Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. szeptember 1.

CaoNatur és Diptyque


Mielőtt rátérnék a mai poszt témájára, muszáj megjegyeznem, mennyire élveztem ezt a termékfotózást, sosem gondoltam volna, hogy a csupasz betonkerítésünk teteje még ilyen jó szolgálatot tesz. Nem győzöm hangsúlyozni, mennyire fontos a kreativitás, és mindenben meglátni a benne rejlő lehetőséget (ezért sem rajongok a steril műtermi fotókért). :)
Ami a mai bejegyzés témáját illeti, az a megtiszteltetés ért, hogy körülbelül másfél hónappal ezelőtt felkeresett a Caola egyik munkatársa terméktesztelés céljából. Ez idáig még soha nem mondtam igent hasonló jellegű felkérésekre, de ezúttal örömmel beleegyeztem, lévén, egy hazai kozmetikai márka natúr vonalú termékeiről van szó.

A véleményemet a tovább gomb után olvashatjátok!

Három terméket kaptam tesztelésre, de a márka teljes kínálata növényi hatóanyagokból áll, melyek ásványi olaj-, szilikon olaj-, parabén- és színezékmentesek. Főbb hatóanyagaik a búzavirág, hibiszkusz, mandulatej, és a szőlőmagolaj.


Arctisztító tej: ha valamilyen terméktípust kerültem eddig az arcápolási rutinomban, azok egyértelműen az arclemosó tejek voltak. Ne kérdezzétek miért, nagyon hülye magyarázatom van rá... A laktózérzékenységem miatt irtóztam minden olyan terméktől, aminek névre, állagra, vagy színre bármi köze is van a tejhez. :XD Azt hiszem, ideje félretenni az előítéleteimet, mert erősen elgondolkodtam, hogy az örök kedvenc Lush lemosómat is veri (na jó, illatélményben azért mégsem).
A kupakja felpattintható, de célszerű előtte rázni rajta egyet-kettőt, mert elég sűrű az állaga, ami "leül" a tubusba. (Talán egy pumpás adagolóval ez kiküszöbölhető lenne.) A hatása viszont mennyei, ahogy ígéri, kíméletesen tisztítja a bőrt, miközben érezhetően ápolja is, zsíros utóérzet nélkül!

Arctisztító tonik: nagyon vegyes érzéseim vannak eziránt a lemosó iránt. Ami elsőre nagyon furcsa volt, az a számomra kellemetlen, klór szagra emlékeztető illata, amivel sehogy sem sikerült megbarátkoznom, hiszen egy természetes összetevőkből álló terméktől nem ilyenre számít az ember. Ettől függetlenül használtam serényen, mert mintha szebbnek, és tisztábbnak látnám azóta az arcbőrömet. A vegyes bőrtípusommal viszont muszáj megemlítenem, hogy az alapból is hámló orcámat még inkább kiszárította (ezt sajnos más tonikoknál is tapasztaltam), így száraz bőrűeknek inkább nem ajánlanám, de a zsíros területeket szépen "mattította".

Frissítő lábápoló gél: a frissítő, és hűsítő hatására talán az is rásegített, hogy hűtőben tároltam, de kétség kívül szerintem szuper az összetevő lista; mentol, kámfor és eukaliptusz. Szinte "bizseregve" hűsíti a bőrt, jobb, mint egy hideg vizes lábfürdő. Közben azon is elgondolkodtam, hogy más területekre kenve a közelgő megfázásos időszakban is jó hasznát tudnám venni. ;)


A termékcsaládról, a termékek listájáról, és az egyes összetevőkről a honlapjukon még több információt találhattok (ITT). Itt az egyes termékek beszerezhetőségét is feltüntetik, ami egyelőre a MediLine, és Bijó üzletek, Tesco Hipermarketek, illetve patikákban rendelhető.
Ezúton is köszönöm a terméktesztelési lehetőséget, ami viszont semmiképp sem befolyásolta a leírt, őszinte véleményemet. :)


Ha már kiegészítőket is használtam a fotózás során, ejtenék róluk is pár szót, mert mindegyikük új szerzemény. A rusztikus alumínium dekor tál a Butlers-ből való (ITT), amit a fürdőszoba szekrény tetejére szánok a mindennapi piperéknek. A rózsás alvómaszk a Fény utcai piac melletti Filléres boltból származik, mindössze 1000.- Ft volt, és isteni illatú gyógynövényekkel töltött (lila, levendulás változata is volt). Imádom egyébként ezt az üzletet, a pár százas apróságoktól a két-három ezer forintos dekor tárgyakig rengeteg minden kapható.
A fő érdekesség pedig életem első Diptyque gyertyája! Imádom a gyertyákat, ezért idén ősszel úgy döntöttem, nem állok meg a Yankee Candle-nél, és alaposabban is szétnézek a gyertya piacon. Ennek fényében pedig beszereztem egy igazi különlegességnek (az áruk miatt legalábbis mindenképp :$) számító Diptyque, és egy Voluspa gyertyát (erről majd egy későbbi posztban olvashattok). A Diptyque gyertyák nálunk kizárólag a Neroli Luxus Parfümériában kaphatóak a Régi posta utcában. A különlegességük, hogy a legkiválóbb minőségű viaszt használják fel ezekhez a gyertyákhoz, és sok termékük még ma is kézzel készül. Élesben még nem volt szívem meggyújtani, mert így is olyan kellemesen, parfümösen illatozik az éjjeli szekrényemen, de az eladó hölgy elmondása alapján elég mindössze 10-15 percig égetni, hogy hosszan beillatozzon egy helyiséget. :)


Ti találkoztatok már a CaoNatur termékeivel? 
Ismeritek a Diptyque gyertyákat?  

14 megjegyzés:

  1. Én a szeptemberi Pixibaget elsősorban a CaoNatur miatt rendeltem meg. Már nagyon kíváncsi vagyok melyik termékük lesz a neszesszerbe. Remélem beválik majd, de ha esetleg nem olyan amire számítok szinte biztos, hogy más terméküket is ki fogom próbálni, mert sok jót hallottam róla és az INCI-jük is nagyon szép.
    Egyénként nagyon szépek lettek a fotók. Én kifejezetten szeretem azokat a blogokat, ahol igényes képeket töltenek fel. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már cikinek érzem, mennyire nem vagyok képben a különböző beauty dobozokkal, azt hiszem, ideje felzárkóznom. :D Remélem, szerencséd lesz, és az egyik szuper arcápolási terméküket rejti majd a csomag! ;))
      Köszi, nagyon aranyos vagy! Sajnálom, hogy nem elérhetőek a képek a fotós blogodon, szívesen megnéztem volna őket. O.o

      Törlés
    2. Igen, sajnos akadt egy "kis" probléma, amit igyekszem majd helyreállítani csak sajnos nagyon sok idő és ráadásul a képeim többsége az otthoni gépen van (és jelenleg nem otthon lakom).... Egyénként a fotóimat megtalálod flickr-en (https://www.flickr.com/photos/regosingrid/) vagy facebook-on (https://www.facebook.com/regosingridphotography)

      Törlés
    3. Húú, nagyon tetszenek a képeid, főleg a makró felvételek, de a portré fotóid is nagyon kreatívak! ;)))

      Törlés
  2. Én sem használtam még CaoNatur termékeket, de az eddig hallottak alapján a lábápoló gél keltette fel leginkább az érdeklődésemet, szóval szerintem egyszer, ha majd vásárolok tőlük, biztos, hogy ez lesz az. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem azzal nem lőhetsz mellé, ráadásul nagyon baráti áron kapható, ha jól tudom, 1000.- Ft alatti. ;)

      Törlés
  3. Gyönyörűek a képek! :)
    Nézegettem ezeket a termékeket, főleg az arctisztító tej érdekelt volna, de sajnos van benne illatanyag, ami az érzékeny bőrömnek nem tesz jót, így kihagyom

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Pancsi! ^.^
      Igen, az illatanyag egy gyenge pontjuk (és akkor már lehetne kellemesebb :P), de, ha az én extra érzékeny bőröm elviselte, akkor talán másnál sem okozna gondot. :)

      Törlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Látom, végül törölted a kommentedet, amit nem értek, hiszen elég hosszúra sikerült, és mindezt nem kritikának, hanem őszinte kíváncsiságnak éreztem a részedről, így ettől függetlenül őszintén válaszolok a kérdésedre. :)
      16.000.- Ft nekem is 16.000.- Ft (hiszen nem Porschéval járok :P), DE mindenkinél mások a prioritások. Számomra egy csipet luxust nyújt az illata, olyan, mint egy viaszba zárt francia parfüm (mivel Te is pont ezt hoztad fel példának), a letisztult üvegcsére öröm ránéznem, és 10 perc alatt egy teljes napra hatástalanítja a kisszobánkban uralkodó dohos szagot a folyamatos beázások miatt. DE, nem feltétlenül éri meg, és szükséges mindenkinek (fizetéstől eltekintve), hogy egy gyertya X, vagy X a négyzeten ideig ég-e, tucat, vagy nem tucat az illata, Párizsban gyártják, vagy Kínában, hiszen mindenkinél más a fontossági sorrend. Van, akinek az jelenti a "luxust", hogy havonta eljárhat fodrászhoz, kozmetikushoz, én például ezt megspórolom magamnak, mert évek óta itthon festem a hajam, és tisztítom a bőröm, ami mindjárt ki is teszi egy ilyen gyertya árát. Emellett sokat dolgozom itthonról a laptop mellől, és mivel nekem a lakberendezés a gyengém, számomra rettentő fontos, milyen környezet vesz körül, hiszen ebből töltekezem, inspirálódom például a fotózások során is. Szerintem rácsodálkoznátok a gardróbom, vagy a beauty szekcióm mennyiségére, ha látnátok, de előbb spórolok például egy drága csillárra a nappalinkba, mint hogy vegyek egy 5. pár új cipőt egy szezonra, vagy a legújabb CC (vagy már DD?), krémet az arcomra. Hogy ez mindenkinek megéri-e? Nem hiszem, de nekem biztosan! :))

      Törlés
    2. Köszönöm, hogy válaszoltál :) Azért töröltem végül is, mert kb. rájöttem arra amit írtál mielőtt posztoltad. (a késői reakcióm a lakásfelújításnak köszönhető)
      A korlátok bennünk vannak, miért ne érdemelne meg akárki is egy drága gyertyát? Teljesen mindegy mennyibe kerül, sajnos az emberekben futnak olyan "programok" amik beskatulyáznak. De inkább maguk alá temetnek, és ezek alól nehéz kimászni.
      Nem tudtam, hogy otthonról dolgozol! Na az nem lehet könnyű, most a felújítás alatt én is dolgoztam otthonról és nem kizárt, hogy felveszek a cégen belül egy másik pozícióba mivel együtt jár majd az időközönkénti otthoni, hétvégi munka :/ Bár ez ideglenes lesz ha minden jól alakul.. :)
      Szóval köszönöm az őszinteséged és azt is, hogy a cikked segítségével megszabadulhattam egy korlátozó bevésődéstől.
      Lakberendezéssel is foglalkozhatnál amúgy! Vagy szoktál tanácsot adni?
      Viki

      Törlés
    3. ;)
      Ebben teljesen igazad van, mondhatjuk azt is, nálam ez amolyan terápiás jellegű, mivel egyébként képes vagyok a legapróbb dolgot is sajnálni magamtól... Az embernek a saját korlátait a legnehezebb átlépni, ami egyrészről a neveltetésből, másrészről a társadalmi nyomásból ered. :/
      Oh, itthonról dolgozni nekem egyébként öröm, én választottam ezt az utat, így többet lehetek a párommal, és a kutyus sincs egyedül. :)
      Hihi, aranyos vagy, nagy álmom a lakberendezés, de egyelőre csak a saját lakásunk falai között élem ki magam...
      Remélem, túl vagytok már a felújítás nehezén, a kellemetlenségekért pedig igazán meglepheted magad egy kis aprósággal! :D

      Törlés
    4. Oh a nehezén túl, de a sok pici apróság...meg ilyenkor minden pici zugot ki kellene takarítani ugye.. hát hullafáradt vagyok :D Most pár napos pihenőt kaptam magamtól! Nyomtattam ma szép új hortenzia és bazsarózsa képet két régi képkeretbe és megleptem magam (a lakást) 3 új kilinccsel :D meg egy fürdőszobai fali fém-kosárral! Szuper haul :D de majd igen midnenképp, csak körvonalazódjanak már a dogok és akkor hú! :D
      Ha aktuális lesz a dolog ami a leendő projektem része, akkor lehet megkereslek egy-két tanácsért, ez még fél év minimum.. vagy kitudja :p
      Viki

      Törlés
    5. Oh, az apróságokat ne is említsd, nekünk még két és fél évvel a beköltözésünk után is bőven akadnak tennivalók. :D Főleg, ha szinte mindent mi magunk akarunk kivitelezni, és ezekre egyedül a hétvégéink szabadak. :/
      Hihi, amúgy én az ilyen lakásdekor haul-ra jobban ráizgulok, mint mondjuk egy új ruhára, de ez már az én kattanásom. :P
      Húú, de izgi, én itt leszek! ;))

      Törlés