Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. július 4.

Gyümölcsleves másképp


Instagramon ígértem egy receptet, most ezt osztom meg Veletek. Nem vagyok egy leveses típus, kicsit mindig az az érzésem velük, hogy sok hűhó semmiért, ez alól egyedül a gyümölcsleves a kivétel nálam. Idénygyümölcsökkel teleszórva, hidegen, és melegen egyaránt tálalható, mi még egy kis extra karamellizált zabpehellyel is megszórjuk, így még laktatóbb. :)



Nem tudom, német eredetű-e a recept, mindenesetre Gergő anyukájától származik, én előtte nem ismertem ezt a sűrűbb, puding alapú változatot. 

Tejleves zabpehellyel

Hozzávalók:

  • 1-1,5 l tej
  • 1 zacskó vaníliás pudingpor
  • nyírfacukor, vagy kristálycukor
  • vaníliás cukor
  • zabpehely
  • gyümölcs

Elkészítés:

A pudingot dupla adag tejjel, és cukorral készítsük el, majd forrás közben, ízlés szerint vízzel hígíthatjuk. Mi nyírfacukrot használtunk, de a mennyiségével óvatosan bánjunk, mert az arra érzékenyeknél hasmenést okozhat. Esetleg fele-fele arányban használhatunk hozzá kristálycukrot. A leves része ezzel el is készült. :)
A zabpelyhet (kb. egy bögrényi mennyiséget) tűzön, olaj hozzáadása nélkül sok kevergetés mellett felforrósítjuk. Hozzáadunk 2-3 evőkanál cukrot, majd sűrű kavargatás mellett karamellizáljuk. Fontos, hogy tűzről levéve is tovább keverjük, hogy ne tapadjanak össze a zabpehely szemek! A levest hidegen, és melegen is fogyaszthatjuk, tálalás előtt szórjuk bele a gyümölcsöt, majd rá a zabpelyhet. Én a legjobban úgy szeretem, ha a hűtött gyümölcsöt frissen, főzés nélkül adom hozzá, a még meleg/langyos leveshez.



Jó étvágyat!


Remélem, kedvet kaptatok hozzá Ti is, és elkészítitek, a fotókat pedig örömmel megosztom, ha elkülditek! Kellemes hétvégét, és vigyázzatok magatokra a kánikulában! :*

16 megjegyzés:

  1. Ez szinte inkább egy desszert, nagyon guszta! :):)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Épp azon gondolkodtam én is, hogy egy desszertes kehelyben még mutatósabb lenne, de annyira laktató, hogy nekem ebédként is megállja a helyét. ;))

      Törlés
  2. Uh, köszönöm itt is a receptet! Éhes lettem tőle! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, nagyon szívesen, remélem, ízleni fog! ♥

      Törlés
  3. Mindjárt elcsöppen a nyálam! Ez nagyon jól néz ki!

    VálaszTörlés
  4. A karamellás zabpehely már önmagában is jól hangzik, de gyümölccsel párosítva...! :) Biztos, hogy ki fogom próbálni, köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóó, majd számolj be róla, ha elkészítetted, akár egy fotóval mellékelve! ;)

      Törlés
  5. Jaj, de guszta! Eszembe juttatta a nagymamám által főzött tejlevest is, most aztán mindkettőt el kell készítenem :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hajrá, hajrá, ki lehet adni Tamásnak a feladatot, nálunk Gergő volt a kukta! :DD

      Törlés
  6. Én is imádom a gyümölcsleveseket, ez a karamellizált zabpehely ötlet szuper! Gyönyörű képek! xx Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! A maradék zabpelyhet pedig simán összekevertem a málnával, úgy is nagyon fini volt. *.*

      Törlés
  7. Hmmmm.... holnap kifogom próbálni, ebben a kánikulában tökéletes lesz. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem ilyenkor nem is kell több egy hűsítő levesnél. :) Majd számolj be róla, hogy ízlett! ^.^

      Törlés