2013. június 29.

Fotónapló: Esterházy-kastély


Többen is kértétek, hogy mutassak képeket a kastélyról, úgyhogy ki is válogattam a kedvenceimet Nektek, remélem, tetszeni fognak. :)
A kastélyt 2009 óta három ütemben folyamatosan restaurálják, a belső termek csoportos idegenvezetéssel tekinthetőek meg. Nagyon sok érdekességet hallhattunk az akkori szokásokról, például én ledöbbentem azon, hogy a kor emberei ülve aludtak, ugyanis úgy vélték, csak a holtak alszanak vízszintesen (illetve így a parókájuk is sértetlen maradt).

További képek a link után!Végtelen tükörfolyosó :)


Hogy tetszettek a képek? Ti szívesen éltetek volna ebben a korban?

33 megjegyzés:

 1. Már jártam ebben a kastélyban, cirka 5 évvel ezelőtt.: ) Akkor is tetszett, de a mostani képeid alapján még gyönyörűbb! : )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én egészen kiskoromban jártam itt utoljára, úgyhogy már nem igazán emlékeztem rá. Anyuék voltak pár évvel ezelőtt, akkor még eléggé le volt pusztulva, azóta szépen felújították. :)

   Törlés
 2. Nagyon szép fotók lettek, tök ügyes vagy :D. Nekem is van egy ilyen pöpec gépem, de én béna vagyok hozzá, majd talán egyszer.. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi! Ne aggódj, én fél évig csak automatán használtam a gépet, amíg el nem végeztem az alap fotós kurzust. :D Neked milyen géped van?

   Törlés
 3. 4 évig minden évben Fertődre jártam zenekari táborba és a kastélyban koncerteztünk szóval nagyon nosztalgikus volt számomra ez a post :) szép képek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ennek nagyon örülök! :) Húú, biztos, szuper élmény lehetett, a Haydn Teremben voltak a koncertjeitek?

   Törlés
  2. Az mekkora élmény lehetett!! :)

   Törlés
 4. gyönyörű képek lettek! :) sajnos még nem voltam ebben a kastélyban, de a fotók alapján minél hamarabb el kell ide jutnom. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Panni! Tényleg érdemes ellátogatni! :)

   Törlés
 5. Fantasztikus képek :) Legjobban a tükörfolyosós tetszik :) Érdekes lett volna ebben a korban élni, elképzelni sem tudom, hogyan tudtak állandóan ülve aludni.. :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen, nekem is az a kedvenc képem! :) Én sem igazán tudom elképzelni, habár olyan rövidek voltak az ágyaik, hogy máshogy nem is ment volna. :D

   Törlés
 6. Magyarország legszebb kastélya szerintem. Gyönyörű és a felújítások óta csak szebb és szebb lesz. Olyan mintha valami tündérmesébe csöppenne az ember mikor ott sétál. Este mikor kivan világítva, szintén egy lenyűgöző látvány. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Oh, este sajnos nem láttuk, de biztosan gyönyörű! :) Az eisenstadti Esterházy-kastélyt már el sem tudom képzelni, milyen monumentális lehet. :D

   Törlés
 7. De szép képek, még sosem jártam itt, de nagyon tetszik így a képek alapján.

  VálaszTörlés
 8. Itt még sajnos nem jártam, azt hiszem ezek után kell szakítsak rá egy napot idén nyáron. Az én "szerelmem" már jópár éve Schönbrunn, ha nem voltam már vagy 6x a Grand Tour-on, akkor egyszer sem. :) Teljesen kastélybuzi vagyok!!! :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ott pedig még én nem jártam, az egy napos bécsi kiruccanásba sajnos nem fért bele, de mindenképpen tervben van. :)

   Törlés
 9. Gyönyörűek lettek a képek, komolyan nem győzöm dicsérni állandóan őket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, nagyon-nagyon szépen köszönöm! Jól esik ezt hallani! ♥ *.*

   Törlés
 10. De szép képek . *.* Az utolsó előtti a kedvencem. :D

  VálaszTörlés
 11. Nekem az első és a tükörfolyosós a kedvencem. Azt hiszem, felvetem majd a családi kastélylátogatás ötletét :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az első igazán csajos fésülködőasztal lehetett. :D Érdemes ellátogatni, de akkor már a Fertő-tavat se hagyjátok ki! :)

   Törlés
 12. Gyönyörű! Nagyon szép képeket készítettél :)

  VálaszTörlés
 13. Gyönyörű, imádom az ilyen romantikus helyeket!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, én is nagyon! Ilyenkor mindig elképzelem, milyen érzés lehetett a nagy abroncsos szoknyákban végigvonulni a hatalmas termeken! :D

   Törlés
 14. Nagyon szépek a képek!!
  Én kipróbálnám milyen lehetett abban a korban élni! :) Persze gazdag úrikisasszonyként, mert akkor semmi más dolgom nem lett volna, mint ilyen szép helyeken üldögélni és hasonlók! :):)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! :)
   Naná, csakis úri kisasszonyként, én is benne lennék! A kosztümös filmekért is odavagyok, azok a ruhák... :O

   Törlés
 15. Azt hiszem, facebookon már kommenteltem, szóval ezer éve nem voltam a kastélyt megnézni, pedig errefelé lakom :S Most már illene bepótolnom! Köszi a kedvcsinálót!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nagyon örülök, hogy meghoztam a kedvedet hozzá! Érdemes ellátogatni, főleg, ha még a felújítás előtt jártál ott utoljára. :)

   Törlés