Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. április 4.

Hajápolási rutinom és az SLS kérdés


Még nem szerepelt a blogon átfogó bejegyzés a hajápolásommal kapcsolatban, így most egy ilyen következik. Igaz, hogy ilyen téren (is) szeretek folyamatosan kísérletezgetni, de egy-két termék kinőtte magát a kedvenceim közé. Szerettem volna hajápolás terén is a zöld vonalon maradni, de a sok negatív tapasztalat elvette a kedvemet. Kísérleteztem szilikon-, SLS-, és parabénmentes samponokkal is (pl. Faith In Nature), de egy idő után száraz, gubancos és korpás lett a hajam tőlük, ezért a páromnál kötöttek ki. Gondoltam, ő lesz a kontroll csoport, hiszen neki nem olyan érzékeny a fejbőre, de sajnos nála is elbuktak ezek a termékek. 

Ha van bevált samponotok ilyen téren, mindenképp osszátok meg velem, addig is következzen az én listám.
  
Cosmio Henna por: ha már hajápolásról van szó, nem hagyhatom ki a hennát a sorból. ITT olvashatjátok a tapasztalataimat vele kapcsolatosan. Annyira bevált, hogy azóta a második 500 g-os kiszerelést rendeltem tőlük. Általában másfél havonta szoktam újrafesteni a hajamat, mert addigra már elég zavaró a barna lenövésem és a szín is kissé megkopik, ha nem is tűnik el teljesen. Azóta valamelyest mélyült a vörösség (vagy csak a napfény hiánya teszi, nem tudom), de a lelkesedésem töretlen, pihe-puha és egészséges a hajam, mióta hennázom.


Bojtorján Sampon zsíros, korpás hajra: már említettem Nektek, hogy legutóbb erre cseréltem le az eddig használt Balea Med samponomat. Nem rossz-nem rossz, de valahogy mégsem az igazi. Meglepő mód az első samponom, amivel valóban tovább marad friss a hajam, viszont ettől is kicsit viszket a fejbőröm és a hajvégeket túlságosan szárítja.

Paul Mitchell Haj Újraépítő Pakolás: nem szeretnék rá túl sok szót vesztegetni, ITT már írtam egy részletes posztot róla, azóta is az egyik legszuperebb haj regeneráló pakolás, amivel találkoztam. Általában heti, kétheti rendszerességgel használom, de mióta kevésbé töredezettek és már-már egészségesek a hajvégeim, azóta hajlamos vagyok ellustulni. :)

Gliss Kur Ultimate Repair erősen sérült, száraz hajra: azonnali kifésülhetőséget és az extrém sérülések javulását ígéri. 3-szor több folyékony keratin komplexet tartalmaz a kevesebb töredezett hajért. Régebben már használtam egy másik fajtáját és mivel őt is nagyon szerettem, maradtam a termékcsaládnál. Kétkomponensű ápoló, ezért használat előtt felrázandó. Nedves, vagy száraz hajra is használható, én miután törülköző szárazra törlöm a hajam, utána szoktam befújkodni a hajvégeket vele. Lassan három hónapja rendszeresen használom és még csak a tubus felénél járok. Igaz, valóban csak a hajvégekre szoktam fújkálni, nem a teljes hajhosszamra. Nem tudom, minek köszönhető (valószínűleg a hennának is), de legutóbb megdicsérte a fodrász, hogy milyen egészségesek a hajvégeim. EZEK után nem gondoltam volna, hogy egyszer ezt hallom. :D

Balea Trend It Up hővédő hajápoló spray: a borzalmas, ragacsos Naked hővédőm utódja. Eddig még csak párszor használtam, de meglepően jól teljesít. Persze egy vasalás után nehéz megállapítani, hogy mennyire károsodott a hajunk, de nekem már az is pozitív, hogy nem ragad utána. Én úgy szoktam alkalmazni, hogy befújkodom vele azt a hajhosszt, amit vasalni szeretnék, majd hagyok neki kb. 5 percet, hogy "megszáradjon" és utána esek neki a hajvasalóval. Először valóban ragacsos érzete van, de miután megszáradt, ezt már egyáltalán nem lehet érezni, puha és fényes marad a hajam, míg a Naked esetében legszívesebben mentem volna újra a zuhany alá fejet mosni... Általában csak a frufrumat szoktam rendszeresen kivasalni, hajszárítót már lassan 6 éve nem használok. :)

Próbáltátok már valamelyik terméket a fentiek közül? Nektek miből áll a hajápolási rutinotok? Van bevált SLS-mentes samponotok?

10 megjegyzés:

  1. Én babasampont használok, Babylove-félét. Nagyon kevés összetevője van, azok viszont jók, gyengéd, és van benne panthenol is. Másodjára jól habzik, és az egyetlen apró negatívuma, hogy a hajam száll utána egy egész kicsit. Jó balzsammal orvosolható a dolog :) szerintem egy próbát megér, kerül vagy négyszáz forintba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudom is melyik, egyszer én is megvettem a mini kiszerelését egy utazáshoz, egész jól teljesített, aztán valahogy elfeledkeztem róla. A panthenolért pedig plusz pont, hajnövesztésben vagyok. :) Köszi a tippet, lehet, hogy újra szerencsét próbálok vele.

      Törlés
  2. Én most váltottam göndör hajra való termékekre(Balea hajspray-re és szérumra eddig a hajspray nagyon jól teljesít) ha kifogyok a samponból és a balzsamból,akkor azt is lecserélem.Most éppen a Garnier Ultra Doux termékcsaládot próbáltam ki(ha valamiben benne van az,hogy francia arra rögtön ráharapok)jó nagy csalódás volt,első mosás után úgy oda voltam érte,korai öröm.Másnap délutánra már olyan volt a hajam mintha egy hete nem mostam volna már meg.Mondjuk úgy vagyok vele,ha már megvettem akkor elhasználom,nem szeretek pazarolni,de sajnálom,hogy nem vált be.:S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Talán a Garnier az egyetlen olyan termékcsalád, akitől nekem még soha semmi nem vált be, legyen az sampon, balzsam, vagy hajfesték. Úgy jártam vele, ahogy te is, szörnyen zsírosította a hajamat. Általában igyekszem kerülni az ilyen "média márkákat", egyedül a Gliss Kur a kivétel nálam már hosszú ideje. :) És gyakran egy Balea termék valóban jobban teljesít. :)

      Törlés
  3. Annyian dícsérik a hennát, én is nagyon kíváncsi lettem! No persze megtartanám a szőke hajszínt, a színtelen hennát (Cassiát) tervezem kipróbálni, ha valahol sikerül végre venni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Színtelen henna néven kérjed Herbáriában, gyógynövény boltokban. Én is gondolkodom rajta, hogy legközelebb keverek belőle a hennához, hátha kicsit világosítana a hajamon. :)

      Törlés
  4. Mamika, felvillanyozott a poszt; írok megint! Én a Johnsons babasamponjára esküszöm.. mondjuk nem csekkoltam az összetevőket.. én a szilikont kerülöm, a SLS-tal nem tudok törődni sajnos. Kondícionálok ToniGuy-jal (lila a lelapulós hajra), aztán kész. Mivel most vagyok hajmaszk vásárlósban, ezért ricinus olajjal kenem a hajam a héten egyszer v kétszer mosás előtt pár órával. Tigi lesz a hajmaszkból szerintem. Nem tudom ismered-e ezt az oldalt: www.iparfumeria.hu - innen rendelem az amúgy drága hajcuccokat. Ja egyébként a fodrászom mondta, h ő babasamponnal mossa, úgy találtam ám ki. (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őt még nem próbáltam, pedig szeretem a Johnsons's termékeket (a babaolaj isteni). Ricinus - olívaolaj kombót sokáig használtam pakolásként, de aztán egy idő után valahogy megszokta a hajam és mintha rá se kentem volna. :/ Köszi a linket, csekkolni fogom! :)

      Törlés
  5. Nekem eddig minden SLS sampon bevált, amiket próbáltam (Alterra és Alverde) mégsem tudok leragadni egynél, mert szeretem próbálgatni őket. Amiben van SLS mégsem szárítja a fejbőröm és a hajamnak is jót tett az a Swiss o par kókuszos samponja, imádom már többször is újravettem.
    Ezek a Bánfi samponok olyan csábítóak, de annyi helyen olvastam már, amit te is írtál, hogy szárítanak. Így nem merem megvenni.
    Gliss Kur hajbalzsam spray-t pedig évekig használtam, de az utóbbi időben már nem vettem újra, mert már nem olyan hatékony.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Régebben próbálkoztam Alterra, Alverde samponokkal is, de valahogy nem voltak az igaziak, pedig én annyira szeretném! Ami nagyon bevált az a Balea Med sampon volt, valószínű, hogy visszatérek hozzá, de most szemezek a fentebb említett babasamponokkal is. Swiss-O-Par sampont viszont még sosem próbáltam, na majd még eldöntöm. Köszi a tippeket! :)

      Törlés