Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. október 14.

Könyvajánló: Sweet White of Mine


A Glamour hétvége után talán sokan kíváncsiak lennétek egy beszámolóra, viszont tételes haul poszt helyett inkább hangulatképek, illetve outfitek formájában szeretném majd megmutatni az új szerzeményeket. Helyette ma az egyik születésnapi ajándékomba lapozhattok bele virtuálisan. ;)


Számtalan külföldi lakberendezési profilt követek Instagramon, így sikerült rábukkannom erre a könyvre is. Az írója, Carolina Franke két szenvedélyét testesíti meg a Sweet White of Mine, mégpedig a lakberendezését és a fotózásét. Mondanom sem kell, mennyire magamra ismertem az oldalakat lapozgatva. Gyönyörű, letisztult fotóival szemléltetve tárja elénk a landhaus és vintage stílus romantikus báját, amiért szerencsére nem kell Berlinig utaznunk, mivel számtalan apró ötletet meríthetünk a könyvből a saját otthonunk dekorálásához. Az oldalak tematikusan, évszakok szerint épülnek fel, megbújva egy-egy titkos recepttel, így mindig aktuálisan belelapozhatunk, ha inspirációra vágyunk. A könyv idei kiadás, így csak németül érhető el, de aki nem tud németül, a képek szerintem minden szónál többet mondanak!
Mi az amazon-ról rendeltük, ITT találjátok a linket hozzá. Ha pedig kedvelitek a shabby chic stílust, és Berlinben jártok, nézzetek be Carolina üzletébe (Town & Country Home), aki anno elsőként alapította meg vintage lakásdekorációkat árusító üzletét. Amíg viszont eljutunk Berlinbe, érdemes a blogjáról is (ITT) ötleteket szemezgetni. 



Remélem, sikerült egy kicsit átadnom a fotók által a könyv hangulatából, én odáig vagyok érte! Tipikusan az a könyv, amelyet érdemes az éjjeliszekrényünkön, vagy a dohányzóasztalunkon tartani, mert már a fellapozása is örömmel tölt el. Nektek van ilyen könyvetek? 

14 megjegyzés:

  1. Köszönöm az ajánlót, nagyon szép képek vannak a könyveb és te is szuper képeket készítettél róluk! :) Már megyek is a blogra nézelődni, biztosan találok néhány szuper ötletet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Rita, ezek a képek már magukért beszéltek, így nem kellett sok körítés hozzá! ;) Remélem, sikerült a blogról is inspirációt merítened. :)

      Törlés
  2. Már nagyon vártam ezt a bejegyzésed, és nem gondoltam volna, hogy könyvajánló lesz! *-* Németből középfokú nyelvvizsgám is van, viszont évek óta nem használtam, mostanában terveztem feleleveníteni a nyelvtudásomat - ez a könyv pedig éppen tökéletes lenne! :P Csodásak a fotók benne! Már meg is van, mit kérek a páromtól karácsonyra... :$

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is hasonlóképp vagyok a némettel, nagyjából 10 éve voltam középfokú szinten belőle, azóta inkább ne firtassuk... :P Így legalább Gergő is rákényszerül, hogy belelapozzon, és fordítson nekem. ;DD Örülök, hogy tudtam adni egy hasznos meglepi tippet, a párodtól pedig előre is elnézést érte. :P

      Törlés
  3. Gyönyörűek a képek, az ötletek pedig annál is szuperebbek, jajj :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Nekem pont az tetszik, hogy egyszerűek, de nagyszerűek, különösebb extra alapanyagok nélkül is megvalósíthatóak. :)

      Törlés
  4. Gyönyörű és abszolút a Te stílusod! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ;))) Hihi, rögtön mindent el is fogadnék belőle az utolsó csészéig! *.*

      Törlés
  5. Lassan majd te is kiadhatsz egy hasonló könyvet ;D
    Nagyon szépek a könyv képei és a fotóid is jól sikerültek róluk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aww... azóta felkerült egy titkos kívánság az álomtáblámra, de már annak is örülnék, ha egy ilyen csodás házban élhetnék! ^.^

      Törlés
  6. Látom a kötött puffot!!! Én is imádom itthon.....Hogy te milyen kincsekre tudsz bukkanni... Gyönyörű minden!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihi, jól kiszúrtad! :P Ez egy kicsit gombócabb, mint a tieid, és sajnos helyszűke miatt egyelőre mellőznünk kell. :/
      Látod, mondtam, hogy érdemes az Instagramon nézelődni! ;))

      Törlés
  7. Szia!
    Nemrég találtam rá a blogodra és végignéztem az egészet, nagyszerű ötleteket találtam, na és a fotók... hát azok egyszerűen szuperek! Bárcsak én is tudnék hasonló képeket készíteni! Egyébként nagyjából egyszerre kezdtünk blogolni, csak én más témáról írok.:)
    Van valami tipped, hol/hogy érdemes a fotózás alapjaival megismerkedni? Ha jól emlékszem azt írtad, hogy ahova te jártál, ott már nem indítanak ilyen tanfolyamot.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök, hogy rátaláltál a blogomra, annak pedig még inkább, hogy nem hiába, és sikerült pár tippet is találnod nálam. ^.^ Oh, nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen, de bevallom, a gasztro fotózás engem is kihívások elé állít. ;)
      Én a saját tapasztalatomat tudom csak leírni, nekem a fotósuli segített nagyon sokat abban, hogy megértsem az alapfogalmakat, és megtanuljam használni az alapvető gépi beállításokat, addig képes voltam kizárólag automata módban használni a gépemet. -.-
      Tanfolyam biztosan indul még (persze ez mindig a jelentkezők számától függ), csak elképzelhető, hogy most már csak tömbösítve. Nekem szerencsére még heti bontásban voltak az órák, így volt ideje leülepedni a tananyagnak, viszont ez kevés helyen van így. Érdemes lenne telefonon megérdeklődni, ha komolyan gondolkodsz rajta: http://kepzomuhely.hu/

      Törlés