, ittenkém, most túlcsordult a szívem. *.*

    VálaszTörlés
  13. Válaszok
    1. Komolyan alig bírtam otthagyni őket, vagy háromszor kellett rám szólni, hogy induljunk! :DD

      Törlés
  14. mi még március elején kisoroszlánoztunk. igazából persze nagyon jó élmény volt, de látszódott, h nagyon frusztráltak a sok embertapitól és sorokban álló látogatótömegtől. engem nem győzött meg a gyöngyösi állatkert, mármint nagyon sok ketrecnél úgy tűnt, h elég sanyarú körülmények között élnek állatok. mindenki sárban tapicskolt, nem hiszem, h pl. az oroszlánoknak ilyen lenne a természetes közege. szóval mi picit keserű szájízzel jöttünk el a barátaimmal, annak ellenére, h a velünk lévő 3 gyerek baromi jót játszott és rohangált...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy nektek még sikerült meglátogatnotok őket mindezek ellenére. Ebben a sáros dologban igazad van, amikor mi voltunk, a lámáknál és a vaddisznóknál volt nagy sár. Viszont nekem pozitívan jött le, hogy láttam, dolgoznak az állatkert szebbé tételén, virágokat ültetnek a járdaszegélyre és a gondozók viselkedését is jóleső érzés volt látni. :)

      Törlés
  15. nagyon édesek!:) nem is tudtam, hogy Gyöngyösön van állatkert, de legalább egy újabb célkitűzést adtál, hogy mi vár még felfedezésre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokáig én sem tudtam, de a kis oroszlánok miatt nagy hírverést kapott. :) Tervezem, hogy újra meglátogatom, hátha érkeznek még újra kölykök. :)

      Törlés