Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. október 2.

Velence - Fotónapló II.


Elkészültem a velencei képes beszámoló második részletével, ígérem, több már nem lesz! :)

Ha kíváncsiak vagytok a többi képre, kattintsatok a tovább gombra!


Gondolák, zöld zsaluk és virágos ablakok mindenfelé ♥


Lehet mondani, hogy Velence romos, de szerintem ettől még megfoghatatlanabb a hangulata, kicsit olyan, mintha visszamennénk az időben. Egyetlen modern építésű ház sem lóg ki a városképből, egységesek a háztetők, az ablakok, talán ezért is olyan könnyű eltévedni Velencében. :D Érdekesség, hogy a házaknak a szárazföldön kívül a kanálisok felé is van egy bejárata, illetve az alsó szinteket szinte nem is használják, felkészülve a tengerszint emelkedésre. 

  
A szénhidrátdús olasz kajákat kompenzálva, igyekeztünk visszafogni magunkat és minden reggel kilátogattunk a közeli piacra friss gyümölcsért. Csajok, ilyen isteni finom és ízletes gyümölcsöket szerintem még soha életemben nem ettem! *.* Azt hiszem, Olaszországban gond nélkül tudnék diétázni! :)


A híres Rialto-híd/Ponte di Rialto, amelyen a bazársor fekszik


A híd tetejéről a Nagy Csatorna/Canal Grande tárul elénk, ami a város fő közlekedési útvonala. Több, mint 100 palota, illetve több templom sorakozik a két partján.


Komolyan, ezek a maszkok csak nekem ijesztőek? :D


Sóhajok hídja, ezen keresztül vezették át a rabokat a börtönbe, a rácsos ablakon keresztül pedig még utoljára láthatták Velencét 


Vagy negyed órát lesben guggoltam a fenti képért, de megérte! *.*


Esti fények a Canal Grande mentén

Remélem, tetszettek a képek és nem bántátok ezt a kis velencei kitekintőt! :)

28 megjegyzés:

  1. Hmmm ahogy jellemezted a gyümölcsöket... *.*

    VálaszTörlés
  2. Hogy bánnánk?! Csodás volt! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, de aranyos vagy, ennek nagyon örülök! ^.^

      Törlés
  3. Inkább ezért olyan vékonyak az olasz fiatalok, mert aztán a mammák már nem éppen azok :-D A sirályos kép tényleg csodás lett, de a többi is magával ragadó, most már lenne kedvem ellátogatni oda :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az érdekes, hogy Velencében még az idősebb korosztály is vékony volt, amint átmentünk Mestre-be, ott már én is láttam mammákat! :DD Szerintem ennek a tömegközlekedés 'hiánya' is lehet az oka, gyalog a legegyszerűbb közlekedni Velencében. *.*
      Köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszettek! :*

      Törlés
  4. Nagyon szép képek - megint csak! :) Nagyon szép hely, ezek után pláne vágyom oda! :) És szerintem ezek a maszkok a sok színtől, dísztől pont nem ijesztőek, nekem tetszenek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy, köszönöm! :) Komolyan nem tudom, miért irtózom ezektől a maszkoktól, talán túlságosan arcszerűek, én meg már mindent beleképzelek! :DD

      Törlés
  5. Oh azok a cupcake-ek és a fánkok... *.* :P Gyönyörű képek, sajnálom, hogy nem kapunk többet. :-/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos végül nem kóstoltuk meg őket, helyette viszont isteni fagyit ettünk! *.* Ha szeretnétek, Prágáról is készítek majd fotónaplót a blogra! :))

      Törlés
  6. Múlt hét csütörtökön voltam kinn én is, úgyhogy még nagyon friss az élmény. Jó volt nézni a képeidet, Velence pedig fantasztikus város.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor még nektek is ilyen csodás időtök volt, ugye? A Dózse-palotában jártatok? Szerintem elképesztően gyönyörű, és azok a termek! :O :DD

      Törlés
  7. Köszönjük ezeket a csodás képeket, ismét csak ámulok :) A Sóhajok hídjával mi megjártuk anno, épp akkor újították fel, így el volt takarva - ami elég nagy csalódás volt számomra :( A maszkokat én egyszerűen imádom, egy kisebb kerámia darabot anno el is hoztam, de ha visszatérek, szerintem egy nagyobbal térek haza - ha egyszer ismét eljutok

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy Dii, nagyon örülök, hogy tetszettek! :) Uhh, basszus, akkor azt nagyon kifogtátok... :// Az biztos, hogy ezek a maszkok igazi velencei szuvenírek, de én tényleg félnék, ha a falamon lennének, annyira arcszerűek. :$$ :DD

      Törlés
  8. álomszép!! gyerekkorom óta Velence az álmom... Párizsba viszont eljutottam a hétvégén, és annyira imádtam...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, Párizs... ♥ Gondolom, kevés volt az egy hétvége mindent felfedezni, ott annyi a látnivaló, nem? :D Sajnos még nem jártam Párizsban, de egyszer oda is el kell jutni! :))

      Törlés
  9. Mi pont majdnem 1 éve voltunk ott... Annyira visszavágyok, most, hogy megnéztem a képeidet még sokkal jobban. Mint egy álomvilág!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Emlékszem is a beszámolódra! :P Én is már most rettenetesen visszavágyom, olyan csodás volt! Viszont legközelebb Triesztbe is szeretnénk eljutni! :))

      Törlés
  10. Ismét gyönyörű képek! A sütiknél kordult a gyomrom, annyira finomnak tűnnek még így a képen is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Fanni! Sajnos az ízéről nem tudok nyilatkozni, nem kóstoltuk meg őket, az olasz fagylalt viszont kihagyhatatlan, minden nap ennünk 'kellett' belőle! ^.^

      Törlés
  11. nagyon szééééép! nagy vágyam eljutni ide, és tutifix, hogyha végre eljutok, hozok ilyen nagy karneváli álarcot :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Megértem, Velence hangulata leírhatatlan, habár a maszk árusokat inkább elkerülöm! :DD

      Törlés
  12. Csodás képek mint mindig, kész utazó fotós vagy!:)) Egyébkén jobbulást kívánok, jobban vagy már? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, de aranyos vagy Zitu, köszönöm a bókot! ♥ :* Köszi, sajnos még nem az igazi, de legalább éjjel már tudtam tőle aludni. :)

      Törlés
  13. Csodásak a képek, mint mindig :-) Sose voltam nagy olasz-rajongó, de ide azért elmennék. Nagyon vonz az "időutazás" a romos utcácskákban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Én 'sajnos' nagy Olaszország rajongó vagyok, itt abszolút el tudnám képzelni az életemet! :O :DD

      Törlés