Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. július 30.

Lip Pulp kezelésen jártam

Forrás: Smiling Planet

Leszögezném, véletlenül sem egy csücsörítős harcsaszáj elérése a célom ezzel a kezeléssel, pusztán az állandóan kicserepesedett számat szeretném "korrigáltatni". Sajnos nekem időjárási körülményektől függetlenül -10°-ban ugyanolyan száraz a szám, mint nyáron a tikkasztó hőségben, ez pedig cseppet sem kellemes, és esztétikus látvány.
Ha kíváncsiak vagytok a kezelés menetére, kattintsatok tovább!

Fogfehérítés kapcsán talán már Ti is találkoztatok a Smiling Planet instant "kapszuláival", amibe kényelmesen elhelyezkedve akár fél óra alatt több árnyalatnyit is fehéríthetünk a fogainkon a kozmetikai eljárásnak köszönhetően.
Ezt a fajta bio fogfehérítést még nem próbáltam, de ha van vele tapasztalatotok, írjátok meg kommentben. Bővebb információt itt olvashattok róla: http://www.biofogfeherites.hu/

A Lip Pulp elnevezés pedig nem takar mást, mint egy hyaluronsav szérummal végzett ápoló, regeneráló kezelést, amelynek hatására:

  • Az ajkakon lévő repedések kevésbé láthatóvá, az ajkak simává, és bársonyossá válnak
  • Az ajkak színe intenzívebb, kontúrja precízebb lesz
  • Az egész száj enyhén duzzadtabbá válik
  • Többszöri kezelés hatására az ajkak hidratáltak, valamint védettek lesznek a kirepedezettségtől és az időjárás okozta kellemetlen hatásoktól

A kezelést először egy peeling előzi meg, vagyis finoman le kell radíroznunk a szánkat. Célszerű, ha aznap nem használunk semmilyen ajakápoló terméket, vagy rúzst. Ezután nincs más dolgunk, mint kényelmesen elhelyezkedni a "tojásban", és bekenni a szánkat az ajakdúsító géllel, ami LED lámpa hatására aktiválódik, ezáltal a mélyebb hámrétegek alá is bejut (ezért egy speciális védőszemüveget kell viselnünk). A kezelés 5×5 percig tart, a szünetekben pedig újra be kell dörzsölnünk az ajkainkat a géllel, ami addigra beszívódik. 


A kezelés abszolút fájdalommentes, nekem sikerült majdnem elaludnom a kényelmes fotelben. :) Az ajkak állapotától függően célszerű egy teljes kúrát végigjárni, ami 5 kezelésből áll, én tegnap voltam a harmadikon. Utólag bánom, hogy nem készültem előtte-utána képekkel, mert már az első kezelést követően látványos volt a változás. A (nem is olyan apró) repedések szépen kisimultak a számon, nem érzem azóta az állandó kiszáradás miatti húzódást, és a halovány számszínembe is lehelt egy kis életet. A duzzadtságot talán kevésbé vettem észre, (igaz, nekem elég vastagok az ajkaim), de mivel a kontúrok hangsúlyosabbak lettek, ezáltal valamivel tényleg teltebb lett a szám. Kellemetlen mellékhatást egyáltalán nem tapasztaltam, talán az első kezelést követően éreztem egy enyhe "feszülést" a számban, ami estére már el is múlt. Azóta pedig, ha csak megszokásból nem, de egyáltalán nem nyúlok ajakápoló után, mert puhák, és hidratáltak az ajkaim, imádom ezt az érzést! Eddig használhattam bármit, a Carmex-től kezdve az EOS Lip Balm-on át mindent, ha véletlenül otthon hagytam őket, megnézhettem magam napközben...

Akárcsak a szemöldök tetoválásomra, erre is azt tudom mondani, hogy amellett, hogy természetes hatású, kényelmesebbé tette az életemet, ugyanis nem szeretek kozmetikumoktól "függni", és a fél piperepolcot a táskámban hordani vészhelyzet esetére. Szerintem az ára sem olyan vészes, egy 5×5 alkalmas bérlet ára most akciósan 13.900.- Ft, ezt célszerű két héten belül lejárni, és 3-6 hónapig tart a hatása. Én a Mammut Bevásárlóközpontban lévő üzletükbe járok, tündéri kedvesek a lányok a recepciónál. :)
Hasonló szolgáltatásokat találtok a Smiling Bar (Smilepoint) szalonokban, illetve Corner-ekben is (ITT), de náluk ugyanez az öt alkalmas bérlet már 19.900.- Ft-ért vásárolható meg, igaz, több helyen megtalálhatóak.

Aki tudja, milyen érzés, amikor otthon felejti az ajakápolót, és inkább beugrik egy nyolcadik darabért a DM-be, hogy enyhítse a kiszáradás okozta feszülést, annak bátran ajánlom ezt a kezelést, szerintem nem fog csalódni benne! 


Ti jártatok már esetleg valamelyik kezelésükön?

10 megjegyzés:

  1. Húú izgalmasan hangzik, nem is tudtam hogy van ilyen :)
    Engem igazából a fogfehérítés fogott meg ugyan is sok fekete teát iszom és ez persze látványos... Lehet hogy egyszer benevezek egyre :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy felkeltette az érdeklődésedet! :)
      Én bízva a fogorvosomban eddig az otthoni sínes fogfehérítést próbáltam, de érdekesen hangzik ez a kozmetikai változat, engem csak az tart vissza, hogy elvileg a szódabikarbóna is károsítja a fogzománcot, ami a fő hatóanyaga, illetve elég rövidtávú a hatása. :$

      Törlés
  2. De jópofa :) Én szeretem az ajkaim, de sajnos picit ráncosak szegények, kíváncsi lennék, mit kezdene velük egy ilyen kezelés :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mivel növeli a hyaluronsav szintet az ajkakban, elvileg fiatalító hatást is ígér. ;))

      Törlés
    2. Á, ez nem is a fiatalság, nekem már nagyon kicsi korom óta ilyen a szám, kvázi genetikailag. Na majd meglátjuk, sztm én is kipróbálom :)

      Törlés
    3. Mindenképp számolj majd be róla, Nálad mennyire hatásos, lehet, még összefutunk, ha elugrok egy fenntartó kezelésre. :D

      Törlés
  3. Jól hangzik. :) az én szám is hónapok óta borzasztóan száradt volt, nővérem, aki gyógyszerész, mindig mondogatta, hogy ezért mert túl sokat kenegetem. Mivel nem hagyom, hogy a szám természetes úton gyógyuljon, nem is fog elmúlni a 20. kencétől sem. Ugyanez vonatkozik a testápolókra is. De csak legyintettem rá, egészen addig, amíg sajnálatos módon meg nem jelent egy herpesz a számon. 2-3 hétre mellőztem minden ajakbalzsamot, és most puhább és hidratáltabb, mint eddig bármikor. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben van igazság, sajnos a legtöbb ajakápolóval valóban az ellenkező hatás érhető el, minél gyakrabban kenjük vele a szánkat, annál hamarabb fog újra kiszáradni. Én mindig odafigyeltem, hogy lehetőleg növényi összetételű ajakbalzsamokat használjak, és érezhető is volt a különbség (akár napi két-három kenegetés is elegendő volt), de így azért most sokkal kényelmesebb. :)

      Törlés
  4. Engem az érdekelne, hogy meddig észrevehető a dùsìtás?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahogy a fenti posztban is írtam, nem a dúsítás az elsődleges hatása (még, ha sok helyen így is próbálják eladni), hanem az ajkak regenerálása. A dúsítás inkább járulékos "érzékcsalódás", hiszen egy egészséges, puha ajak teltebbnek látszik, mint egy kicserepesedett. ;)

      Törlés