Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. november 6.

48 Days til Xmas - Cozy accessories


Igaz, hogy még bő másfél hónap van hátra karácsonyig, de én valahogy sokkal jobban szeretem az ünnepeket megelőző hangulatot, amikor kikerülnek a téli dekorációk a lakásba, és kíváncsian lesem az első hószállingózást az ablakon át.


Mókusos párnahuzat - H&M Home (Köszönöm Eszti ♥)
Takaró - Ikea
Szőrös szőnyeg - Ikea
Fa tálca - Hobbibolt
Bögre - Ikea
Illatgyertya - Diptyque
Szívecskés tál - Butlers

Ha még emlékeztek a Lélekmelengető posztomra, szerepelt a kívánságlistámon pár téli párnahuzat, és egy kuckózós takaró is. A mókusos huzatról már-már lemondtam, ugyanis amikor érdeklődtem felőle az üzletekben, készlethiányra panaszkodtak. Hatalmas meglepetésemre a barátnőm viszont meglepett vele a szülinapomon! *.* Takaróból eredetileg egy másik fajtát néztem ki, de élőben ennek sokkal jobban tetszett a színe, és a puha kötött anyaga, úgyhogy végül emellett döntöttem. Elérhető egyébként bézs változatban is 7990.- Ft-ért, amit eléggé sokallok, de rengeteg helyen nézelődtem már, és alig találni 100% pamut változatot, a poliésztertől pedig irtózom.
A korábban vásárolt szőrös szőnyegemnek új funkciót kellett találnom, ugyanis a földre még elég rizikós bármit is leterítenünk, főleg olyat, ami színben erősen a kutyapelusra hajaz. :P Így kapott helyet a lábtartónk tetején, ahol még jobban is tetszik, mint a földre terítve.
A faragott kis fa "rekeszem" évek óta megvan, ezalatt számtalan funkciót betöltött már, ékszertartótól kezdve a fűszertartón át minden volt. Nagyjából azóta tervbe is volt véve az átalakítása, de most megérett bennem az elhatározás, és az eredetileg tervezett szalvétatechnika helyett egy fehér alapot szánok neki, amit majd visszacsiszolok az antikolt hatás érdekében. :)
A különleges formájú, vagy mintájú tányérokból és bögrékből sosem lehet elég, és az sem érdekel, ha nem halmozok fel egy teljes készletre való mennyiséget, csak egy-egy darabot, mert szeretem a változatosságot. A jelenlegi favoritom ez a virág (?) mintás bögre (795.- Ft), ami érdekes módon az új, téli kollekció része, de imádom, hogy ilyen részletgazdag, üde színfolt a klasszikus téli darabok mellett. A szívecskés tálkában pedig Apu mézeskalács prototípusai kaptak helyet, amit kötelező jelleggel véleményeznünk kell, hogy karácsonyig összeálljon a tökéletes recept. :D


L'Occitane shea vajas habosított kézkrém 

Nemrég beszereztem életem első L'occitane kézkrémét, ami úgy tudom, újdonságnak számít a magas shea vaj koncentrációjának (25%), és habosított állagának köszönhetően. Egyelőre szépen teljesít, persze kérdés, hogy birkózik majd meg a mínusz fokokban szétfagyott kezemmel. Az állagát, és az illatát viszont mintha nekem találták volna ki, mivel utálom a kimondottan krémes formulákat, az illata pedig mennyei, még kézkrémezés után egy órával is képes vagyok a kezemet szagolgatni. 1990.- Ft-ért nem kimondottan pénztárcabarát termék, de ez valóban egy mini kompakt luxus. 


Remélem, nem bántátok ezt a kicsit elő téli hangulatot, de én már tiszta dekorációs lázban égek, úgyhogy a hétvégi Joy-napokon irány az F&F Home, és a Kika Deco! ;) Apropó, én eddig még nem jártam a körúti Kika Deco-ban, Ti ismeritek? 

19 megjegyzés:

  1. Ezt az Ikeás bögrét én is kinéztem magamnak, elvileg a páromtól megkapom karira. Lecserélem a régi bögréket. Reggelente tejes kávét szeretünk inni nagyobb csészéből, talán ez jó lenne. Aranyos kis modern minta van rajta. :))
    Én a lassan már közönség kedvenc magyar Tibolina kézkrémet használom 350.- Ft-ért.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...mármint kézkrémet... :))

      Törlés
    2. Szuper képek! Nagyon hangulatos az elmosódott gyertyás-sütis, aranyos a mókusos huzat!! Nekem is van egy mókusos huzatom még tavaly vettem a JYSK-ben, elő kellene keresni:) Nekem még nincs téli, karácsonyi hangulatom, de a képeket nézegetve talán elindul bennem is valami:) Gyönyörűek! Eszter

      Törlés
    3. Véletlenül kicsit rossz helyre írtam, bocsi...:))

      Törlés
    4. @Lolli: Szerintem tökéletes a reggeli kávézáshoz. ;) Nemrég én is megváltam a régi bögréinktől, és helyettük inkább különlegesebb darabokkal töltöm fel a polcot. Szerintem ez egy olyan dolog, amivel a mindennapi életünkbe csempészhetünk egy kis színt, és vidámságot. :) Nálam már évek óta kívánságlistás volt egy L'Occitane kézkrém, és eddig ez az első kézkrémem, amiért örömmel nyúlok. :D

      @shine on silver: Oh, semmiség! Köszönöm Eszter, remélem, sikerül meghoznom a kedvedet hozzá, mert nagyon szívesen látnék Tőled is egy téli dekorációs posztot, és tudom, hogy rögtön mindent akarnék a fotókról! :'D

      Törlés
  2. elragadóak a képek! :) nekem is téli hangulatom lett

    VálaszTörlés
  3. De aranyos, hogy apud süt mézeskalácsot! :) és ezek a képek, oh, annyira gyönyörűek, imádom nézegetni őket, annyira szépek és hangulatosak :) Tényleg úgy bekuckoznék nálatok :3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, Apu cukrász, így nálunk mindig is ő volt a süti felelős. ;DD Hihi, de aranyos vagy, hogy ezt mondod, én csak igyekszem kihozni a maximumot a beázás miatt szűkössé vált életterünkből, titkon pedig már egy költözést tervezek. *.*

      Törlés
  4. Gyönyörű képek! Engem is elkapott már a karácsonyi láz, kár, hogy nincs hidegebb idő... Hogy tetszik a Diptyque? Én nagy rajongó vagyok....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Edit! Aww, odáig vagyok, és a Te posztod adta meg a végső löketet hozzá, eddig csak külföldi blogokon találkoztam a márkával. Nekem is a Mimosa, és az Oranger lett a két kedvenc illatom. ;)

      Törlés
    2. Igen, ez a kettő a legjobb (szerintem), de szinte mind jó, mondjuk én a nagyon édes illatúakat nem szeretem. Örülök, hogy kipróbáltad, nem olcsó, de magasan veri a hagyományos illatgyertyákat! Amúgy ez a fa tálca iszonyú édes, ha egszer megválnál tőle, én megveszem ;-)

      Törlés
    3. Hihi, oksi, észben tartom, habár addig lehet, hogy egy festés áldozatául esik. ;D

      Törlés
  5. nagyon szeretem a l'occitane kézkrémeket, sokadikat fogyasztom, ma is vettem a joy napok keretében, méghozzá rózsásat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most már én is megértem ezt a kézkrém rajongást, utánozhatatlan a "feelingje", a csomagolása egyszerre klasszikus, mégis újszerű, az illata és a hatása miatt pedig igazi női fegyver a táskánkban. :)

      Törlés
  6. Nagyon szépséges és hangulatos fotók. :) Imádtam őket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, ennek nagyon örülök Anna, köszönöm! ♥

      Törlés