Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. szeptember 6.

Felkészülés az őszre - Haul


Elérkeztünk a szeptemberhez, így igyekeztem a képeket is őszi hangulatban fotózni. Habár sokatoknak becsöngettek az iskolában, nekem mégis az ősz a kedvenc évszakom és az októberi szülinapom miatt a suli kezdést is mindig izgatottan vártam. Imádom az őszi hangulatot, a csípős reggelek frissességét, a száradó falevelek és az avar illatát, hogy jól esik otthon egy forró teát elszürcsölni egy puha plédbe burkolódzva. :)
Egy-két létfontosságú őszi basic kiegészítőre már sikerült szert tennem, ezeket szeretném most Nektek is megmutatni.


Yankee Candle Tart-ok - INNEN

Khm... múlt héten beszabadultam a Yankee Candle márkaboltba végigszaglászni a kínálatot, így végül az eredetileg tervezett három illat helyett öttel tértem haza. A listámon szerepelt a Lake Sunset üveggyertyám mellé két másik idei őszi illat (November Rain és Vanilla Chai) és a Home Sweet Home már csak a neve miatt is. :) 
Yummi-yummi a leírásuk is:

November Rain: A nedves falevelek élénk illata, valamint a borostyán és a frissítő levegő üdítő keveréke biztosítja otthon az évszaknak megfelelő hangulatot. 

Vanilla Chai: Egy aromákban páratlanul gazdag és fűszeres recept gyömbérrel, fahéjjal és vaníliával.

Home Sweet Home: Fahéj, különböző fűszerek és a frissen főzött tea szívmelengető aromája. Számomra a tökéletes őszi teadélután illata, még a teasüteményt is kiérzem belőle, de lehet, csak azért, mert számomra elképzelhetetlen a kettő egymás nélkül! :D

Mandarin Cranberry: Egy kirobbanóan élénk, édeskés gyümölcs íz: napérlelte narancs és határozott vörösáfonya illata.

Kitchen Spice: Az édes narancs, a szegfűszeg, a gyömbér és a fahéj egy újfajta keveréke. Nálam ő az abszolút favorit, egy édes, de meglepően fűszeres illat, akárcsak egy őszi/karácsonyi sütemény. :)

Már alig várom, hogy a lakás is őszi dekorációba boruljon, a virágokat lecserélem majd gyertyákra, dísztökökre, terméstálakra. :)


Bokacsizma - Westend aluljáró (5290.- Ft)

Idén elhatároztam, hogy idejében beszerzem a legszükségesebb dolgokat, a lista élén pedig egy kényelmes, rohangálós bokacsizma állt. Már kezdtem feladni a reményt, hogy találok ilyet, amikor az egyik kisebb kínai cipőüzletbe befordulva megpillantottam őket! *.* Nem vacilláltam sokat, talán csak a színén hezitáltam (még világosbarnában volt belőle), de mindenképpen sötétebb cipőt kerestem, így efelé húzott a szívem. Külön tetszik benne, hogy különleges a fűző megoldása (bokánál is át kell hurkolni), illetve, hogy belül csíkos! Lehet, hogy a kutya nem látja, de én odavagyok az ilyen apró 'figyelmességektől'. :)


Slim fit farmernadrág - Bershka (2995.- Ft)

Miután a tavaly őszre vásárolt farmeromból kifogytam, sürgető szükségem volt az utánpótlásra. Mivel tervben van, hogy további 2-3 kilogrammtól megszabadulok a közeljövőben, nem szívesen áldoztam volna többet egy nadrágra, ellenben a cicanadrágok, leggingsek sokkal jobb beruházásnak bizonyulnak az ingadozó kilókhoz. :) Ennek a farmernek viszont nagyon megörültem, amikor megláttam Viki egy régebbi posztjában, úgyhogy ezúton is ezer hála és köszönet a tippért! :* Én egy sötétebb színben választottam, de világosabb árnyalatokban is megtaláljátok ITT


Yin-yang felső - New Yorker (2990.- Ft helyett 890.- Ft)

Épp egy utolsó kört futottam a leárazásokon a New Yorker-ben, amikor megláttam ezt a cuki yin-yang-os szívecskés felsőt. Sajnos már csak L-es méretben akadt belőle, de így is imádom, befogtam itthoni felsőnek, de egy skinny farmerrel és bőrdzsekivel akár utcára is felvehető. 

Ezúttal büszke vagyok magamra, hogy sikerült első körben a valóban szükséges holmikat beszereznem, azonban jó pár dolog szerepel még a képzeletbeli listámon, azt hiszem, legközelebbre összeállítók egy wishlist-et róluk. 

Hogy tetszettek a szerzemények? Ti vásároltatok már magatoknak az őszre?   

63 megjegyzés:

  1. az a bokacsizma elég csecse! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az bizony és szerintem szuperül variálható elegáns és laza szettekhez is! ^.^

      Törlés
  2. Szia! Nekem is az ősz a kedvenc évszakom, és én is októberben születtem :) Sőőt a házassági évfordulónk is októberben van :) Imádom azt a hónapot :)

    Vásároltam én is Yankee Candle illatgyertyát, és nagyon intenzív illatuk van. Nekem a Tart-ok nagyon -nagyon bejönnek, és ugyanúgy illatoznak :) Szuper ! :)

    Én a Mangooutlet-ről fogom beszerezni az őszi kívánságaimat, mert házhoz jön, gyors, és 8000 felett ingyenes a kiszállítás :)

    Ma mentem egy kört a Hádában, mert itt nálunk árucsere volt...de horror volt, eskü.. annyira , de annyira felment az áruk, hogy teljesen meglepődtem... 4000 ft egy nadrág, 3500 egy farmering...de ha még olyanok lettek volna...

    Imádom a képeidet, annyira szépek és megnyugtatóak :)

    Szép napot

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, akkor Te is mérleg vagy, ugye? Hanyadikán születtél? Nekem is dupla ünnep, mert a névnapom is októberben van, így hajlamos vagyok egész hónapban 'kényeztetni' magamat. :D

      A Tart-okat még nem volt alkalmam kipróbálni (még csak ma kerítettem elő a párologtatót a fotózáshoz :P), de eddig mindenki dicsérte őket. Melyik illatokat próbáltad? :)

      Na, a Háda nekem is tervben van a jövő héten (pont ma volt árucsere a legtöbb helyen), már tavaly óta vadászom egy hosszú szőrmés mellényre és nem vagyok hajlandó 10 ezer forintot kiadni érte! Viszont sajnos én is tapasztaltam, amit Te is írtál, hogy nagyon elszálltak az árakkal, így egyre kevésbé kapok kedvet, hogy benézzek, hiszen leárazásokon akár még jobb áron kifogok új ruhákat. :/ A héten viszont pont beugrottam egy kilós turiba és két szuper övvel tértem haza pár száz forintért! :D

      Jajj, de aranyos vagy, nagyon szépen köszönöm! :*

      Törlés
    2. Én 25-én születtem, én már skorpió vagyok :)

      A kilós turik már jobbak, mert nagyon jó áron kaphatsz szuper cuccokat :)

      6 féle Yankee Candle gyertyát rendeltem + 1 autóillatosítót:) Gyertyák: November Rain, Salted Caramel, Vanilla Chai, Mulled Wine, Cranberry Chutney, lake Sunset :) Az illatosító pedig : French Vanilla :)

      Törlés
    3. Oh! :O Én október eleji vagyok. :)

      Látom, van pár közös illat, de most ez a narancshéj is megfogott a Cranberry Chutney leírásában. *.*

      Törlés
  3. Én az Yankee Candle gyertyákból a Halloween kiadásra leszek nagyon kíváncsi idén:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sajnos úgy tudom, hogy a Halloween kiadás nálunk nem lesz kapható, legalább is, amikor az üzletben jártam, már az új téli illatmintákat szaglászhattam meg. :/

      Törlés
  4. Naaagyon klassz a csizmád :) valami szépre én is vágyom, de még keresem az igazit.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy tetszik! Az utolsó reményem az Ázsia Center lett volna, de nehezen szánom rá magam, hogy odáig kiutazzak. :D

      Törlés
  5. Gyertyákat én is rendeltem tőlük, alggi várom, hogy kipróbáljam őket, a Home Sweet Home-hoz én is nagy reményeket fűzök :-) A bokacsizma nagyon kis helyes, én is szeretnék valami alapdarabot, enyhe sarokkal :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóó, melyikeket rendelted még? A Home Sweet Home-ban szerintem nem fogsz csalódni! :) Köszi, nálam ez a max sarok, amiben még kényelmesen rohangálok, remélem, városnézéshez is beválik, ha elutazunk. ^.^

      Törlés
    2. Mintagyertyákat rendeltem, meg tartót is, minden helyiségbe egyet, az illatokból pedig rengeteget, kicsit elragadtattam magam... Van jó pár nyári, amik leárazottak, outletesek, meg jó pár meleg, téli illat is. Szerintem majd megemlítem őket zsákmányos posztban :-)

      Törlés
    3. Na, akkor majd mindenképp meglesem őket, kíváncsian várom a véleményedet róluk! :)

      Törlés
    4. Jelentem, két alapdarab csizma megvéve... A Deichmann ma kegyetlen volt, legalább 4 csizmáért odavoltam (ritka, hogy egy csizma jól áll, erre ma tömegesen összejött), de kettőre leredukáltam, keresztanyus telefonos segítséggel :-D

      Törlés
    5. De jóó, majd mutizd ám meg őket! A Martens lesz a harmadik? ^.^

      Törlés
    6. Bizony. Majdnem ahhoz illő táskát is vettem ma, de lebeszéltem magam, mivel kb. 4 táska vár őszi viselésre már így is :-)

      Törlés
    7. Elő karácsony van látom! :PDD Oh, én egy piros táskára már nagyon elcsábulnék! :)

      Törlés
    8. Abszolút, bár nem így terveztem, de nem bánom, mert hasznos dolgokra akadtam. Az illatgyertya meg... Hát, ne csak én illatozzak, hanem a lakás is :-D

      Törlés
  6. Á,Ó, nekem is kell olyan bokacsizma! Bocsi, de le kell "nyúlnom". Hol vetted pontosan? Nem a Westend melletti nagy kínai cipősben, hanem ott a folyosón egy kisebben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igen, ott az egyik kisebb üzletben! Nem ott, ahol csak egy darab van kint az adott cipőkből és nem a 'kanyarnál-kirakodósban', hanem a harmadikban. :D Érdemes sietni, mert nagyon vitték ezt a fazont! Persze lehet, hogy később a nagy bejárat melletti kínaiba is jön belőle, de ott egyelőre még sok volt a kifutó nyári lábbeli. :)

      Törlés
    2. Ok, szerintem, tudom melyikről van szó:)Holnap megyek és beszámolok az eredményről! Köszi!:)

      Törlés
    3. Szerencsével jártál hétvégén? *.*

      Törlés
  7. Jajj, ezek a Yankee Candle gyertyák. Annyi helyen látom mostanában, hogy lassan nem hagy nyugodni a kíváncsiságom és a boltban is megszaglászom őket.

    A bokacsizma is nagyon jól néz ki :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én már tavaly óta szemeztem velük, végül idén ősszel rászántam magam, na azért annyira nem kellett győzködni magamat! :D

      Köszönöm! :)

      Törlés
  8. Ooooo az a csizma! beleszerettem:)

    VálaszTörlés
  9. nagyon várom már az igazi őszi színeket :) a csizma és a farmer is nagyon szuper ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is már alig várom, hogy az őszülő erdőben fotózhassak! :) Köszi, örülök, hogy tetszenek! :)

      Törlés
  10. Csatlakozom az előttem szólókhoz, az a csizma álomszép.:)
    Én beszereztem tavaly egy pirosat, és imádom. Látszik is rajta annyira sokat hordtam, de tervben van, hogy elviszem egy cipészhez. Idén még abba akarok rohangálni. Ami egyszer a szívemhez nőtt nagyon nehezen engedem el.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! *.*
      Ezzel én is így vagyok, főleg cipők terén elég szentimentális vagyok (ritkán is veszek új párt), addig nyúzom őket, ameddig csak lehet és nehéz szívvel válok meg tőlük.
      Jól hangzik ez a piros csizma, habár idén elfogult vagyok a pirossal szemben. :)

      Törlés
  11. Hihi, épp a napokban jártam én is a Dohány utcában, de már most tervben van a következő adag ;) Én eddig sosem jártam ott, nagyon aktuális volt már felfedeznem és kipróbálnom. :) A gumicsizma rendelésről ellenben lemondtam még egy időre :P
    Muszáj megosztanom veled viszont a legjobbat, mert a Te ötletednek köszönhetem!!!:) Pont ma jött meg ebayről a táska-belső rendszerező, amit ajánlottál múltkor. Ez vastagon aláhúzva szerepelt azóta az én listámon. Szuper!!! Zseniális :D Mindenkinek csak ajánlani tudom. Annyira nem erőssége az esztétikum ( nekem annyi a bajom, hogy nem elég "csajos", dehát úgyis belső tároló ) viszont a kialakítása, anyaga mindent visz!! Szóval ajánlom! És még egyszer ezer köszönet a tippért! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, nálam is tervben van már a következő látogatás, csak előbb megvárom az új téli illatokat, elvileg október közepétől kaphatóak majd! *.* Te mikkel tértél haza?
      Jajj, de aranyos vagy, hogy megírtad, nagyon-nagyon örülök, hogy ennyire bevált! :D Engem is csak az tartott vissza eddig, hogy igazán egyik sem tetszett külsőleg, de most elbizonytalanítottál... :D Melyiket rendelted meg végül?

      Törlés
    2. Én vettem egy őszi hangulatú minta gyertyatartót, meg minta gyertyákat hozzá, azokat ami mostanság mindenkinél favorit :) : november rain, vanilla chai, november rain, cranberry chutney, Nekem a fűszeres-vaníliás lesz a legkedvencebb kedvenc *.*

      tomtop_w -től vettem, mert tőlük már rendeltünk, és rendben volt minden. 3.85$-ért vettem, természetesen ingyen postával. Praktikusság alapon sötét szürke alapon sárgával kombináltat vettem. Szürke az nem koszolódik annyira, és mosni is jobban lehet talán, a sárga meg legalább feldobja a szürkét- gondoltam :) Ha a szememre hallgatok az eszem helyett, tuti a rózsaszínt rendelem meg- de nem :D

      Íme a lelőhely:

      http://www.ebay.com/itm/350848455375?var=620151440758&ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1439.l2649

      Mielőtt "belakom" a tárolócskámat, majd fotózgatok, nálam megtalálod, ha érdekel "élőben". :) Amúgy ha nem jön be, és mégis megrendeled, férfi neszesszernek kiváló :D :P

      Törlés
    3. Ja igen, bocs még egyet akartam írni, van nőies táska rendszerező szép bordó, a Tchibo-ban, de az 2990. Szó ami szó, kidolgozottabb, és két darabos, de ezt amúgy is a rendelés után vettem már észre :P

      Törlés
    4. Köszi a linket, majd csekkolom nálad! Praktikussági alapon nálam is a szürke győz és az ára is meggyőző... hmm... :DD Három ezret már sajnálnék kiadni érte, mert előbb vennék belőle egy új táskát, ahogy magamat ismerem. :D

      Törlés
  12. De jó dolgokat vettél! :) A bakancsod tényleg nem egy mindennapi darab, nagyon szép.

    Ilyenkor nekem is megjön a kedvem a gyertyákhoz és a mécsesekhez, most nagyon beleszerettem az őszbe. Még nem vettem semmit, mert egyszerűen nincs időm vásárolni menni, de ami késik... ;) Vagy majd a hónap végi szülinapomra kérem a dolgokat a kívánságlistámról, és akkor nem nekem kell... :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nekem is nagyon tetszik és sok cipővel ellentétben erről nem süt, hogy kínai, teljesen minőségi hatást kelt. :)

      Ugye? Egy hangulatos mécses, egy forró tea (nekem Chai Latte kattanásom van) egy jó filmmel és már jól indul az este. :)
      A szülinapi kívánságlista a legjobb dolog, lassan én is elkezdek dolgozni rajta! :D

      Törlés
    2. Chai Latte, jó hogy mondod, tegnap néztem utána hogy mi is az tulajdonképpen, ezt is felírom a listára, nagyon kíváncsi vagyok. :)

      Törlés
    3. Én a Starbucks-ban szerettem bele és sokáig keresgéltük, hogy hol beszerezhető. Végül itt bukkantunk rá (http://sarkifuszeres.hu/), dobozos kiszerelésben lehet kapni Tiger Spice néven és forró tejjel/vízzel kell elkeverni. :)

      Törlés
  13. Óóó,a kis tart-ok :) Garantálom, hogy nem lesz megállás :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ettől félek! :DD Köszi a múltkori tippeket, a Home Sweet Home nagy szerelem lett! :)

      Törlés
  14. Nagyon tetszik az a bakancs! :) Most én is őszi cipőre vadászok, már ki is néztem egy motoros csizma szerűséget a Deichmannban. A gond csak az, hogy a Graceland cipők nem úgy vannak számozva, mint a kínai lábbelik, úgyhogy általában abból még a 35-ös is nagy, kisebb meg nincs. Nem fair hogy ennyire diszkriminálják a gésa lábúakat :D
    puderpuffni.blogspot.com

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Na a motoros csizmákkal eddig úgy voltam, hogy nem igazán tudtam elképzelni magamat bennük, de most már odáig vagyok értük!! Oh, én pont fordítva vagyok a 40-es lábammal, de anyukámnak hasonlóan pici lábfeje van és nagyon megszenved a cipővásárlással. :/

      Törlés
  15. Isteni dolgokat vásároltál, gyertya fronton irigyellek, mert sajnos nem érzem az illatokat a drága kicsi orrpolipjaimnak köszönhetően :P, de Te olyan pontos leírást adtál, hogy fejben igenis érzem, milyen illatú gyertyákkal tértél haza :)))
    Most ősszel max. az októberi kuponos napokra nézek be, de oda is lábujjhegyen :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, a dőlt betűs meghatározásokat a honlapról csentem ám el. :P Hjajj, te szegény ://, de gyertyát azért szoktál gyújtani, már csak a hangulatért is megéri! *.*
      Az októberi kuponos hétvégén lehet, hogy pont nem leszünk itthon, de nekem az október a 'kényeztetős' hónapom, mert akkor van a szüli-, és a névnapom is, és mert megérdemlem! :DD

      Törlés
  16. Jajj, de aranyos vagy, hogy megemlítettél, örülök, hogy végül sikerült belőle venned. :} A cipőért pedig odavagyok, annyira szép. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ^.^ Tényleg köszönöm a tippet, nem gondoltam volna, hogy a Bershka-ban ilyen jó áron lehet farmert kapni. Neked sikerült végül találnod? Köszi, örülök, hogy tetszik! :)

      Törlés
  17. Ó, de jó az a cipő! Valami hasonló kellene nekem is, csak mondjuk feketében. Remélem, erre nyugaton is fogok találni valami jó kis cipőt :-) Amúgy én is imádom az őszt, üdv az októberben születettek klubjában :-) De végül is nem ezért szeretem, hanem mert normális idő van, suli, készülődés, valami új kezdete, a borongós, esős napok, a sütőtök és tökös díszek... Ááá, rengeteg minden van még, a lényeg, végre vége a nyárnak :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :* Eredetileg én is feketéért indultam, de aztán beleszerettem ebbe a színbe és fazonba. Pont egy fekete cicanadrággal próbáltam az üzletben és nagyon megtetszett az összhatás, nem lett olyan komor, de mégis összepasszolt a foltos mintájának köszönhetően. *.*
      Mintha már beszéltük is volna egyszer, hogy te is a mérleg jegy szülötte vagy?! :D

      Törlés
  18. Nagyon csini ez a bokacsizma. Hasonlót vettem én is, csak az enyémen hátul van egy picike zipzár. Alig várom ,hogy felavathassam, olyan jó kényelmes. Sose voltam egy nagy gyertyás, de mióta megkaptam az első YC gyertyát azóta megvagyok kergülve értük. Mondjuk élőben én nem tudom megszaglászni őket így marad az online vásárlás, és tesómék orra, szagolnak ők helyettem is:DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösziii! Húú, nagyon különlegesen hangzik ez a cipzáras megoldás, nem mutatod meg? *.* Ezt meg tudom érteni, én is totál rájuk kattantam, úgyhogy valamit nagyon tudnak a gyártók! :D

      Törlés
    2. De megmutatom:DD Ha minden igaz akkor holnapra időzítettem azt a bejegyzést, habár voltam olyan ügyes és pont a csizma hátulját hagytam le a képről:DD

      Törlés
  19. Hmmm eltűnt a tegnap éjjeli kommentem :O Szóval felbújtottál és én is betáraztam tartokkal, valamiért jobban szeretem őket, mint a gyertyákat. Az első 4 kép csodálatos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos ezt már többen is jeleztétek felém, fogalmam sincs, mitől lehet, nem én törlöm őket, de a Spam üzenetek közé sem kerülnek... :O
      Én még nem tudok dönteni, mert habár ezeknek intenzívebb az illatuk, az üveggyertyák viszont olyan mutatósak! :D Mondjuk most gondolkodom valami dekoratív kis kosárkán, amiben ömlesztve tudom majd tárolni őket. Köszönöm, örülök, hogy tetszettek! ^.^

      Törlés
  20. Nagyon tetszik a bokacsizma :) A gyertyák leírását olvasva pedig szinte csorog a nyálam, ez normális? :D Sajnos nem gyakran járok Pesten, de most nézegettem a gyertyákat, és látom, hogy házhoz is szállítják! Lehet, hogy rendelni fogok egyet-kettőt :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök, köszi! :) Ez nálam is hasonló tünetekkel jár, sőt még élőben szaglászva is megéhezem tőlük! :D Szerintem még így is megéri kipróbálni, majd számolj be a tapasztalataidról! :)

      Törlés
  21. Nagyon szuper ez a bokacsizma! :)

    VálaszTörlés
  22. Ú, de megszagolgatnám a gyertyákat :]

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ne is mondd, én néha csak úgy felemelem és szagolgatom őket, annyira isteniek! :D

      Törlés
  23. Blissful autumn és mountain lodge.. isteni illatok. :D :D Szerintem a tart-okat is szeretni fogod ;-) Szabina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, Mountain Lodge, őt már máshol is ajánlották. :)) Végre mécseseket is kerestem elő hozzájuk, úgyhogy ideje kipróbálnom őket! :D

      Törlés