Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. november 6.

Lakk rendszerezés, ahogy én csinálom


Instagramon és Facebook-on már láthattatok egy szösszenetet a hétvégén elkészült körömlakk rendszerezésemről, de mindenképpen szerettem volna itt a blogon is megmutatni Nektek. Hátha köztetek is akad, aki még nem találta meg a megfelelő módszert a lakkjai átláthatóságára. :)



Eleinte köröm margarétákon, árnyalatoknak megfelelően kezdtem el 'vezetni' a lakkjaimat, de erre hamar ráuntam, mert egy idő után már nehezen bővíthető volt ez a rendszer. Így amikor megláttam Carmenesque posztjában megemlítve EZT az ötletet, éreztem, hogy megtaláltam az igazit! A pálcikákat eBay-ről rendeltem hozzá, potom 5-600.- Ft-ért és 50 db körömlemezt tartalmaz (ellenben egy 20 db-os margarétával). Az alsó részükön egy csavarral legyezőszerűen voltak összefogva, de ezt leszedtem róluk, viszont helytakarékosság szempontjából nem rossz megoldás. 


Az eredeti ötletben lecelluxozott papírkákra kerültek fel az elnevezések, de úgy voltam vele, ha már átlátszó pálcikákat rendeltem, nem szeretnék ragasztgatni, így egyszerűen egy fekete alkoholos filc segítségével feliratoztam a lakkok típusát. Minden lakkot két rétegben kentem fel, hogy tökéletesen fedjenek, végül száradás után ebbe az Ikea-s buborékos pohárba (295.- Ft) szórtam őket. Hogy egy kicsit mégis feldobjam az átlátszó üvegfelületet, pöttyös dekortapasszal díszítettem (ezúton is köszönöm Zitu :*). 
Imádom ezt a megoldást, egyszerre mutatós és praktikus, mert bármikor könnyedén bővíthető (már meg is rendeltem az utánpótlást hozzá), és a lakkszínekkel is jobban lehet játszani, ha egymás mellé válogatjuk őket ötleteléskor. A körömlakkjaimat pedig két rattan kosárkában tárolom a fürdőszobai szekrényben. :)


Nektek hány lakkotok van? Ti hogyan rendszerezitek őket?

30 megjegyzés:

  1. Ezeket a színeket olyan jó lenne látni egyesével is :) Látok közöttük pár csodásat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem a nagy részét már biztosan ismeritek innen-onnan, korábbi margarétákon is bemutattam párat közülük! :)

      Törlés
  2. Nagyon igényes, szép és mókás módja a rendszerezésnek:) Jaaaj,már alig várom hogy megérkezzen végre az enyém is, és nekiláthassak festegetni:) (bár kezdek aggódni, kb 3 hete rendeletem...:( )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszik! *.* De jóó, akkor már te is eltervezted? Sajnos már nem emlékszem, hogy nekem mennyi idő alatt érkezett meg, de szerintem 30 napon belül még nem kell aggódni! :)

      Törlés
  3. Én is most kezdtem el ilyen pálcikákra a rendszerezést, úgyhogy jönnek majd az összehasonlítások sorban, meg persze ennek köszönhető a blogsale... Nekem egyelőre IKEA-s mécsestartóban állnak a pálcák, viszont már felment az áruk az ebayen, ma akartam rendelni, de nem voltam hajlandó majdnem kétszer annyiért venni :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Yuppy, csekkolom majd a blog sale-t! ^.^ Oh, én tegnap rendeltem meg az utánpótlást belőle ugyanattól az eladótól (fent linkeltem is), de nem vettem észre, hogy felment volna az ára, sőt még ennél olcsóbbat is találtam, de inkább biztosra mentem. :O

      Törlés
  4. A telefonom mini kijelzőjén nem volt világos, h ez a te kezed-e vagy mi is van a háttérben, de most már vilááágos! :) Ismét gusztán oldottad meg a kép komponálást, nah meg ez a módszer is csuda jó. :) (Lehet, h égi jel, h nem fejeztem be a körömmargarétáim?!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, bárcsak nekem lenne ilyen manim! :DD Köszönöm, örülök, hogy tetszett, főleg, ha még kedvet is kaptál hozzá! :)

      Törlés
  5. Nagyon ötletes és jól is néz ki :)))

    VálaszTörlés
  6. Én is kedvet kaptam megcsinálni ezt a rendszerezést, nagyon praktikus és mutatós! :) Igazán jó ötlet. :)

    VálaszTörlés
  7. Remélem nem veszed bántásnak, de nem igazán értem, hogy ebben mi a rendszerezés. Merthogy a lakkok közt pont ugyanúgy kell keresgélned, hiába tudod, melyiket akarod felkenni... Tényleg nem kritizálni akarlak, nagyon szuperül néz ki, csak nem értem, hogyan segíti ez a lakkok közti eligazodást. Ha arra lenne valami módszer, örömmel fogadnám! Nekem is kb. hasonló mennyiségű lakkom van, ez még szerintem kezelhető e nélkül is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem veszem bántásnak és köszönöm, hogy ilyen kulturált formában fogalmaztad meg a véleményedet. Ennél egy kicsivel több lakkom van (ezért is kellett az utánpótlás), de való igaz, hogy 50-60 lakk még átlátható mennyiség, szóval azt hiszem, ez a 'tegyünk mindent átláthatóvá' mániámnak tudható be. :D Nekem ebben az a legnagyobb segítség, hogy a hasonló árnyalatok között segít eligazodni (például van 5-6 korall, piros és nude lakkom is), így könnyebb megtalálni az éppen megfelelő színt, mint az üvegre ránézve. :)

      Törlés
  8. Én sem nevezném rendszerezésnek, max. átlátható(bb)nak. De attól még szuper! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy ettől még tetszett! :)

      Törlés
  9. Ebben mi a körömlakkrendszerezés? ez csak arra volt jó, hogy ne unatkozz otthon és festegess meg költsd el rá a pénzt, de teljesen haszontalan dolog egyébként.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az első kérdésedet Dettinél már megválaszoltam, azt meg szerintem mindenki maga dönti el, hogy lakk festegetéssel, vagy pedig trollkodással tölti ki a szabadidejét. :P

      Törlés
  10. Én is így rendszerezek :) Nekem színek szerint van összeállítva, wcpapír gurigákat dekoráltam ki decoupage technikával, színek szerint raktam bele a tipeket, és a lakkokat is színek szerint raktam el. Kb 100 darabos mennyiségnél így tökéletesen áltlátom, ha pl lilát szeretnék használni, átnézem azt a tartót, és úgy veszem ki a lakkot a helyéről. Tökéletesen bevált.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú, de jól hangzik, színek szerint szétválogatva pedig igazán mutatós! Egyelőre én csak a fele mennyiséggel rendelkezem, így elfértem egy pohárban is, de jobb időben elkezdeni! :DD Szerintem is sokkal egyszerűbb így keresgélni, mint a lakkok között kotorászva.

      Törlés
  11. Még nem is láttam ilyet, tök jó :-) Nekem nincs sok lakkom és még ezekből is szelektálni akarok. Nude, piros/bordó, fekete, kb. ennyi színt szoktam használni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, örülök, hogy tetszik! Amikor még kevesebb lakkom volt, én akkor is szerettem őket margarétára felkenni, hogy az azonos árnyalatok között könnyebben eligazodjak. :)

      Törlés
  12. Lehet hogy valóban nem szó szerint lakk rendszerezés, de gondoljon mindenki bele, mennyivel könnyebb egymás mellé tenni színeket vagy megnézni, milyen színeink vannak, hiszen üvegben van, hogy teljesen más, mint felkenve :) Én utálom előszedegetni a lakkjaimat, régebben meg még körülményesebb volt, mikor egy neszeszerben voltak összeömlesztve és ki kellett borítanom mindet, ha ötleteltem :s szóval ez a módszer igeni praktikus :) én is gondolkodok benne!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem gondoltam volna, hogy a gyengébbek kedvéért ezt le kell írnom, de köszönöm szépen! :*

      Törlés
  13. Nem rég készítettem el én is, nekem is kellett utánpótlást rendelnem mert a lakkjaim felére nem lett elég, és sajnos egy-két törött példány is akadt a borítékban:/ Amúgy nagyon jó ez a módszer, sokkal átláthatóbb az egész, jobban szem előtt is van, és nem döbbenek meg minden egyes alakalommal, hogy "jéé nekem ilyen lakkom is van" . :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Törött példány sajnos nekem is akadt a csomagban, de ennyi pénzért annyira nem bosszankodom miatta. Ezt én is így látom, sokkal több kedvem van a lakkozáshoz is, hogy nem az üvegcsék között kell matatnom, melyik szín passzol leginkább a kedvemhez/ruhámhoz. :)

      Törlés
  14. szuper nekem tetszik.
    rendelek én is párat:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, de jóó, örülök, hogy kedvet kaptál! *.*

      Törlés
  15. Köszönöm az ötletet, végre átlátom az egyre növekvő készletet! :)

    http://instagram.com/p/lO1ITlJ6Nv/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, nagyon örülök, hogy Te is elkészítetted! *.* Köszönöm a linket ♥, igazán dekoratív lett, és csodaszép lakkjaid vannak! :)

      Törlés