Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2012. december 5.

Bio Hair, Klier, White Hair szalon - tapasztalatok

Számomra az elmúlt hajvágásaim nem a kellemes kikapcsolódást jelentették, inkább úgy éreztem, mintha egy fogorvosi vizsgálaton lennék, ahol az ember gyomorideggel várja végig a kétséges végkifejletet. A mai bejegyzésben az általam tapasztalt észrevételeket gyűjtöttem össze és remélem, nektek nincsenek hasonló tapasztalataitok.  

Bio Hair:

Bio Hair szalonnal Pécsen kerültem először kapcsolatba, még a fősulis éveim alatt, amikor megnyitották az első üzletüket. Szimpatikus volt a koncepció, miszerint csak természetes és vegyszermentes ápoló termékeket használnak (Faith in Nature), valamint az áraik is barátiak voltak. Legtöbbször hozzájuk tértem be, ha egy gyors hajvágásra volt szükségem. Bejelentkezni nem szükséges, ha van szabad fodrász, rögtön sorra kerül az ember. A szalon kialakítása szerintem nagyon barátságos, a fodrászok szaktudása azonban hagy némi kívánnivalót maga után. Pécsen még nem is volt ezzel problémám, itt Budapesten viszont annál inkább. Sajnos itt többször kerültem már "barbár" kezekbe. Köztudott, hogy Bio Hair szalonokban főleg kezdő fodrászokat alkalmaznak, így elég lutri kifogni, hogy éppen kihez kerül az ember.
Egyszer egy olyan sráchoz kerültem, aki szó szerint leizzadt miközben vágta a hajamat (nem kértem nagy dolgot, a hosszú hajamnak volt szüksége egy kis egészségügyi vágásra)! Miután ezt követően egy másik fodrászhoz mentem közölte, hogy olyan a hajam, mintha egy kisgyerek találomra belevagdosott volna! 
Legnagyobb vevőhúzása a szalonnak az, hogy ugye nem kell előre bejelentkezni, hiszen a mai rohanó világban senki sem tudja előre, hogy mikor akad éppen egy órája egy gyors hajvágásra. Így viszont éppen a magunkra szánt idő hangulata és varázsa vész el, hiszen futószalagi soron gyártják a frizurákat, amit ráadásul "bocs, hogy zavarok" érzéssel ül végig az ember.

Árak: komplett hajápolás (mosás, vágás, szárítás) átlagosan 3150.- Ft-tól
Újdonság: a Petőfi Sándor utcai üzletben ammónia mentes hajfestéssel, kozmetikával és manikűrrel is bővült a szolgáltatás!  (Ha valaki elég merész hozzá!)
Honlap: http://www.biohajvagoszalon.hu/


Klier:

Klier szalonnal főleg bevásárló központokban, vagy Tesco üzletsoron találkozhatunk. Szintén a pécsi Árkádban jártam először náluk és legtöbbször elégedettem távoztam. Ezt azonban a pesti Árkádban lévő üzletükről már nem mondhatom el. Náluk sem szükséges előre időpontot egyeztetni, de itt általában 30-45 percet várnunk kell, mire felszabadul egy fodrász. A legutóbbi látogatásom viszont kicsit kiverte a biztosítékot. A fodrász srác éppen végzett a hajmosással, kezdtem lelkiekben rákészülni a vágásra, amikor odajött hozzá a recepciós kollegina (aki a nem létező előjegyzést felveszi) és közölte a sráccal, hogy köztem és egy utánam következő vendég közé még beírt egy gyors hajvágást hozzá. Erre a srác totált kikelt magából, hogy ő ezt, hogy képzeli a megkérdezése nélkül, neki erre már nem lesz ideje! A csajszi meg közölte, hogy hát ez van! A srácon látszódott, hogy teljesen felhúzta magát és minden felgyülemlett feszültséget az én ártatlan hajamon készült levezetni. Hát ez sajnos az eredményen is meglátszott. Azóta a lábamat be nem tettem oda! Sajnos a már említett futószalag hatás érvényesül ebben az esetben is, minél több vendéget kiszolgálni a nagyobb bevétel érdekében, a minőségi munka pedig elhanyagolható tényező lett.      

Árak: komplett hajápolás átlagosan 5000.- Ft-tól   
Honlap: http://www.klier.cz/hu/index.php


White Hair:

Legutóbb a József körúton újonnan nyílt White Hair szalont látogattam meg. Itt már előre szükséges időpontot egyeztetni, de általában már másnapra is kapunk időpontot, vagy akár aznapra, ha felszabadul egy hely. Az üzlet kialakítása a fehér bőrüléseknek köszönhetően egy luxus, modern helység hangulatát kelti. Három fodrásszal dolgoznak, én Betti kezei közé kerültem. Részletesen elmondtam neki, hogy milyen frizurát szeretnék és teljes mértékben olyat is kaptam. Nem szerettem volna sokat vágatni a hajamból, így tényleg csak a szükséges, töredezett hajvégektől szabadított meg. Közben pedig jól elbeszélgettünk egymással, így egy kicsit személyesebb volt a légkör. Nem éreztem azt sem, hogy elkapkodná a frizurámat, nagyon precízen dolgozott!
Egy rossz pont azonban itt is jár. Éppen vizes hajjal ültem a székben, amikor az üzletvezető (vagy nem tudom ki) úgy gondolta, hogy ki kell nyitni a tőlem másfél méterre lévő bejárati ajtót szellőztetni (kint olyan 5 fok lehetett), mivel az egyik kedves kollegina pörköltszaftos ebédjének illata lengte be a helységet...

Árak: komplett hajápolás átlagosan 5000.- Ft-tól
Honlap: http://www.whitehair.hu/

Senkit sem szeretnék megbántani ezzel a bejegyzéssel, ezek csupán az én tapasztalataim és észrevételeim voltak! Lehet mondani, hogy ezek kirívó esetek, habár sajnos ezt nem hiszem, és úgy érzem, ha már az ember nem kevés pénzért igénybe vesz egy szolgáltatást, akkor cserébe jogosan várja el a minőségi munkát.

Nektek milyen tapasztalataitok vannak a felsorolt szalonokkal? Ti hova jártok hajat vágatni? Nem tudtok ajánlani egy jó fodrászt Budapesten?

Ne feledjétek, hogy karácsonyi nyereményjáték indult a facebook oldalon! A játék feltételeit és a részleteket ITT megtaláljátok!

49 megjegyzés:

  1. Nekem csak a Bio Hairrel van tapasztalom.
    Hirtelen felindulásból mentem be pár éve az Örs vezér téren lévő szalonjukba, és mivel aznap reggel mostam hajat, gondoltam csak vágást kérek. Nem kértem lehetetlent, a töredezett végektől szerettem volna megválni. Egyrészt ki sem fésülte rendesen a hajamat, és nem középen választotta el, így nem lett egyforma a két oldal, illetve aminek pont az ellenkezőjéről híresek a fodrászok: alig vágott valamit, mintha nem is csinált volna semmit.
    Persze én is szólhattam volna neki, de bevallom, én fodrásznál-kozmetikusnál abszolút kikapcsolok, egyfajta meditatív állapotba kerülök szerintem, így nem figyeltem. A végén meg nem akartam azt mondani, hogy "oké, akkor ezt most kezd elölről", meg eléggé aligmerekmegszólalni-típus voltam akkoriban.
    Azóta inkább mindig a saját, bevált fodrászomhoz járok, akihez ugyan jó előre be kell jelentkezni és nem is esik útba, de az ő kezére rábízom magam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez elég durva lehetett, én szárazon még sose mertem vágatni. Az Örs vezér téribe én is jártam, mondjuk onnan pont elégedetten távoztam, nekem az Allee melletti szalonjukról vannak rossz tapasztalataim!
      És neked hol van ez a jól bevált fodrászod? :)

      Törlés
    2. Azért nem volt teljesen száraz, befújkálta vízzel.
      Kistarcsán :)

      Törlés
    3. Hát az tényleg nem a szomszédban van! :D

      Törlés
  2. A Bio Hair szalonokról már sokakat hallottam panaszkodni. Mondjuk, fura, hogy eddig csak lányokat, mert volt fiú osztálytársam is folyamatosan jár hozzájuk, össze-vissza időpontokban és helyekre, de neki rohadt jó frizurákat csináltak minden egyes alkalommal...:) Ráadásul nem csak sima vágást kért, hanem majdnem mindenféle óhaja-sóhaja van/volt, és alapból nehéz a kedvére tenni, ahhoz képest, hogy fiú... :D De ezek után, én is messzire elkerülöm a szalonjukat, mert a női hajakkal nem tudnak bánni ezek szerint. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor ő nagyon szerencsés kezekbe kerül! :) Igaz, én már fiútól is hallottam rossz véleményt, aki ráadásul csak egy sima vágást szeretett volna..
      Nem mondom, hogy mindenki rossz náluk, csak én nem szeretném, ha a jószerencsén és az épp aktuális beosztáson múlna, hogy sikerül a hajam! :)

      Törlés
  3. Nekem is rossz tapasztalatom van a Bio-val kapcsolatban. Kértem,h egy kicsit vágjon a végéből, erre a szinte derékig érő hajamat állig vágta...Sampon és balzsam is volt akcióban, mondom oké, kipróbálom. Erre nem volt a balzsam és még többet fizettem csak a samponért, mintha a kettőt együtt vettem volna meg, majdnem elájultam. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hjúúj, az durva lehetett! Én még közvetlenül tőlük sosem vásároltam, de azért az elképesztő, hogy akciójuk van és akkor nincs a termékből!

      Törlés
  4. Nagyon nehéz jó fodrászt találni, a múltkor nekem is úgy vágták le a hajam, mintha egy kisgyerek vágta volna le, hosszabb-rövidebb szálak voltak benne, egy katasztrófa volt az egész, én már jobban félek a fodrásztól mint a fogorvostól :) szóval én is keresem az igazit...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neked hol volt ilyen rossz tapasztalatod? Akkor hasonló cipőben járunk.. emiatt én már csak a legvégső esetben járok hajat vágatni, mert annyira tartok az eredménytől!

      Törlés
  5. Én a Szent István körúti Bio hair-be szoktam járni, de mivel növesztem a hajam csak egészségügyi vágásra. Nekem eddig mindig szépen megcsinálták és annak is nagyon örülök, hogy leszoktak arról, hogy csoda-bio sapmonokat, balzsamokat és egyebeket ráerőltessék a vendégre...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jóó! Nekem is voltak pozitív tapasztalataim is, de miután egyszer (kétszer) jól elrontották a hajamat, nem érzem úgy, hogy megérdemelnek még egy esélyt.

      Törlés
  6. Én leszek az egyetlen aki meg van elégedve a BioHair Szalonnal?!:)
    Én már 3. vágatom náluk a hajam - igaz nincsenek nagy kívánságaim - de valahogy mindig pont olyanra sikerül amilyet otthon elképzeltem magamnak.
    Egyébként én is írtam róluk még a nyáron.Most hogy visszaolvastam, totál mást gondoltam róluk mint most TE!:D
    http://bizsumania.blogspot.hu/2012/08/biohair-szalonban-jartam.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sokáig én is elégedett voltam velük (igaz, inkább Pécsen), gyors volt, olcsó és elégedett voltam az eredménnyel, de ezt sajnos itthon már nem mondhatom el. Biztos, hogy itt több vendéget kell kiszolgálniuk, nagyobb a stressz és a szórás is a fodrászok között, ettől még nem tudom elnézni nekik, hogy egy totál kezdő kezei közé kerüljek!

      Törlés
  7. Én egyikben sem jártam még, ha Rád nyitják a szalonban az ajtót, és fázol, esetleg meleged van és szeretnéd, ha kinyitnák, szólj rájuk! Bár én általában meg szoktam kérdezni a vendégeket, hogy kinyissam-e, becsukjam-e, nem fáznak, nincs melegük, azért ha vizes fejjel ott ül a vendég, semmiképpen nem nyitom rá az ajtót/ablakot... (A kaját meg egye meg máshol..)
    Egyébként sajnos sokszor túl zárkózottak a vendégek, és az is rossz ám, amikor harapófogóval kell kihúzni az emberből, hogy mit akar végül is, ezt most nem Rád értem, hanem úgy amúgy, meg eléggé megoszlanak a vendégek, van akivel bármiről lehet dumcsizni, de van aki egyáltalán nem akar, és azért pl. nekem is rossz úgy végigcsinálni egy festést/vágást, ha nem tudunk egy hullámhosszra jutni.
    Ettől függetlenül amúgy az 1. szalonról eddig jót még nem hallottam budapestiektől :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is gondoltam, hogy szólok, de akkor meg én lettem volna a "rossz" vendég, aki miatt nem lehet kiszellőztetni.
      Megértem, amiről írsz, mert szakmámból adódóan nekem is a munkám fontos része volt a kapcsolatteremtés a betegekkel, ez persze nem volt mindig egyszerű! :) Velem egyébként (szerintem) könnyű dolga van a fodrászoknak, bármiről szívesen elbeszélgetek. :)

      Törlés
  8. én csak a biohairt próbáltam, mindkétszer az örsön, a sugárnál lévőt. először a csaj tök aszimmetrikusra vágta a vállig érő hajam, a jobb oldali rész vagy 4-5 centivel hosszabb volt, de valamiért én is csak otthon döbbentem rá és nem volt kedvem visszamenni panaszt tenni. nekiestem a konyhai ollóval (tudom, nem helyes, de baromira zavart). ez tavaly augusztusban volt, aztán idén október elején voltam újra, a magas srácot kaptam (emlékszem, már tavaly is ott volt), ő kedves volt meg ügyesnek is tűnt, bár úgy éreztem, h picit zavarban van. meséltem neki az előző kaki élményemről, ezután még figyelmesebben kérdezgette, h akkor jó-e így, úgy. :)

    a white szalont múlt héten néztem a kocsiból, a dugóban ácsorogva, az esti sötétségben szinte világított a szalon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor durván elnézte a csaj a hosszát! Ne aggódj, én is estem már neki a hajamnak papírvágó ollóval. Azóta a biztonság kedvéért beszereztem egy hajvágó ollót is! :)
      Én nem biztos, hogy visszamentem volna ugyanoda, nehogy újra a béna csajt kapjam, olyan kínos lenne szólni, hogy nem őt szeretném..

      Törlés
  9. A Kliert nagyon szerettem, ott mindig jó munkát végeztek a hajammal. A győriben és a szombathelyiben voltam, persze ott sosem kellett várni, vagy bejelentkezni. Utoljára 5 éve voltam Klierben, azóta nem tudom, mi a helyzet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pécsen én is nagyon elégedett voltam velük, ezért elég nagy reményeket fűztem a budapesti üzletükhöz is, de sajnos csalódnom kellett. Arról nem is beszélve, hogy itthon drágábbak a szolgáltatásaik, mint vidéken!

      Törlés
  10. Ha jól értem, a white hair szalonnal az volt a kizárólagos problémád, hogy kinyitották az ajtót, illetve kaja szag volt? Egyébként szakmailag minden téren megfelelőek voltak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egyértelműen kiderül a véleményem a leírásból! Elmondtam, hogy Betti precízen dolgozott és számomra mi volt a negatívum. Sokáig dolgoztam hasonló szolgáltatást nyújtó cégeknél, ahol kevés volt az, ha csak jól végezzük a munkánkat.

      Törlés
    2. :-) Köszönöm. Ne haragudj, de számomra nem derült ki egyértelműen, hiszen úgy kezdted az egész blog bejegyzést, hogy úgy érezted az utolsó hajvágásaid alkalmával, hogy görcsben van a gyomrod stb... Ezért nem értettem, hogy a a pörköltszaftos levegőben miért volt görcsben a gyomrod: az éhség miatt, vagy aggódtál a végeredmény miatt :)

      Törlés
    3. Bocsi, szerintem kicsit félreértelmeztem a kérdésedet! :) Számomra az volt fura a White Hair szalonnál, hogy elég "exkluzív" a kialakítása, így ez a két dolog nekem nehezen fért össze!

      Törlés
    4. Én Bp-i srác vagyok,és a Bio Hair-be járok,már lassan 1 éve,mert sok keresgélés,rossz tapasztalat után megtaláltam azt a fodrászt,aki úgy vágja le a hajam,ahogy kérem..
      Pedig nem kérek bonyolultat,oldalt hátul nyírja fel géppel,és a tetejéből is vágjon..,ez nem bonyolult mégis volt már 2-3 fodrász,aki kegyetlenül sz@r munkát adott ki a kezéből.Volt olyan is,hogy úgy néztem ki,int akinek bilit tettek a fejére és géppel úgy vágták körbe a haját:DD Most vicces,de akkor majd felrobbantam!!Ez az eset egyébként az Uránia mozival szemben lévő szalonjukban történt... A másik az Oktogonnál van,ott kétszer is kifogtam igen "tehetséges" "fodrászokat":D Most a Bocskai útra járok a XI kerben,ott végre,tényleg úgy vágják le,ahogy kérem!

      Törlés
    5. Igaz, hogy nekem hosszú hajam van, de én sem kértem soha extrém dolgot! :) Szerencséd van, ha be tudsz jelentkezni mindig ugyanahhoz a fodrászhoz a szalonban. A barátnőm járt úgy, hogy szeretett volna ugyanahhoz menni, de mivel nem lehet bejelentkezni, ahhoz kellett mennie, aki éppen szabad volt! Így meg jól elcseszték a haját és többet be sem tette a lábát!

      Törlés
    6. Bp-i srác vagyok...,nem én sem jelentkezem be,pont ma voltam egyébként,de kivárom a sorom,szerencsére csak 1 vendég volt a székben így 15 perc alatt sorra kerültem,és most sem csalódtam a fodrászban!Mindig azt mondom neki hogy ugyanolyanra vágja mint legutóbb volt,és akkor tuti a siker:D Néha kicsit kell terelgetni,de egyébként korrekt!

      Törlés
    7. És honnan tudod meg, hogy melyik nap dolgozik az a fodrász? Mert a barátnőmnek még azt se voltak hajlandóak elárulni! Én most legutóbb ismét ellátogattam a White Hair-be és szerencsére elégedetten távoztam! :)

      Törlés
    8. Én anyukámmal mentem a White Hair szalonba,és mindketten elégedetten távoztunk :) Anyumnak festés + vágás volt,nekem Ombre hajfestés + vágás.A recepciós fiú nagyon kedves és segítőkész volt,egyből megkínált minket üdítővel.Nem is kellett várnunk,hogy sorra kerüljünk.A fodrász is aranyos volt és érdeklődő,nagyon jól elbeszélgettünk munka közben.Ha szép hajat akartok,csak a White Hair szalonba menjetek !! :))

      Törlés
  11. Sziasztok!
    Én egy fodrász vagyok-aki dolgozott az egyik(megnevezni nem kivánom)biohair szalonba(GYÁRBA:)
    Mi magunközött csak így hívtuk...gondolom már ez elég sokat elárúl a szakmai és a mentális
    hozzáállásról:)
    Na persze engem sem a szakmai kihívás és a fejlődési lehetőség vitt rá
    hogy ott(is)dolgozzak még egy"sima"székbérletidijjas szalon mellett,hanem a megélhetés kényszere
    pillanatnyilag a szakmánkban!
    Ezekkel az un.Multikkal-ami betőrt a fodrász iparba-sajnos a"régi kis utcai szalonok"nem tudják felvenni a versenyt!Persze itt közrejátszik ez a rohanó világ is és persze ez a nagybetűs VÁLSÁG...
    Ezek a cégek a tömeggel operálnak mert ezekhez az árakhoz igazítva az elsődleges szempont a MENNYISÉG!
    Persze ennek a fodrász,csak jóindulattal lehet nevezni-a töredékét kapja.
    Tehát mindenki rávan kényszerítve a mennyiségre!
    Arról nem is beszélve ha tényleg egy páyakezdőt fog ki az ember:))
    Egy átlagos fodrász(gyorsaságban és nem minőségben)egy 6h műszakban kb.5-6 fejet tud produkálni...aminek a nettó havi jövedelme...hááát-mondjuk jattal a minimál bér felett egy kicsivel!
    Én gyorsnak számítottam-egy műszakban átlag 10-12 fejjel:)Ez persze annak függvénye hogy milyen hosszuságokat fog ki az ember egy nap.Így viszonylag kilehetett venni egy normális fizetést ezzel a munkamorállal...
    ...de valljuk be...erről szólna a"régi értelemben értett"fodrász szakma???Azt sem jegyeztük meg hogy hívták az éppen kipattanó vendéget a székből:)Nem vagyok rá büszke-de mintegy tapasztalatnak jó volt!
    Sajnos a Multik nagy urak és mostmár ennek a szakmának is az egyre elmultisodása van kinézőben!
    Szóval az Aki egy ilyen szalonba tér be egy gyors hajvágásra,vagy egy kicsit a végéből címszóval: Az ne lepődjön meg SEMMIN:)
    Egy jó tanács:ha egyszer valakinek sikerült normálisan levágni a hajatokat-akkor húzzatok ki belőle(bár tilos!!)egy telefonszámot:)
    Hozzám is jártak úgy vissza hogy megcsörgettek előző nap hogy másnap mikor vagyok bent!!
    ...persze azt a 2-3 embert kikellett várnia-de 3.alkalommal már a másik üzletbe jött időpontra:)
    Üdv.
    Jó szépülést!

    VálaszTörlés
  12. Használtál már száraz sampon? Tapasztalataid?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a Frottee száraz sampont próbáltam (Swiss-O-Par) eddig, én teljesen meg vagyok vele elégedve, ha az embernek nincs ideje hajat mosni, életmentő tud lenni. :)
      Amúgy bármelyik száraz samponnál célszerű lefekvés előtt a hajtövekre fújni, mert akkor reggel már nem kell szenvedni a por kifésülésével, mert "felszívja" a haj. :)

      Törlés
  13. Sziasztok. Rólam a múlt hèten gomboltak le a pesti Árkádban 12000 Ft-ot (Klier). Eleve nem értették a feladatot: szőke melír, tarkónál sötétvörös, félhosszú vágás/igazítás. A csaj csak nézett rám bambán- még jó, hogy minden harmadik lánynak ilyen a haja..A szőke melír sárga lett, a tarkómnál sötétvörösből semmi nem látszódott-a szalonból távozva azonnal vettem egy hajfestéket...Vágás: kértem a srácot, hogy adjon formát a hajamnak, megrázta a fejét, jelezvén, hogy erre ne számitsak, a ritkítóollóval 4x beletépett (számoltam), beszárította, és végzett. Felháborító-senki ne menjen oda.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyi pénzért pedig igazán elvárhatja az ember a szakértelmet! Sajnos én is csalódtam már az Árkád Klier szalonban, úgyhogy soha többet! Viszont legutóbb a White Hair is nagy csalódás volt, mert csak egy sima frufru igazításra mentem (be is jelentkeztem), majd 40 percet vártam arra, hogy rettenetesen elcsesszék a frufrumat, pedig sima egyenes, oldalt hosszabb, semmi extra... :/ Hát ezek után oda sem megyek vissza szívesen.

      Törlés
    2. Hogy lehet egy fufrut elrontani? Mi történt ? Miután jelezted, hogy nem jó az eredmény, hogyan reagáltak?

      Törlés
    3. Ez jó kérdés! Nekem olyan a frufrum, hogy a széli részeken hosszabbra van hagyva, mondtam is a srácnak, hogy oldalt maradjon hosszabb. Erre ő úgy értette, hogy féloldalas frufrut szeretnék és az egyik szélen full rövidre vágta a másikon pedig hosszúra hagyta!! ÁÁÁ, sírni tudtam volna. Nagyban elnézést kért a srác, meg a vezető is és nem kellett fizetnem, de talán ez a legkevesebb egy ilyen esetben. Egyébként a srác egy másik frizurán dolgozott előtte, úgy szólt neki a főnök, hogy előbb vágja le az én frufrumat, szóval látszott, hogy sok kedve van hozzá, nem is figyelt arra, amit mondok...

      Törlés
    4. Szóval akkor nincs a világon olyan fodrászat, ahol elégedett lennél hosszú távon...kezdem azt hinni, hogy nem (csak) a fodrászokkal van a gond :)

      Törlés
    5. Azért nem hiszem, hogy velem lenne a probléma, fentebb is írtam, hogy Pécsen például elégedett voltam a Bio Hair szalonnal (hosszútávon) is, ott valahogy nem éreztem a futószalag hatást. Viszont szerintem azon jogosan háborodok fel, ha időpontra megyek, majd 40 perc várakozás után nem is ahhoz a fodrászhoz kerülök, akihez szerettem volna és elcseszik a frufrum.

      Törlés
  14. hello!
    Mint azt már említettem én dolgoztam egy biohairben és tisztában vagyok vele hogy milyen képességű "fodrászok"dolgoznak nagytöbbségben ezekben a vágóhídokban:)
    Ide értendő a csapattársai is(csakvágó,meg white hair és tsa-i is)!
    Ezekben a helyeken nagyon ritka az olyan fodrász akinek nagyobb tapasztalata lenne a szákmában hiszen vendékör nélkül és mindenféle hivatalos formátummal nem rendelkező(vállalkozói stb.)mehet oda az ember dolgozni.
    Ezeknek az"adottságoknak"leginkább csaka kezdő fodrászok felelnek meg pillanatnyilag a piacon de még őkis csak addig maradnak ameddig nem szereznek egy bizonyos mennyiségű rutint(a fejeteken:)ahhoz hogy boldoguljanak aztán az életben!
    Én még nem találkoztam olyan magára valamit is adó fodrásszal aki mondjuk éveket töltött volna ebben a rendszerben.De ha estleg találtok valakit aki normálisan megértette és el is tudta késziteni nektek amitakartatok akkor ahhoz járjatok vissza!
    Üdv. nektek

    VálaszTörlés
  15. Klier-ről tudok nyilatkozni. Méregdrágák és szalagmunka: a pénzemért átlag alatti minőséget kapok. Hajtőfestést kértem, hamvasszőke hajból narancssárga tövet sikerült elérni (otthon jobbat csinálok), vágásról nem is beszélve; a lépcsőfokokon járkálni lehet akkorák a hajamban. A nőn látszott, hogy siet mert még egyet bevállalt zárás előtt...de arra még volt ideje, hogy különböző termékek megvételére sarkalljon...Ez a pesti Árkádban volt. Egerben is voltam, ott minden rendben ment, korrektek voltak. Ennyit számít a vidék?!?! Ott nyugisabb. Most a White Hairen gondolkodok. Az áraiktól félek kicsit. :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhh, sajnálom, hogy Te is így megjártad velük. :/
      Egyébként a fővárosi-vidéki szalonok közötti különbséget én is érzem, nekem Pécsen semmi panaszom nem volt, sem a Bio Hair, sem a Klier szalonokra, itthon viszont... A White Hair-be pedig a múltkori frufrus esetem óta nem merek visszamenni. :(

      Törlés
  16. csak most találtam ezt a tök jó kis élménybeszámolót, így kicsit megkésve, de azért leírnám a saját benyomásaimat is, hátha segít valakinek. mindhárom üzletben jártam már.
    white hair: iszonyatosan túlárazott. voltam brasil cacau-n és festésen is. az árak és a design valami minőségi és extra szolgáltatást sugall, a hozzáállás nem. egy Dzseni (wtf) nevű csajhoz kerültem, aki saját elmondása szerint magának sem tudja befesteni a haját, nemrég narancssárga lett a szőke helyett. itt már kezdtem félni, de gondoltam, mégis akkora a hype a szalon körül, nem lehet gagyi. aztán jött a fekete leves. a brasil cacau árt előre kértem, megnézte a hajam és megállapított egy fix összeget, ehhez képest fizetésnél 5 ezerrel többet számoltak fel. (nem anyaghasználat miatt!). de nem ez volt a legdurvább. a vasalást egy végtelenül szétmocskolt hajvasalóval csinálta, aminek a lapjaiba beleégett a kitudja milyen hajformázó, gusztustalanul nézett ki. meg is kérdeztem, hogy bocsi, ez mitől ilyen? jajj, hát ez természetes ha formázzuk a hajat- jött a válasz. nos nekem is van hajvasalóm, én is formázom a hajam, mégsem így néz ki.
    ezután megkértem Dzsenit (mivel a brasil cacau árában benne van a formázás és beszárítás is!), hogy legyen kedves, körkefével szárítsa be a hajam, mert a tapasztalataim szerint egyébként rettentően lelapul és úgy néz ki, mintha két hete nem mostam volna. sajnálatos módon, nem volt erre ideje (pedig fizettem érte), de azzal vígasztalt, hogy így jobban látszik majd, hogy milyen egyenes lett a hajam. Mekkora kamu szöveg! csajok, ha bárkit ilyesmivel etetnének közületek a brasil cacau után, ne higgyétek el! ez csakis a lustaság és idő-munka spórolás miatt van, holott az árba beleszámolják okosan a beszárítást is. No ez lett volna az agyonhype-olt WH elsőre. Aztán adtam még egy esélyt, gondoltam hátha egy másik fodrász jobb lesz. Színes ombrére jegyeztem elő magam, barnából pasztel türkizbe átmenőt szerettem volna. a srác (már nem emlékszem a nevére, de szőke és magas, amolyan metroszexuális srác) közölte, hogy természetesen megoldják, szuper, szoktak csinálni színeset is. de a festéket ki kell keverni mert ilyen színük nincs. elkezdődött az 5!órás tortúra a leszívatással, de valamit igencsak elszúrt a srác mert szinte semennyire sem kopott kia hajszínem. ezután rákent egy 12-es oxit!!!!!(akkor már több kolléga is körém gyűlt), tanakodtak, hogy mi a fenét csinálhatnának. képzelhetitek, milyen érzés így a székben ülni! végül jött a szín felvitele, amit szintén 2szer kellett megcsinálnia mert bénán keverte ki. a végeredmény zöld lett. mondtam, hogy nem szeretnék fizetni ezért, mert nem csak nem azt kaptam amiben megegyeztünk de szétroncsolták és elszzúrták a fejem. de nem engedtek az árból, ami 18 ezer forint volt. azt mondták ez nem piac ahol alkudozni lehet, miért jövök ilyen szalonba ha nem engedhetem meg magamnak. ENNYIT a WHITE HAIR-ről. ha ingyen akarnák megcsinálni a hajam, azt sem engedném egyik szakbarbárnak sem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, hogy megosztottad velünk ezt a 'hajmeresztő' történetet és sajnálom, hogy Te is így megjártad velük. :// A frufrus esetem óta én sem teszem be többé a lábamat hozzájuk! Ráadásul ilyen árak mellett, már inkább elmegyek egy mesterfodrászhoz évente háromszor...

      Törlés
  17. Egyértelmű,hogy a White Hair az eddigi legjobb szalon Magyarországon :) Csak hozzájuk járok,máshoz már nem is mennék :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én a fentebb említett frufrus esetem óta végeztem velük, de örülök, hogy Te jó kezekbe kerültél! ;) Legutóbb a Le Salon-ban jártam, ahol Réka kezei közé kerültem, csak ajánlani tudom mindenkinek a helyet, én 1000%-osan elégedett voltam a végeredménnyel!

      Törlés
  18. Annyira rossz ezeket a tapasztalatokat olvasni,nekem is sokszor cseszték már el a hajam,voltam a bio hairbe,klierbe,zsidróba is .....egyedül a white hairbe találták el jól a színt,annyit vágtak,amennyit szerettem volna,tényleg nagyon elégedetten távoztam tőlük..Azóta a barátnőim nagy része is odajár,és nekik is mindig tetszik a végeredmény..tény,hogy drágább,mint egy átlag szalon,de én úgy vagyok vele,hogyha azt kapom,amilyet tényleg elképzeltem magamnak,akkor megéri.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már ár nem számít alapon találtam rá a 2013-ban év szalonjának kikiáltott Le Salon-ra, és teljesen elégedetten távoztam tőlük, pedig eddig előítéleteim voltak a többfajta szolgáltatást is nyújtó szalonokkal szemben.

      Törlés
  19. Sziasztok! Bar a forum regi,ha valaki keres meg fodraszt facebookon megtalaltok,vannak fent kepek is a munkaimrol Csakvari Cili neven;)

    VálaszTörlés
  20. Unknown2018. május 9. 11:17
    Szia/ Sziasztok!
    Nem vagyok egy nagy vélemény iró, többször is volt már rossz élményem vagy csalódásom egy-két szolgáltatással kapcsolatban, de mindig annyiban hagytam. Most viszont nem tudok nyugodni, mert akárhányszor a tükörbe nézek vagy megfogom a hajam elönt a düh.
    Tegnap látogattam el a WhiteHair szalonba, egy hosszabb utazás előtt szerettem volna a balayage+szőke melíros hajamat felfrissíteni és egy átmenetes természetes hatású szőke hajjal távozni.
    Az ismerősőm által ajánlott fodrász sajnos lebetegedett, ezért egy helyettesítést kaptam, aki nem mondom hogy a legalapvetőbb "vendéglátó" elvárásokat, mint bemutatkozás, frizura -festés egyeztetés, illetve egy két mosoly, nem teljesítette, de azért ennél az ember egy ilyen felkapott helytől többet várna. Amiket LittleGirl tapasztalt ugyan azokat tudom elmondani, ezeket nem is szeretném ismételni. Az eszközökhez annyit tennék hozzá, hogy a festék védő lepel kb 5 ször esett le rólam mert a tépőzár annyira el volt használódva. Még ezzel is úgy voltam, hogy ha jó munkát csinálnak nem érdekel, nem vagyok finnyás.
    Amikor elkezdte szárítani a hajamat már láttam hogy tiszta barna a hajam, de megvárom hogy jobban megszáradjon remélve előbújnak a zsőke tincsek. Igen, előbújtak a kb szürke tincsek és miután nem tetszésemnek hangot adva mondtam hogy ez abszolút nem az amit megbeszéltünk, még meg akarták nekem magyarázni hogy ez szőke csak én látom a sötétebb tő és a hamvas melír csíkok miatt.
    Akkor jött a képbe egy tapasztaltabbnak tűnő kolléga, aki próbálta menteni a helyzetet és átvett hogy megpróbálja valamelyest rendbe hozni, amiért hálás vagyok, bár ez szerintem minimum egy ilyen baki után.
    Miközben sikálták a hajamat, hogy próbálják kiszedni belőle a festéket én csak abban reménykedtem hogy nem fogják teljesen tönkre tenni.
    Végeredményben távoztam egy barnás, kissé szőke melíros hajjal, ami minőségében elszenvedte ezt az egész eljárást, fele olyan dús mint volt, száraz, nem szép a színe és viszket a fejbőröm a sok kemikáliától. Ilyen esetben az ember elvárná, hogy legalább egy bocsánatkérés mellett, ha nem is engedik el az egész árat (bár ezt kellett volna tenniük)de legalább kompenzációként fél árat fizetettnek. Persze ez sem történt meg.
    A korrektség végett szeretném hozzá tenni, hogy én is láttam szép hajakat elkészűlni és egy-két fodrászt aki kedvesnek illetve figyelmesnek tűnt a vendéggel, de mindezek után én mindenkit óva intek tőle, hogy ebben a szalonban méregdrágán csináltassa a haját. Sokkal jobb és elhívatottabb fodrászokat lehet találni picit olcsobban vagy legalább ennyiért.

    VálaszTörlés