Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. szeptember 19.

Voluspa


Nagyon jól esik, amikor azt kéritek, mutassak be minél többet a lakásunkból, jelen körülmények között viszont csak részletfotókkal tudok szolgálni, ugyanis a beázás, és a nappali közepén álló kutya kennel nem könnyítik meg a dolgomat. :D Viszont szeretném továbbra is "erőltetni" a hasonló, egy-egy hangulatfotóból álló bejegyzéseket, ahol témaválasztásra való tekintet nélkül oszthatom meg Veletek, ami éppen inspirál.

Imádok dekor tárgyakat venni, és megkeresni számukra a legideálisabb helyet a lakásban. Korábban írtam, hogy idén ősszel teljesen rákattantam az illatgyertyákra (ehhez a dohos szag is nagyban hozzájárult :P), a következő választásom pedig erre a fekete áfonya illatú Voluspa gyertyára esett. A gyertyák különlegessége, hogy kókuszzsírból készülnek, ami felerősíti az illatokat, és nagyon tisztán ég, a tégelyes kiszerelés fémdobozai pedig szemet gyönyörködtető motívumokkal díszítettek (így később akár ékszertárolónak is bevethetjük).
Nálunk úgy tudom, csak a Hephaistos üzletében kaphatóak (ITT), ha nem is a teljes kínálat, de többféle szezonális illat, és kiszerelés közül választhatunk.  



Nektek melyik a kedvenc illatgyertya márkátok? 

6 megjegyzés:

  1. Én Yankee Candle párti vagyok, de a jázminos és vaníliás Diptyque gyertyákkal is le lehet venni a lábamról. :)

    Nálam most az Amber Moon és Fireside Treats illatok váltakoznak. :)

    Ez a gyertya is nagyon tetszik, tényleg mutatós darab. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Yankee Candle nálam is standard szerelem, az őszi illatok közül a Honey Glow, és a Wild Fig lett a két kedvencem, és sírok, amiért a Kitchen Spice-t kivonták a forgalomból... :'((

      Törlés
  2. Én évekig annyira utáltam a gyertyáka, komolyan heróton volt tőlük. De mióta én is megismertem a YC-t azóta szerelem van. :D Igaz még azért odébb van, de alig várom a karácsonyi illatokat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem, nálam is valahol a YC-nél kezdődhetett, habár előtte is szerettem a gyertyákat, de inkább csak dekoráció funkciót töltöttek be, mivel nem volt szívem meggyújtani őket, és ha mégis, az illatuk csalódás volt. :/ Azóta viszont az üres YC üvegcséket is gyűjtöm, annyira dekoratívak. :)

      Törlés
  3. Jajj most én is rendeltem pár darab illatgyertyát, üvegeset nem akarok mert nem gyújtanám meg, de a tartokat szívesen mert nem bánom :) Sokszor veszek olcsóbb üveges gyertyákat is pl a dm profissimo darabokat, mert sokáig égnek és az illatuk is kellemes bár igaz, hogy nem túl intenzív, pont azoknak jó akik nem szeretik ha már úgymond harapni lehet a levegőt az erős gyertyától... pl sok ismerősöm utálja ha már mindent túlságosan átjár a gyertya illata, és alig lehet levegőt venni. Én ezeket az olcsóbb darabokat több hónapig használtam, darabjuk kb 700-800 forint volt, este meggyújtottam pár órára és nagyon szépen égtek, nem füstöltek és a láng is egyenletes volt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Tart-okat én is nagyon szeretem, de macerásabban cserélhetőek a párologtatóban, ezért az üveges kiszerelésből is mindig tartok itthon egy-két szezonális illatot, így lehet variálni, ráadásul, ha elégettem őket, tárolónak is dekoratívak. ;)
      Bevallom, a DM saját márkás gyertyáit még nem próbáltam, és igaz, hogy én sem szeretem, ha már túlságosan befüstöli a szobát a gyertya lángja, de most kimondottan intenzívebb illatokat keresek a dohos szag elnyomására. :P

      Törlés