Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. augusztus 12.

Bioderma Sébium Pore Refiner - tág pórusú bőrre

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én rettenetesen szenvedek a zsíros bőrömmel és a tág pórusaimmal, különösen ebben a nyári kánikulában. Többféle terméket is próbáltam már a probléma elhárítása érdekében, legutóbb a Bioderma Sébium Pore Refiner termékcsaládját, amely kifejezetten tág pórusú bőr ápolására lett kifejlesztve.


Ha ti is küzdötök hasonló problémákkal olvassátok el a teljes bejegyzést!

Először csak a pórusösszehúzó krémükért indultam a gyógyszertárba, de akkora szerencsém volt, hogy éppen belefutottam egy akcióba, így 4099 Ft-ért a termék mellé ajándékba kaptam egy arc- és sminklemosót, és egy krémet is zsíros bőr ápolására. 

Bioderma Sébium Pore Refiner - Pórusösszehúzó krém kombinált vagy zsíros bőrre:


Elöljáróban annyit elárulok, hogy nagyon megkedveltem ezt a terméket! 

A doboz hátoldalán található leírás jól összefoglalja a krém jellemzőit:


Valóban azt is nyújtja, amit ígér. A pórusaim kisebbnek tűnnek miután felviszem a krémet a bőrömre, ezáltal egy sokkal egységesebb bőrfelszínt eredményez. Nem állítom, hogy abszolút láthatatlanok lesznek (ezt nem is ígéri), de szerintem már ez is teljesítmény! Színezett hidratáló előtt mindig ezt viszem fel az arcomra, így sokkal szebb összképet kapok. Megelőzi a pórusok eltömődését, ehhez annyit fűznék hozzá, hogy nem lett kevesebb mitesszerem mióta használom, lehet, hogy ahhoz sűrűbben kéne kenegetni vele az arcomat, viszont mattítás terén nagyon meggyőző. Nekem ebben a melegben akár óránként is lehetett újra púderezni a T-vonalban, így viszont akár 4 órát is kibírok anélkül, hogy újra a táskámba kéne nyúlni korrigálásért. 
Az adagoló fej kialakítása is praktikusan nagyon keskeny, így tényleg kis mennyiséget tudunk nyomni belőle a kezünkre. A krém könnyedén elkenhető a bőrfelületen, és valóban nagyon hamar beszívódik. Néha az az érzésem, hogy túl hamar, mielőtt még rendesen elkentem volna mindenhova. A kiszerelés 30 ml-es, ez kevésnek tűnhet, de valóban sokáig elég, mert csak keveset kell használni belőle.

Szeretnék megemlíteni egy ugyanilyen hatást nyújtó krémet, csak eggyel magasabb árkategóriából, ez pedig a Clinique Pore Minimizer termékcsalád tagja.


Sokáig ezt a krémet használtam, csak nagyon drágállottam érte a majd 7000 Ft-os árat. Ezért az árért 40 ml krémet kapunk cserébe, viszont hónapokra elegendő. A fej kialakítása itt is nagyon praktikus, takarékosan adagolható. A készítmény állaga hasonló a fent említett Biodermaéhoz, csak kicsit könnyebben eldolgozható a bőrön. Hatásában ugyanolyan matt és egységesebb bőrfelszínt eredményez, és valamivel tartósabbnak ígérkezik. Ezt a terméket is bátran ajánlom mindenkinek pénztárcájukhoz szabva.

Bemutatom a két ajándékba kapott Bioderma terméket is.

Bioderma Sébium H2O - micellás arc-és sminklemosó:


A másik kedvencem ez a micellás lemosó lett, amiből, mint látjátok szépen fogyott! Már az illatát is imádom, nagyon kellemesen "tiszta". Szépen leszedi a szennyeződéseket, miközben egyáltalán nem szárítja, vagy irritálja a bőrt. Utána hihetetlenül tisztának és hidratáltnak érzem az arcom, és kellemesen matt lesz a tapintása, ebből is látszik, hogy jól oldja a zsírréteget. És ezt a hatást sokkal tovább érzem, mint bármelyik drogériás lemosó használata után. Ha elfogy, biztos újra veszem ezt a lemosót is. 

Bioderma Sébium AKN - aktív krém a zsíros, mitesszeres bőr ápolására:


Ez természetesen csak egy 5 ml-es teszt kiszerelés, a teljes krém 30 ml-es. 
Ez az egyetlen termék, ami nekem abszolút nem vált be. Állagra hasonló a pórusösszehúzó krémükhöz, de ennél felvitel után úgy érzem, hogy nem lélegzik a bőröm, és az illata is borzalmas, nagyon "műanyag". Ráadásul olyan, mintha csak egy réteget képezne a bőrömön, amit az ujjaimmal le is tudok "dörzsölni" róla. Ebből sose venném meg a teljes kiszerelést, de így tesztelésnek hasznos volt.

Végezetül egy összefoglaló kép a Bioderma Sébium termékekről:


Összességében a pórusösszehúzó krémüket, és a H2O micellás lemosójukat nagyon megkedveltem, bátran ajánlom másoknak is.

Ti használtátok már valamelyik terméküket? Nektek mi vált be tág pórusú bőr esetén?

Ne feledjétek, hogy nyereményjáték indult a blogon! Az oldalsávban megtaláljátok a linkjét!

16 megjegyzés:

  1. Én is ilyen bőrrel szenvedek. Ráadásul kozmetikusom mondta hogy nálam ez hormonális adottság.És hát hozzám képes ez normális. Meg, hogy krémmel ezzel külsőleg sajnos sokat nem tudok javítani. Én mégis nagyon tudok szenvedni. Főleg attól hogy hamar átfényesedik és ilyen koszos hatású lesz. Pedig törődök vele.

    Most ami bevált az az, hogy Sörélesztő tablettát szedek a B-vitamin miatt.
    És próbálok nagyon kevés terméket használni. Nemrég tértem át az Ilcsire, és eddig ár-érték arányban nekem ez vált be legjobban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahhoz képest, amilyen nekem is volt a bőröm, ne panaszkodjak, de engem is nagyon tud zavarni, úgyhogy megértelek!
      Sörélesztőt én is szedtem anno, sajnos nekem nem sokat segített.
      Ilcsi termékeket én is használtam/használok, neked melyik vált be?

      Törlés
    2. Írtam e-mailt. Egy kisebb regényt. :)

      Törlés
    3. Köszi, hogy visszaírtál! :) Olvastam, és ígérem jövök majd én is egy kimerítő válasszal! :D

      Törlés
  2. Szia. Nemrég találtam rád, nagyon tetszik a naplód, színes, csajos, pont rám fért egy ilyen a két gyerekezés mellett :) Az egészségmegőrző rovatodban ajánlott Peralgint is azért vettük meg a férjemnek, mert nálad jól teljesített. Egyenlőre még nem tombol nála a parlagfű allergia, remélem nem is fog!
    Amiért most klaviatúrát ragadtam, az a fenti bejegyzés miatt történt.
    Nekem is van T vonalam, régen használtam Oriflame aloe-s, majd Clearoderm készítményeket, de igazán tényleg nem sokat változott a helyzet. Aztán egyre kevesebb dolgot kentem, kenek magamra és érdekes módon, nem lett rosszabb. De... Amit megfigyeltem, hogy a táplálkozáson sokkal több múlik. Kenhetnék egy csomó csodaszert a bőrömre, ha közben tömöm magamba a sok tejterméket, péksütit, édességet, stb. Nálam az is baj, hogy nem iszom eleget, amitől szintén rosszabb az állapotom, mint lehetne. Nálam egyértelművé vált, hogy főképp belülről kell kezelnem a gondot. A krémezés, ápolás átlényegült olyasmivé, hogy jól esik ősztől tavaszig, de nyáron elvagyok nélküle is :)
    üdv:Marcsi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor nagyon sok szeretettel köszöntelek nálam! :D És köszönöm a kommentedet is, el sem hiszed, hogy milyen jól esett! Nagyon remélem, hogy nála is be fog válni, azt tanácsolom, hogy inkább kezdje el egy kicsit előbb szedni (akár csak napi 1-et), ne csak akkor, amikor már baj van! Ha érezné, hogy kezd kijönni az allergia, akkor pedig nyugodtan lehet napi 2-őt, 3-at is beszedni belőle! :)
      Nekem sajnos hormonális alapon van a zsírosodás, mert nemrég raktam le a bogyót.. A táplálkozáson valóban sok múlik, és tény, hogy sokat bűnöztem mostanában (dietetikus létemre valóban szégyen..) Tejterméket nem nagyon szoktam fogyasztani, mert laktóz érzékeny vagyok, de nasizni sajnos szoktam! :) Tervezek is egy fogyókúrát, méregtelenítést, majd beszámolok róla, hogy hosszabb távon mit sikerül elérnem vele!

      Törlés
    2. Eddig még mérsékeltek a tünetei, de a szemkönnyezés már elkezdődött. Nagyobb gondunk, hogy az 5 évesünk is sokat tüsszög, köhécsel :( Neki is adjuk, csak kinyomjuk a kapszulából a tartalmát. És szeptember elejére van időpontja allergológiára.
      Ha-ha, gondoltam, hogy bűnözgetsz :) De már csak ilyenek vagyunk. A laktózérzékenységről én is tudnék mesélni... A méregtelenítő kúrádról is szívesen olvasnék! Én is tervezek, csak fogyókúra nélkül, de nem tudom mit is kéne csinálnom :) És még annyit, hogy régen én is szedtem a Diane-t a problémás bőröm miatt, de akkoriban még nem tudtam, hogy laktózérzékeny (meg ki tudja mi még) vagyok és átmenetileg segített is, de aztán abbahagytam és megcsúnyult rögtön.
      Légyszike áruld el, hogy milyen szemcseppet használsz allergiára! :)
      M.

      Törlés
    3. Ebből a lila kapszulából, hogy tudjátok kinyomni a tartalmát? Azt vettétek meg amelyikről írtam? Mert zselé kapszula formájában is létezik, de az nem olyan hatásos! Nekem anno az allergia vizsgálaton az jött ki, hogy mindenre allergiás vagyok (mindenhol bepirosodott a bőröm), el sem hitte a dokinő! :) Ez a kis kapszula viszont rengeteget segített! Talán a macskaszőr allergiám maradt csak meg..
      Tervben van egy ilyen táplálkozásos sorozat megírása is. Én nem vagyok híve a drasztikus méregtelenítésnek, szerintem akkor is kell rendesen enni, csak meg kell válogatni, hogy miket. Pl kétszer csináltam már egy egyhetes méregtelenítést barna rizzsel. A barna rizs nagyon hatásos béltisztító! Mellé sok zöldség és folyadék.
      Én is Diane-val kezdtem, de nekem ott nem volt gond a laktózzal, mert elég keveset tartalmazott. Aztán még két másik bogyót is szedtem, végül leraktam. Féltem is, hogy visszajönnek a bőrproblémáim, de "szerencsére" csak zsírosabb lett a bőröm.
      Spersallerg szemcseppet használok, háziorvos tudja felírni! :)

      Törlés
    4. Hát, sötétbarnás inkább a külseje és valami fogóval tartja a férjem és úgy préseli ki :) Még nem láttam, de megnézem :)
      Én egyszer egy hétvégén léböjtöltem, nem ettem semmit, talán kis gyümölcsöt és hétfőre teljesen kicserélődtem, felfrissültem, megszépültem :D Legalábbis ezt mondták a kollégák.
      Köszi a szemcseppet! Jó pihenést!
      M.

      Törlés
    5. Igen, nekem olyan nagyon sötét lilának tűnik! Olyanokat mondjuk én is szoktam, hogy gyümölcs napot tartok, és akkor egész nap csak gyümölcsöt eszem, az is nagyon frissítő tud lenni! De egy hétig azért nem bírnám! :)
      Köszi!

      Törlés
  3. Nekem is ugyanez a problémám...hiába használok akármit a bőrömre, semmi nem használ, a bőröm "lekezelése" után 2 órával már érzem, hogy ismét nagyon zsíros... Gondoltam, hogy talán a sokfajta mindennel, amit eddig kipróbáltam egy kicsit rá is segítettem a dologra, így most már a Kék-Lukácsra váltottam át (írtam is róla egy rövidke postot), vele már elviselhetőbb a dolog, de pl. a kánikulába ez sem használt. De ha neked bevált ez a termékcsalád, akkor én is beruházok rá, hátha...szóval köszi a tippet! (:

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na ugyanígy voltam vele én is! Én is elég kevés terméket használok a bőrömre, de ez a zsírosodás nem akart enyhülni. A Kék-Lukácsot nem ismerem, de be fogok nézni hozzád! :) Biodermát tényleg tudom ajánlani, de az AKN krémüket messziről kerüld, a többi viszont tényleg jó! :)

      Törlés
  4. Én a sminklemosót használtam, és nagyon szeretem. :-) Lehet, hogy kipróbálom majd a többit is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a sminkelmosót én is imádom! :) A pórusösszehúzót nagyon tudom ajánlani, de az AKN krémüket kerüld el!

      Törlés
  5. Jó kis akció volt,szerencse. Örülök,hogy írtál,lehet kipróbálom én is,mert ez a T vonal idegesít... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, jól kifogtam! :) Tényleg nagyon hatásos a mattítójuk, majd számolj be róla, nálad, hogy teljesített! :)

      Törlés