Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. október 22.

Egy óra két élete

Már lassan egy éve keresem az ideális órát, egy amolyan időt állóbb darabot, de vagy nem tetszik semmi a bolti kínálatból, vagy iszonyú jó érzékkel sikerül a legdrágább darabokat kiszúrnom.
Végül már kezdtem feladni a reményt, amikor jött az ötlet, hogy körbe kéne néznem otthon az elfeledett órák között. Így akadt a kezembe nagymamám egy régi órája, ami egy kis átalakításnak köszönhetően teljesen új megjelenést kapott!  


Kattintsatok a tovább gombra, ha kíváncsiak vagytok, előtte, hogy nézett ki az óra!


Amikor körvonalazódott előttem, hogy milyen órát is keresek, a legfontosabb szempont a letisztultság és egyszerűség volt. Szerettem volna, ha minél visszafogottabb a számlapja és lehetőleg keskeny kialakítású, mert nagyon vékony a csuklóm. Így amikor a sok régi óra között megpillantottam ezt a darabot is, nagyot dobbant a szívem.


Ezen a képen jól látszik, hogy a számlapján az üveg betört, az elem sem járt benne évek óta és ezzel a fekete szíjjal nem éppen egy imponáló darab, de én láttam benne a lehetőséget. Kerestem is itt a környékünkön egy órást, ahova elvihetném javításra.
Először az elemet cserélte ki benne, hogy kiderüljön, maga a szerkezet működőképes e. Szerencsére az volt, így neki is állhattam válogatni a szebbnél szebb bőr szíjak közül. Barna és fehér színek között vacilláltam, de végül emellett a különlegesebb "pöttyös" hatású fehér szíj mellett kötöttem ki, szerintem ettől sokkal modernebb megjelenést kapott az óra. Még hátravolt az üveglap cseréje, erre 5 napot kellett várnom, hogy készen legyen. Komolyan olyan izgatottan mentem érte, mintha egy meglepetés ajándékra várnék. Valójában az is volt, hiszen még nem láttam a fehér szíjjal együtt a kész órát, a szép új üveglapról nem is beszélve. Iszonyúan megörültem, amikor megpillantottam a végeredményt, mert nagyon-nagyon tetszett! 


Összességében 7500 Ft-ot fizettem érte, ebből 5500 Ft volt a bőr szíj, 1500 Ft az üveglap cseréje és 500 Ft az elemcsere. Szerintem abszolút megérte a ráfordítást ez az óra, mert így egy igazán egyedi darabot viselhetek, amihez ráadásul kedves emlékek kötnek. Igaz, hogy a számlapja egy kicsit kopottabb már, de szerintem ettől csak még különlegesebb a hatása.


Az órás bácsika pedig megkérdezte, hogy járhatott-e nála korábban ez az óra, mert ő emlékszik rá, hogy még az előző elemet is ő cserélte benne. Mondtam neki, hogy nagymamám 10 éve elhunyt, de itt lakott a környéken, elképzelhető, hogy ő is ide járt akkoriban. Mondta a bácsika, hogy akkor biztosan, mert neki már több mint 30 éve meg van ez a kis boltja. :) 
Nagyon kedves számomra ez a történet és ilyenkor mindig rádöbbenek, hogy milyen kicsi a világ. 

Hogy tetszik nektek a régi-új órám? Kedvet kaptatok, hogy ti is körbenézzetek otthon régi darabok után kutatva? 

Ne feledjétek, hogy holnap éjfélkor lezárul az őszi nyereményjáték! A játék feltételeit és a részleteket ITT megtaláljátok!

32 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki az új szíjjal :) Óra-ékszer üzletben dolgoztam, az Elan nagyon szuper márka egyébként, no meg emlék is, vigyázz rá :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én nem ismertem eddig ezt a márkát, a bácsika annyit mondott róla, hogy kevés ilyen vékony számlapú darab lett legyártva akkoriban ettől a márkától, már ennek is nagyon megörültem! :)

      Törlés
  2. Tényleg mennyire más lett! :) Én is régóta szeretnék valami szép órát amit mindenhez fel lehet venni, csak eddig még nem jártam szerencsével.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :) Ugyanígy voltam vele én is, hogy sehol sem találtam az igazit. Lehet, hogy neked is körbe kéne nézned otthon, hátha akad valami szépség! :D

      Törlés
  3. nagyon tetszik,hogy új életet kapott! viseld egészséggel :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett!Mondjuk nekem fekete szíjjal törötten is annyira tetszik,ott van benne a múlt!Imádom az ilyen régi holmikat,azt hiszem körbe nézek én is mamikám cuccai között:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Én is imádom az ilyen régi dolgokat (nem csak ékszerekben, hanem például bútorokban is) és olyan jól esik a lelkemnek egy-egy ilyen időálló darabot is viselni a sok tucat termék között. :)

      Törlés
  5. De jó :) Szuper, hogy megmaradt réginek, de mégis új lett :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Nekem is ez tetszik benne, hogy habár a szíj ki lett cserélve, a számlapján látszik, hogy nem mai darabról van szó! :)

      Törlés
  6. Gyönyörű darab, viseld egészséggel az "örökséged"! :-) A történet elbűvölő :$

    VálaszTörlés
  7. Mama, nekem ez a posztod a kedvencem... Verka

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szép lett és a történet is a végén nagyon aranyos, különleges :) Az óra-árakon néha én is elborzadok és egy hasonló felújítás van tervben :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Igen, elég horror árakon vannak egyes órák, komolyan nem is merném annyi pénzért viselni őket.. Remélem te is beszámolsz majd az átalakításról! :D

      Törlés
  9. Nagyon kedves történet és az óra is elbűvölő!
    Én is nagyon szeretem az efféle antik dolgokat, imádok kutakodni a régi, elfeledett
    holmik között! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Timi! :) Otthon is igazi kincsekre lehet lelni! Viszont már nagyon szívesen kimennék egy régiség piacra is! :D

      Törlés
    2. De jól hangzik ez a régiség piac! :D
      Szívesen elmennék veled egyszer. :DDD

      Törlés
    3. Az Ecseri piacra már évek óta szeretnék kijutni! :)

      Törlés
  10. Nagyon tetszik az új élete az órának. Én is nagy becsben tartom a nagyszülőktől kapott dolgokat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Bizony, ezek a dolgok igazi értékek! :)

      Törlés
  11. Nagyon jól tetted,hogy megvetted és megmentetted!Szerintem nagyon elegáns!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Nem is megvettem, hanem találtam otthon, csak egy kis ráfordításra volt szükség! :D

      Törlés
  12. Nagyon szép lett és jó ötlet, hogy újrahasznosítottad ezt a régi darabot! Ezzel a fehér szíjjal nagyon elegáns lett, de a vintage hangulat is benne van :-)
    (Nekem mindig Apukám veszi az óráimat, mert olyan jó, vagány darabokat tud kifogni.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Szerintem is nagyon elegáns lett ezzel a szíjjal, de mégis van egy hangulata! :) Kíváncsi lennék egyszer a te óráidra is, biztos, nagyon szépek! :D

      Törlés
  13. Jaj, de csodálatos! Én is már mióta keresek egy tökéletes órát, de eddig nem jártam sikerrel. Köszi a tippet, majd körülnézek itthon, hátha van valami, amit át lehetne alakítani. Nagyon nagyon jó lett a tiéd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, aranyos vagy! Remélem te is sikerrel jársz otthon, mindenképpen számolj be róla, ha találtál valami szépséget! :)

      Törlés
  14. Nagyon szép lett! :) Használd egészséggel:)

    VálaszTörlés
  15. Nagyon szép! Ne tudd meg én is hányszor átdúrtam szüleim/nagyszüleim cuccát ilyenekért, de sajnos kevesebb sikerrel jártam :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Ooh, de kár... Még esetleg régiség piacokon érdemes lehet nézelődni! :)

      Törlés