Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. március 17.

Francia sikk


Múlt hét pénteken egy nagyon kedves barátnőm születésnapját ünnepeltük, és mivel úgy gondoltam, ezzel is színesíthetem a Fancy home fülecskét, megmutatom Nektek, miket kapott. :)

Érdekes, hogy sokszor egy-egy ember stílusán mennyire visszaköszön egy adott nemzetiség, amihez tudatosan, vagy tudat alatt vonzódunk. Számomra ez az ország Itália, imádom az olaszok kifinomult eleganciáját, amihez mindig társul egy csipet pikantéria, vagy játékosság, a temperamentumukat, az életszeretetüket. :) Még, ha kakukktojásnak is számítok a vörös hajammal és a fehér bőrömmel, valahogy Olaszországban otthon érzem magam, ezt az érzést pedig eddig egyetlen külföldi országban sem éltem át.
Eszti barátnőm egy csinos, törékeny "francia" csajszi, akinek nagy álma, hogy eljusson Párizsba. :) Sajnos repülőjeggyel nem lephettem meg, de inspirációként addig is körülveheti magát egy kis francia hangulattal. A párnahuzat (H&M HOME) ismerős lehet Nektek, hiszen a bézs párját már bemutattam egy korábbi posztban. Az Eiffel-toronnyal egy kicsit gondban voltam, mert kicsúsztam volna a születésnapból, ha webshop-ból rendelem, végül vaterán bukkantam rá a tökéletes darabra, ami még sokkal jobban is tetszett, mert 22 cm magas, eddig csak mini méretekkel találkoztam. 


Nem kell nagy dolgokra gondolnunk, ha mi is szeretnénk egy kis francia stílust csempészni a hétköznapjainkba, elég pár dekoratív keretben elhelyezett fotó az íróasztalunk felett, a számítógépünk, telefonunk hátterének megváltoztatása, vagy akár hazafelé beugorhatunk a virágüzletbe és a cukrászdába pár szál friss virágért és macaronért. :D

Forrás: @itscaroo



Forrás: @princessaddictions

Forrás: INNEN

Forrás: INNEN

Forrás: INNEN
Forrás: INNEN

Forrás: INNEN

Forrás: INNEN

Forrás: INNEN

Remélem, tetszett Nektek ez a kis inspirációs válogatás! Nektek melyik országhoz húz a szívetek?

26 megjegyzés:

  1. Mennyire cukker lett már ez a bejegyzés (is)! :)))
    Én is egyértelműen olasz-párti vagyok, hihetetlenül komfortosan éreztem magam közöttük, az a kevéske észak-olasz vérem lehet megérezte, hogy a szülőföldön vagyok :D
    Frankón, ha el lehetne élni pasta-n és kávén, én kint élném le az életemet :P
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, drága Reni köszönöm, és örülök, hogy az olasz szeretetünkben (is) osztozunk! ^.^
      Aww, a gellatooot ki ne hagyd, de ott még gyümölcsön is elélnék, annyira zamatosak! ;))
      Puszillak!

      Törlés
  2. Nekem is Párizs :)) Imádom azokat az inspirációs képeket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy tetszettek! Nem tudom, miért, de engem Franciaország annyira nem vonz, talán mert a nyelvvel nem sikerült megbarátkoznom. :/ Ettől függetlenül egyszer szeretnék a párizsi Ladurée teraszán macaront kóstolni! :P Jut eszembe, csütörtökön macaron nap Budapesten! *.*

      Törlés
    2. Én imádom a francia filmeket, ők karattyolnak, én olvasom a feliratot, imádom! Annyira tetszik a hangzásvilága, nagyon szeretnék megtanulni!

      Törlés
    3. Én az olasszal vagyok így, de előbb illene rendesen megtanulnom németül... :$ :XD

      Törlés
    4. nekem angolból és németből van középfokú nyelvvizsgám, és hasznosabb lenne az angol felsőfok, mint elkezdeni egy új nyelvet, de ha egyszer ez iránt érzek lelkesedést... annyi dolog van, amit halogatunk és rosszul érezzük magunkat amiért nem csináljuk, pedig néha csak el kellene engedni őket, és azzal foglalkozni, ami iránt igazi lelkesedést érzünk... ez az egyik "életfilozófiám" :)

      Törlés
    5. Teljesen egyetértek! ♥ Nekem is angolból van középfokú nyelvvizsgám, és évek óta szenvedek, hogy németből is meglegyen... sajnos nálam fokozott a bűntudat miatta, mert Gergő félig német származású, így a szülői nyomás is elég nagy. :$ Viszont tudom, hogy eredményesen tanulni csak lelkesedéssel lehet, én pedig már a névelőktől rosszul vagyok. :DD

      Törlés
  3. Imádom! Franciaország, Párizs :))

    VálaszTörlés
  4. Mi nyáron megyünk Párizsba az évfordulónkra. Nem olcsó város, az igaz. De a párom már nagyon várja. Én azért Rómának picit jobban örülnék, de remélem jó lesz:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, most irigykedem! Szerintem azért ne bánkódj, Anyum egyik kedvenc városa Párizs, órákig képes mesélni róla, biztosan tetszeni fog, a romantika pedig garantált! ;)

      Törlés
  5. Kedves Kori!
    Érintettként néhány szóval szeretném viszonozni a mai írásodat. :)
    Köszönöm a hangulatot, a kedves szavakat, a varázslatos Párizst itt és élőben is!
    Innen köszönöm Timi barátnőnknek is, és biztos vagyok benne, hogy a sok- sok inspiráció hatására a tárgyak hamarosan repülőjeggyé válnak. :)

    Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Eszti, én már látlak Téged magam előtt a pöttyös szoknyádban Párizs utcáin! ♥
      "Az jön el leghamarabb az életedbe, amiben a leginkább hiszel. Csakis azt vonzhatod be, amiben hiszel, ezért hinned kell, hogy megkapod, amire vágysz. "

      Köszönöm a kommentedet! :*

      Törlés
  6. Én nem hittem volna, hogy úgy megszeretem Párizst, de csak beleszerettem :) viszont Görögország is mesés, ott is el tudnék élni életem végéig! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aww, Görögország! *.* Annyi helyre szeretnék még eljutni, új kultúrákat, tájakat megismerni és rengeteget fotózni! :XD

      Törlés
  7. Alapjáraton ki nem állhatom a franciákat, de stílusérzékük az van :) Ezek a képek is nagyon hangulatosak és romantikát idézőek, tetszenek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bevallom, én is hasonlóképp érzek a franciák iránt, de képválogatás közben mégis sikerült egy kicsit elvágyódnom Párizsba. :))

      Törlés
  8. Szerencsés a barátnőd, hogy ilyen szuper ajándékokkal lepted meg! :) Na én nagy francia fan vagyok, imádok mindent ami velük kapcsolatos vagy onnan származik. :D Anno még franciául is elkezdtem tanulni, annyira oda meg vissza vagyok értük. Nekem is nagy vágyam egyszer eljutni oda, főleg Provance vonz, no meg a Louvre és Mona Lisa. Nem tudom barátnőd olvasta-e már ezeket a könyveket de nekem nagyon bejöttek, és olvasás közben annyira éreztem magam körül a francia közeget, Elizabeth Bard Ebéd Párizsban, Alice Wonder Champs-él... Izé- Kalandozások Párizsban. Ajánlani tudom csak őket. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, én vagyok a szerencsés, hogy ilyen barátaim vannak! ^.^ Igen, emlékszem, hogy még egy korábbi poszt kapcsán mesélted! ;) Kívánom Neked is Zitu, hogy mihamarabb teljesüljön ez az álmod! ♥
      Köszönöm szépen a tippeket, továbbítani fogom neki őket, szerintem a sok kötelező irodalom után jól fog neki esni! :)

      Törlés
  9. Nagyon tetszik ez a poszt. :)
    Imadom Parizst. Szerencsere volt alkalmam eljutni oda es Versaillesba, mert a gimiben francia tagozatra jartam es szerveztek tanulmanyi utat. Aki teheti menjen el, fantasztikus minden, az az eleterzes semmihez nem hasonlithato es rengeteg gyonyoru hely es emlekmu van Parizsban. :)
    Viszont a masik nagy szerelmem Olaszorszag :) Haromszor voltam eddig es fantasztikus volt. Az emberek vidamak, mosolygosak :) azt a feelinget is at kell elnie mindenkinek :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, igazán szerencsés vagy, hogy már olyan fiatalon sikerült ellátogatnod Franciaországba és magadba szívni az ottani életérzést, kultúrát! :) Anyu mindig azt mondja, Párizsra minimum két hetet kell szánni, mert rengeteg a látnivaló! :D
      Olaszországgal én is így érzek, remélem, idén nyáron nekem is összejön a harmadik látogatásom! :) Te melyik területeken jártál eddig?

      Törlés
    2. Igen, orulok is, hogy eljuthattam :)
      Es egyebkent tenyleg tobb ido kell arra, hogy vegigjard. Nekunk sem volt eleg az egy het.
      Nyaralas volt eddig Olaszorszagban, voltam Bibioneban, Lido di Jesoloban es Riminiben. Igazabol mindegyik jo volt, de Jesolo tetszett a legjobban. Ott volz a legjobb a part es az emberek is ott voltak a legkozvetlenebbek. Mikor itt voltunk, akkor atmentunk Velencebe.Amikor pedig Riminiben voltunk, akkor San Marinoba mentunk at. Szuper helyek, ha lehetoseh van ra, nem szabad kiihagyni oket. :)
      Kivanom h eljuss Olaszorszagba! :)

      Törlés
    3. Én eddig Milánóban és Velencében jártam, Velencéből mi is átvaporettóztunk Lido-ba, de sajnos felfedezni már nem volt időnk. :/ Viszont akkor megfogadtam, hogy ide mindenképpen szeretnék visszajutni! ^.^ Köszönöm Nikóca! :*

      Törlés
  10. Na, akkor itt egy régi francia dal nekem még jobban tetsző változata, hátha még nem ismeri a barátnőd:
    https://www.youtube.com/watch?v=KeP-bJFg1bQ

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindjárt el is küldöm neki, köszi! Érdekes ezzel a törökös hangzással, de nagyon fülbemászó a dallama! :)

      Törlés