Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. június 7.

DIY - Kreatív fülbevalók!

Imádok kreatív lenni, ez elég sok tevékenységben megmutatkozik nálam, többek között szeretek ékszereket készíteni. A fülbevalók és a karkötők a kedvenceim! 

Most megmutatok nektek pár fülbevalót, amiket még régebben készítettem:

A felső sorban lévő színes, fa fülbevalók eredetileg karkötő alkatrészek voltak, de nekem karkötőben már túl sok lett volna ennyi szín, így párosítottam őket, és fülbevalók készültek belőlük! Így szinte a szivárvány minden színéből lett egy. Színes ruhákkal jól viselhetők, mert nem túl feltűnő darabok, de szépen kiegészíthetik az öltözékünket. 
Az alsó sorban lévő kis gömböket egy gyöngyös boltból szereztem be, rögtön többfélét is vettem belőlük, mert nagyon megtetszettek, és nagyon jól mutatnak a fülben.
A legalsó sorban lévő fekete-fehér dobókocka az egyik kedvencem! Szerintem nagyon egyedi, és jól fel lehet dobni vele egy egyszínű fekete vagy fehér felsőt.


Elkészítés:

A gyöngyön lévő lyukak minden esetben adottak, így ezzel nem kell foglalkoznunk. Pár segédeszközre azonban minden esetben szükségünk van, de ezeket hobbiboltból könnyen be tudjuk szerezni. Mindenképpen szükségünk lesz egy harapófogóra, szerelőpálcikákra, ezek lehetnek gömbös, hurkos, vagy talpas végűek. A választásnál vegyük figyelembe, hogy mekkora az adott gyöngyben a lyuk átmérője, és ez alapján válasszunk hozzá pálcikát, nehogy átszaladjon a gyöngyön. Szükségünk lesz még pici karikákra is, amit kapocsként alkalmazunk a fülbevaló akasztója és a dísz között. És nem utolsó sorban fülbevaló akasztót kell beszereznünk, itt is többféle variációból választhatunk. 
Az elkészítés egyáltalán nem ördöngösség. A kiválasztott gyöngyön keresztül szúrjuk a megfelelő pálcikát, majd harapófogó segítségével olyan hosszúságúra vágjuk, amilyenre szeretnénk. A szerelőpálca fenti végére szintén harapófogóval készítünk egy kis hurkot. Ebbe a hurokba akasztjuk bele a kis karikát, majd rátesszük az akasztóra, és készen is vagyunk! 
Bármilyen gyöngyöt választhatunk, amit el tudunk képzelni fülbevalónak, így akár pár száz forintból a kedvenc ruháinkhoz színben passzoló fülbevalókat tudunk készíteni!  

Segédeszközök és pár elkészítésre váró gyöngy

Hogy tetszett nektek ez az ötlet?

2 megjegyzés:

  1. Ilyen fülbevalóállványt szeretnék én is.Hol vetted?Fabrikáljon már G.nekem is egyet:) hihihi

    VálaszTörlés
  2. Ő csinálta! :-)) Amúgy nem bonyolult, összeragasztotta a kis léceket, és fúróval fúrt rá lyukakat! De majd mondom neki, csak most lekötik a szekrények! :-)

    VálaszTörlés