Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. május 29.

Új családtag


Rettentő izgatott vagyok, miközben gépelem Nektek ezeket a sorokat, hiszen még sok utánajárás és elintéznivaló vár ránk az elkövetkező másfél hónapban, mire hazahozzuk ezt a kis csöppséget. *.*


Lizzy, a büszke Anyuka

Gergővel nem volt számunkra kérdés, hogy előbb-utóbb szeretnénk háziállatot, hiszen neki mindig is kutyái, nekem pedig cicáim voltak. Ebből szerintem gondolhatjátok, hogy ő erősen kutya-, én pedig cicapárti vagyok. :) Azonban be kellett látnom, hogy a macskaszőr allergiámmal képtelenség lenne kizárólag szoba macskát tartani, a környék pedig túl forgalmas ahhoz, hogy nyugodt szívvel kiengedjem csatangolni. Így hosszú hónapokig tartó Shrek cica szemes kérlelés után Gergő beleegyezett egy kistestű kutyába (azt tudnotok kell, hogy nála a vizsla méret A Kutya :P).
Miután eldőlt a kutya kérdés, hosszasan böngésztem a fajta jellemzőket, kikérdeztem ismerősöket, melyik lenne számunkra a legideálisabb, majd végül a máltai selyemszőrű mellett döntöttünk, aki egy rendkívül barátságos, terrier vérmérséklet nélküli kutyus, nem utolsó sorban pedig nem vedlik!
Ezután a legfontosabb feladat egy megbízható tenyésztő felkutatása volt, ugyanis mindenképpen fajtiszta kutyust szerettünk volna. Az előző alomról sajnos éppen lecsúsztunk, de az újnál elsőként érkeztünk, és kiválasztottuk a legtüneményesebb kislányt, akit alig várom már, hogy hazahozzunk. :) Addig viszont még van másfél hónapunk, hogy mindent beszerezzünk az érkezéséig. Amit már kipipálhatunk a listáról (fekhely, kutyatál, játékok):
    

Amire pedig még szükségünk lesz:

  • kölyök táp
  • kutya pelenka, amíg nem vihetjük ki sétáltatni
  • nyakörv és póráz
  • megbízható állatorvos a közelben!
  • esetleg kutyaiskola a későbbiekben
A névválasztással még bajban vagyunk, eddig a Layla, és az Audrey vetődött fel, mert a Brownie-t Gergő elég gyorsan leszavazta. :D

Ha tud valaki közületek megbízható (kistestű kutyákkal is jártas) állatorvost Budán, illetve szuper praktikái vannak szobatisztaságra nevelésre, kérlek, osszátok meg velem! Bármilyen jó tanácsot szívesen veszek kutyatartással kapcsolatban! 



Kinek van közületek házi kedvence? 

36 megjegyzés:

  1. Cukiiii :)
    Nem biztos, hogy abszolut többségben leszek a véleményemmel, szobakutyásoknál pláne, de nálunk majdnem egy évig egy bordeaux-i dog lakott a lakásban (amúgy ideális szobakutya, rövid szűr és NULLA mozgásigény:)) és mi bizony nem vártuk ki az utolsó oltást a sétáltatással, viszont szigorúan nem engedtük el és nem érintkezett más kutyákkal, hogy ne legyen baj belőle (mivel a "friss levegő" ugye nem árt nekik, csak egy esetleg vírushordozó másik ebtárs). Következetesen szaladtunk le vele, hogy a lakásban soha ne végezhesse a dolgát. Ezzel a módszerrel nálunk 3 hét alatt stabilan szobatiszta lett, míg a pelenkás, almos megoldással szerintem sokkal nagyobb küzdelem. Véletlenül sem szeretnék riogatni, biztos vannak tuti módszerek, de van olyan ismerős, ahol több, mint fél évig ment a mindennapos szenvedés, mert a kutyus a majd' egy hónap alatt simán megszokta, hogy a lakás melyik sarka a mellékhelyiség..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Húú, azt hiszem, akkor mi kiköltözhetnénk a lakásból egy ekkora kutya mellett! :P Amúgy szerintem nem vagy egyedül ezzel a véleménnyel, egy ismerősöm is pont azt mondta, hogy szerinte felesleges dolog ez a pelenkázás, már egészen kicsi korától rá kell szoktatni, hogy kint végezze el a dolgát. Viszont a tenyésztő úgy tudom, pelenkához szoktatja a picurt, ezért arra gondoltam, kirakom neki eleinte a kertbe (hogy az ajtóból lássa), ezzel is hozzászoktatva, hogy csak a szabadban lehet. :)

      Törlés
  2. Az én nagy kedvencem is a máltai selyemszőrű, majd úgy 50 éves koromra szerzek is egyet. :)

    Remélem sok kutyás poszt lesz ezentúl!:):):P

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, de miért várnál vele addig? *.*

      Képekből biztosan nem lesz hiány, ezt megígérhetem! ;))

      Törlés
  3. Most nagyon nagyon irigy vagyok! Persze csak a normál keretek között :) Mi sajnos még nem tudunk mostanában kutyust venni,de remélem egyszer eljutunk ahhoz, hogy befogadjunk egy ilyen kis csöppséget! Biztosan nagyon-nagyon jól fogja magát érezni nálatok! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is sokáig úgy voltunk vele, hogy majd akkor lesz kutyusunk, ha családi házba költözünk, de végül úgy éreztük, most jött el az ideje! ♥ Ráadásul egy ilyen kiskutya nem is kerti házőrzőnek való! :P Köszi, aranyos vagy, szívesen látunk kutyasimi terápiára! :D

      Törlés
  4. Az én csöpp németjuhászom két hete lett egy éves és a posztod nyomán nosztalgiával gondolok vissza azokra az időkre, amikor hazahoztuk tavaly júniusban :) Szerencsés voltam, mert az egyetem miatt gyakorlatilag egész nyáron gyesen voltam a kutyával (komolyan, még egy mozizást/családi programot is csak úgy alakítottunk, ha meg volt oldva a felügyelet, aztán rohantam haza, nehogy lemaradjak valamiről :D).

    Nekünk az a módszer vált be, hogy nagyon sűrűn vittük ki az udvarra pisilni, így lekopogom, a több mint 2 hónapos bentlakás alatt (éjszaka is együtt aludtunk a vendégszobában, mindig fölébresztett fél három és negyed négy között...) kétszer pisilt be, és egyszer történt "nagy" baleset - hozzáteszem, hogy a három eset közül mindannyiszor mi, emberek voltunk hibásak -_-" Egy délutáni szunyókálás után például úgy gondoltam, hogy mielőtt kiviszem a mucit, gyorsan elmegyek én is pisilni; ő, az okos fejével rám nézett, elém guggolt és rápisilt a szőnyegre XDD

    Kutyapelenkáról csak ismerősöktől hallottam, nyilván jó a hatásfoka, ha fent van a kutyán - például alomhoz szoktató spray-ről kifejezetten rossz visszajelzések jutottak el hozzám.

    Mindenesetre örömteli várakozást kívánok nektek, mert izgalmas időszak előtt álltok :) Aztán kérjük majd a rendszeres jelentést az ebről.

    (Mi a baj a Brownie-val? :D)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor utólag is Boldog Születésnapot kívánok neki! ♥ "Gyesen voltam a kutyával" - hát ezen behaltam! :XDD Mi is úgy tervezzük, hogy valamelyikőnk mindig itthon tudjon lenni vele, legalább is, amíg picurka. Szerencsére Gergő is többször dolgozik itthonról, így megosztjuk majd a felügyeletet. :)

      Most becsatlakoztam Facebook-on egy Bichon Klubba, itt is többen írták, hogy sűrűn vigyem ki pisilni. Viszont amíg nem kapja meg a kiskori oltásait, félnék a fertőzésektől, szóval lehet, kirakom neki a pelust az ajtó elé, hogy oda pisilhet, de a fűre még nem engedném. :$

      Nálunk amúgy abszolút benti kutya lesz, mert társasházban lakunk, csak van egy picurka kertünk is a lakáshoz. *.*

      Köszönjük, én már nagyon izgatottan várom! Kutyás posztokból pedig biztosan nem lesz hiány! ;)

      Gergő szerint egy fehér kutyához nem illik a Brownie név, szerintem viszont a vanília fagylalt már fehér a Brownie tetején (a nózija pedig úgyis fekete lesz)! :XDD

      Törlés
  5. Legyen Blondie, hamár nem lehet Brownie! :D:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Majd felvetem Gergőnek, habár én most hajlok az Audrey felé! :)

      Törlés
  6. A hám is jó döntés lehet, bár fegyelmezéshez a nyakörv a jobb, majd meglátjátok. Örülök a döntéseteknek továbbra is, édes bogár az anyuka is :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönjük Katy! Hámot nem szeretnénk, már kinéztünk egy cuki piros, nyomott tappancs mintás nyakörvet, és hozzá passzoló pórázt is. :)

      Törlés
  7. Nagyon édes az anyuka meg a kicsi is, alig várom a további képeket róla majd! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Lizzy személyisége rögtön levett minket a lábunkról, így nem volt kérdés, hogy az ő alomjából választunk picit. :) Szerintem non-stop készenlétben lesz a gépem, ha hazahoztuk! :D

      Törlés
  8. Milyen édes picúrság! *.* Szerintem az Audrey nagyon szép név, nekem mostanában a Lola tetszik lánykutyusnak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a megerősítést, mert Gergő a Layla felé hajlik! :P A Lola nekem is tetszik, csak mindig az énekesnő jut róla eszembe! :XD

      Törlés
  9. Nagyon tüneményes, biztosan szerető kis társ lesz! Azt pedig remélem, hogy rengeteg képpel örvendezteted majd meg az olvasókat :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben én is biztos vagyok! ♥ A képekkel pedig remélem, nem megyek majd az agyatokra! :))

      Törlés
  10. Jajj de kis tündér ez az első kép :) De jó Nektek, én is szeretnék állatkát, de hát panelba szerintem kínzás :\

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Eddig mi is úgy gondoltuk, hogy majd csak családi házban lesz kutyusunk, de nem bírtunk tovább várni. Mi társasházban lakunk, földszinti lakás révén egy kis kerttel, szóval ez valahol átmenet a panel, és a kertes ház között. :) Viszont szerintem ő nem is kinti kutyusnak való, annyira picurka lesz felnőtt korában is! *.*

      Törlés
  11. nagyon édes, várom a gyönyörű, ötletes képeket róla!: )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm Réka! Jajj, már annyi ötlet van a fejemben! :)

      Törlés
  12. Nagyon nagyon nagyon aranyos O.O

    VálaszTörlés
  13. Oh emlékszem én is mennyit keresgéltem, hogy milyen fajta lenne a legtökéletesebb nekünk, és a Bichon Bolognese-re esett a választásom. Már lassan 3 éve van velünk Zara és imádom, napról napra egyre jobban szeretem, pedig már első nap is imádtam, amikor akkora volt, mint a tenyerem :)
    Nekem az Audrey név jobban tetszik, mint a Lyla :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi is a Bolognese és a Máltai selyemszőrű között vacilláltunk, de végül a termete, és a szőre miatt a máltai mellett döntöttünk, de a bolognese is tüneményes. Elhiszem, egyre jobban hozzánő az ember szívéhez! ♥
      Hihi, nekem is, már csak Gergőt kell meggyőznöm a névválasztásról! :P

      Törlés
  14. Tüneményes!!! Kutyapelus a legjobb barátotok lesz szobatisztaságig, jó kis találmány :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aww, első perctől szerelem a picur! ♥ Akkor Ti is kutyapelusoztatok?

      Törlés
  15. Irigykedem! Tuti jó helyre kerül! :) Mi kertes házba költöztünk de még mindig nem tudjuk legyen-e kutyus vagy ne... :s

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy Zóra, köszönjük! :) Mi is vacilláltunk, hogy várjunk-e a kertes házig, de végül is van egy kis kertünk, és majd sokat visszük sétáltatni. Mi miatt hezitáltok? :D

      Törlés
  16. Mindkettőnk szülei elég messze laknak tőlünk. Bár az egyik 80 km-re a másik 350 km-re...és két másik irányba, nehogy egyszerű legyen. Sokat jövünk-megyünk, napokra elmegyünk itthonról.. most tegyem ki nagyobb útnak a kutyust is? Vagy csináljam azt amit a bátyám a kis lakáskutyusával (Bogyóval), hogy ha utaznia kell (magánügy, nyaralás, munka, bármi miatt) lepasszolja anyuéknak, vagy nekünk a kutyát. Az az igazság, hogy az ő esetén látjuk hogy néha nagyon macerás a helyzet. Ha hozzá megy valaki tudja,elfogadja hogy lakásban tartott kutyája van, és mivel ő van otthon mindenki elfogadja,hogy kutyus van és ott ugribugrizik az ember körül. Viszont ha már tesóm menne máshoz 1-2 napra is látogatóba vinnie kell a kutyát.(ha ezt a másik fél engedi, de volt olyan is, hogy valaki közölte kösse ki, vagy rakja ki a garázsba. De hát szobakutyus! Szóval vannak akik ezt nem nagyon szeretik, és nem is fogadják el. Az ő esetét látva hezitálunk, mert szerintem én sem tudnám nagyon megállni, hogy ne jöjjön be a kutyus. Ha közelebb lenne a család, vagy valamelyikünké, nem lenne gond, tudnánk kire bízni.... de talán egy jó szomszéd is nagy segítség lenne. Még csak pár hónapja vagyunk itt, talán jövőre már tudni fogjuk mi is legyen :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Abszolút megértem az indokaidat, ezeket a tényezőket nekünk is mérlegelni kellett, mert szüleim nekem is 200 km-re laknak, de Gergőéknél nagy a család, valaki biztosan szívesen elvállalja a kutyafelügyeletet, ha úgy adódna. :)
      Nálunk abszolút benti kutyus lesz, már csak a kis termete miatt sem egy házőrző típus, és hát társasházban lakunk, de már nagyon várják az ismerősök, hogy itt lehet majd kutyázni! :D
      Remélem, jövőre nálatok is körvonalazódik a helyzet, és akad majd egy kedves szomszéd! ;)

      Törlés
  17. nagyon cukorfalatok :))) egy ilyen csöppség mindig sok örömet okoz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ebben én is biztos vagyok, meglesz a napi boldogságadag! :))

      Törlés