Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. június 7.

IKEA lakásfrissítés


A körülmények ellenére igyekszem összekapni magam, ezért éppen egy henna-indigó keverékben pácolódom (most először adtam hozzá indigót is a hennához, húú, kíváncsi vagyok a végeredményre), így arra gondoltam, közben összegyűjtöm Nektek a tegnapi Ikea-s szerzeményeinket. :)

Az egyik legkellemesebb időtöltés számomra a lakberendezés, egy-egy hiányzó bútordarab, vagy egy apró enteriőr megtervezése mindig hatalmas löketet ad nekem. Hiszem, hogy a lelki egyensúlyhoz a környezetünk is nagyban hozzájárul, és ez a rendezett tér az, ami a kreativitásomat is táplálja.
A mostani időszakban különösen szükségét éreztem egy kis megújulásnak, ezért tegnap délután egy hosszú bevásárlólistával felkerekedtünk az Ikea-ba, és többek között ezekkel tértünk haza (a megnevezés a termékhez vezet):

1. Éjjeliszekrény: a beköltözésünk óta váratott magára az éjjeliszekrény, eddig univerzálisan egy fonott kosárkát fogtunk be erre a célra, de már régóta szemeztünk ezzel a Hemnes darabbal. Imádom, hogy a nyitott kialakításának köszönhetően nem vesz el sokat a térből, a fiókkal, és az alsó polccal mégis kihasználható pakolófelületet nyújt.
Talán már korábban említettem, hogy nálunk a melegebb, bézs-barna színek az uralkodóak a lakásban, engem a hideg is kiráz a tiszta fehér falaktól, és enteriőröktől. Viszont az antik fenyő árnyalatú bútorainkkal kellemes kontrasztot képez egy-egy fehér bútordarab, amitől rögtön felfrissíthető a lakás hangulata.

2. Asztali lámpa: a dolgozóasztalunkra kerestünk egy szórt fényű világítást, mivel az olvasólámpa túl erősnek bizonyult a laptop fénye mellett. A kis húzókás kapcsolójával annyira dekoratív, mivel utálom, amikor az asztal háta mögötti lecsúszott vezetéken kell keresgélni a lámpakapcsolót. ;)

3. Szőrös szőnyeg: ez már a harmadik darabunk, lassan nem lesz olyan helység, ahova ne terítenék le egyet belőle. Viszont 2990.- Ft-ért ki tud ellenállni neki?!

4. Csipkés függőlámpa: korábban EZT a lámpát használtuk a konyhában, de már akkor is átmeneti világításnak szántuk. Szívem szerint én a konyhába is csillárt függesztenék (imádom az ilyen meglepő megoldásokat), de mondanom sem kell, Gergő hogy fogadta az ötletemet. Aztán megláttam ezt a csipkecsodát, aminek a vázás, gyertyatálas elemeit szerintem már mindenki ismeri, így eldőlt a lámpakérdés. :)

5. Lábtartó huzat: nemrég vásároltuk meg ezt a tároló funkciós lábtartót, viszont akkor sajnos csak khaki zöld színben tudtuk beszerezni, amit alig vártam, hogy áthúzhassunk erre a fehérre. A belsejében kialakított tároló pedig rendkívül praktikus, ha vendégek jönnek, ide dobáljuk bele a szanaszét heverő holmikat. :P

6. Rózsás konyharuha: Ikea Family kártyával most akciósan 1190.- Ft-ért kapható (2 darabos), úgyhogy elég gyorsan landoltak a sárga szatyor alján. Konyharuhának tuti fájna a szívem befogni őket, de tányéralátétnek, és gasztro fotós kiegészítőnek szuper. 

7. Váza: szintén nem az első darabom (EBBEN a posztban már láthattátok korábban), de muszáj volt egyet a konyhapultra is beszereznem belőle. :)



Szeretném hamarosan élesben is megmutatni őket (Instagramon mindenképp), de remélem, inspirációként nem bántátok ezt a posztot. Nektek melyik a kedvenc Ikea terméketek?   

10 megjegyzés:

  1. Minden nagyon tetszik és várok még sok -sok ilyen lakással kapcsolatos bejegyzést tőled:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, de aranyos vagy, jönnek majd még, ígérem, legalábbis részletek biztosan! ;)

      Törlés
  2. Mennyi szépség :) Bár nekem most a konyharuha tetszik a legjobban :D Én elég kritikus vagyok az anyagát illetően (mármint nem konkrétan ennek), úgyhogy kíváncsi lennék, ez milyen 'tapira'. A függőlámpa konyhába pedig szerintem nagyszerű ötlet, egyből beleszerettem a gondolatba :) Remélem majd egyszer lesz lakás körbevezetős poszt ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gergő csak úgy engedte megvenni, ha a konyhafiókban tárolom fotós kiegészítőnek, pedig úgy kiakasztanám. :P Amúgy tapira is kellemes az anyaga, mert 100% pamut. :) Annyira aranyosak vagytok, Instagramon is többen kértetek lakásbemutató posztot, de bevallom, ettől egy kicsit ódzkodom (hiszen ez nem csak a saját életterem), viszont részleteket továbbra is szívesen mutatok meg belőle. :)

      Törlés
  3. Hmm, az éjjeliszekrény nekem is jól jönne és passzolna is, addig nekünk is egy (pink) kosárkánk van, illetve egy nagy, színesre bevont dobozra pakolunk. A többi cucc is nagyon szép!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kosárkával nekem az lett a problémám, hogy minden porosodik rajta, így viszont a kis fiókba is bele tudok pakolni. Amúgy többféle színben is kapható, mi egy erezett fehéret választottunk, de teljesen sima fehér is van belőle. ;)

      Törlés
  4. Szuper kis cuccok, a szőrös szőnyeg a kedvencem :D Én szerintem még soha nem is voltam IKEA-ban, pedig tuti nagyon imádnám :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyszóval? Kánaán! :XD Amikor vidéken éltem, az összes üzlet közül az Ikea hiányzott nekem a legjobban (főleg, hogy be kellett rendeznem egy üres lakást), amikor pedig hazalátogattam, az egyik első utam mindig ide vezetett! *.*

      Törlés
    2. Igen, tudom, nem is merek felmenni a honlapjukra :D egyébként én akkor is bármikor szívesen elnézelődök lakberes boltokban, mikor semmit sem akarok venni, de gondolom ezzel így vagy Te is :D

      Törlés
    3. Bizony, jól gondolod! :D Általában havonta egyszer muszáj csak úgy benéznem az Ikea-ba, vagy a H&M Home-ba, habár ilyenkor ritkán távozom üres kézzel... -.-"

      Törlés