Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. október 2.

Blogolni minden áron?


Azt hiszem, ilyen hangvételű bejegyzést még nem olvashattatok tőlem, és véletlenül sem célom viszályt szítani, nem egy, vagy két emberre kiélezve írom ezt a posztot, pusztán egy számomra visszatetsző jelenségnek szeretnék hangot adni.

Mielőtt bárki azt feltételezné, nem, nem savanyú a szőlő, pár nap múlva 28 évesen messze áll tőlem az irigység ilyen formája. Amikor elkezdtem blogolni, nem voltak konkrét terveim a felülettel, csináltam, mert szerettem, örültem, ha adhattam. Legyen az egy jó tipp, egy hasznos tanács, vagy csak pár kellemes perc, amíg végig görgettek egy posztot, és ez a mai napig így van. Mivel számomra legfontosabb a hitelesség, és sosem volt célom ebből profitálni, a legtöbb céges megkeresést visszautasítottam. Számomra az egyik legkedvesebb dolog, ha a "szomszéd lánynak" tituláltok, hiszen nem vagyok hajlandó a 165 centim, és vastag vádlim ellenére sem magas sarkakon tipegni egy outfit fotó kedvéért (ne adj' isten fagypont körül, harisnya nélkül), csak, hogy egy szürreálisan előnyös képet mutassak magamról. Nem vásárolom fel hetente a Zara, és Mango legújabb kollekcióját akkor is, ha a hupilila nem az én színem, de sebaj, fotózás után az olx majd úgyis házhoz viszi, így van miből finanszírozni a következő magenta felsőt, mert a trendet ugye szemellenzővel is, de tartani kell. Nyilván ezt nem azokra értem, akik évente egyszer átválogatják a gardróbjukat, és megválnak a feleslegesnek ítélt holmiktól. ;)


Ami még érdekes, hogy ilyen esetekben az alázatot is legtöbbször valahol a próbafülke mélyén hagyják, mert szerintem nem elég jókor, jó helyen lenni, és a megfelelő cégeket megtalálni. Alázattal kell lennünk a munkánk, hobbink, jelen esetben pedig az Olvasóink iránt, mert lehet több ezer (tízezer) lájkunk, ha a kutya sem kommentel hozzánk, vagy ismeri el pár kedves szóban a munkánkat. Ami valószínűleg nem is csoda, ha korábban arra sem vettük a minimális fáradtságot, és tiszteletet, hogy reagáljunk az olvasói hozzászólásokra, kérdésekre.
Számomra nagyon visszatetszőek egy blogon a kizárólag promotált nyereményjátékok is, amikre nyilván nem nehéz rájönni, hiszen ilyen esetekben feltétel az adott márka facebook oldalának lájkolása is, és általában egy sajtóesemény beszámoló előzi meg az adott gyártó hiperszuper termékéről. Sosem jelentkeztem még hasonló nyereményjátékra, számomra sokkal kedvesebb egy olyan "személyre szóló" ajándékcsomag, ami legyen bár kisebb értékű, ámde tudom, hogy szívből jön a bloggertől.
Itt viszont elkezdődik egy ördögi kör, hiszen, aki publikál egy adott sajtóeseményről, szívesen hívják el egy következőre, és így tovább, bekerül a neve a "köztudatba". Számomra ezzel viszont megszűnik a blogolás lényege, hiszen lassan már egy saját gondolatú posztot sem találok az illetőnél, ami mögött nem szponzor, hanem maga a blogger állna.
A fenti okokért, és az Annánál korábban olvasottak miatt is (amiben szintén sok igazság fogalmazódott meg) egyre keserűbb szájízzel hagyja el a számat a blogger kifejezés. Abbahagyni nem szeretném, hiszen imádom csinálni, de valahogy egyre inkább kezdem magam kakukktojásnak érezni, hiszen nem írok egy adott termékről csak azért, hogy magasabb legyen a nézettségem. Elégedett, és boldog vagyok a napi 500-1000 Olvasómmal is, ha ők valóban azért kattintanak hozzám, mert esetleg érdekli őket egy "homemade" outfit sorozat, vagy éppen a babafotózásom képei is. Nevezzük inkább ezt a felületet egy lifestyle & photography mániás lány online közléskényszerének és fotónaplójának, amit viszont minden esetben szívvel-lélekkel tárok elétek. 

Hogy végül mégis pozitív kicsengéssel zárjam ezt a posztot, szeretnék Nektek bemutatni egy blogot, ami véleményem szerint sokkal nagyobb elismerést érdemelne, ez pedig a Shine on silver.
Eszter posztjait körüllengi egyfajta csajos báj és légiesség, imádom a romantikus stílusát, amit bátran kombinál vagány darabokkal, és számomra úgy tud változatos lenni, hogy közben száz százalékig hiteles marad. Azt pedig bizton állíthatom, hogy az ő posztjai mögött legalább annyi (ha nem több) munka áll, mintha csak pózolnia kéne egy profin belőtt haj, és kisminkelt arc mögül az impozáns belvárosi épületek előtt. Számomra sokkal szerethetőbbek az ilyen posztok, mert látom magát az embert is mögötte. A lakberendezési fotói pedig senkit se tévesszenek meg első klikkre, ezek bizony a saját képei, hihetetlen érzéke van mind a fotózáshoz, mind az enteriőrtervezéshez! És gondolnátok, hogy mindemellett két kisfiú (vagy inkább már nagyfiú :D) anyukája? Nem szoktam ilyet kérni, de ha Ti is úgy érzitek, nyomjatok egy like-ot a facebook oldalára ITT, mert az ilyen, és hozzá hasonló blogoknak helye kell, hogy legyen a magyar blogszférában!



Zárásképpen muszáj elmondanom, hihetetlenül hálás vagyok Nektek, hogy egy ilyen szuper olvasóközönségnek írhatok, mert rengeteget visszakapok abból a szeretetből, amiből én is igyekszem minél többet adni! :*

69 megjegyzés:

  1. Teljesen igazat adok Neked! Bár én nem beauty témában írok, és nem is olvasok annyit, mert inkább a kivételes személyiségű bloggereket keresem, akik meg tudnak fogni az írásmódjukkal, aminél a legfontosabb, hogy tényleg csak "egy lány legyen a szomszédból" érzést kapjak. Amikor már termékminta a cím általában neki se állok olvasni, nagyon sokan eltűnnek pontosan ezért, mivel nincs érzékük ahhoz, hogy valami színeset mutassanak az amúgy elég nagy beauty/fashion közösségben ... De az ilyen posztokért ölni tudnék, jó volt olvasni! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Natushka! :) Én sem tartom magam beauty bloggernek, néha olvasható nálam egy-egy termékteszt, ha megfog valami, viszont teljesen függetlenül attól, hogy új szortimentes darab-e, vagy már évek óta elérhető a drogériák polcain. :P Ezzel nem a beauty blogokat szeretném leszólni, hiszen itt is vannak kiemelkedően igényes írások, Sminknapló Carmenesque-nél például bármilyen terméktesztre nyitott vagyok, mert imádom az írásmódját. :)) Sajnos sok bloggernél viszont pont ez a szavahihetőség hiányzik nekem. :/

      Törlés
  2. Átérzem a helyzeted, bár én sem a szó szerint vett beauty-témában írok, nekem sem célom hogy báb legyek. Szeretem, azt, amiről a blogunk szól, és szeretem csinálni. És szeretem amit te csinálsz, én például nagyon szeretem a babás képeid, meg úgy mindent. ♥

    VálaszTörlés
  3. Ezt szeretem nagyon benned, hogy önzetlenül, minden hátsó szándék nélkül képes vagy egy blogot ajánlani, amit szeretsz. Sajnos sokaknak akár 'konkurenciaként' tűnhet fel, nem pedig egy (újabb) csodás bloggerként.
    Sajnálom, hogy negatív gondolatok fogalmazódtak meg benned, de hát sajnos ez nem ok nélkül van.. viszont örülök neki, hogy kiírtad.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy érzem, egy ilyen szerény lány, mint Eszter, és egy ilyen színvonalas, igényes blog, mint az övé, megérdemli az őszinte ajánlást!
      Köszi, jól esett kiírni magamból, valahogy megkönnyebbültem tőle. :)

      Törlés
  4. Kedves Kori!! Jaj, nem kapok levegőt!!!!! Nem is tudom mit mondhatnék, igazából elkezdtem olvasni a posztot, és nem hittem a szememnek a végén. Köszönöm, sosem gondoltam, hogy valaki (pláne Te) egyáltalán ajánlani fogja a blogomat. És a montázs....el sem hiszem....Igazából imádom csinálni, és sosem volt célom sok like-ot szerezni, de köszönöm. Még mindig nem kapok levegőt....Ilyen váratlan meglepit!♥ Eszter

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, pont ez a szerénység különböztet meg Téged sok más (nagy) bloggertől, és tudom, hogy nem a like-okért csinálod, de az elismerés mindenkinek jól esik, és Te különösen megérdemled!! :*

      Törlés
  5. Megértem és teljesen át is érzem a mondanivalódat :-) Mostanában nem voltam valami aktív a kommentelést illetően, de mindig megnézem a bejegyzéseidet! Én már majdnem 5 éve blogolok, és ezalatt "csak" kb. 300 követőt hoztam össze, és szerintem ez még csökkenni is fog, most, hogy "profilt" váltok a babavárással. De nem baj, mert én is mindig szívvel-lélekkel csináltam és ha nem volt mondanivalóm, vagy kedvem, simán kihagytam két-három hetet posztolás nélkül. Ez van, mindenki azt csinál a saját blogjával, amit akar. Ha valakinek nem tetszik a téma, lehet mást keresni, vagy magazinokat olvasni.
    Ja, és Eszter blogját én is szeretem, szuper stílusa van!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Basszus, most szégyellem magam, amiért nem gratuláltam előbb, de most megragadom az alkalmat, és sok boldogságot kívánok a kis jövevényhez! ^.^ Szerintem a profilváltással semmi baj nincsen (remélem, azért kismama szetteket láthatunk Tőled? :D), hiszen így tud az ember hiteles maradni, és a hasonló érdeklődésű emberek pedig úgyis megtalálják egymást. ;)

      Törlés
  6. Szívemből szóltál! Én is ezt kezdem észrevenni hogy az ember lassan azért ir,mert elvárják tőle,meg hogy begyűjtse az olvasókat....A nyeremény játékokat is egyre több helyen látom -de egyértelmű mire megy ki a dolog. S számomra is kezdi elveszíteni a varázsát...mert tudatosul bennem,hogy csak azért nem kattintanak rám,mert nem indítok nyereményjátékot. Hiába írok posztot valami témáról,már nem számít.
    A lényeg hogy értem miről írtál.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Nem akarok álszent lenni, én is több nyereményjátékot indítottam már, de egyik esetben sem ingyen kapott, szponzorált ajándékcsomagot sorsoltam ki, hanem igyekeztem "személyes" termékeket összeválogatni, legyen az egy rénszarvasos bögre. :) Mostanában viszont bevallom, már ettől is elment a kedvem, mert mindenhol csak a promotált nyereményeket látom, amire persze sokan ráugranak... :$

      Törlés
    2. Nem is azzal van a baj ha néha néha van valami nyereményjáték- csak egy idő után mikor mindenkinél ugyanazt látod akkor elunod =/
      Én azt mondom neked,hogy csinálj mindent úgy ahogy eddig- én régebb óta követlek és szerintem minden szuper nálad (: Nem kell szomorkodni ilyenek miatt- bár megjegyzem átérzem amit mondasz. (:

      Törlés
    3. Igen, mert ilyenkor már, ahogy a posztoknál is, elveszti a személyességét és egyediségét a dolog. :(
      Köszönöm Zsófi, ígérem, azon leszek! ;) :*

      Törlés
  7. Ha éppen nincs jó kedvem, vagy csak valami szívet melengetőre vágyom, esetleg eredeti ötletekre, hangulatos képekre, akkor a Te blogodat választom, vagy végiggörgetem az Instagram profilodat (mint ahogy a múltkor is tettem :)). Kevés helyen látni ilyen gyönyörű, hangulatos fotókat és teljesen mindegy, hogy éppen egy designer darab, vagy egy fűszál szerepel rajta :) Értéke van annak, amit adsz, ezt ne felejtsd el! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most nagyon megmelengetted az én szívemet is ezzel a hozzászólással, köszönöm Gina! ♥ *.* ♥ *.* Akkor most már tudom, miért tévedtél a karácsonyi Insta képeimhez! ;)) :*

      Törlés
  8. Ajj, írtam egy hosszú bejegyzést és elszállt...
    Szóval: nagyon szeretem amit csinálsz, a gyönyörű képeket, az összeszedetten megfogalmazott, érett gondolatokat. Engem nem érdekel a nyereményjáték, ha valamit megkívánok, az ésszerűség határain belül megveszem. (3000 Ft-nál drágább smink vagy pipere holmim nincs, csodálom a teljes Mac kollekciókat felvonultató bloggereket de nálam ez már túlzás, pedig nem a minimálbért keresem). Nem a trendiség motivál, harminc felett kialakult az alkatomnak és egyéniségemnek megfelelő stílusom. (160 cm-m dacára én sem járok már magas sarkúban:-) Folytasd így tovább, az olvasó közönséged értékeli, amit képviselsz!:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, jajj...
      Köszönöm szépen Alix a kedves szavakat! Engem az ilyen nyereményjátékoknál csak az bosszant, hogy olyan ingyen kapott termékek kisorsolása révén jut az illető még több Olvasóhoz, amiket ne adj' isten ő maga se használna, de ki kell sorsolnia, mert az együttműködés feltétele (hiszen a cég is begyűjti a like-okat érte). :$
      Egyetlenegy Mac termékem sincs, de mindenkinél mások a prioritások, nekem mindezzel addig nincs is problémám, amíg hiteles marad a blogger, és nem csak egy reklámfelületet látok nála.
      Még egyszer köszönöm a biztatást, nagyon jól esik! :)

      Törlés
  9. Teljesen átérzem, amit írtál és teljesen egyetértek veled. Pont ezért szeretem többek között a te blogod is (meg azért van még néhány), mert sosem fogok tucatbejegyzéssel találkozni, imádom a képeidet és a kreatív ötleteidet is :) A Shine on silver blogról még nem hallottam, de a képek rögtön meggyőztek, hogy bekukkantsak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Barbi, és nagyon örülök, hogy így érzel! Garantálom, hogy Eszter blogjában sem fogsz csalódni! ;)

      Törlés
  10. Esztertén is ismerem, követem, szerintem is szuper, igényes a blogja, a képei meg egyszerűen mesések! :)

    Manapság viszont tényleg az számít, hogy hány követőd van meg menni nyereményjátékod. Emlékszem, amikor pár éve elkezdtem blogolni, akkor még a cégek nem kezdték kiaknázgatni ezt az "ingyen" reklámfelületet, akkor valahogy még én is jobban éreztem magam a blogszférában..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök azért, hogy van köztetek, aki már ismerte Eszter blogját! :)

      Kezdem azt érezni, hogy a cégek már lassan csak a követők számát nézik, amikor felkérnek egy bloggert a közös együttműködésre, miközben vajmi keveset számít, hiteles lenne-e az adott termék képviseletére, vagy sem, sokan pedig eladják magukat...

      Törlés
  11. Már napok óta ezen gondolkozom, amit Te most megfogalmaztál. Régen nem tudtam elég blogot követni, hogy kielégítsem az olvasás/információ iránti igényeim, most meg csak végigfutok a posztokon, és elkönyvelem, hogy alig van blog, amit meg is nyitok új bejegyzés láttán. Bár én sem beauty témában írok, olvasni azért szoktam benne, de a rengeteg semmitmondó termékteszt és fizetett hirdetés láttán előfordul, hogy egyszerűen bezárom a bloglovint... De nyilván az én érdeklődésem és igényeim is változtak időközben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, örüljek-e, vagy ne, mindenesetre megnyugtat, hogy többen is osztozunk ezen a véleményen. Régebben én is rengeteget blogot követtem, és olvastam napi szinten (több, mint százra vagyok feliratkozva), ma viszont inkább már csak beírom a kedvenc blogjaim nevét a keresőbe, és úgy nyitom meg őket. Persze nyilván az én érdeklődési köröm is változott, de úgy érzem, fifty-fifty arányban járultak ehhez hozzá a fent leírt tapasztalataim is, így mostanában már főleg külföldi blogokat olvasok.

      Törlés
  12. Én személy szerint imádom a blogod. Gyönyörű képeid vannak és épp emiatt "szoktam ide". :) És amióta már az én blogom is egyre jobban elmegy a beauty kategóriától és amióta egyre inkább a gasztro téma foglalkoztat, azóta nem is sokszor kattintok rá például terméktesztekre, sokkal szívesebben olvasom például a te bejegyzéseid, vagy egy személyes blogot. Úgyhogy teljesen egyetértek a fenti soraiddal. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Betti, nagyon aranyos vagy! Ettől függetlenül nem mondom azt, hogy mindenkinek lifestyle blogot kéne írnia, de sokszor a 86. szponzorált testápoló, vagy a kizárólag reklám célra készülő outfit fotók mögött már nem találom a bloggert. ://

      Törlés
  13. Én csak pár napja találtam rá a blogodra. Nagyon tetszik a belőle áradó életérzés! És ahhoz, hogy valaki ilyet írjon, ahhoz érzék kell!
    És aki ráérez erre, az meg jó érzéssel ide is fog találni... :D
    Tényleg, a múltkor indítottam nyereményjátékot, hogy több rajongóm legyen az Fb-n. Nem viccelek, összesen 9-en játszottak rajta.
    Természetesen kisorsoltam a nyereményt, és eldöntöttem, hogy a közérdektelenség miatt nem sorsolok többet... :D
    Szóval nem lett több rajongóm, de így is megvagyok. A posztokat szívesen írom, mert közben kikapcsolódom, csak úgy mint blog olvasás közben. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszöntelek Lolli a blogon, nagyon örülök, hogy rám találtál, és köszönöm az elismerő szavakat! *.*
      Ez így is van rendjén, nem lehet csak a rajongók hajhászásáért blogolni (khm, azt hiszem, nem mindenki van ezen a véleményen a blogszférában), de mellette az is igaz, hogy mindenkinek jól esik az elismerés. Bennem pedig ilyenkor szólal meg az igazságérzet, mert valahogy mintha túl nagy lenne a szakadék a "nagy" blogok, és a kevésbé ismert, ámde legalább ugyanannyi energiát belefektető bloggerek között.

      Törlés
  14. Nézegettem a púderpamacsot, tetszik a blogod elsőre, de majd később olvasok vissza részletesebben, ha több időm lesz.
    Mostanában ez a téma nagyon ki lett vesézve a bloggerek között :)
    Elég sok blogot követek, újdonság volt, hogy a blogger elismerése a kommentelés, de ne írjunk csak annyit, hogy tetszik vagy jól néz ki az írás/ kép. Írjunk eredetit. Bár volt, aki azt is méltatta, hogy beírtam, nem tetszik.
    A nyereményjáték lehet jó is, a cégtől kapott termék tesztelése is, ha korrekt a leírás.

    Lolli, a játék miatt ne keseredjél el, nem mindenki szeret játszani, én sem, inkább megveszem, amit meglátok.

    Máskor meg azért írnak a bloggerek, hogy bezzeg most feliratkoznak a játék miatt csomóan :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a feliratkozásodat a blogra! ;)
      Igen, de talán nem véletlenül..., bennem már hónapok óta értek ezek a gondolatok. A laikus olvasókkal szemben, mi látunk, hallunk, és tapasztalunk olyan dolgokat, amik szerintem már nagyon sok blogger igazságérzetét sértették.
      A kommentek hosszúságát én sosem taglaltam, legyen az két szavas, vagy két soros, én ugyanúgy örülök neki. :)

      Igen, lehet jó egy nyereményjáték, és egy cégtől kapott termék tesztelése is, ha korrekt, és hiteles! Ahol viszont érezhetően azért sorsol ki a blogger egy ajándékcsomagot, mert ez is a közös együttműködés része (amiből nyilván mindketten profitálnak), de mondjuk ő maga sosem használná ezeket a termékeket, mert nem váltak be nála. :/

      Törlés
  15. Azt vettem észre, hogy mostanában egyre többekben megfogalmazódott ez, vagy ehhez kapcsolódó gondolat. Teljesen egyetértek veled, én mostanában már csak a személyesebb jellegű posztokra szoktam rákattintani. Ha valamire kíváncsi vagyok, akkor arra ott a Krémmánia, van elég vélemény ott is fent egy csomó termékről.

    Egy kicsit off: amióta aktív blogkövető vagyok, azóta teljesen elkapott ez a marketing gépezet. Eddig teljesen jól elvoltam a kis 5-600 ft-os körömlakkokkal, mostanában pedig egyfolytában Zoya, meg Picture Polish lakkok után fáj a fogam. Pedig kb fél évvel ezelőtt még a létezésükről sem tudtam. Bevallom, egy kicsit beauty -sznob is lettem, ezen éppen próbálok változtatni.

    Remélem, hogy a te blogod mindig ilyen marad, egyszerű, de mégis nagyszerű :) Mert ez így tökéletes :)

    Ada

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt hiszem, egyre többen látjuk, és tapasztaljuk a fenti jelenséget, és efölött már én sem tudtam szó nélkül elmenni. Nálam is a Krémmánia az első, ha egy új termékre keresek rá, vagy Carmenesque blogja. ;)

      Ezt nem csodálom, szerintem ezen a beauty sznob perióduson a legtöbb blogger átmegy, először talán kíváncsiságból, aztán már csak azért, hogy tartsa a lépést a többiekkel. Ez a gépezet engem is bedarált olyan egy évvel ezelőtt, amikor előtte például alig lakkoztam a körmeimet, hirtelen pedig úgy éreztem, az összes lakkra szükségem van, amiről csak olvastam. :DD Ilyenkor kell észnél lenni, és önmagunkhoz hűnek maradni, de ez nem mindig könnyű, főleg ilyen "nyomás" alatt.

      Köszönöm Ada, édes vagy! *.*

      Törlés
  16. Én éppen azért szeretem a blogodat, mert egyedi és különleges! :) Soha nem érdekeltek a kizárólag divattal és terméktesztekkel foglalkozó blogok, viszont a lakberendezési tippjeidet, a fotóid hangulatát és a kreatív ötleteket egyenesen imádom. Mostanában sok helyen olvastam erről a fent említett problémáról és témáról, és mint bloggert is nagyon foglalkoztat ez a dolog. (Ezért is választottam a szakdolgozatom témájául a nők által írt blogokat, azon belül pedig az érdekel, hogy ki miért vág bele a blogolásba, és mit tekintenek sikernek.)

    A Te blogodon látszik, hogy valóban szívvel-lélekkel csinálod, és főként önmagadhoz hűen! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De édes vagy Dóri, köszönöm szépen, igyekszem továbbra is ezen az úton maradni! :)

      Szuper ez a témaválasztás, ha kérdőívet készítesz, kíváncsi lennék egy-két blogger véleményére, persze a siker, és az elismerés talán két külön fogalom, de számomra nem létezhetnek egymás nélkül. :)

      Törlés
  17. Teljesen igazad van abban, hogy a blogolás olyasvalami, amit csak szeretettel lehet csinálni - ha nem a saját lelkesedésből ír valaki postot, az meglátszik. Kell az őszinte hang, és az, hogy az illető elkötelezett legyen az iránt, amiről ír. Ha belegondolok, a különféle magazinokról is azért mondtam le, mert egy idő után kezdett sok lenni a hirdetés, és az olyan cikk, amikben olyan ruhák és más termékek vásárlására akarnak megvenni, amik árban nagyon messze vannak a pénztárcámtól (meg a józan eszemtől), és mindezek mellett a valódi tartalom teljesen háttérbe szorult. Alapvetően azt szeretem a blogokban, hogy az ilyesmit ki tudom szűrni, és olyan tartalmakra tudok koncentrálni, ami tényleg érdekel (és sokszor az átlag magazinokénál sokkal színvonalasabb cikkeket írnak azok, akik ingyen, szeretetből csinálják a blogírást).

    Nem feltétlenül a szponzorált postokkal van a baj, hanem azzal, ami mögötte van. Vannak olyan blogok, ahol még az ilyen bejegyzéseket is szeretem, mert tényleg hitelesek. Tudom, hogy az adott blogger nem mond minden szembejövő lehetőségre igent, és csak azt mutatja be, amit ő maga is szívesen használ. Amíg ez nem telepszik rá túlzottan az adott blogra, addig részemről teljesen rendben vannak a szponzorált cikkek.

    Remélem a keserű szájíz hamar elmúlik a bloggerekkel kapcsolatban. Próbáld meg kizárni a látókörödből azokat, akik bosszantanak, mert amúgy sok klassz magyar blog van különféle témákban - én szeretek ilyenekre gondolni, amikor a bloggerekről van szó. Nekem ők (amiben te is benne vagy :)) számítanak igazán :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ebben teljesen igazad van, én is követek olyan blogokat, ahol előfordulnak szponzorált posztok is, de tudom, ettől függetlenül őszinte véleményt olvashatok a termékről. Magam ellen beszélnék, hiszen van olyan ajánlat, amire én is igent mondok, de nem fordulhat el egy blog pusztán ebbe az irányba, mert ahogy írtad is, az Olvasó ezt megérzi. Viszont itt kezdődik az ördögi kör, amit fent is említettem, hogy ezek a bizonyos blogok kerülnek be a köztudatba... És itt kezdek ideges lenni, mert ahogy Te is írtad, vannak igazán klassz magyar blogok különféle témákban (ilyen számomra Eszter blogja is), mégsem az ő nevük forog a köztudatban, holott sokkal érdemesebbek, és hitelesebbek lennének erre a "pozícióra".

      Törlés
  18. Huhhh... hát nem is tudom, hol kezdjem. Először is ott talán, hogy köszönöm az említést. :)
    Eszter oldalára nemrég találtam rá és el sem tudom képzelni hol bujkált eddig előlem. :D
    Tudod, hogy mennyire szeretem a blogodat, a stílusodat és a fotóidat és egyszerűen azt a kedvességet és őszinteséget, ami árad az egészből amit csinálsz. :) Mindig megdobban a pici szívem, ha a hírfolyamban meglátom, hogy új bejegyzést tettél fel. :)

    Amit írtál azzal 100%-ig egyetértek. Mostanában engem is a hideg rázogat attól, hogy csak görgetek-görgetek és mást nem látok, csak ilyen sajtóeseményen voltam, ilyen márkát mutatok be, ilyen szponzortált nyereményjáték... és sajnos egyre több blog, amit korábban kedveltem, kerül nálam a fekete listára ezért, mert úgy érzem, hogy elvesztették a hitelességüket és már bármiről hajlandóak írni amit ingyen kapnak.

    Amit mostanában még észrevettem, hogy sokan vannak olyanok, akik a másik hátán kapaszkodnak fel, vagyis próbálnak bekerülni a "körbe". Konkrétan a szavam elakadt amikor az egyik lány (nevet nem említenék, de remélem nem sértődik meg amiért elmesélem a sztorit, habár említette, hogy ő is ír majd róla) elmesélte, hogy egy viszonylag friss bloggerina összebarátkozott vele és a múlt héten kibújt a szög a zsákból és megkérdezte tőle, hogy nem vinné e magával egy bizonyos sajtóeseményre. Hát, ehhez azért rinocéroszbőr kell.

    Komolyan idáig fajul a dolog? Cégektől kuncsorognak, érdek barátságokat kötnek... mi lesz a következő lépés? Sminkcuccokat kunyiznak a drogériákban?! oO

    Igen, érthető, hogy mindenki szeretné a fílinget, hogy benne van a "körben" és ott vannak a közös Starbucks poharas fotók az Instán, meg a bloggertalis-csevejpartis képek és az ingyen cuccok is csábítóak... de hol marad a kreativitás, az egyediség, az öröm-blogolás, a szív, a szem, és a száj mert lassan már ki sem merik mondani amit gondolnak és elég sokan vannak, akik még a teszteket is elferdítik, arról nem is beszélve, hogy egymásnak sem merik megmondani a véleményüket. Hallottam olyanról egy olvasótól, hogy egy blogger egekig magasztalt egy krémet, amitől valójában allergiás reakciója lett, csak mert félt, hogy utána nem keresik meg.

    Csak remélem, hogy ha már ennyien ki mertük mondani amit gondolunk, előbb utóbb elindul valami, mert lassan úgy érzem a magyar beauty blogger társadalom is a magyar divatmagazinok szintjére süllyedt. Minden 2. oldal szponzorált és csak le akar nyomni az olvasó torkán valamit. Arról nem is beszélve, hogy mindent egymásról koppintanak. A magazinokról már rég lemondtam, had ne kelljen a blogger szférát is leírnom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...Apum kifigyelte, hogy egy ismerősünk állandóan az első sorba ül a vip rendezvényeken, hátha ő is díjat kap... :D

      Törlés
    2. Ugye, milyen szuper a blogja? ;)
      Ezt nagyon jól esik olvasni, köszönöm Anna! És annyiszor elmondtam már, de leírom újra, nincs számomra az a céges megkeresés, vagy sajtórendezvény, ami ennél nagyobb elismerést jelentene! ♥

      Oh, igen, a "baráti" kapcsolatok révén felkapaszkodók... Ez már nekem is szemet szúrt, fel nem fogom, hogy ez ilyenkor nem ciki az illetőnek?? A blogolás a legtöbbünknek egy hobbi, akkor miért kell úgy viselkedni, mint például az üzleti életben, és kihasználni egymást, a másik hátán felkapaszkodni?

      Mostanában egyre több külföldi blogot kezdtem el követni, és meglepődve tapasztaltam, hogy a több tízezres (százezres) olvasótáborral rendelkező bloggerek sokkal emberközelibbek tudtak maradni, és a több tucat komment ellenére is veszik a fáradtságot, hogy válaszoljanak pár kedves szóban. Nálunk sokan negyed annyit nem tettek le az asztalra, mégis képesek flegmán, a magas lóról beszélni... Olyan esetről is tudok, amikor az illető blogger képes volt egy termékbemutató végére beesni, felmarkolni az ingyen ajándékszatyrot, majd elköszönt. Hát ehhez is rinocéroszbőr kell. A másik kedvencem, amikor elvárják, hogy őket mindenki ismerje fel, mert annyi tisztelet nincs bennük a másik felé, hogy bemutatkozzanak... :$

      Örülök, hogy pár hete Te is kiírtad ezt magadból, és én is csak remélni tudom, hogy valami tényleg elindul, mert nem tudom, ez még hova folytatódhat így tovább.

      Törlés
  19. Egyetértek mindennel amit megfogalmaztál! Az enyém egy nagyon kis kicsi blog, amit mát több mint 5éve vezetek, de mostanában engem is elértek a megkeresések mondjuk nem is értem, mert nem szoktam teszteket írni, és hogy őszinte legyek nem is tudok, például nem sminkelek annyit, hogy részeletesen betudjak számolni egy alapozóról. Szépen megköszönöm a megkeresést, de nem élek vele, miért használjak olyan dolgot ami nem az én bőrtípusomhoz való, csak azért mert ingyen van. Tudom, jól, hogy az én kis blogon nem egy nagy was ist das, és sokszor fel is akartam már adni, de tényleg a szívemhez nőtt ,akár milyen is. :D
    Egyébként szerintem hazai viszonylatban a Tied az egyik legszínvonalasabb blog, nagyon szeretem minden bejegyzésedet. Leginkább azt szeretem benned, hogy nagyon közvetlen, barátságos, és emberközeli vagy. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ettől maradsz Te is hiteles az Olvasóid szemében, és ilyenkor bosszankodom, amikor neked is megfordult már a fejedben, hogy abbahagyd, pedig a Te blogod is ugyanolyan értékes, sőt tartalmasabb is, mint sok nagy blog. A könyvajánlóid hatására rögtön szeretném az összeset megvenni! ;) A másik, hogy sokszor nem értem, miért nem célirányosan keresnek a cégek együttműködésre bloggereket, mert Te érezted, hogy ezt vissza kell utasítanod, de sokan vérszemet kapnak, és innentől elkezd felhígulni a blogjuk.
      Köszönöm Zitu, nagyon sokat jelent, hogy így gondolod! Nagyon sajnálom, hogy idén nem jutottunk le Bükfürdőre, szívesen találkoztam volna Veled... :(

      Törlés
  20. Egyetértek azzal, amit írtál, azonban őszintén szólva engem kissé meglepett.
    Meglep, hogy épp Téged zavar ez a bizonyos jelenség, hisz a Te blogod teljesen más: gyönyörű, kreatív, ötletes, egyedi...
    Az én szememben nem igazán kelhetnek versenyre vele a szponzorált termékeket, vagy mostanában szinte tömeges sajtórendezvényeket bemutató nem túl informatív bejegyzések. Én személy szerint mindig inkább a Te képeidnél időzöm el, gyönyörködöm bennük (és irigykedem, hogy ilyen szépet tudsz ALKOTNI, mert ez valóban alkotás, én pedig ilyen kis gyarló vagyok :)
    Látom, hogy mostanában többen is írtak erről a jelenségről, részben egyetértek Veletek, részben pedig úgy érzem, hogy nincs félnivalótok. Nyilván van egy kisebb olvasói/írói réteg, aki csak a nyereményjátékokra és az ingyen ajándékokra gyúr, de Ti magatok is látjátok/érzitek, hogy a blogolás lényege nem ebben van, hanem abban, hogy hasznos információt, kreatív alkotásokat, bejegyzéseket adjatok-kapjunk (Tőled egy szépséges fotó formájában, mástól egy szép smink vagy outfit formájában) - hosszú távon úgyis ez marad fent! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Úgy van! Ezzel véleménnyel itt nagyon egyet értek! :))

      Törlés
    2. Tündériek vagytok Lányok, köszönöm, köszönjük a biztatást! *.*
      Engem ebben az egész szituációban az zavar, hogy amíg léteznek olyan kevésbé ismert, ámde rendkívül színvonalas, és alázattal bíró blogok is, mint például a Shine on silver, nekem mégis olyan bloggerek előadásait "kell" hallgatnom egy konferencián blogolásról, és "sikerekről", amíg ők köszönnek vissza egyéb online felületeken, magazinok hasábjain, kapnak díjakat, stb... akikből mindenfajta alázat hiányzik, és inkább ne firtassuk, hogy tettek szert a hatalmas facebook rajongótáborukra (tisztelet a kivételnek!). És amíg ezek miatt a blogok miatt a számomra igazán értékelhető bloggerek közül sokan gondolkodnak azon, hogy abbahagyják, mert úgy érzik, nincs helyük a blogszférában, akkor mérhetetlenül dühös leszek! A legtöbben persze nem a hírnévért csináljuk, de amikor valaki évek óta blogol (számomra kiemelkedő színvonalon), és mégis folyamatosan azt látja, hogy ugyanazok a blogok vannak körülrajongva, érthető az elkeseredése. Legyen igazad Pancsi, és remélem, hamarosan változik ez a tendencia!

      Törlés
  21. Válaszok
    1. Köszönöm Kinga, ez már nagyon kikívánkozott belőlem. ;)

      Törlés
  22. Úgy tűnik ez az év mindenfele ilyen. :)
    Én áprilisban tartottam egy rövidke szünetet, mert abban az időben konkrétan ugyanarról a termék(ek)ről írtak minden blogon és én nem akartam az n+1-edik lenni. Kerestem magamat, a mondanivalómat, aztán vissza is tértem...
    Most meg megint eljutottam ahhoz a gondolathoz, hogy abba kéne hagynom a blogolást - mondjuk most nem ihlethiány miatt, hanem mert semmi időm nincs rá munka és egyetem mellett... Engem nem érdekelnek az ingyen-cuccok, a felhájpolt darabok, az épp trendi de nem az én stilusomnak/pénztárcámnak megfelelő dolgok; és a blogom pedig megmaradt az online-naplónak, aminek nagyjából indítottam is & van egy kis olvasóközönségem is. :) Amúgy jó látnom, mennyit fejlődött az írásom, fotóim az elmúlt évek alatt. Ha van kedved, kukkantsd meg az oldalamat: voroskoromlakk.blogspot.hu

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Becsülendő, hogy felismerted ezt a helyzetet, és inkább tartottál egy rövidebb szünetet, minthogy semmitmondó posztokkal jelentkezzél, csak, hogy meglegyen a napi nézettséged, és elegen beszéljenek rólad. A blogolás lényege pont ez kell, hogy legyen, amit Te is írsz!
      Köszi a linket, be fogok kukkantani hozzád! ;)

      Törlés
  23. Azt kell, hogy mondjam büszkén, hogy Eszterrel nem mondtál újdonságot :) Bár ez a hülye blogspot már vagy háromszor ledobott a feliratkozói között (sajnos nem csak róla). Nyilván az én blogom nem egy irányadó valami, ezért engem nem keresnek halálra, de nem is baj, mert tesztet én csak arról szeretek írni, ami tetszik vagy amitől tényleg óva intek mindenkit. Az eseményekkel úgy vagyok, hogy biztos érdekesek, de vannak olyanok, amik engem abszolút nem érdekelnek, egy szakmai rendezvény (színház, opera), egy kiállításmegnyitó, egy lemezbemutató vagy egy olvasóest megvenne kilóra, igyekszem is ilyenekre járni, de valamiért pl egy Amnesia bemutatótól leszúrnám magam :D Sokkal jobban szeretem az olyan blogokat, amin érezhető az író egyénisége, igazából termékekről véleményeket inkább Krémmánián szoktam nézni, bármennyire szentségtörő. A te blogodra sose tekintettem beautysként; szoktam északi blogokat nézegetni (angolul nálunk sajnos nem divat írni) és azok hasonlóak: szívből jönnek, teli vannak szép képekkel, hétköznapjaikat és főzőcskézést is szoktak dokumentálni, de a kedvenc termékeiket és outfitet is mutatnak be. Szerintem ezek jó kombinációk :)
    Az, hogy kinek mi az igénye...mondjuk én a tanácstalan rokonaim miatt szoktam kívánságlistáról írni, mert sose tudják,hogy mit vegyenek nekem, de az ő kéréseiknek is szívesen teszek eleget :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Virág, ennek őszintén örülök! :D
      ÁÁÁ, "egy Amnesia bemutatótól leszúrnám magam" - ez oltári, és annyira őszinte, imádtam! :)))
      Szerintem ez nem szentségtörés, nálam is a Krémmánia az első, és emelem kalapomat az alapítói előtt! Én sem tartom magam beauty blognak, és nem is szerettem volna rájuk kiélezni ezt a posztot, ugyanúgy értettem például divatblogokra is. Mostanában én is épp az ilyen külföldi blogokra kattantam rá, szerintem sokkal közvetlenebbek, és emberközelibbek, arról nem beszélve, hogy érdekes módon még sincsenek elszállva maguktól, a hatalmas rajongótábor ellenére sem. Nálunk ennek épp az ellenkezője dívik, talán mert más módon tettek szert az ismertségre. :P

      Törlés
    2. Ebben a külföldi blogos dologban van valami, én is sok olyan blogot olvasok, amik hihetetlen olvasó tábor mellett is hitelesek tudnak maradni (nagyon tetszett például, amikor az A Beautiful Mess stába leírta, hogy néz ki náluk a szponzorált poszt, és milyen szűrőkön kell átmennie egy márkának, mielőtt együttműködnének vele). Kicsit talán más stílusú blog, de a népszerű magyar oldalak közül nekem az Urban:Eve az üdítő kivétel. Egyszer volt szerencsém találkozni a szerzővel, Viával, és tényleg olyan beszélgetni vele, mint egy kedves ismerőssel. Közben pedig ő is egy csomó márkával együtt működik, de egy percig nem gondolnám azt egyikről sem, hogy a lelkét adja el az ismertségért cserébe. Nekem ő az egyik nagy kedvenc, és a pozitív példa :)

      Törlés
    3. A Beautiful Mess nekem is nagy kedvencem! ;)
      Nagyon örülök, hogy hazai példának éppen az Urban:Eve-t emelted ki, számomra hatalmas pozitív csalódás volt Lívia, miután meghallgattam az előadását a Digital Divas Blogger Konferencián. A sikerei ellenére abszolút egy közvetlen, két lábbal a földön járó csajszit ismerhettünk meg, aki hihetetlen kedvességgel, és alázattal van az olvasói felé. Nem hiába kapott elsöprő tapsot az előadása után! :)

      Törlés
    4. Hű, biztos jó lehetett a konferencia, én csak a beszámolókat olvastam róla, és az alapján nagyon érdekesnek tűnt :)
      Amúgy tényleg nagy dolog, hogy vannak, akik a népszerűség mellett is meg tudják őrizni az olvasókhoz és a más bloggerkhez való kedves hozzáállást - nemrég elkeveredtem egy viszonylag friss blogra (3-4 hónapja írhatta a szerzője), és egy olyan pofátlan, kiosztós bejegyzést írt arról, hogy szerinte kinek, hogyan kellene blogolnia, hogy csak kamilláztam, hogy akkor most mi van... Más évek tapasztalata után sem merne ilyen sértően beszélni más blogokról... Mindegy, ilyenkor csak abban reménykedem, hogy hosszútávon az ilyenektől elpártolnak a normális olvasók :D

      Törlés
    5. Mondjuk úgy, hogy érdekes tapasztalatokkal gazdagodtam. ;)
      Szerencsére ez a poszt még nem jött velem szembe, de elhiszem, hogy kiakadtál rajta! Ez számomra olyan, mint amikor valaki kétes úton jut hírnévhez, mégis ő beszél arról, hogyan legyünk sikeresek. :$

      Törlés
  24. Nem értem miért, de csak most került a szemem elé ez a bejegyzésed, pedig követlek és naponta ránézek a frissítésekre. Na mindegy :) Először is köszönöm az ajánlót, nem értem hogy kerülte el a figyelmemet Eszter blogja. Nagyon igényes, nagyon szép.
    Rengeteg blogra vagyok egyébként feliratkozva, főleg beauty- és divat témában, de imádom a lifestyle blogokat is. A tiédet elsősorban azért, mert hihetetlen harmóniát sugall és mindig megcsodálom hogy milyen gyönyörű képeid vannak, te pedig abszolút egy két lábbal a földön járó, kedves és hiteles nőnek tűnsz számomra.
    Pont nem is olyan rég gondolkodtam én is hasonló dolgokról mint amit leírtál. Néha nem tudom, hogy fizetett hirdetést olvasok, vagy pedig blogposztot. Amikor a héten a huszonötödik teszt érkezik adott termékről, az nagyon kiábrándító tud lenni, legutóbb attól a bizonyos szempillanövesztőtől kaptam agybajt, amit szinte mindenki magasztalt, csak éppen a képeken nem látszott semmi változás. A legfelkapottabb blogok színvonala pedig a béka fenek alá süllyedt, amióta fut a szekér. Két kezemen meg tudom számolni, hogy mely blogokon kapok beauty témában hiteles és alapos információkat, igényes tálalásban. És ez utóbbi is nagyon fontos pont, mert sajnos manapság már olyanok is blogolnak, akiknek a fogalmazási készségük vetekszik a gugli fordítóéval, ráadásul a nyereményjátékoknak hála folyamatosan nő rajongótáboruk. És elárulom, hogy a hitelesek közül a legtöbb nem "híres" blog.
    Én még nagyon gyerekcipőben járok blogolás terén, és nem is az a célom vele, hogy végtelen számú rajongóm legyen, viszont rettentően jól esik, hogy az olvasóim szinte mindig kommentelnek a bejegyzéseimhez. Nekem ez sokkal nagyobb elismerés mint az, hogy hány ezer rajongóm van facebookon. Nem mondom azt, hogy nem játszottam még el a gondolattal, hogy mi lenne ha, de tudom, hogy sosem tudnám feladni a hitelességemet és a maximalizmusomat holmi ingyen kozmetikumért meg rendezvényért. Mondjuk nincs is a blogom kifejezetten a szépség témára kihegyezve, azt hiszem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A lényeg, hogy rátaláltál, és köszönöm a kommentedet Panna! ;)
      Nagyon jól esik, hogy így látod, érzed, köszönöm! *.* Régebben amúgy én is rengeteg blogot követtem napi szinten, de ma már egyre kevésbé olvasok kizárólag beauty, vagy divat témában, megcsömörlöttem tőle, hogy folyamatosan mindenki a legújabb alapozókat, rúzsokat stb. magasztalja az egekig, sokszor csak azért, mert szponzoráltan kapja. Ezzel a mondatoddal pedig abszolút egyetértek, hogy a hitelesek közül a legtöbb nem híres blog!
      És itt jön a képbe, amiről már feljebb is írtam, és Te is említesz, hogy nekik már semmi más nem számít, csak az, hogy minél több rendezvényen legyenek jelen, minél több like-ot gyűjtsenek facebook-on (erre persze vannak egyéb módszerek is :P), de számomra ez egy elég elferdült mércéje a sikernek. Hiszen hol marad az elismerés, vagyis az olvasói visszajelzés? Viszont senki ne várja, hogy egy online, személytelenné vált plakátfelület előtt meghajoljak.

      Törlés
  25. Nagyon egyetértek veled, mint ahogy előttem sokan mások. Bevallom őszintén, hogy bizonyos bejegyzéstípusokat már meg sem nyitok, mert nem vagyok kíváncsi a sokadik szortimentes posztra, és nem fogok csak azért megvásárolni egy terméket, mert mindenki agyon áradozik róla. Azt veszem meg, ami kell és ami illik hozzám. A blogomon pedig olyasmikről írok, amiket szeretek és amik engem foglalkoztatnak, ez lehet elmélkedés, beauty téma, stílustéma, recept, akármi. Ezért nem is mondom magamra, hogy ilyen, meg olyan kategória vagyok, mert nem tudom és nem is akarom besorolni magam sehova. Engem ugyan még nem hívtak el sehova és szerintem nem is fognak, de ha ilyen mégis megtörténne tuti nem veszíteném el azt, ahonnan kiindultam, mert azzal a blogom is elveszítené a lényegét. Maradok örök kutyulék még akkor is, ha ezzel nem török be a közszférába :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezzel én is így vagyok, nincs rá szükségem, hogy egy egekig magasztalt termékről írt (szponzorált) poszt újabb vásárlásra kényszerítsen teljesen feleslegesen. Én most már ha beauty posztot írok, igyekszem kizárólag olyan termékeket bemutatni, amik kevésbé ismertek, ámde annál hatékonyabbak, mert nincs annál jobb érzés, amikor az egyik Olvasóm háláját fejezi ki nekem, amiért olvasott nálam egy krémről, ami segített a nagymamájának az égett bőrsérülésén. Erről talán több érelme lenne hírt adni, mint egy 86. szortiment frissítésről...
      Kutyulék társként pedig puszillak Szilvi! :*

      Törlés
  26. Hát köszönöm a blogajánlást, tényleg eszméletlen szépek a képei, és már fel is iratkoztam hozzá. Téged pedig továbbra is imádlak, úgy, ahogy vagy <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet, efelől nem is volt kétségem. :D Tündér vagy Katy, de tudod, hogy ez kölcsönös?! ♥

      Törlés
  27. Az ingyen ajándékokhoz, azok eladásához, ajándákozásához annyit, hogy valószínűleg aki elkezd blogot írni 15-18 évesen másképp nem tudja finanszírozni, hogy az új, vagy menő termékeket be tudja mutatni, mert mégis miből? Leszámítva persze azt a szűk réteget, akinek a szülei tudnak adni. Aztán ha beindul a buisness nyilván nem fog senki nemet mondani. Amikor elkezdtem blogokat nézni, még a menők is Essence lakkokat teszteltek, normál árú ruhákban jártak, azóta Gucci tokot, Furla táskát mutogatnak, egy-két műtesztért azért megéri, nem? Ördögi kör ez... Aki meg úgy kezdi, hogy futja rá, megvannak a kedvenc sminktermékei stb. nyilván nem megy bele hülyeségek népszerűsítésébe, mert nincs rá szüksége. A blogod amúgy imádom:) A macskám nevét tőled loptam, Audrey lett ő is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben van igazság (hozzáteszem, én nem erre a korosztályra céloztam), a probléma viszont ott kezdődik, ha elferdíti az illető a véleményét az adott termékről, mert fél, hogy máskülönben nem keresik meg többet. Hát nem tudom, azért vagyunk itt páran, akik utasítottunk már vissza ajánlatokat, de mindenki maga dönti el, megéri-e neki elveszíteni a hitelességét, vagy azt, amit eddig képviselt az olvasói előtt pár ingyen termékért, vagy egy divathét belépőért.
      Oh, köszönöm, és puszi a cicád nózijára! :*

      Törlés
  28. Amikor elkezdtem blogolni valamiféle akarás volt bennem, hogy én be szeretnék kerülni a nagyok közé, akármilyen csúnyán is hangzik most, de ez is én voltam. Mostanra valahogy minden megváltozott. Annyira jól érzem magam, ahol most tartok, és annyi kedves embert ismerhettem meg, amit soha nem is gondoltam volna. Már nem hoz lázba egy-egy újabb trendkiadás, nem rohanok egyből a Rossmannba az Essence leárazás legelején, viszont jó informálódni mindenről. Igaz, így 16 évesen sokan elítélnek, én szeretem ezt csinálni teljes szívből.
    Kori, a Te blogodat pedig nem tudom elégszer dicsérni, példaértékű amit alkotsz nekünk, egyszerűen imádlak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Panni, én olvasom a blogodat. Légy szíves tegyél magasról azokra, akik elítélnek, mert rohadt jól csinálod, amit csinálsz :)

      Törlés
    2. Tündér vagy Panni, én is imádlak! ♥ Te viszont legyél büszke magadra, és arra, amit eddig elértél, a rosszakaróid pedig hidd el, egész egyszerűen irigyek rád, irigylik az érett gondolkodásmódodat, és azt a színvonalas munkát, amit online az olvasóközönség elé társz. Szerintem nagy jövő áll még előtted ezen a téren, és bárcsak így tudtam volna fotózni ennyi idősen! ;DD

      Törlés
  29. Jajj, Korinna, köszönöm, hogy említettél itt a kommentekben, olyan jó érzés, hogy szereted az írásaimat. :-)
    A bejegyzés tartalmára reagálva csak a kedvenc idézetemet írnám, én igyekszem eszerint blogolni:
    “You don't write because you want to say something, you write because you have something to say.” F. Scott Fitzgerald

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, hogy imádom, és hatalmas like az idézetnek! ;))

      Törlés
  30. Először is, nagyon tetszik a blogod, igaz csak pár napja fedeztem fel.
    A bejegyzéssel kapcsolatban, egyet is értek meg nem is. Szerintem nincs azzal gond, ha valakit felkeres egy cég, és az ő termékeikről ír bejegyzést, ha az valóban az ő és nem a vég véleményét tükrözi. Ahogy Te is írtad, csak mértékkel, ne csak erről szóljon az oldal.
    Azzal viszont teljesen egyet értek, hogy (sajnos) vannak olyan bloggerek, akik megveszik a legújabb és legdivatosabb ruhákat egy outfit fotózás kedvéért. Arról nem is beszélve, hogy pár héttel később eladják ezeket a ruhákat az olx-en és társain, vagy rosszabb esetben az olvasóiknak próbálják meg elpasszolni, sokszor irreális összegekért.
    Nagyon tetszik az oldalad és a képeid, biztosan vissza fogok még látogatni ide! Ne hagyd abba, amit csinálsz, mert jól csinálod!
    http://coralist.wordpress.com/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon aranyos vagy, köszönöm, és köszöntelek az Olvasóim között! :)
      Igen, igen, azzal szerintem sincs semmi baj, hiszen nálam is volt már rá példa, de, ha egy blogon szinte mást sem látok már, csak szponzorált bejegyzéseket, az nagyon nem szimpatikus.
      Oh, igen, erre már én is láttam példát, hát jót nevettem rajta, a kérdéses darabot több ezer forintért hirdette meg az illető az oldalán, a boltokban pedig már ennek töredéke volt akciós áron. Talán inkább erre kéne felhívnia az olvasók figyelmét, ahelyett, hogy hasznot húzna belőle... :P
      Még egyszer nagyon köszönöm! :*

      Törlés