Image Map Facebook Instagram Contact Bloglovin' Ask.fm

2014. november 24.

English Tea Shop: Gingerbread Man


Remélem, nem bánjátok, hogy mostanában szinte kizárólag karácsonyi témájú bejegyzésekkel jelentkezem, de imádom, hogy már a fotózástól ünnepi hangulatba kerülök.
Korábban több teás posztot is láthattatok már tőlem, eddig inkább csak "dekoráció" jelleggel, sosem tértem még ki a kedvenc teáimra, úgyhogy most megosztom Veletek a szezonális kedvenceimet. 


A hagyományos filteres teák közül a Teekanne nálam a favorit, a három dobogós téli ízem tőlük pedig a Multivitamin, a Magic Apple (köszönet a tippért Ginának :*), és a Winter Time
Nemrég viszont Andinál olvastam a kedvenc teájáról, és mivel már a különleges fém dobozos csomagolásba beleszerettem, ki kellett próbálnom. English Tea Shop a márka neve, és én a Culinaristól szereztem be a zöld, és piros dobozos karácsonyi teakollekciókat (ITT és ITT). A zöld tiszta Tiffany színű, nem? :'D Mindkét dobozban 9, ízenként 8 filter karácsonyi íz kompozíció található, melyeket a honlapon is megtaláltok. Egy-egy kivételtől eltekintve odavagyok mindkét válogatásért, miután a zöld dobozt kivégeztük, most a piros dobozos Gingerbread Man a kedvenc ízem, isteni sült mézeskalács fűszerezésű. ;) Szerintem ajándéknak sem utolsó egy ilyen ünnepi díszdobozos teakollekció, mi épp hétvégén kedveskedtünk vele egy családi összejövetelen. A honlapon nem tüntetik fel, de van lehetőség postaköltség nélkül, az üzletükben is megvásárolni a termékeket.
Ha pedig a kedvenc teázómat kérdezitek, akkor egyértelműen a Ferenciek tere melletti Big Ben Teaházra voksolok, utánozhatatlan a hangulata, és elvitelre is kérhetünk a különleges teakeverékeikből.


(Az angyalszárnyas bögre tavalyi KIK-es szerzemény.)

Nektek melyik a kedvenc teátok?

18 megjegyzés:

  1. Szívesen, bármikor ;) :* Szuper kis poszt, de most nagyon hálás vagyok, hogy ezt nem a hétvége előtt tetted ki, ugyanis éppen Budapesten voltam és azt hiszem a pénztárcám most nem tartotta volna túl jó ötletnek, ha fejvesztve rohantam volna a Culinarisba :D Tea, Karácsony és Tiffany egy mondatban és menthetetlen vagyok, az a zöld doboz hibátlan :) A képek pedig csodásak,mint mindig, felőlem jöhetne minden nap karácsonyi poszt, nem tudnám megunni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Öhm, halkan merem megsúgni, de lehet házhozszállítással is kérni. ;D Egyébként amikor megláttam a "Tiffany díszdobozt", én is teljesen elvesztem, azonnal a konyhai polcon akartam tudni! :D Nagyon aranyos vagy Gina, köszönöm szépen, karácsonyig még azt hiszem, sok hasonlóra számíthattok, ezért idén elhatároztuk, hogy a fát is előbb felállítjuk az ünnepi hangulat kedvéért. *.*

      Törlés
  2. Idén is van KIK-es bögre, én is beszereztem, annyira bájos. ^^

    Az én kedvenceim egyébként a kamillatea, márkafüggetlenül. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Oh, köszönjük szépen Bogi az értékes információt! :)

      Törlés
  3. Gyönyörű képek ^^ Én a gyümölcsteákért rajongok, azonban a Teakanne Irish Cream teája tavaly télen levett a lábamról, így már van egy fekete tea is a kedvenceim közt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm kedves Réka! Nekem is a gyümölcsteák a gyengéim, Gergő viszont nagy Irish Cream rajongó! ;D

      Törlés
  4. Én még Németországban szereztem be ezt a bögrét:) Nem vagyok nagy teás, de a reggeli tejes kávémat ebből iszom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy ilyen bögréből kortyolt kávéval csakis vidámabban indulhat a reggel. ;))

      Törlés
  5. Jajjj Korinna! Kész vagyok ezektől a képektől, olyan szépek. :) A bögrére meg iszonyú irigy vagyok. :D Idén is lehetett kapni a KIK-ben, de annyi mindent vettünk, hogy elfelejtettem a kosárba tenni, másnapra pedig nem volt belőle. :-/ Azóta is minden héten megnézem, hátha szerencsém lesz.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De édes vagy, köszönöm! *.* Akkor megígérem, ha KIK-ben járok, és látok még belőle, elhozok egyet Neked, aztán majd megoldjuk a postázást. ;D

      Törlés
  6. Imádom ezeket a képeket! Eddigi legnagyobb kedvencem a Picwick cseresnyés-joghurtos tea.<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tündér vagy Bogi, köszönöm! ♥ Régen ittam már Pickwick teát, de jól hangzik ez a gyümölcsös-joghurtos íz, köszi a tippet. ;)

      Törlés
  7. Szeretem az ETS teákat, és már ősszel néztem ezeket a szép télieket,de akkor úgy döntöttem, nem kell nekem. Aztán megláttam a posztodat, és ma már siettem is a boltba. :D Vagy fél órát álltam a polc előtt, melyik doboz legyen, nem tudtam dönteni, annyiféle választék, ugyanakkor egyik másik nem nagyon tetszett: mangós vagy dinnyés karácsonyi tea?! Aztán egyiket sem vettem meg, doboz ide vagy oda, pedig megveszek értük,mármint a szép fémdobozokért. :D Helyette egy olyat vettem,amiben 4féle van, de az is 60 db-os. Itthon aztán oda is voltam a pazar csomagolásért. :D Nem utolsó sorban a tea is nagyon finom. ;) Na,de hazaérve nem hagyott nyugodni a gondolat, amúgy is szeretem az ilyen válogatás teákat, olyan jó,h nem csak egyféle van benne és lehet variálni. :) :) Nektek melyik válogatás ízlett jobban?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mintha magamat látnám, ezért is engedem át sokszor Gergőnek a választást. :XDDD
      Húú, nehezen tudnék választani, mert mindkettőben voltak kiemelkedő kedvenceim, és átfedés is van köztük, illetve volt olyan is, ami annyira nem jött be. Például én utálom a sütőtököt, így a Spicy Pumpkin nem lett a kedvencem. :P Amúgy a gyümölcsös elnevezések talán egy kicsit megtévesztőek, mert nekem abszolút téli ízvilágot adtak, talán a fűszereknek köszönhetően. :)

      Törlés
    2. Hát nem könnyítetted meg nekem a döntést. :D :D :D :D Az átfedéseket én is láttam és pár íz engem sem vonzott.
      Az a vicces,h sztem abban a spicy pumpkin-ban nincs sütőtök íz,és dinnyét éreztem, a leírásban sem találtam meg: "Green tea, cinnamon pieces, ginger pieces, cardamom pieces, cloves, anise seed, nutmeg pieces, and black pepper with cinnamon, orange and melon flavours." Direkt megnéztem most a honlapot,de a dobozt is néztem.
      Végül nagyon ízlett a Honey Melon, bár nem volt karácsonyi,de nagyon jólesett ma. :)

      Törlés
    3. Amúgy én is néztem korábban az összetevőket, és tényleg nincs benne a sütőtök, de ez valami olyasmi lehet, mint pár napja a Hal a tortán-ban, amikor a Liptait a marhahús, és a gomba párosítása májra emlékeztette, mert nekem még a tea illata is sütőtökös volt. :'D
      Nekem a Mango, Honey & Apple volt az abszolút favorit a zöld dobozból. ;)

      Törlés