Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. március 3.

Édes-sós csirkefalatok


Remélem, nem bánjátok, ha egy-két gasztro poszttal is bővül a bejegyzések sora, ugyanis sokkal kreatívabbnak érzem magam a konyhában, ha azt képeken is megörökíthetem. :) Ráadásul mostanában gyakran hétvégére szorul egy-egy poszt be fotózása, ilyenkor viszont szeretünk Gergővel minőségi időt eltölteni egymással, a közös főzőcskézés pedig jó móka.
Ezúttal egy pofon egyszerűen elkészíthető főétel receptet hoztam Nektek!



Baconbe tekert ananászos csirkemell

Hozzávalók:
  • csirkemell filé
  • ananász
  • bacon
  • burgonya (körethez)

Elkészítés:

A csirkemell filéket vékony, hosszúkás szeletekre szeljük, lezsírozzuk, majd kiklopfoljuk. Enyhén besózzuk őket, de csak óvatosan, mert a szalonna sótartalmából is jelentősen belesül majd! Pár szem feldarabolt ananászt beletekerünk a csirkemell filébe, a végén pedig bacon csíkkal körbetekerjük. Sütőben én általában addig sütöm, amíg enyhén ropogósra pirul a szalonnák széle (kb.: 40 perc alatt). 
Az amúgy szárazabb csirkemell filének finom, szaftos ízt kölcsönöz a lédús ananász, a szalonna sós íz világával keveredve pedig meglepő, de isteni párosítás!
Köretként én burgonyapürét készítettem hozzá egy kis rukolával, de akár salátával is tálalható. 




Jó étvágyat!


Ti is megkóstolnátok? :)

22 megjegyzés:

  1. Dehogy bánjuk, sőőőt... Imádom a gasztro posztokat, és nem győzöm ismételni magam, hogy hihetetlenül csodásak a képeid! :) Bár nem szeretm annyira az édes-sós párosítást, hétvégén ki fogom próbálni! :) Az előző süti receptedet is kipróbáltam zabbal és mandulával megspékelve, az is nagyon finom lett! :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, ennek nagyon örülök, köszönöm Juju, annak pedig különösen, ha Ti is elkészítitek ezeket a recepteket! *.* Fotót nem készítettél róla, szívesen közzétenném őket a saját ötleteitekkel! ;)
      Első hallásra egyébként nekem is fura volt ez a párosítás (habár a szőlő-sajt, sárgadinnye-sonka kombinációk óta semmin sem lepődöm meg :P), de valóban működik! :))

      Törlés
  2. Nagyon finom lehetett! :) És nem utolsó sorban szuper jó képeket csináltál róluk! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gergő is bólogat, úgyhogy tényleg fini lett! :D Köszönöm Mimi, még kicsit idegen tőlem a gasztro fotózás, de igyekszem kreatívan 'tálalni' a képeket. :)

      Törlés
  3. Finom lehet! :) Egyébként jól látom, hogy nem lett áttűzve semmivel? :o

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legszörnyűbb az volt, hogy összefolyt a nyál a számban, miközben fotóztam a frissen sült husikat. :D Milyen szemfüles vagy! ;) Igen, jól kiszúrtad, nem tűztem át semmivel, mert a szalonna szépen egyben tartja, csak arra ügyeltem, hogy az ellenkező oldalról kezdjem rátekerni a szalonnát, mint ahol a husi 'bezáródik'. :)

      Törlés
    2. :D Embert próbáló lehetett az tuti! :) Szuper, akkor mindjárt szívesebben fogom kipróbálni, ha úgy adódik, mivel a tűzdelés néha idegesítő tud lenni! :D

      Törlés
    3. Addig Gergő tányérjáról szemezgettem. -.- :D Ennek nagyon örülök, tényleg nem macerás, majd számolj be róla, ha elkészíted! ;)

      Törlés
  4. ugyan kipiszkálnám belőle az ananászt, de meg! :)

    (egy ideje olvaslak már, nagyon szeretem a képi világod!:))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig annyira örülök az új Olvasóknak, köszönöm Kató, és a kommentedet is! :)

      Ha nem szereted az ananászt, esetleg lehetne helyettesíteni bármilyen apróra vágott gyümölccsel! ;)

      Törlés
  5. Az ananászt én is kihagynám, de máskülönben jöhet :P Sajnos az én ízvilágom nem tudja befogadni a gyümölcsöt a hússal. Ja, és a képek még mindig csodásak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Érdekes, mert nekem is vannak olyan gyümölcsös hús párosítások, amelyekért nem rajongok, de például az ananász, mandarin, meggy kombinációk bejönnek. :)
      Köszönöm Szilvi! :*

      Törlés
  6. Hú, ezt lehet kipróbáljuk hétvégén, rettenetesen unom már a csirkemellet, az ananász és a bacon tök jó ötlet hozzá:) Fotókból most a kockás terítős montázs a kedvencem! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóó, majd számolj be, hogy ízlett Nektek! ;) Hihi, köszi, Butlers szerzemény a textil szalvéta, alig tudtam választani a különböző színű kockás, és pöttyös darabok közül, imádni való mindegyik! :D

      Törlés
  7. Kori, tönkreteszel! :D 20 perce ettem egy kevés vajas kalácsot, erre már megint éhes vagyok, jajj nekem! :)))
    Még nem hallottam erről a párosításról, de a 7végén ez lesz nálunk a menü, nagyon-nagyon köszönöm a tippet! :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindig mondom, hogy veszélyesek ezek a gasztro posztok, én pedig az esti Insta posztolásokban megyek tönkre! -.- :XD
      Húhúú, remélem, sikert arat! *.*

      Törlés
  8. Nagyon örülök neki, hogy recepteket is olvashatunk Nálad! :) Sajnos én elég ügyetlen vagyok (még) a konyhában, egyedül süteményeket és tortákat tudok sütni. :D Nem tudom, miért, de nagyon félős vagyok, ha húsételt kell készítenem, mindig attól rettegek, hogy nyers marad, vagy túlsütöm! Viszont ez az édes-sós csirke istenien néz ki, imádom az ananászt és a bacont is, szóval biztosan ki fogom próbálni (persze először anyukám közreműködésével :DD)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A sütemény és torta remekeket viszont olyan mesteri szinten készíted, hogy én csak ámulok rajta! *.* A hús sütéssel egyébként nekem is hasonló félelmeim voltak anno, de hidd el, egy-két alkalom után már ebben is magabiztos leszel! Örülök, ha kedvet kaptál a kísérletezéshez ezzel a recepttel, majd számolj be, hogy sikerült! ;)

      Törlés