Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. május 7.

A felújítás rögös útján

Amit a lakásról tudni kell:
Kompromisszum volt, hogy végül ide költöztünk a párommal, de egyáltalán nem bántuk meg! Hiszen egy kis kreativitással egy nem túl jó adottságokkal rendelkező lakásból is ki lehet hozni a maximumot!
Fontosabb paraméterek a lakásról:
  • 45 nm-es, másfél szobás
  • földszinti lakás, de így egy kis kert is tartozik hozzá :-)
  • külön van fürdő, WC, konyha, és egy kis gardrób 
Eddig elvégzett felújítások a lakáson:
  1. Először is kifestettük. Fehér színű volt a fal előtte, de már nagyon koszos volt, és itt-ott a vakolat is mállott. A szín kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy ne legyen túl sötét, hiszen alapvetően nem egy világos lakásról van szó. Én személy szerint nem szeretem a fehér színt, nekem túl rideg hatást kelt. Sokan érvelnek mellette, hogy könnyű a javítása (hiszen egy fehér színt egy nem képzett festő is fel tud kenni), és mindenhez megy. Ezzel nem is vitatkoznék, számomra csupán nincs meg az otthon érzete, egy fehér fal mellett. Mi egy egészen világos bézses színt választottunk ki, és azt kevertettük ki a festővel. Szóval nem kész színt választottunk! Először mindig egy kisebb falfelületen próbáltuk ki a színt, fontos, hogy a szín kipróbálása világosban, jó fényviszonyok mellett történjen! Illetve mindig meg kell várni a teljes száradást, mert addig vizes hatása van a festéknek, és utána jöhet rá a második réteg. Ha ez is teljesen megszáradt, akkor hozhatunk végleges döntést a színt illetően. Azonban fontos azt is figyelembe venni, hogy ami tetszik nekünk 1 nm-en, nem biztos, hogy annak 50 nm-en is ugyanolyan hatása lesz! Ezt mindig szem előtt kell tartani!
  2. Lecseréltük a radiátorokat. Régi alumínium radiátorok voltak, amik nem is esztétikusak, és csak porfogónak jók, ezért lapradiátorokat vettünk helyette. A fürdőbe pedig olyan törülközőszárítót raktunk, ami egy fűtőszál segítségével elektromosan is üzemeltethető.  A kazánt és a bojlert nem cseréltük le, egyelőre jól végzik a dolgukat! :-)
Már ettől a két lépéstől teljesen megváltozott a lakás arculata, az új radiátoroktól rögtön egy új lakás benyomását keltette, a jól megválasztott fal színe pedig harmóniát adott.
A lakásban mindenhol járólap van, ehhez nem is szerettünk volna hozzányúlni, mert tetszett a színe (bézses-barnás). Illetve a konyhában, fürdőben, WC-ben található csempékhez sem nyúltunk, mert az is tetszett nekünk, egybevágott a saját elképzelésünkkel. A lakás egyébként 10 évvel ezelőtt átesett egy nagyobb felújításon, akkor lett kicserélve a villanyvezeték hálózat, vízvezeték... Így ezzel is szerencsénk volt, így több pénzt tudunk áldozni a lakás berendezésére, mivel az előző lakásból egy bútordarabot se szerettünk volna megtartani. Arra vágytunk, hogy itt végre a berendezési tárgyak a saját ízlésünket tükrözzék!
 

4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó nektek, hogy együtt laktok :) picit irigylem :)
    csak arra vagyok kíváncsi, hogy mennyi idősek vagytok és mióta laktok együtt ? :)

    ui.: am nagyon tetszik a blogod, már végig is néztem az egészet, meglepődtem mikor elfogytak a bejegyzések :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, aranyos vagy! :)

      Szerencsések vagyunk, hogy együtt lakhatunk, habár ez májusi bejegyzés és még mindig nem értünk a felújítás végére! :D
      Én 26 éves vagyok, Gergő pedig 32 és másfél éve élünk együtt! :)

      Törlés
  2. Hűha, 26? sokkal fiatalabbra gondoltam :) ne vedd sértésnek :)
    Drukkolok, hogy mihamarabb befejezzétek, én is már várom ezt a lakáscsinosítgatós korszakot:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Általában fiatalabbnak szoktak nézni! :D
      Köszi, úgy legyen! Én is nagyon vártam már ezt az időszakot, hogy mindent a saját elképzelésünk szerint alakíthassunk ki, így próbálok erre gondolni, amikor túl sok a megoldandó probléma! :)

      Törlés