Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. október 2.

I love you Október!

Számomra észrevétlen gyorsasággal telt el a szeptember és máris az októberhez fordíthattam a naptáramat. Amit azért annyira mégsem bánok, lévén a kedvenc hónapom következik!


 

Kattintsatok a tovább gombra, ha kíváncsiak vagytok, hogy miért szeretem az októbert! 

1. Szülinapozás és névnap - Október első hetében van a szülinapom, október végén pedig a névnapomat tartjuk, ezeket mindig nagyon várom. Na nem azért, mert megint egy évvel öregebb leszek és bölcsebb is talán, hanem az ajándékok miatt! :) A szeptemberi iskolakezdést is mindig úgy sikerült átvészelnem, hogy a szülinapomat vártam, így pozitívan álltam az új tanévhez.




2. Programok - Ez egy kicsit a szülinapomhoz is kapcsolódik, mivel ajándékba kapom, hogy elmegyünk a Gergővel egy Dumaszínházas estre a Corvinba. Egyszer már jártunk ott és nagyon jól szórakoztunk, így most megismételjük. A másik program pedig az én csajos hülyeségem, Macskakiállítás a Lurdy házban.

3. Glamour-napok - Azt hiszem ezt nem különösebben kell magyaráznom. Október 12-14. között 150 márka közül válogathatunk 20-50%-kal olcsóbban. Én mindig előre ki szoktam vágni azokat a kuponokat, ahova mindenképpen be szeretnék nézni, így célirányosabb a vásárlás. Szerintem az idei katalógusba nagyon jó kis kuponokat sikerült beválogatni.


 
4. Fotózás - Szülinapomra megkapom az új fényképezőmet és már alig várom, hogy nekiálljak kattintgatni vele. Szerintem ősszel különösen gyönyörű képeket lehet készíteni, ideális terep lesz a gyakorlásra!




5. Sorozatok - Októberben a várva várt sorozataim is új évaddal térnek vissza. Sajnos búcsút kellett vennünk a Született feleségektől és a Dr. House-tól is, de szerencsére nem maradunk néznivaló nélkül. Új évaddal tér vissza az Odaát és a Vámpírnaplók is!




6. Korcsolyázás - Nagyon szeretek korcsolyázni, habár nem tudom, idén mi lesz a sorsa a Városligeti Műjégpályának. De általában a legtöbb műjégpálya október végén már nyitni szokott, már ha nem 25 fokos szikrázó napsütés lesz!




7. Egy csésze forró tea - Nagyon szeretem a teákat, nyáron is szívesen iszom a jeges változatukat, de mégiscsak a forró, gőzölgő tea az igazi. Akár kint a koripályán fogyasztva, vagy egy takaró alá bekuckózva.   


8. Kötött ruhák -  Imádok ősszel öltözködni, szeretem, hogy már nem sülünk meg és még nem fagy lilára a szánk a hidegben. Habár ahogy mostanában lenni szokott az időjárás, a nyári sortból ugrunk egy fejest a nagykabátba. De igyekszem kihasználni ezt a rövidke átmenetet, amikor még a vékonyabb ruháinkat tudjuk kombinálni egy cicanadrággal, csizmával és egy vastagabb kardigánnal.


9. Gesztenye szezon - Október vége felé már lassan a szelídgesztenye is beérik. Ősszel az egyik kedvenc nasim, emellett imádom ahogy a sült gesztenye illata belengi a szobát. De addig is szép dekorációt készíthetünk a földre hullott vadgesztenyékből is.  


10. Halloween - Tudom, hogy ez Magyarország és nem Amerika és nem áll szándékomban WC-papírral körbetekerni a szomszéd házát, de akkor is szeretem ezt az ünnepet. Imádom az ajtó előtt elhelyezett faragott tököket, lámpásokat és ezt az egész sejtelmes hangulatot, ami ilyenkor van. Biztos csak túl sok Odaátot néztem! :)



Hogy tetszett nektek ez a lista? Ti milyen sorozatokat vártok ősszel? Szeretitek a Halloweent? 
  
Ne feledjétek, hogy őszi nyereményjáték indult a blogon! A játék feltételeit és a részleteket ITT megtaláljátok!   

26 megjegyzés:

  1. Korcsolyázni nem szeretek, és nem nézek sorozatokat, de a többivel egyetértek :) Nekem is jövő héten lesz a szülinapom, és Glamour-napok is jövő héten lesznek, tehát ez egy ritka alkalom, hogy bűntudat nélkül vásárolhatok (vásárolhatunk :)), elvégre az ember a szülinapjakor már csak megbocsátja magának :)) És a Halloweent is imádom, meg a teát, awhhh *.* Olyan jó kis hangulatosak a képek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Hú, én nagyon rá tudok kattanni 1-2 sorozatra, igaz TV-t nem nézek! Ezzel én is így vagyok, igaz nekem most hétvégén lesz a szülinapom, de attól még meglepem magam pár dologgal a Glamour-napokon is! Igaz, mi nők szerintem mindig találunk mentséget a vásárlásra! :DD

      Törlés
  2. Vámpírnaplók *-* már én is nagyon várom! :) Halloweeni hangulat pedig engem is hatalmába tud keríteni :) jaaaj és a teák *-* :))) najó meghoztad a kedvem az őszhöz :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóó, ennek örülök! :) Habár ezt a szeles-esős időt nem annyira szeretem..

      Törlés
  3. A halloween,a teás és persze a vámpírnaplós tetszett a legjobban,de az összes illik egymáshoz.A feel kölcsönös:))I.Timi

    VálaszTörlés
  4. Ezekért tényleg szerethető az október, bár nekem nincs se szüli- se névnapom :) De Neked előre is boldog szülinapot a 7végére :)

    VálaszTörlés
  5. Én nem szerettem az őszt, főleg az októbert... eddig!
    Mennyi pozitívum van benne, eddig észre se vettem. :D
    Sorozatok, halloween, gesztenye, szép őszi fotók...
    Köszi, hogy a segítségeddel felfedeztem mennyi jó dolgot rejt ez a hónap! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? Örülök, hogy sikerült meghoznom a kedved az őszhöz! :)

      Törlés
  6. Jaj, nagyon tetszik ez a poszt! Igazán inspiráló. :) Én is épp ma fordítottam át a naptáramat októberre, és csodálkoztam, milyen gyorsan eltelt egy hónap... De tényleg jó kis dolgok lesznek ebben a hónapban is, szerintem én is hasonlóképpen fogom eltölteni az időmet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon örülök neki, hogy tetszett! :) Ugye? Olyan gyorsan telnek a hónapok, észre se vesszük és mindjárt itt a Karácsony..

      Törlés
  7. Egyetértek és virtuálisan koccintok és boldog szülinapot! Én vasárnap leszek eggyel öregebb:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm és neked is boldog szülinapot! :) Nekem is pont vasárnap lesz! :D

      Törlés
  8. Szuper lett ez a poszt!Én is szeretem nagyon az októbert,mikor már kezd olyan jó csípőssé válni az idő:)) Húú Odaátot úgy várom mint a Messiást(örök szerelmem Sam és Dean)másik nagy kedvencem pedig a Dexter.:))
    Mi már a barátnőimmel évek óta tartunk egy kis Halloween-t!Igazából nem beöltözős dolgot,hanem minden évben egy kis nasi társaságában összeülünk és egész éjszakás horror maratont tartunk:)
    Milyen fényképezőt kapsz szülinapodra?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy tetszett! :)
      Már csak egy napot kell várnunk rá! :D A Dextert nem ismerem, de rá fogok keresni, kíváncsivá tettél! Húú, ez nagyon jól hangzik, én is szeretek horror filmeket nézni!
      Canon EOS 1100D gépet fogok kapni! :)

      Törlés
  9. Bár nyári lányka vagyok, de elismerem, az általad felsorolt dolgokért szép és jó az ősz. Bár se nem korcsolyázom, a sorozatokért sem dobog a szívem és a szülinapom is júniusban van (a név meg február végén), de a maihoz hasonló meleg, őszi, napsütéses napok szépek és jókedvre derítőek! ;) Bezzeg a tegnapi szürkeség és nyirkosság, esőzés, nah ahhoz már nem ragaszkodom! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tegnapi szeles-esős időért én sem rajongok! Nekem is ezek a kicsit hűvösebb, de napfényes napok a kedvenceim, amikor már jólesik, hogy süt a napocska! :)

      Törlés
  10. A Glamour-napokat már én is nagyon várom!! :) Előre is boldog szülinapot kívánok! Tudod már, milyen fényképezőgépet fogsz kapni? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :D Akkor hamarosan shoppingra fel! :D
      Igen, egy Canon EOS 1100D típusú gépet fogok kapni. Mindenképpen én akartam kinézni és járni egy pár kört, hogy melyik gép is éri meg a legjobban ár-érték arányban. Még vacilláltunk egy Nikon gép között, de ehhez a márkához minden kiegészítő jóval drágább, így maradt a Canon! :)

      Törlés
    2. Alig várom, hogy lássam a vele készült képeket! :) Sajnos az én kis gagyi de hűséges fényképezőgépem, ami már lassan 5 éves, haldoklik :( Ezért karácsonyra én is egy fényképezőgépet fogok kérni, bár még nem tudom milyet! :)

      Törlés
    3. Aranyos vagy, remélem ma már tesztelhetem! :D Te milyen gépeken gondolkozol?

      Törlés
  11. Isten éltessen születésnapod alkalmából előre is! Szeretem az őszt, szeretem a Halloweent is - örülök, hogy Te is :D -, és ennek a szívmelengető bejegyzésnek hála holnap jobb kedvvel megyek ki a gyönyörű, színpompás őszbe! :*

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! :) Örülök, hogy egy kis vidámságot csempészhettem a napodba a bejegyzés által! :D Nagyon jól esnek az ilyen visszajelzések! :D

      Törlés
  12. Boldog szülinapot (nem tudom, volt-e már, vagy még csak lesz)! Én is imádom az októbert, de nem azért, mert nekem is akkor van szülinapom, csak egyszerűen olyan szép és olyan különleges hangulata van számomra.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tegnap volt, de nagyon szépen köszönöm! :D Akkor te is mérleg vagy? :) Én se csak a szülinapom miatt szeretem, hanem mindennel egybevéve, mert ilyenkor összejön a család, barátok és idén még kerti sütögetést is tudtunk rendezni ebben a jó időben! :)

      Törlés