Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. augusztus 8.

Álmok nélkül nincsen holnap!

Billentyűzetet ragadtam, és most egy líraibb bejegyzés következik, remélem azért nem bánjátok! 

Ha érdekel a cikk további része is, kattints a tovább gombra!

Nemrég nekem is döntést kellett hozni az életemben, hogy melyik utat járjam tovább. A mások által kitaposott ösvényt kövessem, vagy a saját sárga köves utamat járjam végig.
 
Én az utóbbit választottam. Eddig a döntésig persze nem volt könnyű eljutni, komoly harcot vívtam legfőképp saját magammal. A legtöbben meg akarunk felelni a szüleinknek, a barátainknak, a társadalomnak, egy elvárt ideálnak. És saját magunknak? Valahogy ez a kérdés csak ritkán hangzik el a fejünkben,  pedig ez lenne a legfontosabb. Ne egy mások által elvárt életet éljünk, még, ha sokak szerint az is a helyes út. De azok az emberek nem érzik, hogy számunkra az az út tövisekkel van szegélyezve. Azt csak mi érezzük, hogy nem a helyes irányba tartunk. De nem merünk lépni, mert félünk a külvilág reakciójától. Pedig ez a legfontosabb lépés a saját boldogságunk irányába! Merjünk változtatni, letérni a kijelölt ösvényről, és a saját álmainknak élni! 

Az ember hajlamos beleszokni egy élethelyzetbe, egy örök mókuskerékbe, ahonnan fél kilépni, és csak a mentségeket keresi döntéseire. Mert Mr/Mrs Áloméletnek annyival könnyebb volt elérni azt a célt, mert.... gondolják, és itt jönnek a kifogások, amivel saját magukat próbálják becsapni, és kibúvókat keresnek gyávaságukra, hogy ők miért nem a saját életük leélése mellett döntöttek.

Ilyenkor kell kiállni magunkért, és olyan döntéseket hozni, ami a saját céljaink eléréséhez segít hozzá. Ez a döntés persze nem könnyű, lehet, hogy főiskolát, munkahelyet kell majd váltanod, vagy egy idegen országba kell költöznöd, esetleg nélkülöznöd kell egy ideig. De ezek a nehéznek tűnő döntések segítenek majd Téged céljaid megvalósulásához! Ahhoz, hogy később ne legyen mit megbánnod, ha egyszer visszatekintesz.... Ezt az utat senki nem tudja bejárni helyetted, Neked kell megtenni! És ha eléred a célodat, biztos élvezni fogod a siker mámoros ízét, de amire emlékezni fogsz, és amire büszke lehetsz az az odáig megtett út, ami maga az élet!

Nem állítom, hogy én megtanultam 100%-ig kiállni magam mellett, hiszen néha könnyebb beletörődni valamibe, mint küzdeni ellene. De igyekszem, és minden nap próbálok egy kis lépéssel közelebb kerülni a saját céljaimhoz! Nem lehet egy nap leforgása alatt valakiből híres jogász, szívspecialista, vagy elismert színész. A célok azért kellenek, hogy tudjuk hova tartunk, és mert álmok nélkül nincsen holnap!


Ez most kikívánkozott belőlem, remélem nem haragszotok! 

17 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. :) Ezt még nem szeretném elkiabálni, de a lényeg, hogy ha minden jól megy szeptembertől tovább fogok tanulni, és merőben mást, mint az eddigi szakmám! :)

      Törlés
  2. Ezt nagyon szépen megfogalmaztad Kori!
    Minden szava nagyon igaz!
    Jó volt olvasni!
    Remélem eléred a céljaidat! :D

    VálaszTörlés
  3. Egyedül az a fontos,hogy magaddal legyél rendbe. Akkor magabiztos leszel és sokkal könnyebben hozol, jó döntéseket. Én is ezt tanulom,most újra,hisz azt hittem,hogy az életem már rendben van,de az ÉLET nem így gondolta. Nehéz,lesznek mindig rögös pillanatok,de csak előre és akkor nem lehet baj! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van! :) Akkor kívánom neked, hogy újra megtaláld a saját utadat!

      Törlés
  4. nagyon igaznak gondolom amit leírtál, egyet értek veled és jólesett elolvasni :)

    VálaszTörlés
  5. Örülök, hogy a saját utadra mersz lépni. Én sajnos sokáig nem mertem. Még most is csak próbálok elindulni abba az irányba, amerre a saját utam lesz, de tudom, hogy még messze van. De valamit nagyon elrontottam annak idején, amit bánok és remélem, hogy nem futottam ki még az időből...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is csak nemrég léptem a saját utamra, nekem is messze még a cél, és rossz a bizonytalanság, de igyekszem bizakodó lenni! Ne hidd azt, hogy késő, szerintem sose késő ahhoz, hogy a saját utunkat járjuk, és itt is igaz a mondás: Jobb később, mint soha! :)

      Törlés
  6. Szorítok, hogy sikerüljön megvalósítani mindent, amit kigondoltál! :-)

    VálaszTörlés
  7. Úgy látom ez a bejegyzés sokunkra igaz. De folyamatos változás az élet, ha elértünk egy célt, nem szabad belenyugodni, megpihenni, hanem újabbakat kell kitűzni magunk elé, ez visz majd minket tovább az úton!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nagyon igaz, amit írsz, valóban mindig kellenek új célok! Örülök, hogy ennyien osztjátok a véleményemet! :)

      Törlés
  8. Egyetértek a többiekkel, a lényeg, hogy magadnak próbálj meg megfelelni, hiszen nem anya, apa, és az ismerősök fogják élni a Te életed. Ezt soha nem is értettem, miért kell más életébe belepofázni :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos azt hiszik, hogy ők jobban tudják, meg ugye ők mindig csak jót akarnak! Csak azt nem veszik észre, hogy mi teljesen mást akarunk! :)

      Törlés