Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. november 17.

Instant forró csoki


Úgy döntöttem, hogy ezt a borongós hetet egy forró csoki "recepttel" kezdem, amihez nincs is másra szükség, mint egy felolvasztható csokoládé pálcikára. 


Joy-napokon a Butlers-be is betévedtem feltérképezni a karácsonyi kínálatot, és többek között EZZEL a cuki plüss mézeskalács figurával távoztam. Mivel a 20% kedvezmény 5000.- Ft feletti vásárlás esetén járt vissza (ajándékutalvány formájában), kerestem valami apróságot, amivel kiegészíthetem az összeget, így akadtam rá ezekre a különböző ízesítésű forró csoki pálcikákra. Mi egy fehér csokisat, és egy karamellásat választottunk, de megtalálható még étcsokis, tejcsokis, és epres ízekben 590.- Ft-ért. Mindössze annyi a dolgunk vele, hogy forró tejben kevergetve felolvasszuk, ezt én még megspékeltem tejszínhabbal, és pár szem cukormentes habcukorral (Mellow Party) a tetején. :) A mellette látható édesség a kedvenc cukormentes csokis kekszem (Gullón DietNature), amit a Spar-ban szoktam venni a diabetikus részlegen. 
Mivel a forró csoki elkészítéséhez nem tüntetik fel a pontos arányokat, én először egy teljes kockát felolvasztottam egy körülbelül 3 dl-es bögrében, és ihatatlanul édes lett a végeredmény, ezért azt tanácsolom, felezzétek el, vagy hígítsátok fel két személy részére. Összehasonlításképpen a karamellás íz talán kevésbé édes, míg a fehér csokis valóban olyan, mintha olvasztott csokoládét innánk, de nekem nagyon ízlett. Elkészítés után pedig azonnal fogyasztandó, ha állni hagyjátok, könnyen visszaszilárdul a pohár tetején. ;)



Ti készítettetek esetleg már házilag hasonló pálcikákat? 

23 megjegyzés:

  1. Valahol össze vagyunk kötve, mert én is éppen egy csokis finomságról írtam :) Kóstoltam már ilyen pálcikásat és fincsi volt, az én kedvencem mostanában a Dr. Oetker-es forró csoki. Hmm... A bejegyzés képei most is csodálatosak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hehe, jót is nevettem reggel, amikor a facebookra posztolt tejszínhabos bögrés képedet láttam, a brownie pedig az egyik kedvenc süteményem! ;D Köszönöm, nagyon örülök, hogy tetszettek! :)

      Törlés
  2. Nem egészen értem, hogy ez a kis csoki hogy tud 3 dl-es tejet megízesíteni.
    Nekem most van egy kedvenc instant forró csoki receptem. Fanni, ezt neked is írom.:)
    Én is próbáltam már a Dr. Oetker-es forró csoki port, de az nekem nem lett elég sűrű, 1,25-1,5 dl tej meg valahogy nem egy adag.:)
    De most megjelentek a "bögrés puding" instant porok, amiből viszont TÖKÉLETES forró csoki készíthető!:D
    2-2,5 deci tejjel keverem ki, én még egy kanál cukrozatlan kakaót is keverek bele, egyébként ugyanúgy készítem el, ahogy a leírásban szerepel.
    És nagyon jó testes, sűrű forró csoki készíthető belőle, épp ahogy szeretem. (Kb olyan, mint a McCafés jobb napokon). Próbáltam korábban a kakaóhoz sima pudingport keverni, de sajnos nekem azzal vhogy nem működött, néha besűrűsödött, néha nem, néha utólag felhígult. Ebbe a bögrésbe többféle sűrítő és zselésítő anyag is van, nyilván ez segít a dologban.
    Egyébként én a "rendes" forró csokit még jobban szeretem, de ha táblacsokival, meg tejszínnel stb készítjük, akkor kétszer annyi kalóriát tartalmaz, és háromszor annyi idő elkészíteni. Barátom is forró csoki rajongó, és sikerült ezzel a recepttel levenni a lábáról.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig megy neki, igaz, így nem lesz olyan sűrű, mint a hagyományos forró csoki, habár ez nálam nem hátrány. ;) Valamiért fagyiban, és italban nem rajongok a kakaós, telt csokis ízekért, ezért is örültem meg, hogy ebből a pálcikából volt fehér csokis, és karamellás ízesítés is. :)
      Köszönjük a receptet, meg tudod mondani esetleg, hogy melyik márka bögrés pudingpora vált be Neked?

      Törlés
    2. Szívesen.:) Én kifejezetten a jó csokis forró csokiért és kakaós kakaóért rajongok.
      A bögrés puding is Dr Oetker.:) Ja és van vaníliás bögrés puding, abból pedig sűrű vanília (fehér csoki jellegű) itóka készíthető. Érdemes még egy kocka étcsokit belepottyantani tálaláskor.

      Törlés
    3. Húú, na ez jó hír, köszönöm a tippet, sima pudingporból is mindig a vaníliásat veszem, és jó ötlet az étcsoki is bele, ezt biztosan kipróbálom, köszi! ;)

      Törlés
  3. Nagyon jó, bár én drágának találom, otthon is elkészíthető, de persze ötletes (vannak Diy-ek). Azt megkérdezhetem, hogy az ikeas szőnyeget hogyan tisztítod? Sajnos nekem a beleragadt koszt nem viszi ki teljesen a mosógép az előírt mosás szerint (30 fok, kézi).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez viszonyítás kérdése, a Starbucks-ba beülni ennél sokkal drágább, szóval nekem ez amolyan arany középút. :) Oh, ahogy Te is írod 30 fokon, kézi programban, igaz, nálunk nincs a földre terítve a kutyus miatt (mivel sikerült pelenkának néznie :$), így a fotelben, és a puffra terítve kaptak helyet, ott kevésbé is koszolódnak. :D

      Törlés
  4. Nagyon szép fotók! Egyszer én is vettem egy ilyen pálcikásat (nem a Butlersben), 100% belga csokival, hááát... Nekem van egy tuti forró csoki receptem (blogon fent van, és nem sokkal több idő, mint egy ilyet elkevergetni). Tudom, tudom, nem lehet mindig mindent otthon kotyvasztani, és néha kell az instant, én se vagyok gasztronáci :-), de ezek (pláne a porok) nekem valahogy nagyon mű ízűek és rettentő édesek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De szép blogod van.
      A Dr Oetker instant puding szerintem is túl édes, de a plusz kanál kakaópor nekem megoldotta.

      Törlés
    2. Köszönöm Edit! Oh, pedig ha már 100% belga csokis volt, gondolom, többet vártál tőle... Emlékszem arra a posztodra, és képeken is nagyon guszta volt, nekem csak az a baj, hogy nem igazán kedvelem a kakaós ízeket -.- , ezért is örültem meg a Butlers-ben, hogy nem csak tejcsokis, és étcsokis változatok kaphatóak belőle. :)

      Törlés
  5. Ezek a képek csodásak, imádom nézegetni :) *-*

    VálaszTörlés
  6. Annyira imádom a képeidet, mindig olyan hangulatosak :) Forrócsoki imádom vagyok, szóval a tejcsokisat, fehér csokisat vagy epreset szívesen megkóstolnám :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon-nagyon jól esik ezt olvasni, köszönöm Barbi! ^.^ Az az érdekes, hogy én egyáltalán nem rajongok a forró csokiért, de a fenti ízesítések még nekem is bejöttek. :'D

      Törlés
  7. A diabetikus habcukrot hol lehet megszerezni? És mennyit ajánlasz belőle egy étkezésre? Sajnos nagyon el tud velem szaladni a ló, ha diétás/csökkentett cukortartalmú/paleo dolgokat találok és hát a mértékletesség lenne igazából mindennek az alapja :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huhh, mi itt nálunk a sarki boltban szoktuk venni, Mellow Party márkájú, cukor-, és zsírmentes, szürke csomagolású. Ha rákeresel, a Google is ad ki rá találatokat. ;) A teljes kiszerelés 75 g (150 kcal), igazából ez attól függ, hogy férsz bele a napi kalória értékedbe, de én 30 g-nál többet nem javasolnék belőle egy étkezésre, ráadásul édesítős, tehát nagyobb mennyiségben hashajtó hatású is lehet. :D

      Törlés
  8. Régebben a tesóm szokott ilyen instant forrócsoki tömböket hozni Ausztriából, de mostanában inkább magam készítem holland kakaóporból és vaníliapudinggal sűrítem. Így is készen van 5 perc alatt. A házi készítésű sós karamellszószommal csodás párost alkotnak. De a minap 1 evőkanál kókuszlikőrrel bolondítottam meg és úgy is nagyon finom volt. :P

    A képek egyszerűen csodásak. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Amikor a karamellszósznál tartottam, azt hittem, ezt már nem lehet tetézni, de a kókuszlikőrrel sikerült, biztosan nagyon fincsi lehet! :))
      Köszönöm szépen! *.*

      Törlés
  9. Gyönyörű képek! annyira ízléses fotóid vannak, szinte lemásznak a képről a fotóalanyok :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy Anita, köszönöm szépen! ♥

      Törlés
    2. Nagyon szívesen! :) tényleg fantasztikusan szép képeid vannak, imádok elmerülni bennük :))

      Törlés