Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2013. április 12.

Kényeztető Crystal Collagen szemmaszk


A Ramitól kapott nyereményeim egyike volt ez a zselé lapokból álló szemmaszk. Erre voltam a leginkább kíváncsi és Titeket is érdekelt, úgyhogy most erről olvashattok egy tesztet. 

Négy az egyben hatást ígérő kezelés:
  • hatékonyan csökkenti a szem alatti sötét karikákat
  • eltünteti a puffadtságot
  • megelőzi a ráncok kialakulását
  • a kialakult ráncokat finomítja

A leírás alapján a maszk növényi kollagénből készült, amely a test hőmérsékletének hatására tud feloldódni és felszívódni a bőrünkben. A felhasznált összetevők mind természetes alapúak, melynek felépítése hasonló az emberi bőrszövethez. A magas növényi kollagén tartalom és a különleges oldódás hatására gyorsan felszívódik a bőrben.


A megtisztított szemkörnyékre helyezzük fel a két lapocskát, majd 30 perc elteltével távolítsuk el.
Én egy alapos arctisztítás, gőzölés után alkalmaztam, így először egy kicsit csípte a bőrömet, de ezt nem feltétlenül írnám a termék rovására, hiszen eleve irritáltabb volt a bőröm. Féltem, hogy mindenfelé csöpögni, folyni fog majd az arcomon, de szerencsére nem volt ilyen probléma. Felhelyezéskor a lapocskák nyálkás, trutyis állagúak, és ha nem is vesztik el minden nedvességtartalmukat a fél óra leteltével, de lényegesen szárazabbak lesznek. Amin abszolút meglepődtem, hogy semmilyen zsíros, ragacsos érzetet nem hagytak maguk után, de tényleg csont száraz volt utána a bőröm (ennyire becuppantotta volna?). Nekem ez egy kicsit szokatlan érzés, megszoktam, hogy a legtöbb hasonló termék után még kézzel kell bemasszíroznom, vagy szivaccsal lemosnom a felesleget. Így nehéz a hatásáról beszélni, hiszen egy alkalom után ne várjunk csodát.
Számomra viszont nagyon szimpatikus ez a lapokból álló kiszerelés, kényelmes és higiénikus a használata, szerintem szétnézek még a termékpalettán. Köszönöm Raminak, hogy kipróbálhattam ezt a terméket. :)

Próbáltatok már hasonló terméket? Milyen tapasztalataitok voltak? 

13 megjegyzés:

  1. hasonlót használtam már,de valami no name dolog volt. pár perc levegővel érintkezve és kezdett veszteni a nedvesség tartalmából.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fél óra elteltével ez is lényegesen szárazabb lett, csak remélni tudom, hogy a hatóanyagokból a bőrömbe is került. :)

      Törlés
  2. Még sosem próbáltam ilyesmit,pedig nem ártana a szemeimnek.Egyszer valami tini magazinban olvastam,hogy egy jól lehűtött kanál segítségével ellehet tüntetni a puffadt karikás szemet.Én szépen egy jó nagy evőkanalat beraktam a fagyasztóba pár órára,jól átfagyott azt nyomtam a szememre,a szempillám pedig szépen rá fagyott,maradandó sokkoló élményt szereztem közben,azóta kerülök mindenféle szemkörnyékre való dolgot!:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Uhh, te szegény! Ezt anno én is kicsit megjártam, nekem még sikerült a fagyás előtti utolsó pillanatokban elvenni a szememről a kanalat, de eléggé megijedtem. :D Jó házi praktika lehet még a krumpli, vagy a teafilter is, igaz, ezeket még nem próbáltam. :)
      A nagy kedvencem nekem változatlanul a Merz krémes szemmaszkja, annak talán jobban érzem a hatásosságát.

      Törlés
  3. ilyen szem maszkot még sosem próbáltam, de a bbshopos fátyol maszkokat nagyon szeretem. igaz azokat simán magamon hagyom egy óráig, h az összes nedvességet magába szippantsa a bőröm, pedig arra is csak 20-30 percnyi használat van írva. bár nem voltam ilyen "bátor" azonnal, csak olvastam 1-2 blogon, h így csinálják és nekem is bevált. ha szert teszel egy következő darabra, lehet, h te is kipróbálhatnád. sztem ártani nem ár, főleg ha amúgy se kell lemosni... ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Felcsigáztál, ezeket a fátyol maszkokat még nem próbáltam, habár most szemezek az őssejtes csigakrémükkel is. :) Egyébként én is szinte minden pakolást tovább hagyok a bőrömön, hátha jobban kifejti a hatását, csak először nyuszi vagyok, mert mindig félek az esetleges allergiás reakcióktól.

      Törlés
  4. Szívesen:)
    Egyébként nekem szerintem csak a karikáimra jó, de arra nagyon:D
    ÉS elég karikásak a szemeim a vashiány-vérszegénység miatt, így úgy vagyok vele, teljesen jó, hogyha azokat eltütnteti:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek örülök! Szerencsére annyira nagy problémák nincsenek a szemkörnyékemmel, a vékony bőr miatt persze kicsit karikásak, de főleg a ráncok kialakulását szeretném megelőzni. :)

      Törlés
  5. Ó, ezt ki kéne próbálnom, irtó karikásak mindig a szemeim, utálom is nagyon :S

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor mindenképp! Én igyekszem a szemkörnyékre külön figyelmet fordítani, mert szerintem ott látszanak meg először az évek. :)

      Törlés
  6. Szia,hol tudtál rendelni vagy venni ilyet,ezt a márkát?régebben hasznaltam,de onnan már nem lehet rendelni,nem is válaszoltak az oldalon nekem.pedig már rendeltem tölük.

    VálaszTörlés
  7. Most olvasom h kaptad,akinek van vmi infója ossza meg legyszi mert itthon már nem is lehet venni sztem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem lehet, hogy eBay-ről van, ott nem próbáltad?

      Törlés