Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. február 21.

DIY - Üveggyémánt


Az Ékszertárolás bejegyzésem óta azt hiszem egyértelmű, hogy odavagyok a különleges formájú és anyagú fiókgombokért. Egy lötyögő gombnak hála pedig újra belevethettem magam a kerámia és üveg termékek kínálatába.
Ha kíváncsiak vagytok, mit alakítottam át a fent látható üveggombbal, olvassatok tovább! :)


Az egyik kedvenc bútordarabom a lakásban ez a kis lerakó asztalka a Marrakesh egzotikus bútor-, és ajándéktárgy áruháztól. Azonban a fiókgomb felfüggesztése hagyott némi kívánnivalót maga után, minden egyes használatnál attól féltem, egyszer a kezemben marad. Ha pedig már javítunk, tegyük kreatívan, így magunkat is sokkal jobban motiváljuk egy 'nemkívánatos' feladat elvégzésére! :)
A kedvenc kerámia gombjaimat ez esetben elvetettem, túl soknak éreztem volna a fiók díszítése mellé. Ellenben az üveggomb ötletbe azonnal beleszerettem, szinte már láttam magam előtt, ahogy egy kis 'luxus csillogást' és megjelenést kölcsönöz a bútornak. A neheze azonban még csak ekkor jött, ugyanis meg kellett találnom a megfelelő méretű és csiszolású gombot a feladathoz, aminek a formája harmonizál a faragással. A kedvenc online áruházaimat végigböngészve végül a Butlers kínálatában guberáltam ki az álom darabot (utálom, hogy ömlesztve tárolják). 
Miután nyugtáztam, hogy a kreatív részével végeztem a projektnek (vagyis kitaláltam és beszereztem :P), jött Gergő a képbe, aki ezt meg is valósította nekem. *.*


Ezúttal kicsit nehezebb dolgunk volt, mintha egy sima átfúrt fogantyút cseréltünk volna le, ugyanis ez szögelve és ragasztva volt.

1. Kimozgattuk a már lötyögő fiókgombot
2. A ragasztás miatt csúnyán sérült a bútor felülete
3. Kihúztuk a szöget
4. Simára csiszoltuk a felületet
5. Megfúrtuk a lyukat az új üveggomb számára
6. Fakittel eltüntettük a szögek nyomait

A 7. lépés lemaradt a folyamatábráról, de a lecsiszolt felületet még lakkoznunk kellett, ugyanis az új gomb nem takarta volna teljesen. 


Imádom a végeredményt, szerintem sokkal különlegesebb és egyedibb lett tőle a bútor. Ezzel a módszerrel akár megunt bútorainkat is újjá varázsolhatjuk, saját ízlésünkre formálhatjuk. A lakás többi pontján is bevetettem ezt a kis trükköt, a konyhai szokványosabb réz fogantyúink között két piros kerámia darab is megbújik. :)

Kedvenc fiókgomb fellelő helyeim:

Hogy tetszett Nektek ez a kis átalakítás?

24 megjegyzés:

  1. sokkal jobb mint az eredeti
    én imádok barkácsolni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, de örülök, hogy ezt mondod, köszönöm Ági! *.*

      Törlés
  2. képet a pirosakról is!:)

    btw nagyon szép lett ez a fiók, szuper ötlet ez a "kristálygomb":)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ahh, szerettem volna őket is befotózni ehhez a poszthoz, de a tegnapi fényviszonyok közt... :$ Szerencsére ezt az átalakítást is nagyrészt még hétvégén fotóztuk. :)

      Törlés
  3. Sokkal elegánsabbá tette ez a gomb. Egy aprócska változtatástól mennyivel másabb lett! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? :D Akárcsak az öltözködésben, szerintem a lakberendezésben is minden a részleteken múlik. ;))

      Törlés
  4. Milyen sokat tud dobni egy fogantyú is, nagyon kis szépséges lett, igazán különlegessé tette (a már önmagában is szép) bútort! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Dii! Nem tudom, miért alakult ez ki nálam (talán a költözések miatt), de szeretem a bútorokat is 'személyessé' tenni, így máris otthon érzem magam. :)

      Törlés
  5. Csodaszép bútor, ami így még csodásabb! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Bogi, nagyon örülök, hogy tetszik! ♥

      Törlés
  6. Jól passzol hozzá, különlegesebbé tette a bútordarabot :) Szerintem is érdemes lehet egy sima szekrény gombjait lecserélni mondjuk valami különlegesebbre, hiszen sokaknak ugye csak arra van pénze, hogy egy tömegdarabot vegyen meg, viszont egy kevés ráfordítással rögtön egyedivé lehet azt varázsolni :) ráadásul időt sem kell sokat rááldozni, tehát tényleg megéri :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így igaz! ;) Emlékszem, akkor kattantam rá először ezekre a fiókgombokra, amikor Pécsen panel lakásban laktam és adott volt a (tipikus fehér, iszonyat ronda) beépített szekrény. Virágos falimatrica az ajtajára, pár új fiókgomb, és máris a szoba dísze lett a komor bútor. :D

      Törlés
  7. nagyon szép lett :)
    underthespellofbeauty.blogspot.hu

    VálaszTörlés
  8. Ég és föld a kettő, az eredetivel nem is tetszik ez a bútordarab így, hogy láttam az új fogantyús képeket :)))
    Butlers...ne is mondd...kábé egy misit elköltök azzal, hogy körülnézek, körbejárok, tervezgetek fejben :D
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hihi, pedig eredeti állapotában is csodaszép kis bútor, a képeken nem látszik, de magas lábakon áll. ^.^ Annak viszont külön örülök, hogy átalakítva elnyerte a tetszésedet! :D
      Aww, Butlers, odáig vagyok (a bútoraikról már nem is beszélve), képes vagyok hetente benézni csak úgy... na jó, legutóbb két textil alátéttel tértem haza. :P

      Törlés
  9. Nagyon szeretem a blogodat, ezért egy játékban téged is megemlítelek ITT: http://fannigardrobja.blogspot.hu/2014/02/ismerjuk-meg-egymast-avagy-gondoltad.html :) További szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a kedves véleményt, és hogy 'kipécéztél' magadnak, igyekszem eleget tenni a felkérésnek. :)

      Törlés
  10. nagyon feldobja ez a kis változtatás, igazi glamúros kinézete van :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ez tényleg találó szó rá, csak Gergő nehogy olvassa, még meggondolja magát! ^.^ :P

      Törlés