Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. április 24.

LUSH - Angels on Bare Skin arctisztító


A Buche De Noel után végérvényesen elköteleződtem a Lush arctisztítók felé és egy kis túlzással az utódját is sikerült megtalálnom az Angels on Bare Skin formájában. 

A véleményemet a link után olvashatjátok!

A zsíros, kombinált és éppen újra tini korát élő bőrömre kerestem megfelelő arctisztítót. Első körben az Aqua Marina-ra esett a választásom, de sajnos nem igazán vált be. Nem tudom, hogy én nem jöttem rá a használat csínjára-bínjára, mindenesetre nem tudtam rendesen szétdolgozni az ujjaimmal és rettenetesen szárított is. Nincs valami ötletetek, hogy hogyan tudnám felhasználni, esetleg valamilyen olajjal összekeverni, hogy ne vesszen kárba?
Második körben az egyébként száraz bőrre ajánlott Angels on Bare Skin arctisztító mellett döntöttem, mert a hosszú téli hidegtől az orcáim hámlani kezdtek, míg a T-vonal borzalmasan zsírosodott.


A terméket a szokásos 100 g-os kiszerelésben vásárolhatjuk meg 2390.- Ft-os áron.

A Lush ezt írja róla:

Angyali középkori tisztító lemosó. Mindenkire érvényes, hogy nem szabad az arcbőrt durván kezelni. Az Angels on Bare Skin használata az arcodon, olyan benyomást kelt, mint az angyalok puha, meztelen lábnyomai. Vegyél egy ujjnyit ebből az összezúzott mandula őrleményből, lazítsd fel egy kis vízzel (ha akarod), és gyengéden kend a bőrödre. A rózsa és levendula olajok rugalmassá teszik bőrödet. A kínai agyag magába szívja a piszkot és a felesleges faggyút, és bőröd csodálatosan sima lesz, miután gyengéden lemosod. Hangsúlyozom: gyengéden! Máskülönben olyan érzést keltene, mint amikor az angyalok elfelejtik levenni bakancsaikat a lábukról...

Használata:

Én egy teáskanállal szoktam kivenni egy kanálhegynyi mennyiséget a tégelyből, így nem kontárkodom bele az ujjaimmal, nem lesz nedves és higiénikus marad. Majd a tenyeremben egy kis vízzel eldörzsölöm és így, körkörös mozdulatokkal viszem fel az arcomra. Egy-két percig fent szoktam hagyni, addig elöblítem a kanalat, visszazárom a tégelyt, majd leöblítem az arcomról. 


Nagyjából ilyen grízes állagú, amikor a vízzel összekevertem, láthatóak benne az apró mandula őrlemények (és egyébként levendula darabkák is). Egyáltalán nem mondanám durvának a hatását, pedig nem éppen gyengéden tapicskolom az arcomra, mégsem karistolja, nem pirosodom ki utána, az extra érzékeny bőröm ellenére sem. Az illatából főként a levendulát lehet kiérezni, szerintem nagyon kellemes, persze nem ér a Buche De Noel nyomába, számomra eddig az az álom illat.

Már bő egy hónapja használom, reggel és este is ezzel tisztítom meg az arcbőrömet. Gyengéden, de alaposan tisztít (habár ebben egy picit elmarad a Buche De Noel-től), az alapozót nem távolítja el maradéktalanul, ezért ilyenkor tonikkal is áttörlöm a bőrömet. A lényeg viszont (amitől egy kicsit tartottam, hiszen száraz bőrre ajánlott), hogy egyáltalán nem zsírosít!! Olyannyira nem, hogy még a használata után egy-két órával is tisztának és olajmentesnek érzem a bőrömet, miközben sima és hidratált is egyben. A hámlást szépen megszüntette, miközben a zsírosodást is kontrollálja, egyszerűen imádom! A bőröm egyensúlya kezd helyreállni, amit szerintem nagyban ennek a terméknek (és egy házi "csodamódszernek", na de erről majd legközelebb) is köszönhetek. :) 
Egyetlen hátránya az ára lehet és a rövid szavatossági idő, ugyanis ahogy a legtöbb Lush termék, ez is csak két hónapig tartható el. Addig viszont szerintem simán elhasználom, mert annyira megszerettem.

Ti szeretitek a Lush arctisztítókat? Próbáltátok már valamelyiket?  

16 megjegyzés:

  1. Na ez egy isteni segítségnyújtás volt most Tőled, most keresem a másik Lush-om utódját, és ezt is nézegettem, de most már tuti, hogy ez lesz 'A' pótlék :) Kár, hogy ezek a téli csodák már nem kaphatók, elhúzták az orrunk előtt a mézesmadzagot :( :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy segíthettem, remélem, hogy neked is hasonlóképp beválik majd. *.* Ne is mondd, és a szavatosság miatt még csak feltankolni sem lehetett belőlük, hüpp-hüpp... :’(

      Törlés
  2. Én még nem próbáltam, de kifogom :)

    VálaszTörlés
  3. Én még nem próbáltam, de most nekem is hasonló korszakot él a bőröm, ahogy a Tiédet leírtad, szóval lehet, hogy beválna :-) Addig is házi kencével próbálkozom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem tudom, mi lehet (van valami a levegőben?), de már annyi embernél olvastam, hogy küzd mostanában a bőrével. :/

      Törlés
  4. Egy amerikai átváltoztatós műsorban láttam egyszer, vagyis ott ajánlották, hogy a cukor vagy a dara is jó az arcradírozáshoz, úgy szoktam, hogy a mannaszappant felhabosítom, majd öntök a tenyerembe cukor/dara, s ezzel átmosom, az arcom majd lemosom.

    Vagy már olyat is kipróbáltam, hogy kávé zaccot összekeversz mézzel, majd rá rákened az arcodra, s ha megszáradt, lemosod

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cukrot eddig csak test-, vagy ajakradírozáshoz hallottam, de biztos, hogy akkor arcon is működőképes. :) Nem túl érdes, nem irritálja nagyon a bőrt?

      Törlés
  5. Nekem bevált, és nem irritálja a bőrömet.

    Egyébként a mannaszappanak most jött ki egy új terméke, nagyon ajánlom neked:

    http://mannaszappan.hu/eben-arctisztito-szappan

    Vagy még az ichtiolos szappant, bioboltba vettem. Nekem most nagyon előjött a szeborheám, amivel elmentem bőrdokihoz, s ő mondta, hogy nyugodjak bele az arcomon a faggyú túltermelésben, ezután vettem az ichtiolos szappant, s elég jól kordában tartja a pattikat.
    Most ezt használom:

    http://kremmania.hu/kremek/yamuna-ichtiolos-hidegen-sajtolt-szappan

    Ichtiolról:

    http://sziszkavilaga.blogspot.hu/2012/09/ichtiol-gyogyaszati-katrany.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a linket, elolvastam a leírását és most agyalok is rajta rendesen. Anno nekem nem ajánlottak szént tartalmazó lemosót, mondván, hogy a szárazabb orca területre már túl sok lenne. Ahogy végül a zsíros bőrre ajánlott Lush lemosó sem vált be (talán változóban van a bőröm?), helyette inkább ez a száraz bőrre való, fene sem érti... Ez viszont most olyan szépen rendbe tette a bőrömet, hogy éppen a héten indulok megvenni belőle az utánpótlást, aztán majd meglátom, hosszabb távon, hogyan teljesít. :)

      Törlés
  6. Ha még esetleg érdekel , rajtam is most kijöttek a pattik, s ma kolléganőm ajánlotta , hogy a patikában lehet kapni vény nélkül , Zink oxid nevű készítményt, ami leszárhitíja a pattanásokat, most vettem egyet kipróbálásra, ára 345 Ft volt, legalábbis itt Szombathelyen.
    A patikus mondta, hogy este használjam, mert kicsit nehéz lemosni, egy tesztet megér.

    Már várom az őszt, hogy elkezdjek a újabb dermaroller kúrát. :)

    üdv:
    Kinga

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy megírtad! Egyébként mi van a levegőben, hogy most ennyi embernél előjöttek a pattanások...? Ez amúgy abszolút baráti ár érte, kíváncsi lennék a tapasztalataidra, ha már tesztelted egy kicsit. Közben most jut eszembe, hogy ez nem az a felrázós fehér lötyi, amit a bárányhimlőre is szoktak adni? Én most a teafaolajjal vettem fel a harcot a pattanások ellen, lényegesen hamarabb visszahúzódnak tőle. :)
      Szerintem én is folytatom majd ősszel, ha más nem, akkor majd itthon magamnak. :)

      Törlés
    2. Nekem két dolog lehet: mostanában kicsit sokat stresszeztem és a télből tavasz lett , a seborream is most elég durván előjött+ a bőr doki mondta, hogy nyugodjak bele , hogy faggyú túltermelésre hajlamos a bőröm.

      Nem ez egy paszta állagú krém.
      első neki futásra azt mondom halványította reggelre a pattikat, de egy naptól ne várjunk csodát, majd megírom, hogy vizsgázott. :)

      Most én is az kozmetikusom segítségével vagy otthoni dermarollerezés mellett döntöttem, abból a pécsi nagykerből megrendelem a kellékeket, aminek a linkjét megosztottam az egyik másik bejegyzésnél

      Törlés
    3. A stressz nálam állandó rizikófaktor, úgyhogy nem igazán találtam meg az okát, de szerencsére mostanra már normalizálódott a helyzet. Valószínűleg az is segíthetett, hogy csapvíz helyett újra ásványvízzel kezdtem el arcot mosni és habár macerásabb, de helyrejött a bőröm...
      Köszi szépen, akkor várom a további tapasztalataidat. Svéd cseppet amúgy nem próbáltál rájuk, nálam jól teljesít, egy-két napon belül szépen lehúzza a pattikat. :)

      Törlés
  7. Szia!

    Jelenkezem így 1 hét után. Írásod alapján már póbáltam a Svéd cseppet, s bevállt. A cink oxid is 2-3 nap alatt leszárítja a pattanásokat, de jöttek azóta újjak is, szerintem egy kevésbé pattanásra hajlamos emberkének jó megoldá..
    Szerintem visszatérek a svéd cseppre.
    Kolléganőm is kipróbálta, s ő i azt monta, hogy kibuckásította neki.
    Egy ötös skálán 3 adnék rá.
    Kinga

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi az értékelést, akkor ahogy olvasom, sajnos ez sem egy csodaszer.
      Viszont örülök, hogy a Svéd csepp nálad is szépen teljesít, én teafaolajjal felváltva szoktam alkalmazni. Már csak a mitesszerekre kéne valami hosszú távú megoldást találni. :/

      Törlés