Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. január 15.

Ékszertárolás I. rész - ahogy én csinálom


Szerintem már tudjátok rólam, hogy rajongok a különböző kiegészítőkért, így az évek folyamán elég tetemes mennyiséget halmoztam fel belőlük. A lehető legkülönfélébb módon tároltam eddig őket (kis fadobozkákban, ékszerállványon...), de egyik sem nyerte el igazán a tetszésemet. A lakásfelújítás viszont jó alkalom arra, hogy mindent a saját elképzeléseink szerint alakíthassunk ki. A mai bejegyzésben a hosszú láncok tárolására mutatok nektek egy opciót.

Odavagyok a különleges mintájú, díszítésű kerámia fiókgombokért, így amikor megláttam ezeket az inspirációs képeket a neten böngészve, tudtam, hogy nekem bizony lesz egy ilyenem!


Miután az alap koncepció megvolt, nem volt más dolgom, mint kiválasztani a számomra tetszetős "akasztókat".

 
 Antikolt bronz fogantyúk - Praktiker
Kerámia fiókgombok - INNEN

A három díszes kerámia gomb mellé két egyszerűbb, bronzszínűt is választottam, így a különböző formák ellenére is megvan az összhang közöttük. Nem szerettem volna színesebb darabokat, hiszen a fő hangsúly mégis az ékszereken van.
A következő lépés a gombok felhelyezése a kívánt felületre. Mi az egyik gardróbszekrényünk oldalára fúrtuk fel őket, így nem volt szükség plusz falécre. A három kerámia gombot egy vonalban helyeztük el és ezek alá került fel a két bronz fogantyú, de persze véletlenszerűen, vagy akár egy vonalban is elhelyezhetjük őket. Utána már nincs más dolgunk, mint tetszés szerint ráaggatni a nyakláncainkat. :)




Külön tetszik, hogy a fogantyúk bronzos színe a láncok színével is harmonizál. 

 
  
Én teljesen odavagyok ezért a tárolási módért, emellett szemet gyönyörködtető a látvány is. Leginkább az ilyen hosszabb láncok tárolására alkalmas, hiszen így nem gabalyodnak össze és az összkép sem kelt zsúfolt hatást.
Természetesen ezek csak az éppen aktuális kedvenceim, amikért mostanában a leggyakrabban nyúlok. A többi ékszeremhez most rendeltem meg a szükséges tárolókat, amik reményeim szerint egy fiókos szekrényben kapnak majd helyet! :)

Hogy tetszett nektek ez az ötlet? Ti hogy oldjátok meg az ékszertárolást? 

44 megjegyzés:

  1. én jelenleg ilyesmi módon tárolom, a faliújság van kinevezve: http://farm6.static.flickr.com/5277/5805725643_40a22bf131.jpg nem tartom az igazinak, de remélem az elkövetkező években lesz professzionálisabb is ;)

    ez a gombos megoldás pedig nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is nagyon dekoratív megoldás, sokáig nekem is elől volt szinte az összes láncom, de aztán már nagyon elkezdett zavarni! :)

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Köszi! Örülök, hogy tetszik az ötlet, nem kaptál kedvet hozzá? :D

      Törlés
  3. Mennyire jó már ez a tárolás, nekem is ki kéne találni valamit, ami nem "összehajthatós", merevebb nyaklánc, azt egy bádogból készült rózsán tárolom, a többit egy kis ékszeres "szekrényben" (ilyen kis zenélős doboz), de reggel nagyon nem szokott időm lenni ott bogarászni, kibogozni a láncokat, ezért általában ott is maradnak :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kíváncsi lennék erre a bádog rózsára! :D Egy időben a karkötőim nagy részét ömlesztve tároltam egy faragott ládikóban, de akárcsak neked, nekem sem volt időm (vagy kedvem) feltúrni. Remélem, most sikerül kialakítanom egy ideális és átlátható rendszert! :)

      Törlés
  4. Nagyon klasszak ezek a gombocskák! :) Én is hasonlóan tárolom a hosszú nyakláncokat, rengeteg van belőlük... csak nekem nem ilyen cuki gombok vannak, hanem műanyag öntapadós színes fogasok, ugyanígy a szekrény oldalán. :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Akkor nálad is hasonló lehet az összkép! :) Nálam is akadnak még lógós láncok, de nem akartam, hogy túl zsúfolt legyen, az ezüstöket pedig nem merem kilógatni, nehogy oxidálódjanak. :)

      Törlés
  5. Gondolkodtam ilyenen én is, mikor láttam róla régen diy-t, de újak a bútoraim, és fájna értük a szívem, normális deszkát meg nem találtam itthon, aztán el is felejtődött. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk is újak még a bútorok, kicsit fájt is a szívem érte, de nem bántam meg! :) Nekem antik hatású deszkákkal tetszik a legjobban ez a megoldás (olyasmivel, mint a bal alsó képen), de akár egy kis festéssel, csiszolással is meg lehet oldani! :)

      Törlés
  6. Nagyon tetszik ez a tárolási mód, igazán aranyos és hangulatos. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, örülök, hogy neked is tetszik! :)

      Törlés
  7. Nagyon tetszik ez a módszer! :) Én is hasonlóan tárolom, csak rajzszögre felakasztva, ami mondjuk nem olyan szép mint egy ilyen fogantyú... :(
    Nagyon jók a láncaid is! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, a láncok nagy része még nyári, őszi (főleg ebayes) szerzemény! :)

      Törlés
  8. Nagyon szép, szuper, hogy így figyeltél a gombokra, nagyon szép az összhatásuk :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Igyekeztem visszafogott színeknél maradni, szerencsére a lakás stílusához is passzol az antik stílus, így Gergő is belement! :D

      Törlés
  9. Nagyon jó,tetszik az elrendezés és jól mutat a kerámia és az antikolt egymás mellett.
    Az ékszereid is nagyon szépek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Az a szerencse, hogy a kerámia gomboknak bronz színű a szára, az egyiknek még a közepe is, innen jött az ötlet a kombináláshoz! :)

      Törlés
  10. Nagyon szuper!Imádom ezeket a fiókgombokat!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Megéri beruházni rájuk, mert nagyon dekoratívak és sok mindenre felhasználhatók! :)

      Törlés
  11. Nagyon nagyon jó ez a megoldás!!És annyira mutatós!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Én is imádok gyönyörködni benne! :D

      Törlés
  12. Ó,nagyon szuper. nekem egy nagy képkeretem várja,hogy kezdjek valami hasonlót,majd eljön az ideje.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttad, hogy a levendulás lánc is ott lóg köztük? :)
      Jól hangzik ez a képkeret!

      Törlés
  13. Annyira szuperek ezek a fiókgombok! Jó ötletet adtál az ékszertároláshoz és a bútorfelújításhoz is. :) Van egy szép komódom csak a gombokat nem szeretem rajta , illetve az íróasztalom fiókgombja szorul még cserére. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek nagyon örülök! Szerintem ilyen kis apró változtatásokkal máris új színt vihetünk a bútorainkba! :)

      Törlés
    2. Korinna! Már meg is találtam a megfelelő gombokat. A komódom két szélső ajtajára rózsaszín alapon fehér pettyes a középső fiókjaira pedig a fehér alapon rózsaszín pettyes. Az íróasztalomra pedig a baglyos gomb lesz :) Juj totál megőrültem értük, most lesz kifestve a szobám halvány rózsaszínre így pont menni fog hozzá. Már csak az ágyamhoz kell valami jó kis vastag szövetet találni és az is áthúzom :)

      Törlés
    3. De jóó! Azok a rózsaszín-fehér pöttyös kombinációk nekem is nagyon tetszettek, majdnem olyat választottam én is! :D Az íróasztalhoz nagyon találó a baglyos gomb, szuper választás! :)

      Törlés
  14. Nagyon jól néz ki ez így :)) Az én nyakláncaim a faliújságon lógnak, amiket használok gyakran, a többi meg egy nesszeszerben. Nem túl szép, de majd kitalálok jobbat..:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Eddig nálam is áldatlan állapotok uralkodtak, de a másik részük rendszerezése még nekem is hátravan! :)

      Törlés
  15. Nagyon jó ötlet ! :) Nekem nagyon kevés ékszerem van, egy szép üvegtálkában vannak :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Biztos, nagyon mutatósak a tálkában! :)

      Törlés
  16. Éppen a minap gondolkodtam, hogy tök jó, hogy van 100 tárolódobozom az ékszereimnek, de így nincsenek szem előtt, és nem használom őket. Pedig tényleg nagyon sok ékszerem van! Már csak rá kéne szánnom magam, hogy én is készítsek egy hasonlót :P
    Szuper jó lett, nagyon tetszik!! Ügyes vagy!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Elhiszem, mert nekem is rengeteg van! :D Igaz, ezen tényleg csak a kedvenceim lógnak, különben bizsu boltot nyithatnék a lakásban! :) A többi ékszeremet én is elzárva szeretném tárolni.

      Törlés
  17. Jajj ez nagyonjó ötlet és tényleg szépen is néz ki, dekorációnak is fantasztikus! hol lehet amúgy kedvező, olcsó áron beszerezni ilyen szép fiókgombokat ?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! :) Belinkeltem a kép alá, ahonnan én rendeltem, igaz nem a legolcsóbb, de máshol is hasonló árak vannak. Linkelek neked még egy helyet, ez valamivel olcsóbb, de ők Törökbálinton vannak: http://www.marrakesh.hu/marraweb/site/kat_3_list.php?id=86

      Törlés
  18. Nagyon jó ötlet, nekem is saját készítésű ékszartartóm van parafadugókból:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi! Jól hangzik ez a parafadugós megoldás is! :)

      Törlés
  19. Úúú, ez tényleg nagyon szép, köszönöm az ötletet! Régóta agyalok valami mutatós nem csak praktikus tárolási módszeren, rá is kattintottam a linkre, lehet, hogy a vizsgaidőszak után kinézek a boltba, így megúszom a postaköltséget. Nagyon néha megéri Pesten lézengeni :).

    Véletlen nem emlékszel, hogy a Praktikerben mennyibe kerültek azok a réz színű ajtógombok? (Lehet, hogy kiírtad, bocsánat, bamba vagyok :).)

    Puszi, Niki

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm és örülök, hogy tudtam egy tippet adni! :) Készülj fel, mert rengeteg gyönyörűséges gomb van kiállítva náluk! :D
      Nem írtam ki, mert a Praktiker honlapján is fent vannak, a kerek fazonú 849.- a nyújtott pedig 769.- volt! :)
      Puszi!

      Törlés
    2. Köszönöm szépen a választ, szerintem beruházok rájuk :).

      Törlés
    3. :) Jó válogatást! Ha gondolod írd meg, miket választottál! :)

      Törlés