Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. június 3.

Napi bőrápolási rutinom 2. - Hidratálás

Sokáig én is abban a tévhitben éltem, hogy a zsíros bőrnek nem tesz jót a hidratálás, hiszen csak még zsírosabb lesz tőle. Ez azonban egy nagy tévedés, hiszen a zsíros bőrnek is ugyanúgy szüksége van hidratálásra, hiszen ha csak szárítanánk, annál fokozottabbá válna a faggyútermelés. És nem utolsó sorban egy zsíros bőr is lehet vízhiányos!

Én ezeket a termékeket használom hidratáláshoz:

Több hidratálót is próbáltam már, a legtöbbel az volt a problémám, hogy zsíros érzetű maradt utánuk az arcom, mintha nem szívódott volna fel teljesen. Ezeket a termékeket viszont imádom!

Babé Aloe Gél 100%: ezt a terméket több kozmetikus barátnőm is ajánlotta problémás bőr hidratálására. 100% aloét tartalmaz, olajmentes, nyugtató és hidratáló hatású. Nyugtató hatásának köszönhetően alkalmas bőrirritáció kezelésére is, akár lézeres kezeléseket követően vagy férfiaknak borotválkozás után. Én ezt használom a napi hidratáláshoz, nagyon hamar beszívja a bőröm és nem marad zsíros utóérzetem tőle.

Emami Gold Turmeric arckrém: valódi 24K-os aranyat és gyógynövényeket tartalmazó ayurvédikus krém. Késlelteti az öregedést, segít, hogy bőrünk tiszta és egészséges maradjon. Nagyon szeretem ezt a terméket, hihetetlenül kellemes és tiszta az illata. Nagyon hamar felszívódik, és csak úgy "ragyog" utána az arcom tőle. Az ára pedig igazán kedvező! Nem hiszem, hogy lenne még ilyen árfekvésű termék amivel ilyen látványos eredményt lehet elérni!
  
Liposoma Q10: ezt a krémet, vagyis inkább gélt azért vettem meg, mert állítólag minden eddig ismert készítménynél aktívabban, mikroszinten juttatja be a hatóanyagokat a bőrbe. Gélszerű, vitaminokkal és Q10-zel dúsított termék. Pár cseppet kell csak tenni belőle a kezünkre, és azt bemasszírozni a bőrbe. Kis mérete ellenére meglepően sokáig elég.

Jelenleg én ezeket használom hidratáláshoz, emellett pedig hetente teszek fel különböző pakolásokat, de ezekről majd egy következő bejegyzésben fogok írni részletesebben.

Próbáltátok már valamelyik terméket?  

2 megjegyzés:

  1. A bejegyzésed hatására én is vettem a Babé-s aloe gélből. Használtam már régebben is hasonló készítményt; a Gigi is gyárt hasonlót, természetesen háromszoros áron adják. A Babés aloe zselé akár fel is veheti a Gigissel a versenyt, viszont rossz pontjai az illatanyag és a színezék (a Gigis átlátszó). Amit nem nagyon értek, hogy ebben csillámok is vannak( de minek?!) Mindezek ellenére egyáltalán nem bántam meg, hogy én is vettem belőle, jól hidratál és nem vált ki semmiféle nemkívánatos reakciót. (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy te is vettél, és neked is bevált! Az illatanyag tényleg rossz pont, pláne azért, mert régebben nem tartalmazott, most viszont igen... De legalább hidratál, és tényleg nem vált ki semmilyen kellemetlen reakciót!

      Törlés