Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. június 10.

Sold out!


Oh, hogy mennyire jó érzés megszabadulni a kiürült flakonoktól, tégelyektől, de még jobb érzés beszerezni az utánpótlást. :) Nézzük, hogy a fenti termékekből melyiket vásárolnám újra!

Balea Med Sampon: egy félresikerült kitérő (Bojtorján Sampon) után visszatértem a jól bevált Balea samponomhoz. Egy korábbi Elfogyott posztban már írtam róla részletesebben, az én hiperérzékeny fejbőrömnek szuper választás, nem szárítja és nem is nehezíti el a hajamat, gyakori használatra is alkalmas. Az ára verhetetlen, 300 ml terméket kapunk 350.- Ft körüli áron, nem kérdés, már újravásároltam.

Himalaya Herbals Gyengéd Szemfesték Lemosó (tesztet ITT olvashattatok róla): különösebb problémám nem volt ezzel a termékkel, tette a dolgát, viszont ha nem voltam elég óvatos, bizony csípte a szememet, ezért nem is vásároltam újra. Az utódja egy Gerovital Plant Sminklemosó lett.

LUSH - Angels on Bare Skin Arctisztító (tesztet ITT találtok róla): azt hiszem, mindent elárul, hogy már az Áprilisi kedvencek között is szerepelt. Azóta már a második tégelyt fogyasztom rendületlenül belőle, így a hosszú távú tapasztalataimat is meg tudom osztani a termékkel kapcsolatban. Az előző tégelyhez képest, az új darabnál lényegesen több levendulaszem kerülhetett a gépezetbe, amit egy kicsit fölöslegesnek érzek, hiszen tisztításnál csak potyog lefelé az arcomról. A hatásával viszont azóta is elégedett vagyok, habár mostanában mintha egy kicsit nehezebben kezelné az arcom zsírosodását, de ez a melegebb időjárásnak is betudható. Erősen gondolkodom, hogy ismét újravásárolom, de a Herbalism lemosó is felkeltette a figyelmemet.           

Bioderma Sébium Pore Refiner - Pórusösszehúzó Krém (teszt ITT szerepelt róla): ez az a termék, ami nélkül nem tudnék létezni, elképzelhetetlen a napi rutinom nélküle! Most már kevésbé a pórusok finomítására, sokkal inkább a T-vonal mattítására használom és szuperül teljesít. Sminkelés előtt a hidratáló krémet felviszem a szárazabb orca területekre, a Bioderma-t pedig a kritikus homlok-orr részre. Nálam életmentő, így hosszú órákat is kibír a bőröm újrapúderezés nélkül. A kiszerelés 30 ml-es, de ez akár 3-4 hónapra is elegendő nálam, hiszen csak egy borsónyi mennyiséget szoktam eldolgozni a bőrömön. 

Alverde Ajakbalzsam Vaníliavirág és Mandarin Illattal: unokatesóm ajánlására vettem meg ezt az ajakápolót és miután túlléptem a meglepően zsíros formulán, nagyon megkedveltem. Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó shea vajat és olívaolajat tartalmaz, melyek ápolják és bársonyossá varázsolják a száraz és érzékeny ajkakat. A bio mandulaolaj, az E-vitamin és a szömörce héjából nyert viasz visszazsírosító hatása révén ajkaink bársonyosan puhák maradnak. 
Azt kell, mondjam, valóban csodát tett a kicserepesedett számmal, teljesen rendbe hozta! Ami pedig a legnagyobb pozitívuma, nem éreztem azt, hogy fél óránként újra kéne kenni az ajkamat, hiszen még órák elteltével is puhának és hidratáltnak éreztem. Úgy tűnik, ebben az esetben működik a visszazsírosító hatás. :) Az állaga meglepően zsíros és kicsit mintha szemcsés lenne, de nem karistolja az ajkakat. Az illatából én főként a mandarint éreztem ki, szerintem nagyon kellemes, de elég erőteljes illat, így már egy kicsit ráuntam, túl soknak érzem a melegebb napokra. Elképzelhetőnek tartom viszont, hogy télen újra visszatérjek hozzá. Szerintem ár-érték arányban (olyan 500.- Ft körüli az ára) verhetetlen termék!   

Aquafresh Mentolos Szájvíz: nem, nagyon nem szeretek fogápolásról, fogászati dolgokról beszélni, mert nekem már a gondolatától is lyukadnak a fogaim. Azonban a lelkiismeretem akkor tiszta, ha mindent megteszek az egészséges fogakért, így már hosszú ideje a fogápolási rutinom része  a szájvíz. Próbálkoztam Listerine termékekkel is, de a túlzottan erős mentolos íz világot nem tudom tolerálni. Végül kikötöttem az Aquafresh mellett és már a sokadik flakonnal vásároltam újra. 
Hármas hatása révén antibakteriális hatóanyaga eltávolítja a baktériumokat, speciális összetevője révén csökkenti a lepedékképződést, valamint fluorid tartalma erősíti a fogakat. Őszintén szólva fogalmam sincs, hogy ebből mi valósul meg, de bizakodva használom. :)

Még egy terméket idevennék, amit csak azért nem tudtam befotózni, mert két használat után a kukában landolt:



Balea Száraz Sampon: nem, nem, nem, soha többet! Ilyen pocsék minőségű termékkel még sosem találkoztam, gyakorlatilag az ellenkezőjét teszi, mint ami a feladata lenne. Ráfújkodtam a másnapos (még vállalható) hajtövemre, hogy egy kicsit felfrissítsem, erre azt kellett tapasztalnom, hogy a kétnapos hajamból, egy egyhetes (így már ki ne lépj az utcára) zsírosodást produkált. A fullasztó illatáról nem is beszélve, már attól féltem, a szénmonoxid érzékelő is riaszt a lakásban. Gyakorlatilag egyetlen funkciót tudok elképzelni ennek a terméknek, paprika spray helyett remek önvédelmi eszköz lehet! 

Ismeritek valamelyik terméket a fentiek közül? Találkoztatok már olyan termékkel, ami annyira nem vált be, hogy muszáj volt megválnotok tőle?

33 megjegyzés:

  1. Sajnálom, hogy így jártál a szárazsamponnal. Ha jó ajakápolót keresel akkor az Alterra sensitive ajakbalzsamot ajánlom. Hasonló tulajdonságokkal bír, mint az Alverde csak éppen sokkal-sokkal könnyedebb. Ez is darabos, szerintem a méhviasz lehet ilyen benne.
    Ezt a sampont majd kipróbálom egyszer, legutóbb Babylove-ot vettem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, már szemeztem az Alterra-val is, de most egy EOS-t rendeltem utánpótlásként eBay-ről. :) Babylove-on már én is gondolkodtam, vettem egy mini kiszerelést belőle az ecseteimnek, majd meglátjuk. :)

      Törlés
  2. A Balea szárazsampont én nagyon szeretem, de nekem nem ilyen csomagolásban van, hanem a fekete-zöld "Trend it up", nekem tökéletesen működik, lehet, hogy ez más formula. Ajakápolóból nálam a Blistex és újabban az almás NYC verhetetlen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a kettő között vacilláltam, sajnos rosszul döntöttem. Utólag persze elolvastam róla a véleményeket Krémmánián, már késő bánat. :/ A Trend it Up egyébként lényegesen jobb értékelést kapott, biztos, hogy nem azonos formula. Őket még nem próbáltam, most egy EOS ajakápolóra csaptam le. :)

      Törlés
    2. A Trend it up-ot merem ajánlani én is:) Tényleg van hatása, és sokáig elég egy flakon. Ajakápoló fronton több tanáccsal nem tudok szolgálni, a NYC nekem nagyon bejött egyébként, de ez előtt nem is nagyon használtam, a Labello jó időre elvette a kedvem :D

      Törlés
    3. Nekem eddig a Frotte száraz sampon vált be nagyon, úgyhogy most hozzá tértem vissza, az új 2.0 Fresh and Go változathoz. :) A Trend it Up külsejével annyira nem tudok megbarátkozni, de lehet, én vagyok már öreg ehhez. :D Legközelebb lehet, hogy meggyőzöm magam, már csak a kedvezőbb ár miatt is.
      Én sokáig Carmex párti voltam, de aztán az összetevők elvették a kedvemet. :/

      Törlés
    4. Hát igen, a Trend it up csomagolása kábé 10 évvel fiatalabbaknak szól, mint a korosztályunk :D

      Törlés
  3. Szia!

    A száraz sampon helyett ajánlom a hintőport (vagy kukoricakeményítőt, ha ódzkodsz a hintőpor összetevőitől).

    Én is Alterra ajakbalzsamot használok, a natúr változatát és nagyon jó. :)

    Balea sampont én is vettem az ajánlásod miatt. :)Viszont én Ultra Sensitive-et vettem, mivel a másikban megtaláltam az SLS-t.
    Még nincs meg a végleges ítélet, lehet az időjárás miatt nem olyan hatásos. :(

    Arcápolásra én Ilcsi termékeket használok és nagyon szeretem őket. :)

    További szép napot Neked! :)
    Üdv,
    Anita

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Próbálkoztam egy időben a hintőporral, de nekem túl macerás volt, nem tudtam kellően célirányosan dolgozni vele. Most visszatértem a jól bevált Frotte száraz samponomhoz. :)
      Igen, van az SLS-mentes változata is, de nekem olyan rossz tapasztalataim voltak eddig az ilyen termékekkel, hogy nem mertem kipróbálni... Miért érzed, hogy nem hatásos, túlságosan szárít?
      Ilcsi termékeket sokat használtam egy időben, mostanában elcsábultam a Lush felé. *.*

      Köszönöm szépen, Neked is szép estét! :)

      Törlés
    2. Nekem nagyon jól beválik a hintőpor, száraz sampont pedig csak egyszer használtam. Oké, kényelmesebb, de jóval olcsóbb és tovább tart a hintőpor. :)

      Én kétszer is megmosom a hajam és másodszor már rendesen habzik (ha erre gondolsz rossz tapasztalat alatt). Azért nem ájultam még el tőle, mert nekem ugyanúgy zsírosodik a hajam, mint a többi sampon esetében. Persze tudom, hogy ahhoz az életmódon kell gyökeresen változtatni, ha nagy változást szeretnék elérni, de mindig elcsábulok és annyi az "egészséges életmódnak". :(

      Én még sosem használtam Lush termékeket, de már nagyon régóta szemezek velük. :) De most Ilcsi az új szerelem. :)

      Törlés
    3. Nálam általában 4 hónapig is bírja egy flakon (nem használom olyan sűrűn), ennyit megér nekem a kényelem. :D
      Én általában mindig kétszer mosok hajat, elsőre semmi sem képes felhabosodni rajta, meg elvileg első mosásra csak "fellazítjuk" a koszt a fejbőrről és másodikra jön ki rendesen.
      Lush termékekre könnyű elcsábulni, ha egyszer bemész az üzletbe és megérzed az illatokat. *.* :D

      Törlés
    4. Nekem sajnos nem bírná még 1 hónapig se a száraz sampon. :( Én is kétszer mosom a hajam mióta egy kozmetikus barátnőm ugyanezt megosztotta velem.
      Nem merek bemenni Lush üzletbe. :D

      Egyébként próbálkozott már valaki hajnövesztő/hajhullás elleni kenceficével? Én most nézelődök a neten, eddig egy kókuszolajos alapú illóolajos keveréket találtam.
      (Az előző hozzászóló vagyok, csak azóta én is megcsináltam a saját kis blogom. :) )

      Törlés
    5. Nekem anno a bőrgyógyász ajánlott egy hajsampont hajhullásra. Sajnos a nevére már nem emlékszem, de csak gyógyszertárban lehetett megkapni, elég húzós áron (olyan 3000.- Ft-ért), de pár mosás után már jelentős javulást hozott! :)
      Ami nekem még bevált ilyenkor, az a vitaminpótlás belsőleg (Dr. Chen Hair Revall), mindig tele leszek babahajakkal. :D

      Törlés
  4. Az a Balea sampon jól hangzik. Nagyon érzékeny a fejbőröm, szerencsére komolyabb baj nincs, de szárazságra hajlamos, olyankor meg kivakarom és sebes lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Remélem, Neked is beválik, habár az én hajam inkább zsírosodásra hajlamos, de alapvetően érzékeny fejbőrre ajánlott. :)

      Törlés
    2. Azt mondta nekem egy fodrász, hogy nálam ne a hajamnak vegyem a sampont, hanem a fejbőrömnek, amúgy nekem is hajlamos zsírosodni, de érzékeny a fejbőröm. Egy próbát megér :)

      Törlés
    3. Ebben lehet valami, végül is a hajvégeim nekem is szárazak, de sosem arra veszem a sampont, inkább balzsamozok mosás után. :)

      Törlés
    4. Pont ezt mondta a fodrász, hogy a hajnak ott vannak a balzsamok, de azok ne érjenek fejbőrhöz és akkor a sampont meg a fejbőrnek vegyük, mert úgyis tisztításra való, a balzsam meg ápol.

      Törlés
  5. A Bioderma Pore Refiner-t én is imádom. Hiába csak 30 ml, nagyon kiadós, mert kevés is elég belőle. Én még mindig a tavaly tavasszal vásárolt darabot nyúzom. :}

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emlékszem is, anno a Te teszted adta meg a kellő löketet, hogy megvegyem, úgyhogy ezúton is köszönöm! ♥ *.* Akkor beosztod rendesen, igaz, én tényleg napi szinten nyúzom. :D

      Törlés
  6. Sold out? "Nyelvbotlás"/elírás akart lenni? :)
    Azt hittem a címből, hogy blogvásárt tartottál, ami véget ért. Határozottan félrevezető.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem nyelvbotlás, pusztán a kifogyott termékeimre céloztam. Ha blogvásárt keresnél, nálam Sale felirat alatt találod majd. :D

      Törlés
    2. A "sold out" jelentése elfogyott/elkelt, (nem pedig azt, hogy eladva), szerintem egyáltalán nem félrevezető a cím, és bocs, hogy beleugattam :)

      Törlés
    3. ó, igen. Elfogyott/elkelt (mert mind megvették), de nem kifogyott (a palackból). Az "run out".

      Törlés
    4. Jól leírtad a lényeget, nem azt jelenti, aminek a bloggerina szánta. Én se arra gondoltam, hogy milyen termékeket fogyasztott el. De nem baj, most már tudja és BeLLaLa is.
      A webshopokban írják ki, hogy sold out, ha valamilyen termék elfogyott a raktárból. :-)

      Nekem egyszer volt száraz samponom, de nem jött be. A hamvas sötétszőke hajam töve olyan lett mintha ősz lenne, hiába keféltem ki a hajamból, meg törölgettem törcsivel ahogy ráírták.

      Törlés
    5. Köszönöm szépen, tisztában vagyok a kifejezés értelmével. Pontosan erre az elfogyott a fürdőszobámból jelentésre céloztam még, ha nem is erre asszociál az ember, sajnálom, ha így félrevezető voltam.
      A száraz sampont esetleg megpróbálhatod úgy, hogy lefekvés előtt fújod be vele a hajadat, így reggelig van ideje felszívódni, ez a módszer még az én sötétvörös hajamnál is működik. :)

      Törlés
  7. Ez a Balea száraz sampon nekem sem vált be, iszonyatosan viszketett tőle a fejbőröm, mire haza értem véresre vakargattam :/ Utána kipróbáltam a Trend it up-ot az viszont jól teljesített nálam, már a 3. flakont fogyasztom belőle :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uh, sajnálom, hogy neked sem vált be, de voltunk még így ezzel páran, ahogy Krémmánián olvastam, de késő bánat. :/ A Trend it Up-ról már sokkal több pozitív értékelést olvastam, talán legközelebb rászánom magam, csak a designja annyira nem jön be.. Most visszatértem a Frottee száraz samponhoz, vagyis teszek egy próbát az új változattal. :)

      Törlés
  8. Áá ez a száraz sampon nekem se vált be,tényleg max önvédelemre lehet felhasználni :D Viszont amióta a white hairbe járok,nem zsírosodik a hajam annyira,agyalok is rajta,hogy veszek tőlük hajápoló termékeket,mert nekem nagyon bevált ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, hogy Te is így megjártad ezzel a száraz samponnal... :/ Én azóta visszatértem a jól bevált Frottee-hoz, csak az újabb, 2.0-ás verziójához! ;)

      Törlés
    2. És ez a termék,amit most használsz milyen árban van ? Tényleg segít ? Végül vettem a WH-ban sampont,úgy néz ki,hogy segített a problémámon,kevésbé zsírosodik be a hajam :)

      Törlés
    3. Ha jól emlékszem, olyan 1300-1500.- Ft körül van, gyorssegélynek nekem teljesen jó, ha a másnapos hajamat este befújkodom vele, akkor akár még a harmadik napon is vállalható. :)

      Törlés