Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. augusztus 26.

Álomtábla készítése, mert álmodni szabad és kell is! :)


Pár napja facebook-on már láthattatok az 'álomtáblámról' egy képet és mivel sokatoknak tetszett, úgy döntöttem, egy teljes bejegyzést szánok a témára.
Alig pár alapanyag szükséges hozzá, a többi már csak a fantáziánkra van bízva. Ha kíváncsiak vagytok az én változatomra, kattintsatok tovább! 


Mindig is álmodozós típus voltam, habár azt hiszem, igazán nagyot sosem mertem álmodni, ezt sajnos már kiskoromban, csírájában elfojtották bennem. Túlságosan racionális gondolkodású vagyok ahhoz, hogy egy szemernyi lehetőséget is lássak abban, ami például jelen helyzetben elképzelhetetlen lenne számomra. Viszont, ha visszagondolok az akár 10 évvel ezelőtti önmagamra, be kell ismernem, soha nem mertem remélni, hogy így alakul az életem. A Titok sorozat elolvasása után pedig villámcsapásként ért pár felismerés, így lassacskán a racionális énem is kezdi elfogadni, hogy nem hiábavaló az álmodozás. Persze az álmaink megvalósításáért tennünk is kell, ha még nincs is saját lakásunk, böngésszünk lakberendezési ötletek után kutatva, ha szakmát szeretnénk váltani, iratkozzunk be egy tanfolyamra, ha pénzt szeretnénk nyerni, legalább vegyük meg azt a lottószelvényt stb. :)
Az álmaink vizualizálásában pedig segítségünkre lehet, ha nap, mint nap doppingoljuk magunkat, például ilyen fotók formájában.


Szükséges eszközök:

Parafatábla: én INNEN rendeltem, mert nem szerettem volna, hogy iskolás feelingje legyen, de igazából bármilyen parafatábla, vagy esetleg mintás szövettel bevont vászonkép/hungarocell is megteszi. :)

Rajzszögek: szerettem volna valamilyen mókásabb mintában/színben találni belőlük, de elég szegényes volt a kínálat, így inkább kiválogattam a nekem tetsző színeket a csomagból. Legutóbb eBay-en böngészve akadtam rá EZEKRE a muffinos cukiságokra, de azt hiszem, Gergőnek inkább rémálmai lennének tőle. :D

Dreams felirat: szabadon választható, én mindenképp szerettem volna hangsúlyosabbá tenni általa a táblámat, ezekre a betűkre a Mammut Hobbyművész üzletében akadtam rá, majd egyszerűen pillanatragasztóval felragasztottam őket.

Képek: a legfontosabb momentum! Keressünk bármilyen képet arról, amire vágyunk, amit szeretnénk megvalósítani, vagy csak egyszerűen valamit, ami egy érzést vált ki belőlünk. 


Hogy tetszett nektek ez az ötlet? Kedvet kaptatok hozzá, hogy Ti is elkészítsétek?

34 megjegyzés:

  1. Nekem már jó ideje van ilyen kis táblám, bár egy időben egy kis füzetben vezettem az álmokat. Néha kezembe akadt, átnéztem és jó érzés volt kihúzni ezt-azt. :) Szerintem egy álomtábla mindenkinek kötelező! :$

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóó, kihúzkodni is olyan jó érzés, én általában a tennivalókról vezetek listát, de most újra gondolkodom egy határidőnapló beszerezésén is, amiben feljegyezhetnék ötleteket, álmokat, terveket is. :D

      Törlés
    2. Gimis koromban kezdtem el kézi naptárt használni, azóta egyszerűen elképzelhetetlen lenne nélküle az élet. Több 'rendetlen' ismerősömnek is javasoltam, hogy próbálják ki és bár nagyon nem tetszett nekik az elején, utólag hálásak voltak, hogy végre van egy kis rendszer az életükben :)

      Törlés
    3. Én is imádtam a gimiben használni, aztán a fősulin már nem igazán vezettem, mert mindig volt egy nagy fali naptáram és a mai napig mindent oda jegyzek fel, mert így az egész hónapot átlátom és ez sokszor nagy könnyebbség. :D

      Törlés
    4. Emlekszem fosulin egy-egy nehez vizsga utan fel oldalas pipakat meg athuzasokat szoktam beleirni. Sokszor meg a papir is kiszakadt. :D De jo,hogy ezeknek vege :p

      Törlés
    5. :DD Egyetértek, azóta újra örömmel várom a karácsonyt! ^.^

      Törlés
  2. De jó lett, már Instagramon is néztem h milyen szépek azok a betűk. :)

    Én kb. fél éve csináltam egy hasonlót, a fele meg is valósult, de érdekes módon nem úgy ahogy eredetileg terveztem... Meg kellett tanulnom, hogy tennem is kell az álmaimért, mert nem fognak az ölembe pottyanni még akkor sem ha kiragasztom egy ilyen táblára h erre vágyom. Már sokkal tudatosabb leszek, mikor elkészítem a következőt... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Phúú, heteket kellett várnom, mire az összes betű összejött, mert készlethiány volt belőlük. :$
      Ezt én is tapasztaltam, ha nem vagyunk elég pontosak a kéréseinket/céljainkat illetően, fura fordulatokat tud venni az élet. Igen, ezért is írtam, hogy az első lépéseket nekünk kell megtenni, de amikor már rajta vagyunk az úton, könnyebb 'bevonzani' a lehetőségeket. :)

      Törlés
  3. A jelenlegi táblám így néz ki:
    http://noipraktikak.blogspot.hu/2013/01/motivacios-tabla.html

    Persze már nem üres, a szívek állandók rajta. Jelenleg az egyik felét uralják kis cetlin azok a tervek amiket csinálgatok, munka, stb. Ezek azok amiket rövid időn belül meg kell csinálnom, a másik oldalon meg minden egyéb amit közösen az Zurammal szeretnénk. Neki autó, nyaralás, nekem egy új konyha és hiperszuper konyhai kütyük :D Valamint az egyik sarokba feltűzdeltünk olyan dolgokat is amik az álomtábláról lekerültek, mert megvalósultak. (pl. koncertbelépő, egy-egy megvásárolt termék blokkja, vagy csomagolásának egy része) Az egész tábla tetejére pedig baromi nagy betűkkel fel van írva, hogy "köszönöm" :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon dekoratív táblát készítettél! :)
      A miénk a konyhafalon kapott helyet, az üres felére pedig általában a bevásárlócetliket tűzzük. Viszont ez nagyon jó ötlet, hogy olyan dolgokat is kitűzdeltek, amik már megvalósultak! *.* A köszönöm feliratból pedig jól érzem, hogy Te is olvastad a Titkot? :) Azt hiszem, ezt én is elkészítem a tábla aljára hasonló betűkből, köszi a tippet! :D

      Törlés
    2. Igen igen! "A köszönöm" felírat már onnan jött :)

      Törlés
    3. ^.^ Mindenesetre szuper ötlet volt! :)

      Törlés
  4. Nekem csupán egy virtuális mappám (egy Teremtő varázsdobozom) van a számítógépemen: ha látok egy szép képet valamiről, amit szeretnék, azt oda mentem le. Időnként végignézegetem a képeket - bár tény, hogy nem látom őket annyiszor, mint a Te megoldásodnál, ahol szem előtt vannak a képek.
    A képernyővédőm is ebből a mappából vesz képeket, így még gyakrabban látom őket, és a telefonra is átmentettem őket :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, nekem is van egy ilyen mappám a gépen, de egyelőre csak Inspiráció néven fut. :) Viszont emlékszem, hogy amikor anno konyha terveket nézegettünk (még jóval a költözés és felújítás előtt), beleszerelmesedtem egy rusztikus bézs-dió színű konyhába és végül sikerült egy teljesen ugyanolyat megvalósítanunk! :D
      Úgyhogy bizonyítottan működik az online képnézegetés is! ^.^

      Törlés
  5. Óó, ez nagyon tetszik, remek ötlet!!! :) Én is nagy álmodozó vagyok, az álmaimat kis cetlikre írva gyűjtöm egy dobozkában, de a Te megoldásod sokkal jobb, hiszen nap mint nap láthatod őket! Most én is kedvet kaptam egy álomtábla elkészítéséhez... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóó, örülök, hogy tetszik és meghoztam a kedvedet hozzá! Akár a cetliket is kitűzdelhetnéd a táblára, csak képekkel kiegészítve. Majd mindenképp mutasd meg, ha elkészül, mert biztosan szuper lesz! :)

      Törlés
  6. nekem is már nagyon rég óta van ilyen táblám és színes rajz szögeim, hobby boltban vettem vagy 2-3éve. És most már a munkahelyemen is van ilyen táblám amire a szükséges infókat rárakhatom. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem szerintem általános iskolás koromban volt utoljára parafatáblám, de akkoriban az órarendemen és a kedvenc együttesemen kívül mást nem nagyon tűzdeltem rá. Pedig, ha már akkor is így használtam volna... :D

      Törlés
  7. én álmodozó típus vagyok, bár mióta végeztem az egyetemen, sokkal reálisabban látok dolgokat, megbékéltem pár momentummal, amiken most nem tudok változtatni, de tanulok és tanulok munka mellett, hogy később jobb lehessen... hiszek az álmodozásban. korábban ez lebénított, úgy értem, hogy az álmodozás pillanatnyilag kielégített, bátortalan voltam a célok elé állni. most már nincs így, ha valamit el szeretnék érni, akkor keresem az oda vezető megoldásokat.... még sosem voltam annyira erős, sosem volt annyi önbizalmam, mint manapság. szeretem ezt a blogot, tényleg!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy érzem, hasonló életszakaszban lehetünk, mert anno én sem mertem tenni a céljaimért, csak elképzeltem, milyen jó lenne, ha... :D Most viszont úgy érzem, nekem is több lett az önbizalmam és elé merek menni a dolgoknak. Nagyon örülök neki, hogy Te is azt érzed, hogy van bátorságod a saját életedért/életedet élni! Aranyos vagy, köszi! *.*

      Törlés
  8. Én sajnos a Föld fölött élek 3 méterrel, és sokat szenvedek tőle. Ilyen táblám nincs, de már sok helyen láttam én is, nagyon szépek tudnak lenni! Szerintem nem nagyon gondolkozom előre, vagy ha igen, akkor nem tudom kiverni a fejemből ,és lehet, hogy zavarna, ha még egyfolytában látnám is. ??? Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én túlságosan is racionális típus vagyok és szeretek előre tervezni, úgyhogy nekem ezek a képek inkább segítségemre vannak az álmodozáshoz! :)

      Törlés
  9. Jól látom,hogy az egy Golf Mini a képen?:) Nekem is nagyon-nagyon tetszenek a minik!:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, Mini Cooper, az álom autóm, csak fekete sport csíkok nélkül! :D

      Törlés
  10. Jajj, ez tök jó ötlet, bár én általában gépre mentem le, miket szeretnék, és nézegetem :P
    De így jobb, szem előtt van :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig én is mindent a gépre mentettem le (sőt még most is van egy ilyen inspirációs mappám), de így olyan jó nézegetni őket, pl. miközben elszürcsölöm a reggeli teámat, mert nálunk a konyhában van kirakva. *.*

      Törlés
  11. Fú, annyira két lábbal állok a földön, hogy képtelen lennék egy ilyen tábla elkészítésére!
    Az a baj, hogy túlságosan sok álmodozóval vagyok körülvéve, átvitt értelemben én vagyok az oszlop, amihez ki vannak kötve a magasban lévő, szélben lengedező lufik :)))
    Tök érdekes viszont, hogy ebben a virtuális közegben mennyien igénylik a nem virtuális Pinterestet :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is túlságosan racionális vagyok, de én pont ezért készítettem ezt a táblát, hogy segítsen egy kicsit elrugaszkodni a talajtól és merjek nagyot álmodni! *.*
      A párom ilyen szempontból optimista, aki mindig csak a pozitív végkifejletet látja, én vagyok az, aki reálisabban látja a dolgokat (szerinte csak pesszimistán :D), de nagyon sokat változott a gondolkodásmódom, mióta ismerem. :)

      Törlés
  12. Na az a nekem való tábla! :D biztos, hogy megcsinálom én is. Tipikus álmodozós lány kategória vagyok, mondjuk álmodni merek de ha a megvalósítás útjára kell lépni, azonnal meghátrálok. Nagyon jó ötlet, pl. ránéz az ember egy nehéz nap után, és eszébe jut, na ezért tűrök én annyit:DD Tök belelkesültem:D Köszi ezért a szuper ötletért!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóó, nagyon örülök neki, hogy Te is kedvet kaptál hozzá, majd mutasd meg a végeredményt a blogon! ^.^ Nálunk a konyhában van kirakva, így mindig szem előtt van, ráadásul a konyhánk is egy ilyen "bevonzott", megvalósult álom, így igazán inspiráló! :D

      Törlés
  13. Annyian mondják, hogy ez bejön, hogy tényleg ki kéne próbálni, eddig nem akartam hinni benne :-) Viszont a gépemre mindig mentek le szuper képeket és most a divat-inspirációs képeimet váltogatja a képernyőkímélő. Olyan jó őket meglátni, egyből kedvem támad DIY-t csinálni, sőt, azóta sok varrnivalót is bepótoltam :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy próbát megér, érdemes apró lépésekkel/célokkal kezdeni, amiket könnyebben bevonzol magadnak. :) Nálam is van egy Inspirációs mappa a gépemen, ahova inkább dekorációs képeket gyűjtök, de én is mindig megtáltosodom, ha nézegetem őket. :D

      Törlés
  14. Nagyon ötletes :) Nekem van parafa táblám, amin a kedvenc emlékeim ( barátos képek,mozijegyek, programok) :D xoxo:Yvett, http://divat-mania.blogspot.hu/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Most arra gondoltam, hogy a kívánságlistás dolgok mellé a már megvalósultakat is kitűzdelem. *.*

      Törlés