Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. október 20.

Kincsek a kínaiból?

Már egy ideje keresem az ideális őszi cipellőmet, de eddig sajnos még nem sikerült ráakadnom. Első körben mindig a kínai üzletekben szoktam szétnézni, de sajnos még nem jártam sikerrel. Viszont ha már ott jártam, a ruha részlegen is körbenéztem, mert szükségem volt még pár dologra. 


Kattintsatok a tovább gombra, ha kíváncsiak vagytok, hogy miket találtam!

Én nem vetem meg a kínai boltokat, hiszen manapság már a legtöbb dolog Made in China, akármelyik boltban is vásárolunk. Persze a minőségről lehetne vitatkozni, de nekem van olyan téli bélelt, szőrmés csizmám kínaiból, amit már 5. éve nyúzok, és még mindig bírja. Igaz, olyannal is találkoztam már, ami sajnos csak egy szezont bírt végig. Viszont sajnos ez a tendencia gyakran a márkásabb darabokra is igaz, nem csak cipők terén. Egyre silányabb minőséget kínálnak a boltok, viszont ezt meglehetősen túlbecsült árakkal teszik. Ezért ha találok hasonló darabot a kínaiban, a többi bolti ár töredékéért, naná, hogy azt veszem meg!

A kínai boltokkal inkább az a baj, hogy a legtöbb portékáról süt, hogy kínai a termék. Viszont ha elég türelmesek és szemfülesek vagyunk, itt is igazi kincsekre akadhatunk.


Ilyen volt számomra ez a szegecsekkel díszített ruha is:


Szegecses ruha - Kínai Corvin (2890.- Ft)

Mindenki tudja, hogy idén ősszel reneszánszukat élik a szegecses megoldások, én is mindenképpen szerettem volna szert tenni egy ilyen darabra. Ez a ruha azonnal megtetszett, naná, hogy a szegecsek miatt! Viszont az anyaga is nagyon kellemes és meglehetősen vastag is, így egy harisnyával és egy kardigánnal párosítva ideális őszi viselet. Jogosan kérdezhetnétek, hogy miért veszek ujjatlan ruhát az őszre, de én télen sem vagyok az a pulcsis fajta (talán 3 pulóverem, ha van, akkor sokat mondtam), inkább a réteges öltözködést részesítem előnyben. A Dumaszínházas estén már fel is avattam! 
Egyébként még fekete, világos bézs és fehér színben érhető el ez a ruha. Egy másik, teljesen szűkített fazonú megoldáson pedig a ruha elején találhatók a szegecsek.

A ruhával kapcsolatos igazi meglepetés pedig:


Made in Italy fémjelzés

Ezen teljesen ledöbbentem. Találkoztam már kínaiban német márkájú kiegészítőkkel is, persze magasabb áron, mint a legtöbb termékük, de ez a ruha mindössze 2890.- Ft-ba került! :D Ti találkoztatok már hasonlóval?


Őszi pamut nadrág - Örs vezér téri kínai (2990.- Ft)

Elég sokat változott az öltözködési stílusom az elmúlt két év alatt. Régen a farmert leszakítani se lehetett volna rólam, szinte állandóan azt hordtam. Ma már szívesebben veszek fel egy szoknyát, vagy egy ruhát, ősszel (sőt télen is) pedig imádom vastag harisnyával, vagy cicanadrággal kombinálni őket. Ennek ellenére szükségem volt még egy nadrágra, mert miután pár kiló felkúszott rám, az F&F-es farmer volt az egyetlen, ami rám jött. 


Ebbe a barna nadrágba rögtön beleszerettem (valóságban sokkal melegebb barna színe van, mint a képen), tiszta pamut az anyaga és ez a szín remekül párosítható az idei sláger burgundival! És láss csodát, nem állt el a derekán és a hossza is pont jó volt. Így nem volt kérdés, hogy jön velem, 2990.- Ft-os áron pedig pláne!


 Szürke harisnyanadrág - Örs vezér téri kínai (990.- Ft)

Ha zokniról, vagy harisnyáról van szó általában a kínaiban szoktam először szétnézni, akárcsak cipők esetében. Szerintem meglepően jó minőségű darabokat is lehet találni, igencsak baráti áron. Mindenképpen szerettem volna az egyszínű őszi ruháim mellé idén beszerezni egy mintás harisnyát is.   


Nagyon finom, meleg anyagból van, majdnem tiszta pamut (5% Polyamide). Ezek a kis világos pöttyök benne pedig hópelyhekre emlékeztetnek, szerintem nagyon édes! 

Végezetül pedig belinkelem nektek pár korábbi outfit bejegyzésemet, ahol szintén viseltem kínai ruhát:
http://lookfancy.blogspot.hu/2012/08/outfit-bezs-es-pottyok.html
http://lookfancy.blogspot.hu/2012/08/outfit-csipke-es-pasztell.html 
http://lookfancy.blogspot.hu/2012/08/outfit-aszimmetrikus-ruha.html

Hogy tetszettek a ruhák? Ti szoktatok kínaiban vásárolni? Szerintetek is lehet kincsekre akadni? 

Ne feledjétek, hogy hamarosan lezárul az őszi nyereményjáték! A játék feltételeit és a részleteket ITT megtaláljátok!

37 megjegyzés:

  1. Jó a ruha:) Én pont tegnap voltam egy kínaiban, mert láttam már több blogban egy pulcsit, amilyet nagyon szeretnék. Sajnos már nem volt olyan színben amilyet akartam, de helyette vettem egy másik pulcsit mindössze 2 ezer ft-ért:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Nem egy burgundi pulcsira gondolsz? :D Az tényleg jó ár volt akkor érte, én is szemeztem egy pulcsival, de végül nem jött velem haza.

      Törlés
  2. Nagyon jó cuccokat zsákmányoltál. :D
    Igen a kínai is sokszor kincseket rejt...
    Én például a menyasszonyi cipőmet kaparintottam meg kínaiból, alig 3000 forintért. :D :D
    Érdemes kutakodni, körbenézni mindenképp!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :D
      Igen, emlékszem! Ráadásul máshol 10-15 ezer alatt nem kaptad volna meg! :)

      Törlés
  3. Én nem szoktam, de ez a ruha nagyon jól néz ki, a kis szegecsek feldobják. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, szerintem is, de az anyaga is nagyon kellemes! :)

      Törlés
  4. A nadrág nagyon jó vétel volt!
    Én lassacskán kezdek kiábrándulni a kínai üzletekből.
    Kicsit kezdenek elszállni, és pl. egy csizmáért van képük annyit elkérni
    mint mondjuk a Deichmannba:(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Szerintem is, pedig nadrágot nem szeretek kínaiban venni, szerintem a legtöbben eléggé látszik, hogy kínai (főleg a farmereken). Ez viszont nagyon megtetszett, kényelmes is és az ára is szuper volt! :)
      A csizmákkal teljesen igazad van, sok cipő ára már eléri a Deichmannos darabokét. Viszont néhol ki lehet fogni még 1-2 divatosabb darabot barátibb áron! :)

      Törlés
  5. Van egy már több éves (kb.4) kínai fehér szövetkabátom (5600volt az ára régen, őszi, vékony) az is "Made in Italy", de persze kínai boltban vettem. A címkére sem szabad adni mindig, butikban is a nem kínainak írt cuccok nagy része az. A bugyiknál a Lemila elvileg magyar márka, és rá van írva a ruharadabra h. itt gyártották, közben meg megveheti az ember a kínai boltban... szóval lehet h. elvileg magyar a márka de Kínában gyártják.
    Kínai boltban is akadnak kincsek, igaz tényleg.
    Nixonnal egyetértek, ezt én is észrevettem, némely cipő ára már egyezik a Deichmann cipőivel, pedig a kínai bolt max. fél év garit ad (már amelyik ad, mert volt ahol megsúgta az eladó h. gyakorlatilag nem veszik vissza a cipőt, a blokkon meg ugye csak az ár van, nem h. mit vettél). Kabátoknál is látni horribilis árat, pedig én nem adnék 14-16ezret egy kínai boltos szövetkabátért. Kínai testvéreink kihasznállllják h. szegénység van az országban és vagy tőlük vagy a turiból vásárol akinek nem telik új márkás cuccokra. Ha nagyobb lenne a választék más olcsóbb boltokból (főleg vidéki városokban) nem a kínai boltok szaporodnának.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én se hiszem el ezt teljesen, ezért is vagyok kíváncsi a Ti véleményetekre! :)
      Teljesen egyetértek vele, hogy a kínai cipők ára nagyon is megközelítette a Deichmannos árakat, de néha még lehet találni olcsóbb darabokat. Nyári szandálokat például rendszerint kínaiban szoktam venni, max. 2500 Ft-ig és 1-2 darabot már több éve is hordok közülük! :) Kabátot természetesen én se vennék meg kínaiban 14-16 ezerért, hiszen ennyi pénzért már minőségibb darabokhoz is juthatunk!
      Én főleg azokat a darabokat vadászom a kínai boltokban, amik az aktuális divatirányzatba passzolnak és megtetszenek (mint ez a szegecses ruha is), mert abszurdnak találom a márkásabb bolti árakat értük, csak mert éppen ez a trendi viselet. Ha időtállóbb darabokat keresek, mint egy táska, vagy szövetkabát, akkor igyekszem megbízhatóbb helyről beszerezni őket. :)


      Törlés
    2. A régi fehér szövet kabim jó minőség, nem szokták elhinni h. hol vettem. :-D De azért ha drágább lett volna nem jött volna haza velem, mivel fehér, nem hordhatom akárhol mert kényes szín.

      Törlés
    3. Jaj, nem is rád értettem, mert ennyi pénzért tényleg jó vétel volt! :D Én egyszer egy gyönyörű ballonkabátot láttam kínaiban kb 6000-ért, amikor a boltokban 10 ezer alatt nem lehetett megkapni! :D

      Törlés
  6. Az a ruha nagyon jó! :) Feketében megnézném még :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Feketében is irtó jól nézett ki, nehéz volt választani. Végül úgy döntöttem, hogy van már elég fekete ruhám, ilyen khaki színű viszont még nem volt! :D

      Törlés
  7. Én nem nagyon szeretem a kínait, ami nálunk van üzlet, az elég gagyi, máshol meg nem nagyon jártam még. De ez a ruha tényleg jól néz ki, és minőségileg is jónak tűnik. :) Meg a harisnyanadrág is cuki. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Való igaz, hogy elég sok a gatyi kínai bolt, én is jártam már olyanban, ahol semmi sem tetszett. Viszont van, hogy az egyikben éppen a cipők a jobbak, míg a másikban a felsők! :)

      Törlés
  8. Nagyon tetszik minden amit vásároltál! :) Nekem is elég vegyes érzéseim vannak a kínai boltokkal kapcsolatban. A nadrágokat például többnyire szeretem, főleg a rugalmas anyagúakat. Cipőket is gyakran vásárolok a kínaiban, de vigyázok, hogy a talpuk vastag legyen (vékony talpút amúgy sem veszek szívesen, mert félek hogy tönkremegy).
    Bár a múlt hónapban megjártam egy kínaiból vásárolt szandálommal: éppen Debrecen főterén sétáltam, amikor szinte teljesen levált a talpa - de annyira hogy veszélyes volt menni benne, mert majdnem elestem. Nem tudtam hirtelen mit csináljak... "elcsúsztam" a legközelebbi Coop-ig (tényleg húztam a lábam, mint aki fél oldalára béna...) és vettem egy pillanatragasztót, majd nekiláttam megragasztani a szandált! Szerencsére hatott a ragasztó, és sikeresen hazaértem de előtte jó páran kinevettek az utcán :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, aranyos vagy! :)
      Sajnos, ami nekem egy szezon után tönkrement cipőm, az pont vastag talpú volt.. Pedig annyira szerettem, de egyszerűen kettétört a talpa! :(
      Uuuh, te szegény! Nekem is ment már így szét egy szandálom, hogy a talpa egyszerűen levált, de szerencsére nem voltam messze otthonról, gyorsan hazamentem lecserélni. Viszont te ügyesen feltaláltad magad! :)

      Törlés
  9. Szuperjó a ruci! Nálunk a legtöbb kínaiban gagyi ruhák vannak :S , egy van ahol nem! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! :) Nekem is csak ez a kettő kedvencem van, ahova gyakrabban benézek! :)

      Törlés
  10. Szia!A corvinos kínait le tudnád esetleg írni, h hol van pontosan? Am nagyon szép rucik:) Köszi előre is .Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :)
      Lehet, hogy így becsapós voltam, mert nem az új Corvin-negyedben található, hanem a régi Corvin Áruház épületében, a Blahán az Europeum mellett. Most nézem, hogy hivatalosan Skála az áruház, de a zacskóikon még mindig Corvin felirat szerepel! :D

      Törlés
  11. Ennyiért ezek simán megérték. A made in Italy-n én is meglepődtem ám, ilyet még nem láttam kínaiból :D Egyedül a harisnyát nem vettem volna meg, mert nincs olyan harisnya, ami elég hosszú lenne a lábamra LOL Hiába veszek XXXXXXXXL-es (lol) harisnyát, egyszerűen nem elég hosszú. :/// :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyébként most rá is kerestem erre a kínai áruházra a neten és ott azt írták, hogy nem csak kínai, hanem márkás európai és magyar ruhákat és cipőket is árusítanak. Teljesen meglepődtem! :D Uhh, te szegény, az én 165 cm-mel inkább az szokott lenni, hogy minden nadrág hosszú rám! :/

      Törlés
  12. sztem ez minden butikra igaz ki kell fogni a jó cuccokat :P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így is van, csak a kínai boltokkal szemben sok embernek van előítélete, ezért gondoltam, megpróbálom egy kicsit eloszlatni! :)

      Törlés
  13. megint nagyon jó rucit fogtál ki. sokszor kell szerencse,de én se vetem meg a kínait.

    VálaszTörlés
  14. A ruha feketében már jöhetne is hozzám, de ez is nagyon jól nézhet ki fekete kiegészítőkkel :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is sokáig vacilláltam a feketén, de már így is túl sok a fekete holmim! :D Így viszont legalább tudom fekete cicanadrággal hordani! :)

      Törlés
  15. Vannak jó dolgok is a kínai üzletekben, különösen a lemila márkájú cuccok...
    Vásároltam magamnak egy gyönyörű necc hosszú ujjú csipkés body-t, topokat (italy) és a páromnak valódi hétköznapi pamut tangákat stb.
    Szóval van amit csak ott lehet kapni.

    VálaszTörlés